Şimdi Ara

Sağ kaburga altında hafif ağrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
66.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öne hafif eğilince ve derin nefes alında sanki sağ kaburgamın alt kısmı sanki içeri batıyor gibi bir ağrı yapıyor ama çok hafif.Dik oturduğumda yada ayakta sorun yok.Devamlı sağ tarafıma yatıyorum.Bide bu aralar devamlı ders çalıştığımdan sürekli öne hafif eğik duruyorum birşeyler okurken dik durulmuyor.Sizce doktora gitmeye gerek var mı 2 gündür var hafif şekilde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sağ Kaburga Altında Ağrı

Sağ kaburga altında ağrı yaygın bir şikayettir ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sağ kaburga altında bastirinca ağrı yaşıyorsanız veya derin nefes alırken sağ kaburga altında ağrı hissediyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir.

Sağ Kaburga Altında Ağrının Nedenleri

Sağ kaburga altında ağrıya neden olabilecek faktörler şunları içerir:

• Kas Gerginliği veya Zorlanması: Kaburga kaslarının aşırı kullanımı veya yaralanması ağrıya neden olabilir.
    • Kaburga Kırığı: Kaburga kırıkları, travmatik yaralanmalar veya ciddi öksürükler sonucu oluşabilir.
    • Pnömoni: Akciğer enfeksiyonu olan pnömoni, sağ kaburga altında ağrıya neden olabilir.
    • Plevrit: Akciğerleri saran zarın iltihabı olan plevrit, derin nefes alırken sağ kaburga altında ağrıya neden olabilir.
    • Safra Kesesi Hastalıkları: Safra kesesindeki taşlar veya iltihap, sağ kaburga altında batma veya ağrıya neden olabilir.
    • Karaciğer Hastalıkları: Karaciğer hastalıkları, sağ kaburga altında ağrıya neden olabilir.
    • Böbrek Taşları: Böbrek taşları, idrar yolundan geçerken sağ kaburga altında ağrıya neden olabilir.

Tanı ve Tedavi

Sağ kaburga altında ağrının nedenini belirlemek için doktorunuz tıbbi geçmişinizi alacak ve fizik muayene yapacaktır. Ayrıca röntgen veya ultrason gibi görüntüleme testleri isteyebilir.

Tedavi, altta yatan nedene bağlı olacaktır. Kas gerginliği için istirahat ve ağrı kesiciler önerilebilir. Kaburga kırıkları için atel veya alçı gerekebilir. Enfeksiyonlar antibiyotiklerle tedavi edilir. Safra kesesi veya böbrek taşı gibi daha ciddi durumlar cerrahi müdahale gerektirebilir.

Ne Zaman Doktora Başvurmalısınız?

Sağ kaburga altında ağrı sürekliyse, şiddetliyse veya diğer semptomlarla birlikte ortaya çıkıyorsa doktora görünmeniz önemlidir. Bu semptomlar şunları içerebilir:

• Ateş
    • Öksürük
    • Dispne (nefes darlığı)
    • Göğüs ağrısı
    • Karın ağrısı
    • Bulantı veya kusma

Sağ kaburga altında ağrıyı kendi kendine tedavi etmeye çalışmayın. Altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İhtimallerden biri safra kesesi olabilir. Bu ara abur cubur,kızartmayı bırakın bence. Hatta yumurtayı da azaltırsanız iyi olur..Geçmezse veya ağrı artarsa doktora gözükürsünüz. Geçmiş olsun.
  • Teşekkürler.Ağrı biraz azaldı gibi.Ya bu ara sürekli stres;sıkıntı,üşütme de bar buz gibi havada 40 dk birisini bekledim çok rüzgar yedim birde sürekli yatarken yük oraya biniyordu.Biraz düz yatmaya çalışıyorum.Kızartma falan da biraz fazla yedim bu aralar.Bir ihtimalde gaz olabileceğini düşünüyorum.
  • Evet. Stres safra kesesini vurur aslında. Özellikle kızgınlık,gerginlik. Gaz da olabilir dediğiniz gibi.Yatma şekliyle pek ilgisi olacağını sanmam. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIL2113
    Evet. Stres safra kesesini vurur aslında. Özellikle kızgınlık,gerginlik. Gaz da olabilir dediğiniz gibi.Yatma şekliyle pek ilgisi olacağını sanmam. Geçmiş olsun.

Teşekkürler.Son bir aydır finallere çalışıyorum hala da bitmedi.Sürekli stres,gerginlik var.Fakat safra kesesi tam olarak nerde?Bahsettiğim yer sağ kaburganın sağ altı.Belki kaslarla alakalıdır valla bi yandan dersler birde onla uğraşıyorum
  • sanırım biraz göbek var ve oturma pozisyonuna baglı göbek mideye baskı yapıyor bu gaz sıkısması büyük ihtimalle ben bunu yıllardır yasıyorum sanki misket kadar bir bölümde agrı degilmi arkadasım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sol göğüs ve kol ağrısı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.