Şimdi Ara

Sağlıklı Yaz Tatili Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İhtiyaçlar :

-Ömür
    -Hobi (Ben okçuluk veya kickbox düşünüyorum.)
    - +9 irade
    -Pc
    -Biriktirdiğiniz paralar : Dondurma, meyvesuyu, çerezleri koliyle almak için. Bu kaynak sizi aylarca doyuracak. Aşırı sosyal değilseniz paranızı bunları toplu almak için kullanın.
    -Sizi yolda bırakmayacak bir bisiklet.
    -Kitaplar . Türleri siz seçin.
    -Ders çalışırken kullanacağımız kitaplar , testler , soru bankaları, araç gereçler vb.
    -Düzenli oda.
    -Temiz araç gereçler. Atlet,don,yatak , masa her şey, kirli olmamalı ki aylarımızı geçireceğimiz yerlerde rahatsız olmayalım.
    -Top : Ben aşağıda basketbol oynayacakmışım gibi anlatıyorum. Eğer sevmezseniz ve örneğin futbol seviyorsanız, başka bir şey bulun . Çünkü futbol tek başınıza oynanmaz. Diğer adımlara devam edin.

Başlıyoruz :

1. Sınavlar ve dersler bitince, alabilirsek rapor alıyoruz . Ve yaz başlıyor.

2- Tatil saydığımız ilk gün bir kaç okuma kitaıb, ders araç gereçleri, geçen seneden kalma fazla kitaplar defterler, elde ediyoruz, fazlalıkları atıyoruz. Diğer senenin ihtiyaçlarını örneğin yeni bir defter hemen karşılıyoruz. Tatile yeni başladınız ve kafanız rahat . Seneye hazırsınız tatilin ilk gününde. Bu işleri bir günde yaparsanız kafanız direk rahata girer.

3- Eğer okulda arada sırada işiniz olmazsa ve hiç uğramamayı planlıyorsanız(karne günü hariç) , biriktirdiğimiz paraları zenginseniz aylık , değilseniz harcayabildiğiniz kadar atıştırmalıklarımıza harcıyoruz. Bim kasiyeri size koli fuse tea aldığınız için garip bakış atarsa , haklıdır . Eğer bu programa uymaya inandıysanız sağlıksız şeyleri uzaklaştırmalısınız.

4- Ramazana kadar kendinizi programın dışında sayabilirsiniz de veya direk başlayabilirsiniz. Erken yatacağız. Saat 10 , veya 9 . Bana en az 8,5 saat gerekiyor . Fazlası insanı uyuşturur.Bu yüzden 6 gibi kalkıyoruz. İmanlılar namazını kılıyor , ferahlıyor. İmansızlar abdestin gereklerini inanmasalarda yapsınlar, uykunun pasından ve kirinden kurtulursunuz. Ferah uyanmamız çok önemli. Kahvaltıyı çok hızlı , hafif , yeşillikli , protein ağırlıklı yapıyoruz. Gerçekten hafif yapın spora çıkıyoruz.

5- Varsa ince kapşonluyu takıp cool bir şekilde çıkıyoruz .Sırt çantası içinde ihtiyaçlarınız bulunan hafif bir şey olsa iyi olur. Çakıda taşıyın, sabah ne çıkacağı belli olmaz. Kuşlar cıvıldıyor. Güneşin rengi mükemmel. Varsa basketbol sahasına gidiyoruz, yoksa bir yere siz potanızı yapın. Eğer bu programı önerip takip eden arkilerini varsa onlarla veya tek başınıza yavaştan tempoluya başlayarak hareketli bir spor yapıyoruz . Bundan önce kısa koşuda yapabilirsiniz. Az , yarım saat kadar fazla yorulmadan bırakıyoruz.Ben gün boyunca yorulmam , uykum gelmez , yorgun hissetmem derseniz biraz daha yapabilirsiz. Ayrıca bu yarım saat dilimi, eğer bu programı her gün yaparsak 1 saate çıkarıyoruz , ki kondüsyon artsın.

6- Gelince biz almalı bir duj . Kesinlikle yapmıyoruz , gününüz kayar. Eğer sabahın köründe ayakta olan bir arkadaşa sahipseniz şanslısınız. Onla takılın veya benim gibi pc işlerine başlıyoruz. Tercih ederseniz kitap veya derste çalışabilirsiniz. 9-10'u bitirenlere önerim sırf sınıflarını hafiften tekrar etmeleri. 11 ler 9-10-11 tekrar edecek . Bence tekrar etmeye 11 den başlayın, 9-10 devam edin. Kendinize hedef koyun ders çalışmada , çalışmanız gereken şeyleri 1.5 aya bölün(1 ay ramazan, yarısı gez,toz ,sıcak ,güneş vb). Buna göre günde isterseniz parça parça ya da 20 dk de bir 5 dk dinlenmek şartıyla bir oturuşta bitirin. Pc oturmadan önce bunları yapmak daha iyi, kitap okuyacaksanız canınız sıkılana kadar okuyun , ancak doğru bir pozisyonda ve arada sırada boyun egzersizleri yapa yapa.

ÇOK ÖNEMLİ NOT : Kesinlikle, stoklarınızdaki yiyecekleri pc hariç şeylere harcamamanız gerektiğini düşünüyorum.

7- Önceki maddede spordan sonra sizin seçtiğiniz şeyleri yaptınız. Bunlardan sonra ben dışarı çıkarım derseniz , fazla vakit harcamadan hızlı ve verimli çıkın , dönün. Pc artık başlıyor. Saatte bir dinleniyoruz. PC hobiniz varsa onlara odaklanın. Fazla oyunla bir yere varılmıyor, doğru oyunu doğru şekilde ve doğru süreyle oynamakla bir yere varılıyor. Örneğin ben kodlamaya başlamayı ve youtube'den bilgilendirici eğlenceli bilimsel şeyleri izlemeyi planlıyorum, gündede 3-5 lol atarım (sanırım (?))

Dinlenme egzersizi :http://imgur.com/gallery/5inrdvm bunu kullanabilirsiniz.

8-Dinlene dinlene , egzersiz yapa tatil hayalindeki pc de oturup durma doğru bir şekilde gerçekleşmiş oluyor. Eğer üşenmezseniz akşamüstü , bir kere daha spora , koşuya , bisiklete vb çıkabilirsiniz. Bahçeniz varsa , toprağa yakınsanız onla uğraşın. Çamurdan yapılar yapın , çamurla oynayın (ciddiyim).Hobilerimizede zaman aralığı buluyoruz.

Eğer sıkılırsanız , itemlerimizden olan kitaplarla , derslerle uğraşın . İlim mükemmel bir şey.

9-Saat oldu 9 , eğer hala içinizde eksiklik hissediyorsanız bir sorun var demektir . Eğer bu eksiklik oyunu az oynadığınız içinse -az dediğim 5-6 saat- ,iradenizi kullanın, kendinizi alıştırın ve fazlasından uzaklaşın. Eğer eksiklik verimsizlik hissi, az öğrenme , işe yaramama hissi varsa bunu giderecek şeye zamanınızı ayırmaya çalışın . Para kazanmak isteyip aynı zamanda bunları yapmak istiyorsanız alternatifler arayın ,ya da örneğin bahçeniz varsa orada bir şeyler yetiştirin , en azından pazar giderini azaltırsınız vbvb.

Genel notlar :

- Ramazanda ne yapacağımı bilmiyorum . 7,5 ta yatsamda sahurdan sonra hep ayık mı kalsam, 10 da yatıp sahura kalksam mı yoksa sahura kadar ayakta mı kalsam.
    Beni az uyuyup sonra tekrar uyumak rahatsız ediyor. Arkadaşlarımla dışarıda sahura kadar kalmazsak yatmak mantıklı gibi. Bunları uygularken son 1-2 haftada yavaş yavaş uyku saatlerini , alışmak için ayarlayın.

-Ramazanda yine sizi yormayacak,uyuşturmayacak şekilde uyku düzeni yapın, çok yemeyin sahurda, özellikle karnınız patlayacak hissi, ağrıma olmamalı. Egzersiz yapın , spor yapmayın . Az ders çalışın , az oyun oynayın, mümkünse pek beden ve beyin gücü istemeyecek şeyler yapın, film izlemek vb. Enerji her yapmak istediğiniz şeye yetmeyerek sizi o kötü yorgunluk hissine sokabilir.

-------------------------
    - Şişecek kadar yemeyin , ama şişecek kadar içebilirsiniz. Sürahi hep yanıbaşınızda olsun.

-Kesinlikle en fazla 4 günde bir yapıyoruz.

-Bu programın nedenini , ve amaçları iyi kavradıysanız, varsa kötü alışkanlıklarınızıda bırakın.

-Amaçlar çok önemli, özellikle belkide bütün hayatınızı etkileyecek bu amaçlar bol zamanlı tatilde yaparsanız verimli ve düzenli olur. Hesaplayın bu bol zamandaki yapacaklarınızı.

-Bunların hiçbirini yapamamanızın nedeni çalışmaksa paranızı iyi harcayın, imkanınız varsa o parayı özellikle gelecek seneki giyim,araç gereç vb ye harcayın. Tatilde rahat edemediniz okul zamanı edin.

-Adam gibi çalışın, adam gibi hakettiğinizi yiyin.

-Üşendiğiniz an anından kalkın ve o işi yapmaya başlayın, bir kaç kereden sonra üşenmeye nedeniniz kalmayacak.

-Akrabalarınızı ziyaret edin , eğer iyi akrabalarsa bu tatilde sizin ziyaret etmenizi bekler. Arkadaşlarınızı ilk siz arayın bağı koparmayın.

-Odamız ve elimize lazım araç gereçler düzenli olacak bu programı gereksiz şekilde bölecek, programda gereksiz zaman kaybı yaratacak şeyler en aza inmeli.

Geçen sene aynı bunları yapmayı hedeflemiştim, arada yine ramazan vardı , ramazandan sonrada 3'e kadar yatmadım , miskindim vb. Editlerim yaptım yapmadım diye.

Konu tutarsa herkes mesaj bıraksın . Yapacağım , yapmayacağım vb. Eğer yaparsanız nerede yapacağınızıda editleyin , aynı programa beraber çıkabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sikörtıll -- 20 Mayıs 2015; 21:57:17 >

• Tutmadı tşk
  • 12:00 kalkış
    12:00 pc
    13:00 pc'den kalkmadan kahvaltı
    18:00 pc'den kalkmadan akşam yemeği
    23:00 pc'den kalkmadan cips-kola-çerez
    05:00 yatış
  • Ben de çay içmeyi planlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.