Şimdi Ara

Sagemcom Digiturk Plus IQ (96. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.807
Cevap
31
Favori
242.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KAFAYI YİYECEM NE OLUR YARDIM!!!!! sagemcom ıq plus kullanıyorum,iphonedan digiguide uygulamasıyla wireless üstünden cihazı kumanda ediyordum,uzun zamandır '' Kutunuza erişim sağlanamıyor , başka bir cihazın kutuya bağlı olup olmadığını lütfen kontrol ediniz'' uyarısı alıyorum modemden söktüm modemi sıfırladım kabloları taktım çıkardım herşeyi yaptım,digitürkü aradım ama onlar kendi uygulamalarından bi haber,neyse geldiler makinayı değiştirdiler ,bu arada uygulamalarıda sildim yükledim ,fakat aynı uyarıyı yine alıyorum anladım ki makinada bişey yok makina internete de çıkıyor ondada sıkıntı yok .heralde modem ayarlarımda bişey var diye düşünmeye başladım bunun bir ayarı varmıdır. bu arada makinanın ip sinide statik yaptım değiştirdim.
  • Bende de aynı uyarıyı veriyor kullandığınız modem nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aesoydan kullanıcısına yanıt
    asus dsl n66 u modem ama daha önce çalışıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lktmhm

asus dsl n66 u modem ama daha önce çalışıyordu.

Benim modem tılgın ttnet fiber bağlatınca bu modemi verdiler daha önce airties vardı çalışıyordu sorunsuz demekki genel bir sorun var.

• Telefonun internetini bu kutuya verebiliyor muyum?
    Wireless var mı cihazda ya da bloototh?

• quote:

Orijinalden alıntı: künefeci

Telefonun internetini bu kutuya verebiliyor muyum?

Wireless yok, fakat Digiturk'ten de temin edebileceğiniz ve USB girişine takılan bir aparatla kutu wireless özelliği kazanabiliyor. Bluetooth ise yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu25

quote:

Orijinalden alıntı: adlaykut

quote:

banada bu kutuyu 1 yıl bedava vereceklerını soledıler bende aldım ancak once yanlıs kutu geldı(ıq olmayan ınternete gırmeyen hd pvr)hemen ertesı gun ıade ettım saegem taktılar ancaaaak ınternetını yemısım eksık kalsın kesı lıkle hd pvr saegeme hd yayınlarda 5 basar r en kısa surede eskısıne donecegım bu cıhazın artıları cok parlaklık cok ıyı menu ve ınternette keskınlıkle hıcbırsekılde PACEHDYE YAKLASAMAMIS!!!!!

SOZUMU GERIYE ALIYORUM!!!

CIHAZIN HD SI GAYET IYI TAMAM PACE HD BIRAZ DAHA KESKIN AMA cıhazın hzı menusu vs dusunulunce bu daha agır basıyor)))

son ayar(dıgıtal tvnızı goruntu keskınlıgınde yukseltın ve sıhaz cıkısı 1080 p yapın)

Hd si keskin olanlarda keskinliği tvden kısmak zorunda kalınıyor yoksa kumlanma olabiliyor fakat sagemcom un hd keskinliği gayet yeterli tv niz de iyi bir şeyse kusursuz görüntü almamak çok zor hd ve sd yayında.

evet ama ben o kumlanmayı sevıyorum bılıyomusun oyle dumduz goruntu sınırımı bozuyor!!!!!
  • SAGEMPLUS INTERNET BAGLANTI SORUNU YASAYAN ARKADASLAR!!

CIHAZIN INTERNET AYARINI FABRIKA AYARINA GETIRIN CIHAZ YENIDEN ACILIP KAPANSIN

SONRA INTERNET AYARLARINDAN MANUEL IP VE DNS DIYIN

(*******MERAK ETMEYIN MANUEL DIYORSUNUZ AMA KENDI OTAMATIK IP ALIYOR SAKIN OTMATIK SECMEYIN***** IP ALMIYOR!!!!)

ONDAN SONRA HEM MODEMI HEM CIHAZI YENIDEN BASLATIN

BEN YAPTIM OLDU)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batu25

quote:

quote:

banada bu kutuyu 1 yıl bedava vereceklerını soledıler bende aldım ancak once yanlıs kutu geldı(ıq olmayan ınternete gırmeyen hd pvr)hemen ertesı gun ıade ettım saegem taktılar ancaaaak ınternetını yemısım eksık kalsın kesı lıkle hd pvr saegeme hd yayınlarda 5 basar r en kısa surede eskısıne donecegım bu cıhazın artıları cok parlaklık cok ıyı menu ve ınternette keskınlıkle hıcbırsekılde PACEHDYE YAKLASAMAMIS!!!!!

SOZUMU GERIYE ALIYORUM!!!

CIHAZIN HD SI GAYET IYI TAMAM PACE HD BIRAZ DAHA KESKIN AMA cıhazın hzı menusu vs dusunulunce bu daha agır basıyor)))

son ayar(dıgıtal tvnızı goruntu keskınlıgınde yukseltın ve sıhaz cıkısı 1080 p yapın)

Hd si keskin olanlarda keskinliği tvden kısmak zorunda kalınıyor yoksa kumlanma olabiliyor fakat sagemcom un hd keskinliği gayet yeterli tv niz de iyi bir şeyse kusursuz görüntü almamak çok zor hd ve sd yayında.

evet ama ben o kumlanmayı sevıyorum bılıyomusun oyle dumduz goruntu sınırımı bozuyor!!!!!

Herkesin tercihleri farklı olabilir. Bu arada kusursuz görüntüden kasıt dümdüz görüntü değil onu ben de sevmiyorum benim bahsettiğim görüntü keskin ve karıncalanma (kumlanma) olmayan görüntü. Detayları yok edilmiş görüntü değil.
  • arkadaşlar görüntüde kumlanma olayı herkeste varmı kalite iyice düştü
  • Bende beğenmiyorum bu cihazın görüntü kalitesini zaten digiturkun hiçbir cihazını beğenmedim bu zamana kadar. Geçen hafta dsmartın technicolor mudur nedir cihazını bağladım tv coştu desem yeridir, görüntüye hayran kaldım resmen. Ama eve tek kablo geldiğinden mecbur kalıyorum digiturk kullanmaya.

• sagemcom digitürkün en iyi cihazı ben bunu iki senedir kullanıyorum ilk aldığımda elimdeki üst seviye cihazlardan daha iyidi ama son dönemde hd kanalların artmasıyla görüntü kalitesinde bariz düşüş oldu son yazılımdan sonrada kumlanma olayı başladı yani kalite falan kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

sagemcom digitürkün en iyi cihazı ben bunu iki senedir kullanıyorum ilk aldığımda elimdeki üst seviye cihazlardan daha iyidi ama son dönemde hd kanalların artmasıyla görüntü kalitesinde bariz düşüş oldu son yazılımdan sonrada kumlanma olayı başladı yani kalite falan kalmadı

Cihazin yazilimi ile ilgisi yok hocam goruntu kalitesinin azalmasinin. Yeterli TP olmamasindan herhalde kanallarin bitrate akisini azaltiyorlar. Dogal olarak orjinal kaynak datasinin kalitesi azalinca, kutunun goruntu kalitesi dusebiliyor.

B u arada ben goruntu kalitesinin dusmesi ile ilgili cok fazla problem yasamiyorum. Kutunun ayarlarini 1080p yapmayi unutmayin, goruntu kalitesi daha iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkprl -- 13 Şubat 2015; 18:04:05 >
  • Üstad haklısın mesajimda belirtmistim hd kanallar çoğaldı görüntü kalitesi düştü diye ben sürekli 1080i modunda seyrediyorum çünki daha ülkemizde 1080p yayın yapan bir kanal yok ben 1080p de denedim düzenlenen bir şey yok sizdede kumlumu gösteriyor

• bu alıcının dilediğin zaman izle bölümünde izlediğimiz filmler '' son izlenenler '' adı altında kayıt ediliyor. bu şekilde geçmişte izlenenlerin kaydını silmek mümkün mü? seçeneklerde bu yönde bir ibare yok. eğer silme özelliği yok ise büyük eksiklik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGuardian

quote:

Wireless yok, fakat Digiturk'ten de temin edebileceğiniz ve USB girişine takılan bir aparatla kutu wireless özelliği kazanabiliyor. Bluetooth ise yok..

nasıl bir aparattır bu? fiyat hakkında bilginiz var mı?

modem kutudan biraz uzak kalıyor. sadece güncelleme için kutuya kablo çekiyorum. dediğin gibi ise bu aparat ile olayı çözebiliriz.

ayrıca, arkadaşlar usb girişinin aktif olmadığından bahsettiler. onu nasıl çözeriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

quote:

quote:

modem kutudan biraz uzak kalıyor. sadece güncelleme için kutuya kablo çekiyorum. dediğin gibi ise bu aparat ile olayı çözebiliriz.

ayrıca, arkadaşlar usb girişinin aktif olmadığından bahsettiler. onu nasıl çözeriz?

Kablosuz bir router işinizi görecektir. Digiturk şunu veriyor:

http://i.hizliresim.com/ZN0qJG.png

Siz ise mesela bunu alırsanız da olur:

http://www.hepsidijital.com/Next-Nextstar-Next-Universal-Wi-Fi-Bridge_206276.html#1

Hepsidijital 'de çeşit çok, bakabilirsiniz..

USB girişleri aktif değil, çözümü ise bildiğim kadarıyla ne yazık ki yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

quote:

quote:

fatih abi özele gel :)
  • Test kıllanıcılarına yeni yazilim çıkıldı...

16.02.2015 Pazartesi sabahı itibariyle Digiturk Plus IQ kutulara yeni yazılım çıkıldı.

Ver. 4.0.5 yazılımı ile eklenen/düzeltilen özellikler:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    - Digiturk Portal menüsü altına “Digiturk Çocuk” uygulaması eklendi.

- “Son İzlediklerim,Favorilerim, Kiraladıklarım ve Kaydettiklerim” menü seçeneklerinin olduğu “Bana Özel” menü kategorisi VOD Portal Dilediğin Zaman uygulaması altına eklendi. (Daha sonra aktiflenecek ve ayrıca bilgisi paylaşılacaktır.)

- VOD Portal “Dilediğin Zaman” uygulamasında üst bölümünde yer alan kategorilerin adetsel olarak istenildiği zaman sayısı arttırılabilir hale getirildi.

- VOD Portal “Dilediğin Zaman” uygulamasında izlenmek istenen içeriğe ait kullanıcının yetkisi olmadığı durumda, kullanıcının seçim yapabileceği şekilde paket önerme sistemi getirildi.

- Önerilenler içeriklerinde nadiren poster gösterilmeme problemi giderildi.

- Fabrika ayarlarına döndükten sonra görülen “Önerilenler” seçeneklerinin yüklenmeme problemi giderildi.

- Bazı küçük hatalar çözüldü, yeni geliştirme ve iyileştirmeler yapıldı.
  • merhaba.

bugun bana da sagemcom 6101 kurdular.

iki sorum olacak:

1) cihazı kurmaya gelen arkadaş bu kutu ile en net görüntüyü Uhdmi gibi bir kablo varmış sanırım (70tl civarı), bu kabloyla alırsınız dedi.
    deneyen var mı?

2)6101 şuan en son kutu mu yoksa daha gelişmi kutu/lar var mı?
    (bir de bi arkadaş yeni yazılım gelmiş dedi(4.05) ben az önce 16.02.2015 saat 19:00 itibari ile 3.1 e güncelleyebildim, neden 4.05 değil?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 16 Şubat 2015; 21:33:07 >
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.