Şimdi Ara

sağ sol motor çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimdeki malzemeler 12 v cam kriko motoru, iki adet 12 v adaptör, iki adet swich , iki adet zaman ayarı priz

zaman ayarlı prıze 12 v adaptör bağladım saati gelince motor çalışıyor ve isteğim seviyeye geldiğinde swich elektriği kesiyor yine aynı şekilde yukarı için ikinci zaman ayarlı prıze 12 v adaptör bağladım saati gelince motor çalışıyor ve isteğim seviyeye geldiğinde swich elektriği kesiyor normali buydu aklımdaki

ancak devre yi yaptıktan sonra devre çalıştığında iki swichte açıldığından devre kendisini nötürlüyor ve çalışmıyor

lütfen yardım neresi eksik yada yanlış

• Sanirim swichler tek kutbu devreden cikariyor bunun üzerine düsün bence.Motor iki ayri güc kaynagina bagli,bunlardan birisi calistiginda digerinin iki kutbununda devre disi olmasi lazim.iki ayri hareketin arasinda bir zaman boslugu sart degilse cok kontakli bir ya da iki röleyle sorunu cözebilirsin.Bunlari yazdim ama sanirim biraz daha acmalisin.Bu düzenek ne görev görüyor mesela...
  • 2 zaman ayarli priz birbirine paralel bagli degil mi ? Yani 3lu prize takili ikiside ? Yaptigin seyi biraz daha aciklayici yazarsan yardim ederiz. Sen 2 zaman ayarli prizle 1 motoru mu kontrol ediyorsun ? Eger oyleyse ve motor duraksamadan calismasi gerekiyorsa 1 role ve H koprusu ile dedigimi yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • switchlerde 3 tane uç bulunuyor
    http://www.elektrik-malzemeleri.com/images/b_ic%20172%20kopya.jpg

bu uçlardan ortak olan ucu motora bağla, yani motoru ortada düşün
    motorun A ucuna 1. konum switchinin "ortak" ucunu
    motorun B ucuna 2. konum switchinin "ortak" ucunu bağla
    bu şekilde bağladıktan sonra switclerin diğer uçlarına bağlantını devam et
  • Elektronik bilgim fazla yok anlattiginiz sey bende havada kaldi basit bir cizim yada gorsel olarak anlatabilirseniz cok sevinirim bu benim icin biraz hirs meselesi oldu kesin yapmam lazim yoksa catlayacagim simdiden ilginize cok tsk ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullandığın switch kaç uçlu? bir de neden 2 adaptör?
  • switch 3 uçlu iki adaptör varda birisi takılı değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    geri viteste sağ ayna indirme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

•  sağ sol motor çalıştırma

sağ sol motor çalıştırma

• Galiba bu düzenek belli araliklarla kapiyi kapayip aciyor.Birinci adaptör mesela motoru bir yöne döndürüyor ve kapiyi aciyor,ikincisi ise zamani geldiginde motoru diger yöne döndürerek kapatiyor.
  • evet benim istediğim de bu farklı fikirleri olan yada elimdeki malzemeler ile bu işi bitirmek istiyorum lütfen yardım
  • benim isted,ğim saat 10:00 da kapı acılsın saat:18:00 da kapı kapansın
  • Peki zaman ayarli o adaptörler ile bunu ayarlayabiliyormusun yani 24 saatlik ayarlama yapilabiliyor mu ??
    Yapilabiliyorsa ,geriye sadece acilis ile kapanista devreyi tam kesecek bir düzenek kaliyor.Ki bunun en pratik
    cözümü bir ya da iki röle ,bunun icin elektronikten anlamaya cok gerek yok,sadece rölenin calisma mantigini bilmen yeter.
    Mesela benim elimde Omron G8NW-2
    marka bir röle var onu örnek vereyim ama cok degisik marka ve modeller mevcut.Bu röle aslinda icinde iki ayri röle barindiriyor.
    Asagida baglanti uclarini gösteren bir resmini ekledim onun üzerinden anlatayim.
    https://store.donanimhaber.com/95/71/4e/95714ee0d6955e120d2ede14bd683a05.png
    Simdi, seklin ortasindaki arti ve eksi noktalardan ayri ayri 12V (7.2 volttan itibaren röle ceker) verdiginizde röle calisir ve
    sekilde gördügün A ucu ile alt hizasindaki 1 numarali uc ve B ucu ile alt hizasindaki 1 numarali uc arasinda iletim kurulur.
    Verdigin 12 voltu kestiginde ise iletim kesilir ve bu kez A ucu ile 2 numarali uc ve B ile altindaki 2 numarali uc iletime gecer.
    Röleyi iki kaynaktan degilde tek kaynaktan beslemek icin seklin ortasindaki ok ile isaretli + ve - uclarini birlestirebilirsin.
    Özetle A ve B ortak uc oluyor,röleye elektrik verildiginde 1 numarali,kesildiginde ise iki numarali uclarla devreyi tamamliyorlar.
    Ikinci sekilde senin düzenege uyarlamaya calistim, sekli dikkatli incelersen isin mantigini cözmüs olacaksin:Diyelimki sabah 10:00 da
    ayarli adaptör röleye elektrigi verdiginde A-1 ile B1 iletime gececek ve motor bir yönde calisacak.Adaptör ile motor arasina koydugun
    swich yardimiyla da durmasi gereken noktada duracak.

sağ sol motor çalıştırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 15 Aralık 2013; 20:06:52 >

• Resmi eksik göndermisim kolay gelsin
     sağ sol motor çalıştırma
     sağ sol motor çalıştırma

• belirtiğiniz röleden sipariş verdim de fiyat sizce ne kadar dır kazıklanmayalım bilmediğimden soruyorum
  • Ben yurt disinda yasiyorum, ebay den almis ve 2 - 3 euro kadar bir ücret ödemistim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.