Şimdi Ara

Sagemcom Digiturk Plus IQ (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.807
Cevap
31
Favori
242.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki stereo seçersem ses kalitesinde degisiklik olmazmi mesela 5.1 ses alirmiyim yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 yıldır IQ plus kullanıyorum moviemax premierde 5.1 yanlış veriliyor eskiden oturmuştu ama 2 yıldır bozuldu nedeni şöyle açıklıyım,

5.1 dolby sistemlerde ana konuşma sesleri sadece Center yani orta hoparlörden gelmesi gerekir,ama digitürkte konuşma sesleri bütün hoparlörlerden geliyor, müşteri hizmetlerini defalarca aramama rağmen eğitimsiz görevlilerle saçma sapan muhabbetlere mağruz kalıyorum

Uydu alıcımın ses ayarları çok kanallı modunda,optik digital kablo ile amfime bağlı, amfi 5.1 Dolby digitali tanıyor ama konuşma sesi tüm hoparlörlerden geliyor sorun ya digitürk ün ses dublajını yaptığı firmada yada iletim sisteminde,

Bunu ben 5-6 yıldır digitürk ü arayayak bi çözüm bulamadım son olarak yayın yerine gidip bu işten anlayan bir mühendisle görüşmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhangun84

Peki stereo seçersem ses kalitesinde degisiklik olmazmi mesela 5.1 ses alirmiyim yine

sizin amfiniz stereo sesi 5.1e çevirir bu durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SK8KEMAL

Ben 2 yıldır IQ plus kullanıyorum moviemax premierde 5.1 yanlış veriliyor eskiden oturmuştu ama 2 yıldır bozuldu nedeni şöyle açıklıyım,

5.1 dolby sistemlerde ana konuşma sesleri sadece Center yani orta hoparlörden gelmesi gerekir,ama digitürkte konuşma sesleri bütün hoparlörlerden geliyor, müşteri hizmetlerini defalarca aramama rağmen eğitimsiz görevlilerle saçma sapan muhabbetlere mağruz kalıyorum

Uydu alıcımın ses ayarları çok kanallı modunda,optik digital kablo ile amfime bağlı, amfi 5.1 Dolby digitali tanıyor ama konuşma sesi tüm hoparlörlerden geliyor sorun ya digitürk ün ses dublajını yaptığı firmada yada iletim sisteminde,

Bunu ben 5-6 yıldır digitürk ü arayayak bi çözüm bulamadım son olarak yayın yerine gidip bu işten anlayan bir mühendisle görüşmek.

size bol sabır diliyorum. yukarılarda yazılan test grubuyla ilgilenen şahıslarla temas kurarsanız belki bir çözüme ulaşabilirsiniz.
  • lazzeus kullanıcısına yanıt
    Ama bence olması gereken çözüm bu olmamalı.
    Dijital sesi aynen geçirip, 5.1 standartlarının (konuşmaların centerdan, çevresel efektlerin arkalardan gelmesi vb) sağlanması gerekir diye düşünüyorum.
    Önceki Pace cihazımda böyle bir sorun yoktu bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgnday

Ama bence olması gereken çözüm bu olmamalı.
    Dijital sesi aynen geçirip, 5.1 standartlarının (konuşmaların centerdan, çevresel efektlerin arkalardan gelmesi vb) sağlanması gerekir diye düşünüyorum.
    Önceki Pace cihazımda böyle bir sorun yoktu bu arada.

bu digiturke yada sagemcoma kutuya has bir durum değil, digital outputların bir standardı var.
    yıllar önce minidisclerle çok haşır neşirdim. sony minidisclerde hem optik hem phono jack bir aradaydı.
    onda da çıkışı digitale alınca sese müdahale (ses şiddetini yükseltme/alçaltma, equalizerla ses niteliği değişimi vs) edemiyordunuz.
  • lazzeus kullanıcısına yanıt
    Demek ki benim amfim olmasa ve üzerinde ses kontrolcüsü bulunmayan bir 5.1 ses sistemini Sagemcom'a direkt bağlasam, bu kanallarda ses ayarı yapmam imkansız hale gelir.

Teşekkürler cevaplarınız için.
  • modem kutuya uzak kalıyor, int. bağlantısı için wiereless adaptör taksak bağlantı kurabilirmiyiz ? yoksa kablo şart mı?
  • Rizeli kullanıcısına yanıt
    Inca marka aldım wireless ı kabloluya çeviriyor

• bunun için bir işlem yapmak gerekiyormu ? takınca direk görüyormu?
  • Bilgisayardan ayarlamak gerekiyor ama 10 dakika sürmüyor toplam

• 3.3.9 yazılımı bugün yüklendi cihaz resmen uçak olmuş.
  • cihazın usb girişleri iptal değilmi

uğraşıyorum algılamıyor bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

cihazın usb girişleri iptal değilmi

uğraşıyorum algılamıyor bile

cihazın USB girişleri bildiğim kadarı ile aktif değil.
  • Hayır yanlış anladınız usb den değil,wireless o Kablolu İnternet'e çeviriyoruz o kadar

• Bizim cihaza da yüklenmiş yeni yazılım yalnız ben bir fark göremedim hız manasında. Hatta farketmedim bile burdan okuyunca girdim baktım ki 3.3.9 olmuş.

• benim cihazada yüklenmiş. ilk farkettiğim şey dilediğin yerde kısmının arayüzü değişmiş , bence güzel olmuş. daha derli toplu.
  • Slm. Ben dün farkettim Yeni yazılımı. Bana gore değişen hiç bir şey yok. Kanal geçişlerinde takilmalar aynen devam ediyor. Hız olarakda ilerleme yok.

• Bencede arayüzdeki degisiklik haricinde başka bir şey yok donmalar aynen devam ediyor.

• Uygulamalar menusune DİGİGAME uygulamasi eklendi. son yazilim ile. guzel bir uygulana olmus.

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.