Bildirim
sağlık yönetimi ile ilgili bilgisin olan Yardım edebilir mı?
Apple M4 çipli iMac Hepsi-Bir-Arada Masaüstü Bilgisayar: 8 çekirdekli CPU, 8 çekirdekli GPU, 24 inç Retina Ekran, 24 GB Birleşik Bellek, 512 GB SSD Depolama, Uyumlu Aksesuarlar. Gümüş Rengi : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DL6L7WY1
16 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Zaten bu meslek direk bugün iş bulacak diye bir mevzu yok. Bugün ancak özel hastanelerde yöneticilik yapabiliyor. Fakat hükümetin yeni sağlık politikaları çerçevesince 2 yıldır hastanelerin mali yönetimi konusunda reform çalışmaları var. Normalde başhekim hem idari hem mali olarak yönetirdi hastaneyi fakat yeni çalışmada mali yönetim dışarıdan atanacak biri tarafından yapılması ön görülüyor. Genel olarak İİBF ler bu alana göz koysa da sağlık alanın yönetimi diğer kurumlardan farklıdır ve kendi içinde özel durumları vardır. Bu bölümler genel olarak özel hastanelerin kurduğu vakıf üniversitelerinde gözdedir. Çünkü zaten özel hastanelerin yönetimi bu şekildedir. Özetle hükümet bu politikasından vazgeçmez ise ,ki vazgeçmeyecek görünüyor çeşitli hastanelerin idari yapısı düzenlenmeye başladı bile, cidden değerli bir bölüm olacak ve genetik mühendisiliği gibi sözde geleceğin mesleği değil cidden somut verilere göre geleceği mesleği diyebiliriz.
-
bu meslekle ilgili iş ilanlarına baktım genelde hep 5-10 yıl tecrübe isteniyor. Ingilizce bilmesi gibi özellikler sıralanıyr. Umarım ben üniversiteyi bitirdigimde de ihtiyaç vardır. Yarın tercihler verilecek bunu da üst sıralara yazmayı düşünüyorum acıbadem ve medipol hangisi daha iyi bilginiz var mı? -
5-10 yıl tecrübe istenmesinin sebebi en başta izah ettiğim nedenden ötürü. Bugün bu bölümün çok fazla mezunu yok. Ondan İİBF mezunları bu alana kayıyor. Fakat sağlık kurumları yöneticiliği normal bir yöneticilikten farklıdır, kendi karakteristiği vardır özel durumları vardır. Bu yüzden bu sektörde yöneticilik yapmak zor olacağından İİBF için iş deneyimi önemli. İngilizce artık her bölüm için farz halinde. yabancı dilden saymıyorlar artık bile ingilizceyi. Medipol vs acıbadem konusuna gelirsek medipol derim. medipolün kurumsal kimliği acıbadem den iyidir. Ama aralarında devasa fark yok.quote:
Orijinalden alıntı: Ebby Davis
bu meslekle ilgili iş ilanlarına baktım genelde hep 5-10 yıl tecrübe isteniyor. Ingilizce bilmesi gibi özellikler sıralanıyr. Umarım ben üniversiteyi bitirdigimde de ihtiyaç vardır. Yarın tercihler verilecek bunu da üst sıralara yazmayı düşünüyorum acıbadem ve medipol hangisi daha iyi bilginiz var mı?
-
çok teşekkürler gerçekten. Yarın tercihler başlıyor. Aklımda varolan soru işaretlerinden biri gitmiş oldu. Ama hala boğaziçi çocuk gelişim - ışık üni. Yönetim bilişimleri - psikoloji - sağlık yönetimi üzerinde düşünüyorum bi karar veremiyorum gerçekten. -
quote:
Orijinalden alıntı: Ebby Davis
çok teşekkürler gerçekten. Yarın tercihler başlıyor. Aklımda varolan soru işaretlerinden biri gitmiş oldu. Ama hala boğaziçi çocuk gelişim - ışık üni. Yönetim bilişimleri - psikoloji - sağlık yönetimi üzerinde düşünüyorum bi karar veremiyorum gerçekten.
çocuk gelişimi ne iş yapar ne eder hiç bir fikrim yok. Eğer isminden mantık yürütür isem zaten psikolojide gelişim psikolojisi diye alt başlık var. pedagojik olarak çalışan bir bölüm ise çocuk gelişimi direk psikoloji okuyup gelişim yüksek lisansı yapmak daha makbul olur. Hem duruma göre baktın ilgin değişiyor yüksek lisansa gelmeden psikolojinin diğer alt dallarına da geçebilirsin. çocuk gelişimi ve yönetim bilişimleri gereğinden fazla spesifik alanlar. Yurt dışından özenilerek açılmış bölümler. Fakat gel gelelim Türkiye de iş böyle değil. Kişi ne kadar geniş alanda uzmanlık sahibi ise o kadar iyi çünkü iş verenler 1 fiyatına 2 kişinin yapacağı işi yapacak adamları sever. O yüzden aşırı spesifikleşmiş bölümler en az bir 10 sene daha Türkiye de iş alanı dar bölümler olarak kalacak. Tabi bunlara istisna durumlar var, örneğin sağlık kurumları yöneticiliği. Çünkü sağlık kurumları yöneticiliği ilave bilgi ve özel bilgi ister. Önemli bir pozisyona işe alım yapılacaktır. O yüzden spesifik olması avantajdır. Spesifik bölümler genel bölümler okunduktan sonra okunursa gayet iyi olur. Örneğin İİBF okurken bir yandan AÖF nin 2. üniversite kapsamında spesifik bir bölüm okursan daha iyidir. Biraz fazla genelden aldım ama en azından gelecekte aklına düşebilecek sorulara cevap olsun istedim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X