Şimdi Ara

Bir günlük bulk beslenme programım (2.gün sonu degerleri ekledim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    100gram yulaf
    300ml yarım yağlı süt
    1 tam 3 beyaz yumurta
    100gram lor peyniri+20gr nutz soslu fıstık

Öğlen
    100gram tavuk
    300gram makarna
    2 mandalina

ikindi
    150gram tavuk
    300gram pirinç pilavı
    1ölçek weight gainer

Gece:(ant sonrası ve yatmadan önce)
    Muz
    300ml yarım yağlı süt
    100gram lor peyniri+20gr nutz soslu fıstık
    10gram bcaa
    30gram whey

bu değerler 350gram karb
    230 gram protein
    100gram da yağ alıyorum.
    toplam kalori 3200

gece ve kahvaltı öğünüm hiç değişmiyor

forumca supplement bağımlısı olarak tanındım fakat yine söyleyeyim,
    kilo 85
    yağ oranı 13
    boy 187
    hedefim kas kütlesi inşa etmek 90 kilo olmayı hedefliyorum bulk sonunda, yazın definasyona girmeyi düşünmüyorum fakat yazın yemek yemek daha zor, girebilirim de.. yaza daha çok var

14 aralik 22:30 edit

Arkadasin tavsiyesi uzerine gaineri spordan sonra aldim. Fakat birsey belurtmeyi unutmusum, üstadlar 10da antrrmandan cıkıyorum 11 gibi yatiyorum en gec 11:30
    Bu sure zarfinda yemek yemek nasil dogru olabilir, ustelik karbonhidrat tuketmek. Herseyi gectim testesteron yav? Niye dusureyim ben dogal test. oranımı :)
    Bir günlük bulk beslenme programım (2.gün sonu degerleri ekledim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 14 Aralık 2016; 22:32:26 >

• Proğram güzel ama geceye bir şeyler daha sıkıştır yatmadan önce kalori tüket bolca yağlanmaktan korkmazsan milföy hamuru öneririm 5 6 parça yesen 1000 1300 kalori ediyor aşağı yukarı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300gr makarna derken ? 300gr pirinc pilavi derken ? Bunlar pismemis agirliksa nasil yiyorsun 1 oturusta 300gr duru makarnayi ya da 300gr duru pirinci.

• nutz soslu fıstık
    mandalina

gereksiz şeyler hocam bence bunlara gerek yok

• Hesapladim ben de. Soyle bir sey cikti:
    Karb: 355 gr +/- dogru (makarna ve pilav haslanmis olarak giris yaptim)
    Yag: 65 gr (hesabinda hata olabilir, kontrol et)
    Pro: 222 +/- dogru

Kalori: 2980
    Senin TDEE (gunluk ortalama karcama) - 2850 kalori
    Haftada 3 gun gidiyorsan dinlenme gunu +200 kalori, spor gunu +600 kalori yapinca aylik +1,5kg alinir. Cogunlukla kas. Fazlasi yaga gider.

3050 dinlenme
    3450 spor

Spordan sonra minimum 1000-1500 kalori almak gerekiyor. Tum onarim ve buyume uykuda oluyor. Merak etme, yaglanmazsin. Kaslar ve dokular son derece insuline hassas oluyor antremandan sonra.

Tum yumurta arttirilabilir. Arastirmalar kuvvet ve hacmi arttirdigini ispatliyor. Kolesterol sorun yaratmiyor, seker hastaligi yoksa. Kolesterol testosterona donusturuluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan19901

300gr makarna derken ? 300gr pirinc pilavi derken ? Bunlar pismemis agirliksa nasil yiyorsun 1 oturusta 300gr duru makarnayi ya da 300gr duru pirinci.

300gram pişmiş değeri hocam yani düşük bile diyebilirsiniz.
    300gram pişmemiş pirinç sanırım 1000gram pilava denk geliyor ve karb değeri 250

Hocam milföy hamuru tüketmeyi düşünmüyorum, kalitesiz geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

nutz soslu fıstık
    mandalina

gereksiz şeyler hocam bence bunlara gerek yok

Hocam peynir yemeye bu sporla beraber başladım hiç yemezdim sevmezdim. Lorun üstüne nutz dökünce (100gramına 20gram) hem tadı güzel oluyor hemde 100 kalori artıyor değer.

2 mandalina da 25gram karbonhidrat var :) Gereksiz olmaz bence. Şeker oranı biraz fazla fakat bulkta günde 2 mandalina sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

Hocam hesaplama için fatsecret programını kullanıyorum çok kullanışlı
    ben kalori hesaplamayı şu şekilde biliyordum
    bazal metabolizma hızı + 300 + 600(fitness)

benim metabolizma hızım 2100+300+600 den 3000kalori alırsam büyüyeceğimi düşündüm
    bazal hızı mı yanlış hesapladım acaba?

Haftada 5 gün gidiyorum hocam.

2-3 ay önce 4 tam yumurta yiyordum, sarısındaki kolestrolün iyi huylu olduğunu biliyorum fakat ciddi anlamda yeme sıkıntım var kahvaltı çok uzun sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 14 Aralık 2016; 9:44:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Haftada 4 Gün Fitness Programı
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2850 tahmini ve teorik bir deger. Ustunde yersen kg alirsin. Kilo aldikca alinan kiloya gore duzeltilir.

Yediklerinde fazla yagli yiyecekler yok, sut yarim yagli, tavuk gogusu zaten belli. Duruma gore bakarsin. Yagin 100gr cikmamasi lazim.

Bir oneri daha. Kas isi hormon isidir. Spordan once insulin seviyesini fazla yukseltmeyecek yiyecekleri, yani yavas karbohidratlari almaya calis. Boylece insulin hassasiyetini arttirmis olursun.

Mesela pirinc pilavi, onu spordan sonrasina birak.

Insulin hucrelere besin tasir, spordan sonra seviyesi ne kadar yuksekse o kadar fazla kas demek. Spordan once fazla insulin yukseltmeyip spordan sonra tavan yapmak gerekiyor.

Gainer icinde seker var. En iyisi onu spordan sonra al. Ayni sebepten.

160-200 kalori sebzelerden almaya calis. Onlari yazmasan da olur. Gunde 6-7 cesit, ogunlere dagitarak. Protein sindirilirken asidik ortam olusurturur, sebzeler ise baz. Yuksek proteinin yan etkilerini minimuma indirir.

• 5 gun gidiliyorsa programin cok oz olmasi gerekiyor. Kas gruplari 2 defa calistirmak lazim ama fazla zorlamadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alx

2850 tahmini ve teorik bir deger. Ustunde yersen kg alirsin. Kilo aldikca alinan kiloya gore duzeltilir.

Yediklerinde fazla yagli yiyecekler yok, sut yarim yagli, tavuk gogusu zaten belli. Duruma gore bakarsin. Yagin 100gr cikmamasi lazim.

Bir oneri daha. Kas isi hormon isidir. Spordan once insulin seviyesini fazla yukseltmeyecek yiyecekleri, yani yavas karbohidratlari almaya calis. Boylece insulin hassasiyetini arttirmis olursun.

Insulin hucrelere besin tasir, spordan sonra seviyesi ne kadar yuksekse o kadar fazla kas demek. Spordan once fazla insulin yukseltmeyip spordan sonra tavan yapmak gerekiyor.

160-200 kalori sebzelerden almaya calis. Onlari yazmasan da olur. Gunde 6-7 cesit, ogunlere dagitarak. Protein sindirilirken asidik ortam olusurturur, sebzeler ise baz. Yuksek proteinin yan etkilerini minimuma indirir.

hocam gün içerisinde hiç şeker tüketmiyorum kullandığım gainer sıfır şeker.

antremandan sonra basit şeker alınması gerekitğini biliyorum zaten fakat antreman saatim 8:30-10 arası (akşam). 10:30da da pilav yenilmez testesteronu düşürüyüor.

ant çıkışı whey alıyorum ve gece öğünü yiyorum.

atıyorum o gün pilav yediysem antremandan 2.5 saat önce yiyorum, bu gelişimi yavaşlatır mı?

• sana bir video attım temel protein kaynaklarıyla alakalı.
    Beslenme programı bence bulka uygun değil :) sadece günlük kaloriyi yakalama derdindesin.çeşit yok sebze yok karbonhidrat antrenmandan sonra yok.
    saat 10 da bile gelsem karbonhidratı almak zorundayım antrenman çok şiddetli geçiyor sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 14 Aralık 2016; 13:11:48 >
  • quote:

5 gun gidiliyorsa programin cok oz olmasi gerekiyor. Kas gruplari 2 defa calistirmak lazim ama fazla zorlamadan.

6 gün gittiğim oluyor hocam.
    overtrainingi dikkate alıyorum ant programını ona göre düzenledim zaten

açıklama yapmazsam çok tepki alıcam.

haftada bir gün karın yapmak için gidiyorum, 1 günde karın ve bacak

yani normal antremanım 4-5 gün
  • quote:

Orijinalden alıntı: JazHoyt

sana bir video attım temel protein kaynaklarıyla alakalı.
    Beslenme programı bence bulka uygun değil :) sadece günlük kaloriyi yakalama derdindesin.çeşit yok sebze yok karbonhidrat antrenmandan sonra yok.
    saat 10 da bile gelsem karbonhidratı almak zorundayım antrenman çok şiddetli geçiyor sonuçta.

Katiliyorum. Ben aksam saat 21 - 22 arasi 120gr protein ve 250-300gr karbohidrat tuketiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

2850 tahmini ve teorik bir deger. Ustunde yersen kg alirsin. Kilo aldikca alinan kiloya gore duzeltilir.

hocam gün içerisinde hiç şeker tüketmiyorum kullandığım gainer sıfır şeker.

antremandan sonra basit şeker alınması gerekitğini biliyorum zaten fakat antreman saatim 8:30-10 arası (akşam). 10:30da da pilav yenilmez testesteronu düşürüyüor.

ant çıkışı whey alıyorum ve gece öğünü yiyorum.

atıyorum o gün pilav yediysem antremandan 2.5 saat önce yiyorum, bu gelişimi yavaşlatır mı?

Antreman sonrasi 12-24 saat cok guclu anabolik pencere olusuyor. Karbohidratin dibine vur. Aksam 22 bile olsa.

• quote:

quote:

5 gun gidiliyorsa programin cok oz olmasi gerekiyor. Kas gruplari 2 defa calistirmak lazim ama fazla zorlamadan.

6 gün gittiğim oluyor hocam.
    overtrainingi dikkate alıyorum ant programını ona göre düzenledim zaten

açıklama yapmazsam çok tepki alıcam.

haftada bir gün karın yapmak için gidiyorum, 1 günde karın ve bacak

yani normal antremanım 4-5 gün

Bulk programlari oyle cok fazla hareket iceren programlar degil normalde. Vucut yeteri kadar dinlenmeli. Millet arabalarini bile daha yakin park etmeye calisiyorlar ki yurumemek icin .

Kas gruplari haftada 1 calisiliyorsa, zorlaycaksin.
    Haftada 2-3 ise rahat davranacaksin, az calisacaksin ama daha sík. Bu programlarda asil amac protein sentezini tetikleyip antremani birakmaktir.

• Alx kullanıcısına yanıt
    Antremanlarim 60 dakikayi gecmiyor hocam.

Fakat ben hala anlamadim, 9dan sonra karbonhidrat alma testesteron düser ve yaticaksın gobege gider diyen var. Gobege gider bilimsel degil fakat yanlis mi bu?

Gainerida antremandan sonra mi icmeliyim?

Ekleme: antremandan sonra 2 muz yiyorum belirtmeyi unutmuşum. G.i dusuk oldugu icin karb'i yuksek oldugu icin toparlanmaya yardimci diye dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 14 Aralık 2016; 14:22:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alx kullanıcısına yanıt
    Rahat davranicaksindan kastınız nedir hocam? Bulk definasyon cardio fark etmez antremanın hakki verilmeli diye dusunuyorum, haftada 2 kez calisiyorum her bölgeyi karın ve bacak da dahil.

Bacak gununden sonra merdiven inerken zorlanıyorum, yanlış mi yapiyorum yani antremanin hakkini vererek?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Net protein balance olusturmak gerekiyor. Fazla calisinca protein breakdown ve protein synthesis +/- yakin oluyor. Bulk amaci az protein breakdown ile calisip daha fazla synthesis icin zaman olusturmak.

Haftada 2-3 defa kas grubu calistirmak dogrudur ama cok zorlayinca breakdown fazla oluyor. Vucut tam bir bolgeyi iyilestireyim derken baska bolge zarar goruyor. Bu zararlarin az olmasi lazim. Failure, drop set falan pek gerekmiyor.

• quote:

Antremanlarim 60 dakikayi gecmiyor hocam.

Fakat ben hala anlamadim, 9dan sonra karbonhidrat alma testesteron düser ve yaticaksın gobege gider diyen var. Gobege gider bilimsel degil fakat yanlis mi bu?

Gainerida antremandan sonra mi icmeliyim?

Ekleme: antremandan sonra 2 muz yiyorum belirtmeyi unutmuşum. G.i dusuk oldugu icin karb'i yuksek oldugu icin toparlanmaya yardimci diye dusunuyorum

Bro ben şu mereti araştırıyorum ucuz saf karbonhidrat wheylerle birlikte kullanacağım sende bir araştır istersen. MALTODEKSTRİN

• Muzdan mandalinadan aldığın karboyu hic yazma bile.Kompleks karbonhidrat değerlerini yaz sadece.Protein kisminada sadece hayvansal degerleri yaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.