Şimdi Ara

Zengin olup komünist veya sosyalist takılmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çevremde giderek artan olay 47000 liralık özel okulda okuyor fakat ağır komünist.Keza ünlülerde de bu var.Altında BMW Z4 adam hala sevgililer günü kapitalist düzeninin ürünüdür diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrederikChopin -- 26 Aralık 2014; 8:17:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fakir olup kapitalizmi savunmaktan iyidir.

• fakir olup kapitalist takılan 50-60 milyon zavallı yaşıyor bu ülkede. onlara ne demeli?

ay sonunda 100 lira biriktiremeyen bir adam, bir sarayı veya güney kutbuna yapılan bir üssü savunabiliyor bana.
  • Vicdanla ilgili bende oyleyim

• quote:

Orijinalden alıntı: haemonn

fakir olup kapitalizmi savunmaktan iyidir.

Dediğin doğru fakat zengin olunca savunmak daha absürt oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Orası öyle ama buradaki amaç "sizden varlıklı olsam da sizin destekçinizim." mesajı. Benim de arkadaşlığımın listede kaldığı bir kız vardı o da böyle.
  • Özetle;

- Zengin birinin sosyalizmi desteklemesi vicdan meselesi iken, fakir birinin kapitalizmi desteklemesi zeka meselesidir ve ikisi ters orantılıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sonradan yahudi olmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Heralde işçi sınıfı olmayacaklar halkı sömüren kesimden olucaklar

• Hehh, komünistler, kapitalistliği de kapitalistlerden ( ve onların peşlerine takılan aç insancıklardan ) daha iyi yaparlar tabii ki! Bunda şaşıracak ne var?
  • Zengin bir ailede yetişip sosyalist olmakta bir şeydir. her zenginin harcı değildir.
  • Zenginden komünist olmaz ki.Macera arıyorlardır.Aslında fakirden de kapitalist olmaz ama bizde oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Hehh, komünistler, kapitalistliği de kapitalistlerden ( ve onların peşlerine takılan aç insancıklardan ) daha iyi yaparlar tabii ki! Bunda şaşıracak ne var?

idealist olanları tenzih etsem de, komünist ve uç sol eğilimli kişilerin sorgulayıcılıkla, uzlaşma karşıtı olmayı karıştırmaları çok sık oluyor. ayrıca bu tavırları iki temel probleme yol açıyor: ilk olarak, hep eleştirdikleri faşizan tavırlara eğilimleri ve şiddete yönelik arzularının; imkan olsa pratiğe geçebilecek olması. ikincisi ise, pratik ve akılcı olmayı belki de kasıtlı bir şekilde istememeleri sonucu sürekli kullanılmaları. şunu anlayanlarını tenzih ediyorum yine ve ekliyorum: kapitalizm dedikleri şey gerçekten çok zeki ve kurnaz bir düzen. bununla başa çıkmak için de, zekanın yanı sıra akıllı da olmak lazım. çünkü geriden başlanan bir maça çıkıyorlar. eğer bu hatalı tavırlar ve -bana göre- yetersiz olan ezbere argümanlara kitlesel olarak inanmaya devam edeilirse, böyle oyuncak olurlar. zenginin piyasa aracı olur, tişörte baskı olurlar. tek doğruya hakim olunamayacağını, pragmatizmden kopmadan bir yere varılamayacağını anlamaları gerek.

not: yukarıdaki mesaj, 30 yıl öncesi için falan anlamlı olabilirdi. şu an zaten gerçekliği kalmamış bir şey. "eşitiz ulan!" diye kesmeselerdi insanları keşke, kapitalizm gene insana verir esas dinamikleri de; şirketokrasi bambaşka bir boyut maalesef. ve bunu da kısmen yanlış zamanda, saçma ve şaibeli devrimlere borçlu.

• o parayı nasıl kazandığı ve yaptıkları önemli
  • Öncelikle bir insan şu soruyu sormalı:

Neden sosyalistim?
    Neden sosyalist değilim?
  • Zengin diye komünist olamaz mı arkadaş? Adam destekliyor belki sadece.Yani fakir-zengin diye ayrılamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Evet absürt ama mesela Anadolu'da "komünist"i küfür olarak kullanıyor insanlar. Bunu biliyor muydun? Zenginden alıp fakire verme felsefesi onun lügatında bir küfür, komünistler kafir... Hayattaki en garip durumlardan biri bu olsa gerek. Doğu Perinçek'e ağzında tiksintiyle "Pis komünist!" deyip kıblesi dolar olmuş saraydaki uzunu övüyorlar.

Yani böyle boktan bir ülkede fakir de olsan komünist olmak saçma. Boş ver, gebersinler açlıktan. Bu milletin DNA'sına işlemiş sürünmek, kula kulluk etmek. Yapacak bir şey yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 3 Şubat 2015; 20:14:39 >

• çok absürt aslında insanlar fakirleştikçe sosyalizme kayarken bizde zenginleştikçe oluyor
  • Bu ülke önce o terimlerin anlamını öğrensin

• Bu tiplerle bende karşılaşıyorum ilginç.

Genelde ortamda havam olsun, cool gözükeyim, farklı gözükeyim diyen insanlardan oluşuyor.

• hublot saatli komünist gördüm ben :D
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.