Şimdi Ara

Sağlık Konusu Ciddi.Doktorlar İÇERİ.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dünden beri koltuk altımda hafif şişlik gibi bir şey var ama fark edilmiyor şöyle elimle bastırınca sanki yumurtalık gibi derinin içinde oynayıp(kayıp) duruyor.Hafif ağrı gibi hissediyorum.Ama normal bakıldığında şişlik yok elleyip kontrol edince derinin altında yumurtalık gibi bir şey var sanki acı çok yok ama fark ettiriyor kendini.Anneme sordum yağ bezi filan dedi (vücudum yağlı olduğu ve şu an da kullandığım ilacın yağları atmaya çalıştığını söyledi) ama beni korkutmamak için söylemiş gibi de olabilir.Lenfoma vb. şeylerden korktum ve şu an da stres içindeyim.Aranızda sorunu bilen varsa özellikle doktorlar varsa nedir bu olay bi yardım edin arkadaşlar.

• Lenflerin bıngıl bıngıl oynamaz. Her şişen lenf bezin için korkacaksan, bademcik dediğin lenf bezlerin için de aynı tepkiyi ver.
  • Hemen gidip bir ultrasonografi çektirin en azından. Online muayene ile çözülemez el muayenesinden hissedilen kitleler önemlidir. Yağ bezesi de olsa bunu size bir doktor muayeneden sonra bildirmeli bence.
  • Yağ bezesidir büyük ihtimalle, kesip alıyorlar hemen rahat ol.
  • Peki arkadaşlar sağolunda doktora gitmeme gerek yok dedi annem gitmesem böyle kalsa bir sorun olur mu?Şişliği inip kaybolur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einsteiin

Peki arkadaşlar sağolunda doktora gitmeme gerek yok dedi annem gitmesem böyle kalsa bir sorun olur mu?Şişliği inip kaybolur mu?

Arkadaşlar ben sağlık konularında çok tedirgin ve pinpirikliyim lütfen ciddi olarak şu sorumun cevabını söyler misiniz?
    Yağ dokusu mudur, diğer koltuk altımda yok bu büyüklükte ve arada üzerine bastırınca hafif ağrı yapıyor gibi.Elle elleyince kayıyor aynı yumurtalık gibi koltuk altımda şişlik yok ama ben sağlık konularında biraz korkak ve tedirginim acaba cevabı bilen var mı, doktora gitmeli miyim yoksa önemli bir şey değil midir?
  • Git bir genel cerraha muayene ol, sonra da bir ultrason çektir. Muhtemelen şişen lenf bezindir. Şiştiği tarafta elinde, kolunda, göğsünde bir yerinde enfeksiyon varsa (kıl dibi iltahabı, tırnak batması vb.) ona tepki veriyordur. Ultrasonda bezenin niteliği, 100% kesin olmamakla birlikte, anlaşılır. 10mm'den küçükse ve reaktif görünümlü ise unut gitsin.

Lenfoma genelde ilk olarak boyunda şişen lenf bezleri ile kendini belli eder, koltuk altında değil. Şimdi boynunda ya da kasığında var mı benzer şişikler filan diyeceğim, nereye bakacağını bilmediğinden başlayacaksın oranı buranı mıncıklamaya. Tükürük bezidir, bademciktir hepsini şişmiş lenf nodu zannedip boş yere tırsacaksın. Hiç uğraşmadan doktora gitmek en temizi.

Yok ben doktora gitmem, stres ile yaşamaya alışkınım diyorsan 2-3 hafta bekle. Enfeksiyona cevap veren lenf bezleri genelde bu sürede iner. Gerçi benim boynumda 1 aydır bana mısın demeyen 3-4 tane var ama ultrasonda reaktif görünümlü dediği radyolog pek takmamaya çalışıyorum. Yanlız zırt pırt elleme o bezeyi, hem dağıtıp büyütürsün hem de daha uzun sürer geçmesi.

Edit: Elleyince ağrı / acı veriyor olması iyi bir şey, enfeksiyona bağlı bir lenf nodu olduğu düşüncesini güçlendiren bir bulgudur. Oynak olması da iyi, metastatik olanlar genelde taş gibi sert olur ve pek kımıldamaz. Ama yine de sorunun cevabını burda arayana kadar doktora gitmende fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabrice -- 13 Haziran 2011; 18:03:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

Git bir genel cerraha muayene ol, sonra da bir ultrason çektir. Muhtemelen şişen lenf bezindir. Şiştiği tarafta elinde, kolunda, göğsünde bir yerinde enfeksiyon varsa (kıl dibi iltahabı, tırnak batması vb.) ona tepki veriyordur. Ultrasonda bezenin niteliği, 100% kesin olmamakla birlikte, anlaşılır. 10mm'den küçükse ve reaktif görünümlü ise unut gitsin.

Lenfoma genelde ilk olarak boyunda şişen lenf bezleri ile kendini belli eder, koltuk altında değil. Şimdi boynunda ya da kasığında var mı benzer şişikler filan diyeceğim, nereye bakacağını bilmediğinden başlayacaksın oranı buranı mıncıklamaya. Tükürük bezidir, bademciktir hepsini şişmiş lenf nodu zannedip boş yere tırsacaksın. Hiç uğraşmadan doktora gitmek en temizi.

Yok ben doktora gitmem, stres ile yaşamaya alışkınım diyorsan 2-3 hafta bekle. Enfeksiyona cevap veren lenf bezleri genelde bu sürede iner. Gerçi benim boynumda 1 aydır bana mısın demeyen 3-4 tane var ama ultrasonda reaktif görünümlü dediği radyolog pek takmamaya çalışıyorum. Yanlız zırt pırt elleme o bezeyi, hem dağıtıp büyütürsün hem de daha uzun sürer geçmesi.

Edit: Elleyince ağrı / acı veriyor olması iyi bir şey, enfeksiyona bağlı bir lenf nodu olduğu düşüncesini güçlendiren bir bulgudur. Oynak olması da iyi, metastatik olanlar genelde taş gibi sert olur ve pek kımıldamaz. Ama yine de sorunun cevabını burda arayana kadar doktora gitmende fayda var.

Teşekkür ederim o zaman 1-2 hafta bekleyeyim sönmeye başlamaz ise doktora giderim.Son bi soru acaba doktorda ne tür işlem yapılır anlamak için?Dediğim gibi biraz korkarım bu işlerden ayıbımı görmezden gelin

Edit. + şu an da roaccutane iacı kullanıyorum ve bu olay ortaya çıkmadan önce ki gün havuza gitmiştim ve ondan önce koltuk altımı tıraş etmiştim ve çok başarılı yapamadım zaten o sıra bi enfeksiyon kapmış olabilr mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einsteiin -- 13 Haziran 2011; 18:15:04 >

• genel cerraha git. ciddi bir vakadır lenf bezlerinin büyümesi. ama seni rahatlatayım yukarıdaki arkadaş gibi, patolojik tehlikeli hadiselerde şişen bölge taş gibidir. hareketli olması iyi huylu olmasına işarettir.
  • bazen deodorantlar ya da roll on'ların uzun süre kullanımı da yapabiliyor. kullanıyorsan bir süre ara vermeni öneririm.
  • Arkadaş doktor bir şey yapmaz merak etme. İğne filan batırmaz, en azından bu aşamada. Önce bir hikayeni dinler, ne zaman çıktı bu şişlik, tırnak batması, sivilce, kesik / açık yara vs. enfeksiyona sebep olabilecek bir şeyler var mı diye sorar. Görünür bir enfeksiyon var mı inceler. Sonra el ile koltuk altlarını muayene eder, can acıtacak bir şey değildir bu. Gerekli görürse kasık ve boyun bölgelerine bakar. Bunların hiç biri can yakmaz. Bir ihtimal ultrason'a gönderir, ki hiç ultrason tecrüben yoksa ben söyleyeyim zerre kadar canın yanmaz. Bunlar neticesinde muhtemelen antibiyotik verip 2-3 hafta sonra kontrole çağırır.

Yukarıda bir arkadaş daha bahsetmiş, lenf nodu şişmesi mutlaka araştırılması gereken bir bulgudur. Büyük ihtimalle enfeksiyona cevap olarak şişmesine rağmen altında daha kötücül bir sebep olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

Arkadaş doktor bir şey yapmaz merak etme. İğne filan batırmaz, en azından bu aşamada. Önce bir hikayeni dinler, ne zaman çıktı bu şişlik, tırnak batması, sivilce, kesik / açık yara vs. enfeksiyona sebep olabilecek bir şeyler var mı diye sorar. Görünür bir enfeksiyon var mı inceler. Sonra el ile koltuk altlarını muayene eder, can acıtacak bir şey değildir bu. Gerekli görürse kasık ve boyun bölgelerine bakar. Bunların hiç biri can yakmaz. Bir ihtimal ultrason'a gönderir, ki hiç ultrason tecrüben yoksa ben söyleyeyim zerre kadar canın yanmaz. Bunlar neticesinde muhtemelen antibiyotik verip 2-3 hafta sonra kontrole çağırır.

Yukarıda bir arkadaş daha bahsetmiş, lenf nodu şişmesi mutlaka araştırılması gereken bir bulgudur. Büyük ihtimalle enfeksiyona cevap olarak şişmesine rağmen altında daha kötücül bir sebep olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır.

Teşekkür ederim hocam annem hala yağ bezesi olduğunda ve zararlı olmadığında ısrarlı ama bir muayeneye gitmeyi düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.