Zamaninda Schuster'in arkasinda duran ben ve 2-3 kisi daha vardi.bakiyorumda simdi herkes 360 yapmis
360 yaptılarsa pek birşey değişmemiştir
quote:
Orijinalden alıntı: Malzemeci Sureyya
Beyler bu is Tayfur'la , Carvalhal'la yurumez.Buyuk kaptan , 100.yil kaptani olarak Tayfura buyuk saygim var ama teknik direktor olarak cok basarisiz.Gerek oyuna mudahale , gerek taktiksel gerek dizilis olarak koca bi hic.Ama hepsini gectim , bu takim Avrupa'da basari istiyosa Avrupa mantalitesiyle oynamali.Rakip yari alanda adam gibi baski kurmayi ogrenmeli , baski altinda nasil oynayacagini ogrenmeli , savunma cizgisinin ceza alaninin az disinda kurulmamasini ogrenmeli.Savunma cizgisini ileride kurmassan baskili oynayamazsin.Bu sene gerek Tayfur'a gerek Carvalhal'la basari gelmez.Tayfur belki Super lig'de kafaya oynayabilir , belki sampiyon da olabilir am Avrupa'da yine husrana ugrariz.
saçma
Mustafa Denizili - Schuster - Carvalhal .... bunların hiç bir günahı yoktu sizin gibi futbolcuyu koruyan zihniyet olduktan sonra birşey olmaz tabi
Takımda oynayamayacak kapasite de çok adam var İbrahim Toramanla Sivokla hiçbir bk olmayacağı 1 yıldır söylüyorum
Ben Beşiktaş'ı mantalite olarak gerekse fizik olarak çok geriye gitmiş görüyorum. Schuster'in koyduklarının üzerine çıkılması gerekirken tam tersi olmuş.
Kendi sahamızda Alania yı 3-0 yendik ama o maçta bile kimse tatmin olmadı skorun dışında. Deplasmandaki maç ise neredeyse facia ile bitecekti. Rakip topa sahip olduğunda takım olarak nasıl oynayacağmızı, panik yapmadan nasıl taktik geliştireceğimizi hiç bilmiyoruz. 11 kişi kalenin önüne yığılıp rakibi üstümüze çekiyoruz. Sözün özü BJK çağın çok gerisinde futbol oynuyor. Kafayı değiştirmesi lazım oyuncuların. Schuster'in yokluğunu dolduracak kapasitede bir teknik direktör de malesef yok şu anda.
herkes Schuster Schuster diyor ama ben Schusterin takıma başarı kattığını görmedim.. Schusterin olduğu zamanlar yenilmekten bir hal oluyorduk.. tüm Beşiktaş taraftarları isyan ediyordu.. Schuster gitti şimdide kıymete bindi.. Schusterle yaptığımız lig ve avrupa başarılarına bakında konuşun lütfen..
quote:
Orijinalden alıntı: BJK
Takımın zamana ihtiyacı var, bu Tayfur Hoca ile de olsa böyle, Portekizli Teknik Adam ile de böyle. Schuster takıma defans yaptırmasını bilmiyordu. Sürekli arka açık saldır babam saldır. Hezimetlere çok açık bir oyun sistemiydi, Allah'tan kendisi istifa etti.
iyi de alania maçında skoru korumak için savunma oynadık, topun arkasında bekledik ama adamlar biraz şanslı olsa 6 gol yerdik.. schuster sadece istenildiği gibi oynattı takımı, schuster'le anlaşılırken yöneticilerin isteği; ne olursa olsun önde basan, sürekli hücumu düşünen bir takım yaratmasıydı. hatta serdal adalı'ya göre schuster gitse de bu sistemde ısrarcı olunacaktı ve takım kimliği oturtulacaktı. şimdi bakıyorum ne kimlik var, ne takım oyunu, savunma oynasan yine tonla pozisyon veriyorsun ve takım folloş halde..
schuster'in en büyük hatası taraftara "beğenmeyen gitsin" demesi ve medyaya sürekli giydirip onları karşısına alması oldu. ha bence bu ikisinde de haklıydı. ben yenilsek bile keyif alıyordum schuster'in oynattığı oyundan ve beğenmiyorsam gitme gibi bir lüksüm yoktu. medyaya giydirmesi ise gerçekten takdire şayandı ama bu ülkede medya ile iyi geçinmeyen mourinho bile olsa bileti hemen kesilir. bak carvalhal efendiye, sürekli sırıtıyor ağzı kulaklarında, futbol namına rıza çalımbay döneminden öte bir şey yok ama medya "carvalhal kalpleri fethetti" diye başlıklar atıyor. çünkü istedikleri gibi hem medyaya yalakalık yapan hem de takımı rezil oynatan bir adam var.
ben tayfurun 1-2 yil kalmasini isterdimde talihsizlik iste bence cok basarili olabilirdi uzun vadede tayfur gibi bi adam.
quote:
Orijinalden alıntı: wildlove
quote:
Orijinalden alıntı: BJK
Takımın zamana ihtiyacı var, bu Tayfur Hoca ile de olsa böyle, Portekizli Teknik Adam ile de böyle. Schuster takıma defans yaptırmasını bilmiyordu. Sürekli arka açık saldır babam saldır. Hezimetlere çok açık bir oyun sistemiydi, Allah'tan kendisi istifa etti.
iyi de alania maçında skoru korumak için savunma oynadık, topun arkasında bekledik ama adamlar biraz şanslı olsa 6 gol yerdik.. schuster sadece istenildiği gibi oynattı takımı, schuster'le anlaşılırken yöneticilerin isteği; ne olursa olsun önde basan, sürekli hücumu düşünen bir takım yaratmasıydı. hatta serdal adalı'ya göre schuster gitse de bu sistemde ısrarcı olunacaktı ve takım kimliği oturtulacaktı. şimdi bakıyorum ne kimlik var, ne takım oyunu, savunma oynasan yine tonla pozisyon veriyorsun ve takım folloş halde..
schuster'in en büyük hatası taraftara "beğenmeyen gitsin" demesi ve medyaya sürekli giydirip onları karşısına alması oldu. ha bence bu ikisinde de haklıydı. ben yenilsek bile keyif alıyordum schuster'in oynattığı oyundan ve beğenmiyorsam gitme gibi bir lüksüm yoktu. medyaya giydirmesi ise gerçekten takdire şayandı ama bu ülkede medya ile iyi geçinmeyen mourinho bile olsa bileti hemen kesilir. bak carvalhal efendiye, sürekli sırıtıyor ağzı kulaklarında, futbol namına rıza çalımbay döneminden öte bir şey yok ama medya "carvalhal kalpleri fethetti" diye başlıklar atıyor. çünkü istedikleri gibi hem medyaya yalakalık yapan hem de takımı rezil oynatan bir adam var.
Harfiyen katılıyorum.
Ayrıca konudaki bir yanlışı düzelteyim; şampiyon olduğumuz sezon Ferrari yoktu, şampiyon olduktan sonra alındı.
Ferrari iyi bir defans fakat iyi bir profesyonel değildi.Schuster o zaman TD ydi ve butun kararlar onda biterdi olması gerekende bu zaten evet ferrariye hiç iyi davranmadı ama biz FB maçını kazansaydık ve o dirsegi atmasaydı kesinlikle hem schuster hemde ferrarinin gelecegi değişirdi.Ferrari bu takımın en çok kazananlarındansa formayı alamasa bile bir BEŞİKTASLI olarak çalısmaya devam etmeli öle alemlere akarım PAF la idmanlara çıkmam dememeliydi.BJK'den ayrılmak istiyosada adam gibi takım aramaliydı yok İtalyaya kaçmalar filan kim ki ferrari şimdide bizi şikayet etmis o kadar para alan adam bize kazık atar sizde hala ferrari diye tutturursunuz helal olsun ne diyim
Sanki schuster alt yapıdan on genç çıkarıp takıma kazandırdı , şampiyonluklar filan yaşadık. Schuster , tayfur , carvalhal beşiktaşın ağırlığını kaldıracak adamlar değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Am@deus
Sanki schuster alt yapıdan on genç çıkarıp takıma kazandırdı , şampiyonluklar filan yaşadık. Schuster , tayfur , carvalhal beşiktaşın ağırlığını kaldıracak adamlar değil.
Schuster zamaninda sampiyonluklar yasamadik ama hersey sampiyonlukla bitmiyor maalesef.
Kim Besiktas'in agirligini kaldirabilcek soylede bilelim.Yillarca bize kucuk takim futbolu oynatan Denizli'mi,Riza'mi,Ertugrul mu ? Bu adamlar mi Besiktas'in agirligini kaldirabilecek.
Besiktas'in agirligini kaldirmak isteyen adam kucuk takim futbolu oynatmaz arkadas bu kadar basit.Porto gibi gecen sene ortalikta kupa birakmayan bi takimin evinde hucum futbolu oynatma cesareti gosteren hoca buyuk takim hocasidir.O adam bilmiyo mu 10 kisi savunma yapmayi , 10 kisi savunma yapsak belki Dinamo'ya 4-1 yenilmezdik ama Schuster bugunu degil yarini dusundu.Takimda Quaresma,Simoslarin yerine Ali Kucik,Holosko'nun oynadigi zamanlari da hatirliyoruz ama takim yinede 90 dk atak oynuyodu.Takimin en azindan bi mantalitesi vardi ama simdi ? Elin Alania'sini zar zor eliyoruz , mac boyunca savuma yapiyoruz.Takimin belirli bi duzeni yok , 2.lig takimi savunma yapar dedik yinede fark atariz dedik sonuc ? Sonuc hakem penalti pozisyonunda dogru karar verseydi su an durum cok farkli olurdu.O Carvalhal denen adaminda pek bi numarasi oldugunu zannetmiyorum , gittigi her takimdan kovulmus zaten.Ama bu konumuz degil.
Ama yinede ben Tayfur Havutcu'nun sonuna kadar arkasindayim.Oynattigi her mac(Konya maci disinda) beni tatmin etti acikcasi.Acin Kayseri macini izleyin Inonu'deki , Schuster'in sisteminin biraz daha geriyi dusunen versiyonu gibiydi.Hepimizin istedigi de buydu zaten , atak oyna ama abartmadan.Ustune Tayfur hoca daha tempolu bi takim yaratmaya calisiyo , bu yuzden Koch'u istedi.
Ayrica Tayfur Hoca'nin aklanmasinin ardindan cok daha farkli oynuyacagimizi dusunuyorum , daha hirsli , daha istekli bi takim olucaktir.Bu sene basari gelirse de basariyi getiren en onemli unsurda bu olacaktir.
Keşke Rafael Benitez i getirselerdi takımın başına , transfermarkda baktım boşta gözüküyor.
quote:
Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye
quote:
Schuster zamaninda sampiyonluklar yasamadik ama hersey sampiyonlukla bitmiyor maalesef.
Kim Besiktas'in agirligini kaldirabilcek soylede bilelim.Yillarca bize kucuk takim futbolu oynatan Denizli'mi,Riza'mi,Ertugrul mu ? Bu adamlar mi Besiktas'in agirligini kaldirabilecek.
Besiktas'in agirligini kaldirmak isteyen adam kucuk takim futbolu oynatmaz arkadas bu kadar basit.Porto gibi gecen sene ortalikta kupa birakmayan bi takimin evinde hucum futbolu oynatma cesareti gosteren hoca buyuk takim hocasidir.O adam bilmiyo mu 10 kisi savunma yapmayi , 10 kisi savunma yapsak belki Dinamo'ya 4-1 yenilmezdik ama Schuster bugunu degil yarini dusundu.Takimda Quaresma,Simoslarin yerine Ali Kucik,Holosko'nun oynadigi zamanlari da hatirliyoruz ama takim yinede 90 dk atak oynuyodu.Takimin en azindan bi mantalitesi vardi ama simdi ? Elin Alania'sini zar zor eliyoruz , mac boyunca savuma yapiyoruz.Takimin belirli bi duzeni yok , 2.lig takimi savunma yapar dedik yinede fark atariz dedik sonuc ? Sonuc hakem penalti pozisyonunda dogru karar verseydi su an durum cok farkli olurdu.O Carvalhal denen adaminda pek bi numarasi oldugunu zannetmiyorum , gittigi her takimdan kovulmus zaten.Ama bu konumuz degil.
Ama yinede ben Tayfur Havutcu'nun sonuna kadar arkasindayim.Oynattigi her mac(Konya maci disinda) beni tatmin etti acikcasi.Acin Kayseri macini izleyin Inonu'deki , Schuster'in sisteminin biraz daha geriyi dusunen versiyonu gibiydi.Hepimizin istedigi de buydu zaten , atak oyna ama abartmadan.Ustune Tayfur hoca daha tempolu bi takim yaratmaya calisiyo , bu yuzden Koch'u istedi.
Ayrica Tayfur Hoca'nin aklanmasinin ardindan cok daha farkli oynuyacagimizi dusunuyorum , daha hirsli , daha istekli bi takim olucaktir.Bu sene basari gelirse de basariyi getiren en onemli unsurda bu olacaktir.
İlk önce bazı ayrımları yapalım defansif/ofansif futbol...
Küçük takım futbolu dediğiniz defansif futboldur. Porto sizinde dediğiniz gibi ortalıkda kupa bırakmamıştır ama kendinizle çeliştiğiniz nokta porto'da defansif yada sizin deyiminizle ile ''korkak'' futbola oynuyor. Her schuster hayranı arkadaş genelde bu maçı hatırlatıyor gerçek olan schuster ekstra birşey yapmadı porto arkaya yaslanarak oynuyor , zaten bu şekilde avrupa şampiyonu oldular ve bizimle oynadıkları maçta grupdan çıkma garantilemiş 3 gün içinde portekiz derbileri vardı.
Denizli ile gelen son şampiyonluk tam olmasada yine defansif futbolla olmuştur. Aynı lucescu dönemindeki şampiyonluk gibi !!!yada ertuğrulun tabuları yıkıp bir anadolu kulübünü bu futbolla şampiyon yapması gibi yada dahada ileri gidelim , Bugün dünyada bir numaralı teknik adam José Mourinho oda sizin tabirinizle ''korkak'' futbol oynatıyor.
Schuster yarını düşünüyor laflarını başkasına anlatın , schuster(in) gelişiyle beraber takım yaş ortalaması 30 yaklaşmış , sakatlıklar artmıştır. Rakibine saygı duymayan hoca beşiktaşın hocası değildir. Ayrıca bu tip hocalarla ileriye dönük projelendirme yapılmaz yada schuster 3 sene bir takım çalıştırıp yapılandırma hayatında yapmışmı ??? örnek verin.
Endüstriyel futbolda defansif yada ofansif futbol yoktur , başarı vardır. İstersen milan ol istersen karabük başarı yoksa gidersin.
Şahsi görüşüm ''istikrar'' için ingiliz genç hocayla anlaşılmalı ve ısrar edilmeli. Zaten bjk tarihinin en büyük başarıları yine genç bir ingiliz ile gelmiştir. çünkü ingilizler disiplinidir genç oyunculara şans verirler. Şimdi siz tayfur tempo filan diyorsunuz ya (O kayseri o günle beraber haftalarca ligde maç kazanamamıştır ) 87-92 arasındaki beşiktaş maçlarını bulun izleyin temponun tanımı o maçlarda mevcut.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye
quote:
İlk önce bazı ayrımları yapalım defansif/ofansif futbol...
Küçük takım futbolu dediğiniz defansif futboldur. Porto sizinde dediğiniz gibi ortalıkda kupa bırakmamıştır ama kendinizle çeliştiğiniz nokta porto'da defansif yada sizin değimiz ile ''korkak'' futbola oynuyor. Her schuster hayranı arkadaş genelde bu maçı hatırlatıyor gerçek olan schuster ekstra birşey yapmadı porto arkaya yaslanarak oynuyor , zaten bu şekilde avrupa şampiyonu oldular ve bizimle oynadıkları maçta grupdan çıkma garantilemiş 3 gün içinde portekiz derbileri vardı.
Denizli ile gelen son şampiyonluk tam olmasada yine defansif futbolla olmuştur. Aynı lucescu dönemindeki şampiyonluk gibi !!!yada ertuğrulun tabuları yıkıp bir anadolu kulübünü bu futbolla şampiyon yapması gibi yada dahada ileri gidelim , Bugün dünyada bir numaralı teknik adam José Mourinho oda sizin tabirinizle ''korkak'' futbol oynatıyor.
Schuster yarını düşünüyor laflarını başkasına anlatın , schuster(in) gelişiyle beraber takım yaş ortalaması 30 yaklaşmış , sakatlıklar artmıştır. Rakibine saygı duymayan hoca beşiktaşın hocası değildir. Ayrıca bu tip hocalarla ileriye dönük projelendirme yapılmaz yada schuster 3 sene bir takım çalıştırıp yapılandırma hayatında yapmışmı ??? örnek verin.
Endüstriyel futbolda defansif yada ofansif futbol yoktur , başarı vardır. İstersen milan ol istersen karabük başarı yoksa gidersin.
Şahsi görüşüm ''istikrar'' için ingiliz genç hocayla anlaşılmalı ve ısrar edilmeli. Zaten bjk tarihinin en büyük başarıları yine genç bir ingiliz ile gelmiştir. çünkü ingilizler disiplinidir genç oyunculara şans verirler. Şimdi siz tayfur tempo filan diyorsunuz ya (O kayseri o günle beraber haftalarca ligde maç kazanamamıştır ) 87-92 arasındaki beşiktaş maçlarını bulun izleyin temponun tanımı o maçlarda mevcut.
Hocam kusura bakmayin ama bu sene Porto defansif futbol mu oynadi ? Bu sene Porto'nun Uefa'daki her macini izledim ve boyle defansif futbol gormedim.Zaten bu sene Porto'nun sampiyon olmasindaki en onemli unsur oyunun yonunu surekli degistirerek bunaltici baski kurmasiydi.Tam anlamiyla atak futbolu diyemezsiniz ama defans futboluda diyemezsiniz.Cok dengeliydi , zaten bu yuzden kupa birakmadi.Simdi Chelsea maclarina dikkat ederseniz Villas Boas'ta bu sistemi oturtmaya calisiyo , dengeli bi oyun.
Siz benim soylediklerimi yanlis anlamissiniz , ben zaten defansif futbolla sampiyon olunmaz demiyorum , defansif futbolla buyuk takim olunmaz.Mourinho ornegini vermissin , Mourinho'nun taktiksel ozundeki asil olay defansif futbol olmasina ragmen atak oynatmayida bildi.Mourinho Barca'ya karsi defansif oynuyo olabilir ama obur hafta Villareal'e 6 atmayida biliyo.Denizli,Ertugrul gibi adamlar oyle degildi bu adamlar Fenerle oynarkende 10 kisi savunma yapti Inonu'de Ankaragucuyle oynarkende.
Peki buyuk takim olmanin ozunde ne var ? Yildizlarinin olmasi mi , zengin bi baskaninin olmasi mi ? Tabiki bunlarda bi unsur ama buyuk takim olmanin ozunde gucsuz rakiplerinin senden her zaman korkmasi , beraberlige bile razi olmasi var.Ama bu adamlar ne yapiyodu , macin hakimiyetini karsi tarafa veriyodu , rakip beraberligi degil galibiyeti istiyodu ve arkada olusan azcik bi boslukla gol bulup 70-80 dk rakip takimi izletiyodu.Bu yuzden taraftar Denizli'ye tepkiliydi.
Defansif futbolla basari gelmez , ligde belki sampiyon olursun ama Avrupa'da o savunma kilidini her zaman acarlar.Actiklarindada sen gol bulamazsin cunku ofansif oynayamiyosundur.Bu yuzden Ertugrul Avrupa'ya her gidisinde samaroglanina dondu.
Ayrica sen Ingiliz hoca istersin ben Brezilya'li bu hicbiseyi degistirmez.Gercekci olmak lazim , Tayfur Hoca Yildirim yeter diyene kadar bu takimin Teknik Direktorudur ve bize sadece 100.yil kaptaninin arkasinda durmak duser.
Porto olayında anlaşamadık , defans bloğu ile ofans bloğu arasındaki mesafe yakınsa benim için bu taktik defans taktiğidir , Senin deyiminle dengeli. Defans futbolu ile avrupada başarılı olunmuyorsa lucescu'nun shakhtar'ı , şampiyonlar ligini en çok kazanan italyan takımları örnek dışı sanırsam. Avrupada başarı taktikle değil deneyimle olur. ertuğrulun takımı bu konularda çok acemi ve örnek dışı. galatasaray güçlü kadrosuna rağmen avrupada bir senede başarılı olmadı 3-4 senelik çalışma + tecrübenin ürünüydü.
Ayrıca yanlış anlaşılmasın defans futboluna bayılmıyorum , luce(li) beşiktaşı izlerken bu sakinliğin eseri , rakı balık yapıyordum...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Porto olayında anlaşamadık , defans bloğu ile ofans bloğu arasındaki mesafe yakınsa benim için bu taktik defans taktiğidir , Senin deyiminle dengeli. Defans futbolu ile avrupada başarılı olunmuyorsa lucescu'nun shakhtar'ı , şampiyonlar ligini en çok kazanan italyan takımları örnek dışı sanırsam. Avrupada başarı taktikle değil deneyimle olur. ertuğrulun takımı bu konularda çok acemi ve örnek dışı. galatasaray güçlü kadrosuna rağmen avrupada bir senede başarılı olmadı 3-4 senelik çalışma + tecrübenin ürünüydü.
Ayrıca yanlış anlaşılmasın defans futboluna bayılmıyorum , luce(li) beşiktaşı izlerken bu sakinliğin eseri , rakı balık yapıyordum...
Hocam sen beni hala anlamiyosun
Neyse iyi gunler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme