Şimdi Ara

Sağcı Mıyım,Solcu Mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sinirlar koyulabilir.gunde 20 cuval tasiyacaksin diye.kaldi ki simdiki sistem daha beter.hem gelir adaletsizligi ustelik yetmezmis gibi dedigin olay var.

Ya da soyle bir sistem 1 cuval tasimak 20 lira 1 muayene ucreti de 20 lira doktor gunde maks 20 muayene yapabilir.

Ayrica hamallik yapmayi masa basi ise tercih edenler elbet cikacaktir.cunku ucret esit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 1 Eylül 2016; 18:40:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

quote:

Orijinalden alıntı: Stuka Bismarck

Koyu bir sağcısın. Atatürkte sağcıydı zaten. Şimdi günümüzde kendine kemalist diyen solcular çok yanlış anlamışlar Atatürkü. Adamlar hem solcuyum diyor hemde kemalistim diyor.

Sağcı değil liberal

Liberalizm sağ görüş içinde ele alınır. Merkez sağ diye tanımlanan görüş aslında liberalizmdir.

Hayır hocam. Liberalizm ile muhafazakârlık arasındaki tek bağ = serbest ekonomi

Onun dışındaki hiçbir ilke uymuyor. Liberalizm 3'ncü bir yol gibi

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 15:40:57 >
  • Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    Evet ona da talep var zaten.Youtube'daki slime yapanlarla karşılaşmadın mı henüz?Dayılar teyzeler daha konuşamıyor çıkmış slime yapıyor,maymuncukla oynuyor.Al bak bu da bi örneği,inşaatcı,aileyi cümbür cemaat toplamış slime yapıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=0OTeK0sctoU

Adamın video kalitesi 0...Sadece yandaki çocuğun salaklıklarını izliyolar.Bu adam da bu parayı hak etmiyor mesela.Buna bu işten para kazandırılmaması taraftarıyım.Çok kaliteli video çeken adamlar bile

bundan az izleniyor.Bu da Türkiye'nin değişik bi saçmalığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takamoto -- 1 Eylül 2016; 18:57:41 >
  • Lotusx L kullanıcısına yanıt
    Hayır be emperyalist uzak bana.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stuka Bismarck

Koyu bir sağcısın. Atatürkte sağcıydı zaten. Şimdi günümüzde kendine kemalist diyen solcular çok yanlış anlamışlar Atatürkü. Adamlar hem solcuyum diyor hemde kemalistim diyor.

Sağcı değil liberal

Liberalizm sağ görüş içinde ele alınır. Merkez sağ diye tanımlanan görüş aslında liberalizmdir.

Hayır hocam. Liberalizm ile muhafazakârlık arasındaki tek bağ = serbest ekonomi

Onun dışındaki hiçbir ilke uymuyor. Liberalizm 3'ncü bir yol gibi

Siz olaya çok farklı bir noktadan bakıyorsunuz. Tüm yönetim sistemleri, ister özgürlükçü olsun, ister faşist ya da dinci olsun; sağ ya da sol olması sadece ekonomik sistemine bağlıdır.

Özel mülkiyetin olduğu her sistem, ki aslında buna sosyal demokrasiyi de dahil edebiliriz, sağ görüş içerisinde ele alınır. Mussolini'nin İtalya'sı, Tatcher'in İngiltere'si ya da Suudi Arabistan'ın şeriati fark etmez.

Özetle; Sağ ve sol ekonomik sistemi anlatırken; monarşi, demokrasi ya da faşizm yönetim biçimini anlatır.

• quote:

Orijinalden alıntı: takamoto

Hayır be emperyalist uzak bana.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 15:41:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotusx

.

Alıntıları Göster
    nasyonel sosyolisttsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

nasyonel sosyolisttsin

Alıntıları Göster
    Hazır aklıma gelmişken yapıştırıyim

esasında güçlü bir kapitalizm propagandası yapan bir reklamdır bu.reklam bize diyor ki yıllar önce sağı da solu da biz bulduk. sonra sağı ve solu öyle bir ayırdık ki, birbirlerinden çok uzaklara gittiklerini düşündüklerinde bile aslında aynı yere geliyorlard

. aynı şekilde yaşayıp, aynı şeyleri istiyorlardı. sonra bir devrim oldu*, fabrikalar kuruldu, iki taraf ayrı ayrı takılmaya başladı. sol tarafı bir takım fikirlerle doldururken sağ tarafı da bir takım fikirlerle doldurduk. (bu arada reklamın türkçe'sine aşina iseniz türkçe metindeki hata şurada anlatılıyor.

bu da "sizi aslında çok farklı gibi gözüken ama aynı işe yarayan fikirlerle doldurduk" anlamına geliyor) o kadar aynı olmalarına, hep aynı şeyleri isteyip yapmalarına rağmen hala birbirlerine uzaktan bakıp birbirlerinin ne yaptıklarını anlamaya çalışıyorlardı. iki taraf da aynı bokun soyu olmalarına rağmen onları yapanlar hep kendilerinin haklı olduğunu düşündüler. ama neticede biz iki tarafı da aynı pakete (medya) koyup size sunuyoruz. siz de ikisini deneyip asla ikisini birden sevemezsiniz. siz hep bir tanesini seçeceksiniz ve tabii ki bu işten kâr edenler hep biz olacağız...

ikinci reklamda sağ twix fabrikasının günümüzdeki halini ve patronunu görüyoruz. bir çalışan gelip "bakınız biz bu tviksi böyle böyle yapıyoruz ama onlar da bizimki gibi çikolatayla kaplıyor, farkımız ne ki?" diyecek oluyor fakat patronu onu düzeltiyor. "hayır! onlar çikolatayla örtüyorlar, tamamen farklı bir işlem..." halbuki bisküviyi çikolatayla kaplamakla bisküviyi çikolatayla örtmek arasında ne gibi bir fark olabilir ki? sonra çalışan "ben sadece birleşmemizi önerecektim" diyor. patronuysa bunun üzerine "onların hareketleri hoşuma gitmiyo" diyor. reklam da bize diyor ki; iki taraf da aynı boku yedikleri halde kendi yaptıklarına hep bir kılıf uyduracak ve kendilerinin farklı olduklarını söyleyecekler. üstelik birbirlerini sadece kendini haklı bulduğu için suçlamaktan başka bir şey yapamayacaklar.

diğer bir reklamda ise fabrikada çalışanlardan birini görüyoruz. diğer twix'i imha etmesi gerekiyorken bunu yapmıyor. "hiç öbür tiviks nasıldır diye düşündünüz mü?" diyor. yani düşünmeye ve sorgulamaya başlıyor. körü körüne inandığı değerin zıttına da şans vermeye çalışıyor. fakat hem arkadaşları tarafından "n'alakası var, bizimki daha güzel" diye eleştiriliyorlar hem de tam diğer twix'i deneyecekken kendisi ortadan kaldırılıyor. mesaj çok açık: sorgularsan ve başkalarının da sorgulamasına sebep olmaya çalışırsan, diğer twix'i yeme özgürlüğünü istersen, dahası özgürlüğünü istersen sistemin bekası için seni yok etmek zorunda kalırız.

ve son reklam bir soruyla başlar. sol twix fabrikası çalışanlarına sorulan bir soru: "hiç sağ twix fabrikasından arkadaşınız var mı? sizce onların çalışmasına izin vermeli miyiz?" sonrasında bir önceki reklamda gözlerinin önünde sağ twix'i yiyen arkadaşları ortadan kaldırılan diğer iki çalışandan biri cevap veriyor: yani benim sağ taraftan arkadaşım yok ama mesela biz cuma akşamları karaoke yaparız ama onlar cumartesi akşamı yapıyorlar. ne bileyim yani bi gariplik var onlarda yani...
    bu bölüm artık gelinen son noktayı göstermektedir. üstelik sistemin son kandırmacasını da gözümüze sokmaktadır: demokrasi
    başta sorulan soru gayet demokratiktir. "yani tabii olabilir, niye sağ taraftan arkadaş edinmeyesiniz ki, n'olucak ki, bizce sakıncası yok... ee var mı peki?" verilecek cevap açık biçimde tahmin edilebilir olmasına rağmen yine de demokrasinin simgesi olarak sorulmaktadır: sizce onların yaşamasına izin vermeli miyiz?

ve fabrika çalışanı dostumuz yeterince kesin cevap verirken nedense hiç kendinden emin gözükmemektedir. neden olduğunu kendisinin de bilmediği bir biçimde sağ taraftakileri kötülemeye başlar. halbuki aynı şeyi yaptıklarını kendi ağzıyla söylemektedir. baştaki soru her ne kadar demokratik gözükse de bu arkadaşın her halinden zaten istenilen cevabı vermeye şartlandırıldığı belli olmaktadır. dahası; bu filmde bu sözleri siyahi bir vatandaşa söyletmelerinin sebebi, dünya üzerinde ayrımcılığa en çok karşı çıkan etnisite olan amerikalı siyahların da eninde sonunda ne bok yediğini bilmez hale getirildiğini göstermektir. bu medeni aşamayı atlayarak bir sonraki iğrenç aşamaya evrilen ortadoğu halklarının sadece bütün dünyada varolan hafif bir örneğidir aslında.
    buradaki formülü alıp her türlü siyasi görüşe, yaşamsal ideolojiye, dini inanca ya da sportif fanatizme endeksleyin. ortaya çıkacak sonuç hep aynı olacaktır.

tabii başta kapitalizm propagandası dedim fakat bu kadar açıkça göze sokulması belki de eleştiriyorlardır diye düşündürtmüyor değil. akabinde dünya çapında ihracat yapan bir gıda firmasının böyle bir eleştiriyi yapması için parçası olduğu sistemden vazgeçmesi gerekeceğini düşündüğümde bunun daha çok "bakın nasıl sikiyoz sizi ehehe" şeklinde bütün dünyayla dalga geçmek olma ihtimali daha ağır basıyor.
    Reklamın orijinali türkiye'de yayınlanandan biraz daha uzundur ve başka sahneler de içermektedir. orijinal reklamı şuradan izleyin.
    https://www.youtube.com/watch?v=w0QpPNcT-J4
    bunları okuyup da "eah ne komplo teorisi kasmışsın ulan" diyecek arkadaşlara tavsiyem reklam hakkında şöyle ufak bir google araştırması yapmaları. zira reklam zaten firma tarafından "twix: ideologies" adıyla yayınlandı.

• Tamam da bi sağ sol görüşünde bi taraf ekonomide eşitliği,diğer taraf eşitlik olmasın istemiyor mu? Senin açıklamanda ya iki taraf da eşitlik olsun diyor ya iki taraf da eşitsizlik olsun diyor.
  • quote:

Tamam da bi sağ sol görüşünde bi taraf ekonomide eşitliği,diğer taraf eşitlik olmasın istemiyor mu? Senin açıklamanda ya iki taraf da eşitlik olsun diyor ya iki taraf da eşitsizlik olsun diyor.

Dikkatli bakarsan ikiside aynı tarafa hizmet ediyor sadece isimleri değişik sadece seni farklı bir taraf seçtirmiş gibi gösteriyor

Yani bi nevi sadece farklı bir satır yada kasap seçiyosun
  • takamoto T kullanıcısına yanıt
    Iyi de zaten gelirler esit cok izleniyor kazaniyor durumu olmayacak

Ha sececeksin adamini gunumuz sinavi gibi degil ama sozlu mulakat olceceksin adami

• quote:

Orijinalden alıntı: Yetersiz_Bakiye

quote:

Tamam da bi sağ sol görüşünde bi taraf ekonomide eşitliği,diğer taraf eşitlik olmasın istemiyor mu? Senin açıklamanda ya iki taraf da eşitlik olsun diyor ya iki taraf da eşitsizlik olsun diyor.

Dikkatli bakarsan ikiside aynı tarafa hizmet ediyor sadece isimleri değişik sadece seni farklı bir taraf seçtirmiş gibi gösteriyor

Reklam için öyle de ben konuyla bağlantısını çözemedim.İkisi de kaptializmin oyunumu diyorsun şimdi sen?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yetersiz_Bakiye

quote:

Reklam için öyle de ben konuyla bağlantısını çözemedim.İkisi de kaptializmin oyunumu diyorsun şimdi sen?

Alıntıları Göster

tarafını seç

• quote:

Yanlış biliyorsam affola ama SSCB'de bile gelir eşitliği yoktu. Yani bir doktorun kazandığıyla bir işçinin kazandığı bir değildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

quote:

Yanlış biliyorsam affola ama SSCB'de bile gelir eşitliği yoktu. Yani bir doktorun kazandığıyla bir işçinin kazandığı bir değildi.

Evet ben de zaten böyle olsun istiyorum;ikisinin kazancı eşit olamaz.

Burada bahsedilen eşitsizlik veya eşitlik ne bilmiyorum.

Daha önce hiç siyaset olaylarına girmediğim için bu konular şuan bana karmaşık geliyor.
  • Dostum sen bir liberalsin. En doğru yolu seçmişsin. Atatürk ün görüşleride liberal veya sosyalistten çok karma görüştü. Bir dönem liberalizmi ülkemizde Atatürk uygulamayı denemiştir ve bu görüşe karşı değildir kesinlikle.

1930 büyük ekonomik krizi nedeniyle sol'a kaymak zorunda kalmıştır.

Görüşlerini değiştirmeni ve birtakım propagandalara kanmamanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Dostum sen bir liberalsin. En doğru yolu seçmişsin. Atatürk ün görüşleride liberal veya sosyalistten çok karma görüştü. Bir dönem liberalizmi ülkemizde Atatürk uygulamayı denemiştir ve bu görüşe karşı değildir kesinlikle.

1930 büyük ekonomik krizi nedeniyle sol'a kaymak zorunda kalmıştır.

Görüşlerini değiştirmeni ve birtakım propagandalara kanmamanı öneririm.

Görüşlerimi değiştirmemi mi söylüyorsun yoksa "değiştirmemeni" mi yazmak istedin?
  • takamoto T kullanıcısına yanıt
    Imla hatasi olmus bence degistirmemelisin.

• Hocam sen tam olarak tayyipçi komünistsin
    Bu mesaja eklenen görseller:

Sağcı Mıyım,Solcu Mu?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.