Şimdi Ara

Sağcı Mıyım,Solcu Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sağ sol muhabbetini çözemedim.Neyle alakalı olduğunu da çözemedim.Ekonomiyle mi alakalı yoksa

özgürlükle,muhafazakarlıkla mı alakalı?

-Kemalistim
    -Okullarda din dersi görülmesine karşıyım.İnsanlara belli bi dini itelemek yanlış bence.Herkes kendi dinini yaşı ilerledikçe kendi belirlemeli.
    -Sınıf farklılıklarını destekliyorum.Herkes eşit olmasın.Adam çok çalışıyor diye zengin olması gerekmiyor.Bu işin özü zeka bence.Hamallık yaparak zengin olunmaz.Doğru işi,doğru zamanda,insanların isteklerini en iyi karşılayacak şekilde yapılan iş daha çok para kazandırmalı bence.

Bunlarla alakalı mı bilmiyorum ama aklıma bunlar geldi.Hangi konudaki fikirler sağ sol görüşünü belirliyor bilmiyorum.Bilgilendirirseniz iyi olur.

• ekonomik görüşe bakacaksın, sağsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ-sol aslında ekonomiktir. Bizde yanlış bir algıyla din hakkında olduğu sanılıyor.

Sağcısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZERO

Sağ-sol aslında ekonomiktir. Bizde yanlış bir algıyla din hakkında olduğu sanılıyor.

Sağcısın.

Aynen ondan dolayı kafam karışıyor.Sağolun.
  • Sağcısın. Ekonomik bakış açın da liberal gibi.
  • İdeolojilerin 3 yönü vardır:

1—Ekonomi
    2—Sosyal yaşam
    3—Devlet

1)

Liberal: Serbest ekonomi olsun. Devlet işadamlarını kısıtlamasın, müdahale etmesin. Kimsenin özel mülküne el koyulmasın

Muhafazakâr: Yehova/Tanrı/Allah zenginleşmeyi emreder. O hâlde devlet işadamlarına gerektiğinde her yürlü kolaylığı sağlamalıdır.

Sosyalist/Sosyal demokrat: Devlet her zaman değil ama bazen (kriz dönemlerinde vb) ekonomiye müdahale etmelidir. İşçi hakları çok önemlidir. Sağlık sigortası herkese ücretsiz olmalıdır. Zenginlerden daha çok vergi alınmalıdır.

Komünist: Kimsenin özel mülkü olmamalıdır. İsraf tamamen önlenmelidir, bu doğrultuda millete karneyle kişi başına ekmek dağıtılmalıdır. İsteyen istediği kadar ekmek yerse israf olur.

2)

Liberal: herkesin hayatına kimse karışamaz. İsteyen istediğini yapabilir. LGBT'lerin hakları da olmalıdır. Kinsenin hayatına müdahale edilmemelidir. Laiklik çok önemlidir, devlet her dine eşit olmalıdır.

Muhafazakâr: Gelenekler çok ama çok önemlidir. Atalarımız bize neyi öğrettiysr şüphesiz ki tecrübeli oldukları için önermişlerdir, bir bildikleri vardır. Din de çok önemlidir. Zina/fuhuş tamamen yasaklanmalıdır. Eşcinseller toplumda kat'iyen serbest olmamalıdır. Kadınlar örtünmelidir. Evin reisi erkektir, kadının hakkı zayıftır...

Sosyalist: Kadınlar da tıpkı işçiler gibi ezilmektedir. Bu yüzden kadın gakları çok önemlidir. Laiklik orta düzeyde önemlidir ve kimsenin özel hayatına kimse karışmamalıdır. Ama toplumsal yaşam gerektiğinde kısıtlanabilir

3)

Liberal: Devlet zorunludur. Devlet olmazsa kaos çıkar. İstikrar çok önemlidir. Ancak devleti tek bir parti/kişi ele geçirmemelidir çünkü bu da kaos yaratır. Her siyasî görüşün temsil edildiği meclis olmalıdır. Ve tüm etnik gruplara anadilde eğitim hakkı verilmelidir.

Muhafazakâr: Devlet her şeyden çok önemlidir ama muhafazakâr olmayanlar iktidarı hak etmez. Çünkü en iyi biziz. İktidardaki muhafazakâr parti yozlaşsa dahi desteklenmelidir zira iktidar başkalarının eline geçerse daha kötü olur. Ayrıca İmparatorluk dönemleri/sömürge dönemleri keşke geri dönse gözüyle bakılır. Avrupasa Hristiyan muhafazakârlar bizde İslâmcılar böyledir. Ufak milletleri sömürge hayali kuararlar.

Sosyalist: devlet ele geçirilmelidir. Geçirilemiyorsa işçiler örgütlenmeli, iktidara en sert muhalefet sergilenmeli. Ezilen topluluklar suça bulaşırsa (pkk) esasen iktidar onları ezerek mağdur ettiği için bu suça bulaşmış olanlar affedilmelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağcı falan değilsin. Hem laikliğe önem verip hem “herkes çalıştığı kadar kazansın” fikri liberalizmdir.

Kemalizm kısmı hariç damarlarında liberal kanı akıyor. Liberallerden tek farkın Kemalist olman. Liberaller ulus devleti sevmez. Ki Atatürk ulus devlet kurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Civitas Terrana -- 1 Eylül 2016; 15:58:14 >
  • Illa sag sol diye bir sey olmasina gerek yok. Elestirmem gerekirse isin olcutu zeka degil;ya emek ya da ucretler esit olmali. Kimse zeka duzeyini dogustan belirleyemez. dedigin gibi olan bir sistem adaletsizdir. Sen zekisin,karsindaki adamin ise fizyolojisi cok iyi adamin avantaji da bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 2 Eylül 2016; 19:15:33 >
  • Ekonomide sosyalist,sosyal yaşamda ve devlette liberal
  • Okullarda din eğitimi olmasına karşısınız, herkes kendisi belirlemeli istiyorsa dinini size göre. Ancak sağcı mı solcu mu olduğunu bize soruyorsun. Sağcı solcu diye milleti ayrıştırıp birbirine düşürdüler zamanında bunu biliyorsundur.
  • Kemalist olduğunu söylemişsin. Kemalizm'in hangi yönlerini benimsiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stuka Bismarck

Koyu bir sağcısın. Atatürkte sağcıydı zaten. Şimdi günümüzde kendine kemalist diyen solcular çok yanlış anlamışlar Atatürkü. Adamlar hem solcuyum diyor hemde kemalistim diyor.

Sağcı değil liberal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

Illa sag sol diye bir sey olmasina gerek yok. Elestirmem gerekirse isin olcutu zeka degil ya emek ya da ucretler esit olmali. Kimse zeka duzeyini dogustan belirleyemez. dedigin gibi olan bir sistem adaletsizdir. Sen zekisin karsindaki adamin ise fizyolojisi cok iyi adamin avantaji da bu.

Yanlış anlamışım editliyorum.

Adamın fizyolojisi iyi veya kötü olsun.Önemli olan farklılık ve öne çıkma.Örneğin şimdiki zamanı ele alma,yani şu an ev yapılırken hangi malzemeler kullanılıyor hiç bir fikrim yok ama.Atıyorum her müteahhitin(müteahhit yapıyor sanırım o işi tam emin değilim) evleri betondan yaptığını düşün.Bi tane müteahhitin de aklına geliyor diyor ki "ya ben evleri bi de ahşaptan yapayım belki daha güzel olur".Yapıyor bakıyor çok güzel oldu.Adam farklılık getirdi bi anda ahşap ev talepleri arttı.Bu adamın çok para kazanması gerekiyor çünkü adam farklı.Güç konusunda da aynı.Tek seferde 1 çuval taşıyan adamlar 3 çuval taşıyan adamın geliri aynı olmamalı.İşini hızlı bitirenin daha fazla para alması gerekiyor.Eğer almıyorsa bunun sebebi o işe olan taleptir.Her önüne gelen başka iş bulamadığı için o işi yaparsa talep artar.Hak eden de hak ettiği parayı alamaz.O işe talebin fazla olduğunu ve emeğin karşılığını alamayacağını bildiği halde o işe giriyorsa ve öne çıkacak hiçbir farklılığı yoksa o adam bırak da az para kazansın.Ha sevdiği iştir illa o işi yapmak istiyodur,kendisi bilir az parayı göze yumuyordur demek ki.

Daha keşfedilmemiş bir sürü meslek var.Bundan 10 sene önce insanlara "oyun oynayarak para kazanılabilir" deselerdi inanırlar mıydı? "Olur mu öyle şey ya yürü git oyun eğlence için adamlar hem eğlenip hem de para mı kazanacaklar?" derlerdi.Ama bak hem Youtube üzerinden hem de twitch üzerinden deli para kazananlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takamoto -- 1 Eylül 2016; 17:12:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yahobea

Okullarda din eğitimi olmasına karşısınız, herkes kendisi belirlemeli istiyorsa dinini size göre. Ancak sağcı mı solcu mu olduğunu bize soruyorsun. Sağcı solcu diye milleti ayrıştırıp birbirine düşürdüler zamanında bunu biliyorsundur.

İnsanlar kendileri düşüyor birbilerine.Özellikle saldırgan bi kesim var zaten.Bakıyor karşısındaki onun düşüncelerini savunmuyor,hemen atağa geçiyor,saldırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

quote:

Orijinalden alıntı: Stuka Bismarck

Koyu bir sağcısın. Atatürkte sağcıydı zaten. Şimdi günümüzde kendine kemalist diyen solcular çok yanlış anlamışlar Atatürkü. Adamlar hem solcuyum diyor hemde kemalistim diyor.

Sağcı değil liberal

Liberalizm sağ görüş içinde ele alınır. Merkez sağ diye tanımlanan görüş aslında liberalizmdir.

• https://www.politicalcompass.org/test

Şu testi çözüp öğrenebilirsin görüşünün tam olarak nerede yer aldığını. Ayrıca şurada (https://eksisozluk.com/sozlukculerin-politicalcompass-test-sonuclari--4478057 ) Türkçe çeviri var.

• Sağ sol yok bu vatan hepimizin

• En iyisi ortacılık

• Ortanın sağısın gardaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sturmbannführer

En iyisi ortacılık

En iyisi arkacılık

https://www.youtube.com/watch?v=uJ_BB9cSECU
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.