Şimdi Ara

safrane (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
24.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • safran kullanıcılarına bir sorum olacak; yukardaki başlıkta 94 model bir saftandan bahsedilmiş, bir sürü detay donanım var; bunların hepsi daha sonraki modellerde de standart olarak var mı yoksa o modele özgü mü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kego

safran kullanıcılarına bir sorum olacak; yukardaki başlıkta 94 model bir saftandan bahsedilmiş, bir sürü detay donanım var; bunların hepsi daha sonraki modellerde de standart olarak var mı yoksa o modele özgü mü?

Soruyu anladığım kadarıyla cevaplamaya çalışayım. Detayları bilmiyorum ama aracın sahip olduğu özellikler modele göre değişiyor. RXT bildiğim kadarıyla en geniş donanıma sahip. Uzman arkadaşlar daha faydalı olurlar bu konuda.
  • safrane 93 den 96 ya 1. kasa ve 96 dan 2001 e kadar makyajlı ikinci kasa olarak piyasaya verildi kaput bagaj kapağı tampon ve far tasarımı değişikliği dışında karoser ve iç döşemesi aynıdır. aksesuar ve motor seçeneği neredeyse 5 kasa bmw yada mercedes e serisi kadar değişken olabilmekte. en donanımlı ve en güçlüsü safrane baccara biturbo 3.0 v6 4x4 en basit donanımlısı ise 2.0 motorlu rn aksesuarlı modeldir. benim gördüğüm bir rn de arka cam otomatiği dahi yoktu, klima yoktu, alaşım jant yoktu. donanım kodlarını bende tam sayamam ama rxe nin executive yada exclusive donanıma denk geldiğini sanıyorum. ama mesela deri koltuk bu aksesuar sınıflamasına girmiyor çünkü türkiyeye gelen ilk kasa 2.0 rxtlerde deri koltuk var hemde hepsinde var ama yurtdışındakilerde yok bende ki 2.2si rxe benimkide deri koltuk değil ama mesela benim ön camım kılcal rezistanslı ve düz vites cruise control var buradakilerde yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: faho

Bence de safrane hakkaten özel ve klas bir üretimdir,ancak bir arabanın 2. elinini pek olmaması onun kötü,kaka araba olduğu anlamına gelmemeli,zaten 1,6 arabaları satarken bile insan gö... yırtıyo(benim gibi) artık,ben 9 senedir laguna 2,0 140 lık kullanıyorum,ama safrane eninde sonunda alacağım,2001 model 168 bg 2,5 rxt alacam ama vergilerin bi alt kategoriye inmesini bekliyorum,zaten 1 sene önce alma aşamasında idim ve 2001 omega ile 2001 safrane arasında kalmıştım,iki aracıda kullandıktan sonra safranenin omegadan iyi olduğunu anladım.

100 bin km civarı bir safrane tadından yenmez,ayrıca sorun çıkarsa deniyo ama safranenin renaultun en baba en dayanıklı ve kaliteli malzeme ile üretilen üretimi olduğu atlanıyor,yedek parça fiyatları birçok bazda 2006 civarı dandik megane,civic felan parası ortalama ya ,ama parça pahalı,çok yakar gibi tabulaşmış sözler birçok kişinini ağzında,ee kardeşim belli bir seviye araba alıyosan motor hacmi beygir yükselir zaten kalite motor hacmi ile paralelik göstermektedir.safrane + kaliteli lpg sistemi diye bir olay var bunu bi türlü anlayamıyoruz bu da ayrı mevzu,ee insan da ilk olarak milletten bu tabulaşmış sözleri görünce haliyle tırsıyor.

1995- 96 bmw 7,28ia ya da 2001 safrane 2,5 rxt işte bunlar fiyat - performans olarak piyasanın belkide en iyi üst sınıf arabaları.Ama anlayana...

baba büyüksün yanaklarından öptü ohhh be sonunda adam gibi safraneden alıyan biri konuştu gelmiş hacı muratcılar safraneye yorum yapıyolar deli ettiler yaw hadii siz gidin hacı ile ilgilenin

• Konu tekrar hortlayacak ama bir kez daha yorum yapmak istedim...Bazı arkadaşlar Safrane'ı çok fazla küçümsemiş. Mercedes'in yıldızı yeter falan demiş....Bahsettiğimiz araç, daha ilk çıktığı sene 18 saygın oto dergisi tarafından dünyanın en iyi otomobili seçilmiştir. Bu bence çok da normal bir şey çünkü adamlar 15 sene önce herşeyi düşünmüş ve mükemmel bir konfor arabası üretmişler. 6-7 yıldır Safrane kullnıyorum (ilk kasa) ve bu süreç içinde kullandığım 500 SE (86 model), S320 (94 model), BMW 3.20, 5.20 (97, 93 model), Volvo 850 (95 model)...vs. gibi araçların hiçbirinde aynı tadı alamadım...Kullanmayan arkadaşlar lütfen karalamasın!

Ayrıca, yedek parçası gerçekten pahalıdır ama oldukça kaliteli olduğu için uzun süre dayanır. Örneğin, İzmir, Bodrum gibi son derce sıcak şehirlerde, sürekli güneşin altında duran aracımın konsolunda daha en ufak bir çatlama veya solma yok (sadece kapı arası siyah filmlerde ufak çatlaklar var). Yakıt tüketimine gelince; şehir içinde gerçekten fazla yakıyor ama şehirler arasında, fazla hız yapmadığınız sürece, kendisinden daha hafif birçok araçtan daha az yaktığı söyleyebilirim. Performansı ise, o kasaya göre gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 24 Ocak 2008; 18:29:06 >

• DÜN 96 SAFRANE ALDIM 187000 DE PAŞADAN ÇIKMA GARAJ ARABASI PIRIL PIRIL ANKRADAN GETİRİRKEN RÜYADAYMIŞIM GİBİ GELDİ KÜÇÜKLÜKTEN BERİ BU ARACI HAYAL EDER DURUDUM İLK ÇIKTIĞINDA YANINDA SPRİNG HEDİYE EDİYORLARDI O GERÇEKTEN BİR EFSANE TÜM KURALLAR ONUN İÇİN TERS GELİYOR ÖRNEĞİN VİRAJLARA GİRERKEN YAVAŞLARSANIZ ONU ÜRKÜTÜRSÜNÜZ PASSAT VARİ ARAÇLAR KOYULAN HIZ PEDALINA ABANACAKSIZI VE VİRAJI DİKİZ AYNANIZDAN İZLEYECEKSİNİZ BAŞKAAA O HIZLA KASİSTEN ATLADINIZ.. HİÇ ENDİŞELENMEYİN BİRBUÇUK TON AĞIRLIĞIYLA HEMEN YOLA KEDİ GİBİ YAPIŞIR VE DEVAM EDER. ARACINIZDA BİR ARIZA VAR VE CAHİLSİNİZ.. O SİZİ TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR USTA YAPAR ÇÜNKÜ TÜM ARIZALARI BİLDİREN KONUŞAN YOL BİLGİSAYARI DEVREDEDİR..
    ALDIM ALLAHIN İZNİYLE VE UMARIM ÖLENE KADAR DA KULLANIRIM ALLAH Bİ KAZA BELA VERMEZSE, ALLAH HERKESE NASİP ETSİN...
  • Sn KILIC3716,
    Aracınız hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin. Gerçekten bir efsane satın almışsınız. O popüler olduğu yıllarda her gördüğümde iç geçirirdim safrane na. Nitekim o dönemde paramız lagunaya yetmişti ve babam laguna almıştı. Çok özel ve elit. Günümüzde bile konforlu ve güvenli dedirtecek bir araç.
  • amin kardeşim,
    yalnız kullanımda bayağı bir zorluk çekiyorum alışana kadar aracı yıpratıcam gibi geliyor.
    Kullanma kılavuzunu bulup aramızdaki iletişimi sağlayabilirsem ne mutlu bana, nette harıl harıl arıyorum..
    Laguna da güzel araç, kasasının ayrı bir duruşu var.
  • Yorum yazarken konunun tarihine dikkat etmediniz sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: KILIC3716

DÜN 96 SAFRANE ALDIM 187000 DE PAŞADAN ÇIKMA GARAJ ARABASI PIRIL PIRIL ANKRADAN GETİRİRKEN RÜYADAYMIŞIM GİBİ GELDİ KÜÇÜKLÜKTEN BERİ BU ARACI HAYAL EDER DURUDUM İLK ÇIKTIĞINDA YANINDA SPRİNG HEDİYE EDİYORLARDI O GERÇEKTEN BİR EFSANE TÜM KURALLAR ONUN İÇİN TERS GELİYOR ÖRNEĞİN VİRAJLARA GİRERKEN YAVAŞLARSANIZ ONU ÜRKÜTÜRSÜNÜZ PASSAT VARİ ARAÇLAR KOYULAN HIZ PEDALINA ABANACAKSIZI VE VİRAJI DİKİZ AYNANIZDAN İZLEYECEKSİNİZ BAŞKAAA O HIZLA KASİSTEN ATLADINIZ.. HİÇ ENDİŞELENMEYİN BİRBUÇUK TON AĞIRLIĞIYLA HEMEN YOLA KEDİ GİBİ YAPIŞIR VE DEVAM EDER. ARACINIZDA BİR ARIZA VAR VE CAHİLSİNİZ.. O SİZİ TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR USTA YAPAR ÇÜNKÜ TÜM ARIZALARI BİLDİREN KONUŞAN YOL BİLGİSAYARI DEVREDEDİR..
    ALDIM ALLAHIN İZNİYLE VE UMARIM ÖLENE KADAR DA KULLANIRIM ALLAH Bİ KAZA BELA VERMEZSE, ALLAH HERKESE NASİP ETSİN...

Aldında şimdi niye satıyon aracını sahibinden.com da ölene kadar kullanıcam demişin bide?????

• ALEMSİN HOCAM GÖZÜNDEN DE KAÇMAMIŞ, İŞYEİRNDEN ARKADAŞLAR PİYASASI YOK DİYE İDDİA ETTİLER BAYRAM ÖNCESİ VERDİM BAKALIM İSTEYEN VAR MI DİYE 172 KİŞİ ARADI KALDIRAMADIK ÖYLE KALDI.. DEDİĞİM DOĞRUDUR ÖLENE KADAR KARDEŞ.. :)
  • Arkadaş bu Forma noktayı koymak istiyorum.:D Şimdi forumun bir bölümden s320 ile safraneyi karşılaştıran arkadaşlarımız var ya arkadaşım bu kadar da cahil olunmazki s320 dediğin aracın üzerine dünyada araba yoktur reneult firmasının hiç bir karı olmamıştır safraneyi ürettiği dönemde çok az bir kar olmuş bunu okudum safrane alma derim herkeze piyasa 0 adam binmeye korkuyor parçası pahalı kaç günde yurt dışından yada ankaraan getirteceksin

safraneye rakip s600 long 97 model bi bak araca öle knuşun şimdi 98 felan civarı bir safranenin ortalam fiyatı 17 felan olsa gerek 17 ye s320 bile bulamzsın sana 500sel

mersoyla yani s320 ile e-5 de bmw yle kapışıtımı dedim mi size bmw arakdan motor sesi geliyordu en son:D:D

bşir kere amcamın arabadayım arkada babam 96 s320 long ile geliyor arakdamıza girdi xenon far ile sanki yollar bnim açılın der gibi dv gibi cüssesi ile

harikaydı tırstım kendi arabamdan o an yıldızı yeter direksiyona otur yıldız görüyorsunya o yeter işte

yol buysa kralda bu

gökteki yıldızı ALLAh yerdekini biz yaratık

daha iyisini tanırı yapar DoGaN MERSOO

• Arkadaşlar, safrane almayı düşünüyorum ama Ankara'da kime gösterebilirim? Forumda bahsedilen safrancı Nuh Ustayı tanıyan bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Nasıl ulaşabilirim acaba? Teşekkürler
  • valla renault ta bindiğim iki arabayı unutamam

1 - renault 25
    2 - renault safrane

bu ikisi müthiş arabalardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: West 

valla renault ta bindiğim iki arabayı unutamam

1 - renault 25
    2 - renault safrane

bu ikisi müthiş arabalardır

ikisi de yıllanmış şarap gibi daha ne olsun

önceleri R25 ten nefret ederdim bunun neyini alıyorlar derdim tip yok bişey yok

ama anladım ki araç çok güzelmiş..demek o zaman büyüdüm

araba alacak olsam temizini bulursam alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: avkilker

Arkadaşlar, safrane almayı düşünüyorum ama Ankara'da kime gösterebilirim? Forumda bahsedilen safrancı Nuh Ustayı tanıyan bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Nasıl ulaşabilirim acaba? Teşekkürler

nuh usta cok ıyı bır ustadır kendısı maıs'ın cotech ıdır daha sonra maısden ayrılıp kendı ısyerını acmıstır sıze ıletısım bılgılerını verıyorum

DOĞANTÜRK OTO SERVIS - NUH TÜRKCAN

S.S. BASKENT OTRA ANADOLU SAN SIT. 665 SOKAK NO 18 - TEL:395 82 42

yol tarifi yapıyım gimat kavsağından ostım kavsağına doğru gelıp ostimin içine doğru gırın metroyu gecın , ostım stadını gecin , kapanmıs shell benzinliği gectikden sonra rampadan inerken sol tarafınızdaki sokakların numarasına bakın 665 e girince hemen 50 metre gecmeden dukkanı gorursunuz dukkan cephe olrak bıraz arada kalıyo dıkkatlı bakın

ben renault 25 aracımın bakımlarını yaptırıyorum. 25 , safrane ve dığer renaut modellerı ıcın cekınmeden gıdebılırsınız

not: ayrıca kendısı xr25 test cıhazı olan nadır ustalardan bırıdır

bıde bu kadar yazıdan sonra reklam felan yaptığımı zannetmeyın forumdakı arkadaslara yardımcı olmaktır nıyetım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 23 Şubat 2010; 13:22:31 >

• Öncelikle 99 model 2,5 BVA safrane sahibiyim.Mersedes Bmw tartışılacak bir araç modeli değildir.Hepsini kullanmış ve alıp satmış birisiyim..Safrane öyle boş bir araç değil buna emin olun.Özellik ve model olarak sarfane yerine mersedes ve bmw almaya kalksam en az 35,000 - 40,000 lira gözden çıkarmanız gerekmektedir.Ama safrene nin temizini almaya kalkarsanız 20,000 lira gibi rakamlara alır binersiniz.Parça olayına açıklık getireyim parçasını diğer araçlar ile kıyaslayın , tenekelerle değil.Safrane'nin ön farın tanesi 1,250 lira zenon mercekli olanı Toyota Avensis'in farı da 1,250 lira gelelim ön takım parçaları, sudan ucuz Megane ve Laguna ile aynı bir tablası 120 lira inanmayan Sismak firmasının fiyat listesine baksın.Geri kalanı motor desek, üzerindeki motro Volvo motorları ile aynı ,otomatik şanzımanları ise GM şanzıman Opel'lerle aynı.Kaporta aksamına gelince işte orada sorun olabilir bulmanız açısından,onuda çıkmacılardan veya ithal getiritriyorsunuz.Benim 40,000 liram yok Mersedes'e BMW'ye bineyim, benim için parasına göre en dolusu en konforlusu Safrane'dir.Umarım açıklayıcı olmuştur.Saygılarımla.

• Fransiz araclari iyi araclar degil ama nedense tutuluyor, Bu aracin 2000cc den baslayan ve 3000cc ye varan V6 motor secenekleri var, V6 olmasina ragmen ve 3000cc lik bir hacimden ancak 167 HP cikartiyordu, Buna 1400cc motorlar cok rahat cikartiyor, Birde Bi-Turbo versiyonu vardi ki bu 260HP cikartan 3000cc lik bir motora sahipti Opel tarafindan yapilmisti, diger motor secenekleri ise I4 inline olarak sunulmustur. Degerler rezil degerler. Aracin agirligi ise 1800KG civari.
    PSA ve Citroen zaten kaliteli araclar uretmiyor ki bu aracada yansimis motor da cok skntisi olan bir arac, Yakiti cok tuketen bir arac 2000cc lik motor secenegi olan araclar 11 Litre 100KM de tuketirken V6 13-14 litreden bahsediyorlar 100KM de, Bi Turbo ise 15-16 Litre 100KM de, dusunun bu yakit degerleri performance makinalari veriyor ki 450HP+ ustu araclar.
    Bu araca para vermeye degmez, iyi bir arac istiyorsaniniz baska araclara balmanızı tavsiye ediyorum.
  • bul temiz bir safrane keyfini sür tenekelere hiç bakma
  • 20.000 lira bile cok eli yuzu duzgun safrane almaya kalkarsaniz 14 15.000'e cok rahat bulursunuz. Babam 3. defa safrane degistirdi su anda baska araclara binmek istemiyor. Vel Satis gibi bi araci bile begendiremedik. Safrane'in kullanici grubu ayridir. her adam anlamaz safrane'in keyfini. sonra git baska araclara bin yazarlar. 20.000 liraya biseye benzemeyen bi clio alabilirsin ya da Almanlarin deyimiyle Bizim Yüz Karamız dedikleri Opel alirsin. Otomobile binmek istiyorsan eger (diger 4 tekerlekli sandukalardan bahsetmiyorum) safrane iyi secimdir. 2000 2001 model 2.5 RXT bulursan arabaya her bindiginde dua edersin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerberosX -- 27 Mayıs 2011; 7:58:07 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.