Bildirim
Sağcı Mıyım,Solcu Mu? (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
türkiye sol akımcılar ile büyümüş ilerlemiş ama ekonomi ve insani yön azalmış sağ akımcılar ile büyürken küçükmüş ama ekonomi ve insan değer artmış her 2 sinide yapan zaten ülke yok varsa oda isveç hollanda vatikan falan onlarda zaten sömürmenin en üst seviyesine gelmiş -
Liberal Sagcisin. Yani ekonomik görüş ekseninde Kralcisin.
Sağ Sol kavramı Fransız Devriminde
Kraldan yana olanlar sağına Halktan yana olanlar Kralın Soluna geçtiği için çıktı. Zamanla anlamı genişledi.
Ateist Sağcı
Dindar sağcı da olur ortak noktaları eşitsizliği, sınıfsal tabakalanmayi
Sermayenin gerekliliğini kabul etmeleri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Insanlara bir din zorla ogretilemez anlayisi yanlis(ki zaten zorla ogretme yok sana bir fragman sunuyorlar sen istersen filmin tamamini izliyorsun) neden cunku sen bir afrika inanisina merak saramazsin etrafinda bilen olmazsa onun gibi etrafinda islami savunan,bilen,anlatan olmazsa nerden bileceksin islami. Onun yerine sana bir dini anlatirlar sen baskasina merak duyarsan ona yonelirsin. He o anlatilan din hangisi olmali diye sorarsan butun ulkeler nasil kendi dinini ogretiyorsa kucuklerine sen de kendi geleneklerine bagli kalacaksin.
NE SAĞCIYIM NE SOLCU BAKKALIM BEN BAKKAL -
quote:
Orijinalden alıntı: karelibaxır
Insanlara bir din zorla ogretilemez anlayisi yanlis(ki zaten zorla ogretme yok sana bir fragman sunuyorlar sen istersen filmin tamamini izliyorsun) neden cunku sen bir afrika inanisina merak saramazsin etrafinda bilen olmazsa onun gibi etrafinda islami savunan,bilen,anlatan olmazsa nerden bileceksin islami. Onun yerine sana bir dini anlatirlar sen baskasina merak duyarsan ona yonelirsin. He o anlatilan din hangisi olmali diye sorarsan butun ulkeler nasil kendi dinini ogretiyorsa kucuklerine sen de kendi geleneklerine bagli kalacaksin.
Hayır asıl senin düşüncen yanlış.Çünkü okullarda sadece küçüklere müslümanlığı önermiyolar,direk iteliyolar."Allah var!" , "Şirk koşmayın yakar","Cehenneme atar sizi!","Muhammed peygamberimiz!!" Sonra noluyor? E çocuk küçücük korkuyor
tabi.Korkudan ne sorgulayabiliyor ne de seçim yapabiliyor.Eğer sorgulayacak bi beyni varsa yıllar boyunca müslüman kalıp 20'li yaşlarında anca sorgulamaya başlıyor.Sorgulamayanlar müslüman devam ediyor.
Gelenekler de aynı şekilde;Beğenmiyorsam bağlı kalmam.
-
Kapitalıstsen sol
Komünistsen sağ
Solsun
İsimlere fazla takılmayın. Ama bu fikirlerle bir düzen kurarsanız fazla sürmeden tepetaklak devrilecektir.
Üçüncü yazdığınız şey aşırı-sağcı / faşist.
"-Sınıf farklılıklarını destekliyorum.Herkes eşit olmasın.Adam çok çalışıyor diye zengin olması gerekmiyor.Bu işin özü zeka bence.Hamallık yaparak zengin olunmaz.Doğru işi,doğru zamanda,insanların isteklerini en iyi karşılayacak şekilde yapılan iş daha çok para kazandırmalı bence.
"
Bunlar ilk iki ile çelişiyor. Çünkü sınıf farklılıklarını destekliyorsanız devrimci, cumhuriyetçi, halkçı veya devletçi olamazsınız. Sınıf farklılıklarını desteklemek için devlete gerek yok. Ortaçağda bu kendiliğinden oluyordu. Basit, üç beş kurumdan oluşan bir sultanlık yeterlidir.
Bütün demokrasi kurumları, parlamentolar, teknik bürolar, iş ekonomisinin toplumu sınıflı hale getirmemesi için çalışıyor. Zeki işlerin destklenmesi (teknokrasi) sınıf farklılıklarını desteklemekten farklı bir şeydir. Bu sınıf farklılığından anlaşılacak şey Almanya'daki pratikle kıdemli ve emeklilerin biraz daha zengin oldukları bir toplum da ortaya çıkarabilir, 90'lar öncesi Güney Afrika Cum. gibi rezil bir apartheid (fiziksel ayrıştırma) da. İkisi arasındaki fark teknikten veya zeki işlerden ne anladıklarıdır.
"Doğru işi,doğru zamanda,insanların isteklerini en iyi karşılayacak şekilde yapılan iş daha çok para kazandırmalı bence.
"
Hatırlarsanız bir cümle önce sınıflara ayırmıştık. O zaman şuna da karar vermek gerekecek: Hangi sınıftaki insanların istekleri? Mesela iyi planlanmış bir hortumlama? :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 2 Eylül 2016; 13:52:33 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karbon 12
İsimlere fazla takılmayın. Ama bu fikirlerle bir düzen kurarsanız fazla sürmeden tepetaklak devrilecektir.
Üçüncü yazdığınız şey aşırı-sağcı / faşist.
"-Sınıf farklılıklarını destekliyorum.Herkes eşit olmasın.Adam çok çalışıyor diye zengin olması gerekmiyor.Bu işin özü zeka bence.Hamallık yaparak zengin olunmaz.Doğru işi,doğru zamanda,insanların isteklerini en iyi karşılayacak şekilde yapılan iş daha çok para kazandırmalı bence.
"
Bunlar ilk iki ile çelişiyor. Çünkü sınıf farklılıklarını destekliyorsanız devrimci, cumhuriyetçi, halkçı veya devletçi olamazsınız. Sınıf farklılıklarını desteklemek için devlete gerek yok. Ortaçağda bu kendiliğinden oluyordu. Basit, üç beş kurumdan oluşan bir sultanlık yeterlidir.
Bütün demokrasi kurumları, parlamentolar, teknik bürolar, iş ekonomisinin toplumu sınıflı hale getirmemesi için çalışıyor. Zeki işlerin destklenmesi (teknokrasi) sınıf farklılıklarını desteklemekten farklı bir şeydir. Bu sınıf farklılığından anlaşılacak şey Almanya'daki pratikle kıdemli ve emeklilerin biraz daha zengin oldukları bir toplum da ortaya çıkarabilir, 90'lar öncesi Güney Afrika Cum. gibi rezil bir apartheid (fiziksel ayrıştırma) da. İkisi arasındaki fark teknikten veya zeki işlerden ne anladıklarıdır.
"Doğru işi,doğru zamanda,insanların isteklerini en iyi karşılayacak şekilde yapılan iş daha çok para kazandırmalı bence.
"
Hatırlarsanız bir cümle önce sınıflara ayırmıştık. O zaman şuna da karar vermek gerekecek: Hangi sınıftaki insanların istekleri? Mesela iyi planlanmış bir hortumlama? :)
Sınıf farklılıklarını destekliyorumdan kastım şu;
Zengin de olacak,fakir de.Herkesin malı eşit olmayacak.Yani pi padişah,sultan olup tüm halkın paralarını o yönetmeyecek.
Doğru işi yapıp,çok çalışanın parası çok olur,yan gelip yatan veya işçi olanlar fakir kalır.Şu an olduğu gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: takamoto
quote:
Hayır asıl senin düşüncen yanlış.Çünkü okullarda sadece küçüklere müslümanlığı önermiyolar,direk iteliyolar."Allah var!" , "Şirk koşmayın yakar","Cehenneme atar sizi!","Muhammed peygamberimiz!!" Sonra noluyor? E çocuk küçücük korkuyor
tabi.Korkudan ne sorgulayabiliyor ne de seçim yapabiliyor.Eğer sorgulayacak bi beyni varsa yıllar boyunca müslüman kalıp 20'li yaşlarında anca sorgulamaya başlıyor.Sorgulamayanlar müslüman devam ediyor.
Sorgulamayanlar müslüman kalıyor derken? Her sorgulayan müslümanlıktan çıkıyor mu o zaman Hocam güldürme beni aç interneti orda birçok hristiyan ülkede ateistken(çoğunluğu) veya hıristiyanken islamı seçen çok sayıda insan var. Sence bu sorgulamamak da nedir? Sen sorgulamayı sadece ateist sitelerdeki, forumlardaki yorumları okumak sanıyorsan çok yanılıyorsun. İki tarafın yorumunu okursan ve üstüne gidersen zaten doğruyu bulacaksın ki zaten 1400 yıldır bu din üzerinde kitap yazan ömrünü bu dine adayan insanlar da boş insanlar değil sorgulayan insanlar. Ama sorgulayıp da ateist olanlar işte onlar tek yönlü sorgulayanlar sadece kendi düşüncesinin doğruluğunu kanıtladığını sandığı yorumları okuyanlar.
-
quote:
Şu sağ sol muhabbetini çözemedim.Neyle alakalı olduğunu da çözemedim.Ekonomiyle mi alakalı yoksa
özgürlükle,muhafazakarlıkla mı alakalı?
-Kemalistim
-Okullarda din dersi görülmesine karşıyım.İnsanlara belli bi dini itelemek yanlış bence.Herkes kendi dinini yaşı ilerledikçe kendi belirlemeli.
-Sınıf farklılıklarını destekliyorum.Herkes eşit olmasın.Adam çok çalışıyor diye zengin olması gerekmiyor.Bu işin özü zeka bence.Hamallık yaparak zengin olunmaz.Doğru işi,doğru zamanda,insanların isteklerini en iyi karşılayacak şekilde yapılan iş daha çok para kazandırmalı bence.
Bunlarla alakalı mı bilmiyorum ama aklıma bunlar geldi.Hangi konudaki fikirler sağ sol görüşünü belirliyor bilmiyorum.Bilgilendirirseniz iyi olur.
illa sağcı ya da solcu olmak zorunda mısın?
Doğru olduğunu düşündüğün fikre sahip çık. ister solcudan gelsin ister sağcıdan.
-
bunu yap.
https://www.politicalcompass.org/test
eğer ingilizce bilmiyorsan direkt konu olarak çevrilmiş halini koyarım -
quote:
quote:
quote:
Sorgulamayanlar müslüman kalıyor derken? Her sorgulayan müslümanlıktan çıkıyor mu o zaman Hocam güldürme beni aç interneti orda birçok hristiyan ülkede ateistken(çoğunluğu) veya hıristiyanken islamı seçen çok sayıda insan var. Sence bu sorgulamamak da nedir? Sen sorgulamayı sadece ateist sitelerdeki, forumlardaki yorumları okumak sanıyorsan çok yanılıyorsun. İki tarafın yorumunu okursan ve üstüne gidersen zaten doğruyu bulacaksın ki zaten 1400 yıldır bu din üzerinde kitap yazan ömrünü bu dine adayan insanlar da boş insanlar değil sorgulayan insanlar. Ama sorgulayıp da ateist olanlar işte onlar tek yönlü sorgulayanlar sadece kendi düşüncesinin doğruluğunu kanıtladığını sandığı yorumları okuyanlar.
Hocam her sorgulayan müslümanlıktan çıkmıyor.Hristiyanlıktan müslümanlığa geçenler ayrı bi değişik zaten.Her din aynı poop'un farklı renkleri.
Ben deistim.Ateist forumlarına veya yorumlarına bakmıyorum bile.Onlara bakarak ateist olanlar da çomardır.Burda kimse hiç bir şeyi kanıtlayamaz...Hiçbir insan bana gelip islamı kanıtlayamaz,ateizmi de kanıtlayamaz,deizmi de.Bu konuda hiçbir kanıt yok.Siz değil misiniz "beynimizin % bilmem kaçını kullanabiliyoruz sadece" diye.İnsanoğlu bilimi %100 çözdü mü?Evreni %100 çözdük mü?Fiziği %100 çözdük mü?Belki çok mantıklı bi açıklama var?Belki "Vay arkadaş Müslümanlık harbiden yalanmış,Allah bile yokmuş" diyeceğiz?Nerden %100 eminsiniz?Ben "Müslümanlığı kanıtlayabilir misiniz?" dediğimde bana "Kur-an'da yazıyor" diyen adamı gördüm.Dinlerin hepsinde bi korkutma,bi yakma isteği,bi gazap isteği insanları sürekli bi korkutma var,neden?Hem madem herşeyi yapabiliyor neden herkesi direk müslüman yapmıyor?Kendine eğlence mi arıyor nedir yani?Hani insan özellikleri göstermezdi Allah?Ne bu ego tatmini?Ne bu eğlence isteği?Kur-an'daki efsaneler de cabası.Sanki Din kitabı değil la fontaine masalları.Ay'ı yaran mı dersin,denizi yaran mı dersin,balığın içinde bilmem kaç gün yaşayıp balığın karnını yaran mı dersin.Birbiriyle çelişen ayetler mi dersin ohoooo.Din bilimciyim diye geçinen 2 çomar da gelir evirir çevirir,eğer büker,uğraşır uğraşır bi çevirme yolu bulur,yorumlaya yorumlaya doğruymuş gibi göstermeye çalışır.Millet de inanır tabi Döt korkusundan.Biz de anamızın karnından müslüman doğduk sonuçta.3-4 ay öncesine kadar ben de müslümandım(müslümanlık denirse...Küçüklüğümden beri saçma gelir ama korkardım aynı müslümanlar gibi).Ateist olanlar tek taraflı düşünenler değil işte.Özellikle ben hiç tek taraflı düşünmem.Ben hala müslümanlığa açığım.Bana mantıkla gelin neden müslümanlığa geçmeyeyim?Bana insanların da yazabileceği bir kitapla,korkutmayla,gazapla gelirseniz ben o dine geçmem kusura bakmayın.Peki Kur-an'da güzel şeyler var mı?Kur-an güzel şeylerle dolu zaten.İnsani olarak yola sokucu etkisi var.Muhammed çok zeki adammış,Muhammed'in zekasını seviyorum.Adam belki Kur-an'ı çıkarmasa müslümanlar teroristin Allah'ı olcaktı.Adam belki bunu görüp çıkarmıştır kitabı.Hep bana derler "Neden hz.muhammed yazsın ki?Eline ne geçicek?" diye.Adam arapları iyiliğe sürüklemek istemiş belki de,bi çıkarı olması gerekmez ki.
Alttaki yazı alıntıdır ama çok mantıklıdır;
-Benim tanrım insanların öldürülmesi için emir vermez.
-Benim tanrım yarattığı bir grup insanı başka bir grup insandan üstün görmez.
-Benim tanrım kullarını aşağılamaz ve lanetlemez.
-Benim tanrım kitaplarını korumaktan aciz değildir.
-Benim tanrımın tahtını taşıtmaya meleklere ihtiyacı yoktur.
-Benim tanrım kadını aşağılamaz.
-Benim tanrım düşünmeyi soru sormayı yasaklamaz.
-Benim tanrım kaderlerini yazıpta insanlarla oyun oynamak için onları sınava sokmaz.
-Benim tanrımın mutlu olmak için hayvanların öldürülmesine ihtiyacı yoktur.
-Benim tanrım; insanlarla doldurmak için ateş yakmaz çünkü sadist değildir.
-Benim tanrım; kulları yanarken,öldürülürken,acı çekerken tatmin olmaz.
-Benim tanrım; kullarını korkuyla değil sevgiyle yaratır.
-Benim tanrım; insanların kendisine ibadet edip, egosunu tatmin etmeye ihtiyacı yoktur.
-Benim tanrım; kadının nasıl dövüleceği konusunda hüküm söylemez.
-Benim tanrım; yüzlerce karısı olan peygamberleri dünyaya salmaz.
-Benim tanrım; dünyaya gönderdiği iddia edilen dinleri koruyamamaktan aciz değildir.
-Benim tanrım; din istaimarlarının, dini kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmasına musade etmez.
-Benim tanrım; cariyelerin seks kölesi olarak, kullanılmasına musade etmez, böyle olması için hüküm vermez.
-Benim tanrım; eğer gerçekten peygamberler mucize göstermişlerse, günümüze ulaşan bir kanıt bırakmalıydı.
-Benim tanrım; başka bir dine tabi olan bir insanın, hayatında ne kadar adil olursa olsun, bu kişi/kişiler için "cehennemde yanacaktır" diye hüküm göndermez.
-Benim tanrım; cinsel ayrımcılık yapmaz.
-Benim tanrım; insani tavır ve davranışlarda bulunmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takamoto -- 4 Eylül 2016; 15:09:41 >
-
.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63AC97813 -- 9 Ocak 2017; 17:48:26 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bashi_Bozuk
iki görüşünde farklı bakış açılarına göre belli kademeleri var. yukarıda anlatmış arkadaşlar zaten. bizim ülkemiz de ise sol dan sağa doğru bir geçiş süreci var. zenginler daha zengin olurken fakirler daha da fakirleşiyor yıllar geçtikçe buna orta direkte dahil. yavaş yavaş efendi köle sistemine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. osmanlı nın sonunu getiren bu sistem yakında bizim sonumuzu da getirecek maalesef.
Bişey sormak istiyorum.Ben farklı bir zengin-fakir ayrımından mı bahsediyorum çözemedim?
Benim düşüncem ülkede zengin de olabilir fakir de,zekasını,gücünü ve zamanını en ideal kullanan insan en çok parayı kazanır gayet normal olarak.Fakir de imkan yaratıp ilerlemeli.Bu da malesef zekadan geçiyor.Ben bunu normal buluyorum ama kölelik sistemi olsun istemiyorum.
Sağcılıktaki zengin fakir ayrımı sömürge gibi mi?
-
Neden kendini belli bir yere bağlamak istiyosun? Sag olsa ne olacak sol olsa ne olacak? Ergen felansın galiba hava için soruyosun
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Matrixx7
Neden kendini belli bir yere bağlamak istiyosun? Sag olsa ne olacak sol olsa ne olacak? Ergen felansın galiba hava için soruyosun
Hocam kafan mı güzel?Kendimi bi yere falan bağlamaya çalıştığım yok.Bu görüşlerin bi adı var.Diğer insanlara göre ben hangi görüşteyim onu öğrenmeye çalışıyorum.Sağ olsa da bişey olmayacak sol olsa da bişey olmayacak.Sadece öğrenmiş olacağım.Hayır neden IQ'nuzu kullanarak yorum yapmazsınız ki? -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Matrixx7
Hocam kafan mı güzel?Kendimi bi yere falan bağlamaya çalıştığım yok.Bu görüşlerin bi adı var.Diğer insanlara göre ben hangi görüşteyim onu öğrenmeye çalışıyorum.Sağ olsa da bişey olmayacak sol olsa da bişey olmayacak.Sadece öğrenmiş olacağım.Hayır neden IQ'nuzu kullanarak yorum yapmazsınız ki?
Bulamadıysan internette arastır
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
.......quote:
Orijinalden alıntı: takamotoquote:
Orijinalden alıntı: Bashi_Bozuk
iki görüşünde farklı bakış açılarına göre belli kademeleri var. yukarıda anlatmış arkadaşlar zaten. bizim ülkemiz de ise sol dan sağa doğru bir geçiş süreci var. zenginler daha zengin olurken fakirler daha da fakirleşiyor yıllar geçtikçe buna orta direkte dahil. yavaş yavaş efendi köle sistemine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. osmanlı nın sonunu getiren bu sistem yakında bizim sonumuzu da getirecek maalesef.
Bişey sormak istiyorum.Ben farklı bir zengin-fakir ayrımından mı bahsediyorum çözemedim?
Benim düşüncem ülkede zengin de olabilir fakir de,zekasını,gücünü ve zamanını en ideal kullanan insan en çok parayı kazanır gayet normal olarak.Fakir de imkan yaratıp ilerlemeli.Bu da malesef zekadan geçiyor.Ben bunu normal buluyorum ama kölelik sistemi olsun istemiyorum.
Sağcılıktaki zengin fakir ayrımı sömürge gibi mi?
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63AC97813 -- 9 Ocak 2017; 17:48:52 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X