Şimdi Ara

Saha dolabına uzaklığım farklı gösteriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, VDSL2 kullanıyorum ve yapa altyapısında 12-15 mbps alıyorum. Netspeed'ten bakınca 700 metre, türknet bilgi kısmında 1257 metre mesafe var yazıyor lakin türk Telekom kapsama haritasına bakınca sokak başında bir şeyin olduğunu gösteriyor (saha dolabı sanırım lütfen onaylayın). Eğer bu saha dolabı ise beni neden 1257 mesafeli yere bağladılar? Neden netspeed sorgulamada 700 gösteriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blayki -- 6 Haziran 2021; 1:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• =============================================================================
    xDSLFwVersion: FwVer:5.10.6.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
    Line State: Up
    Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
    Annex Mode: ANNEX_B
    =============================================================================

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 16344 kbps
    near-end fast channel bit rate: 0 kbps
    far-end interleaved channel bit rate: 6825 kbps
    far-end fast channel bit rate: 0 kbps

near-end FEC error fast: 0
    near-end FEC error interleaved: 14530541
    near-end CRC error fast: 0
    near-end CRC error interleaved: 262055
    near-end HEC error fast: 0
    near-end HEC error interleaved: 0
    far-end FEC error fast: 0
    far-end FEC error interleaved: 305
    far-end CRC error fast: 0
    far-end CRC error interleaved: 0
    far-end HEC error fast: 0
    far-end HEC error interleaved: 0
    DSL uptime : 2:43, 55 secs
    DSL activetime :0 min, 14 secs

Downstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin downstream: 6.9 dB
    output power upstream: 6.4 dbm
    attenuation downstream: 21.4 dB

Upstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin upstream: 6.8 dB
    output power downstream: 14.5 dbm
    attenuation upstream: 6.5 dB

Bit table:
    carrier load: number of bits per tone
    tone 0- 31: 00 00 00 0a bc dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
    tone 32- 63: e4 55 66 67 77 77 89 99 9a aa aa aa aa aa ba aa
    tone 64- 95: ab ba bb bb bb bb ab bb bb bb bb bb bb bb bb bb
    tone 96-127: cb cb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb
    tone 128-159: bb aa bb aa ba aa ab aa bb ab aa aa ba aa aa aa
    tone 160-191: aa a9 aa aa 0a aa 99 a9 99 99 99 98 78 77 89 99
    tone 192-223: 99 99 99 87 88 88 88 88 87 88 88 88 88 88 87 77
    tone 224-255: 77 77 77 77 77 77 76 77 77 77 77 77 78 77 77 78

• siz santrale bağlısınız çünkü yapa sadece santrallere kurulabiliyor ama normal vea altyapısında 700 metreden dolaba bağlanmış olacaksınız yani hızınız 1 tık daha iyi olacaktır türknet desteğe vea geçiş talebi oluşturun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

Saha dolabına uzaklığım 130 metre diyor. Eski günleri mumla aramak zorunda kalır mıyım?(ilk defa İnternet bağlatıyorum). Türknet mesafeye 1250 demesi korkunç, kalabalık bir yerde oturuyorum.

• Blayki B kullanıcısına yanıt
    hocam yukarda netspeede 700 metre gozukuyo yazmışsınız ayrıca suan turknet vdsl kullandıgınızı belirtiyosunuz 130 metre hangi site hangi sorgulama yukarda yazdıklarınızla şuan bağlatıcağınız adres farklımı net olarak açıklarsanız bilgi verebilirim

• gibir.net.tr
    GIBIRNet Alt yapı sorgulama | Fiber sorgulama - GIBIRNet | İnternet
    https://gibir.net.tr/gibirnet-alt-yapi-sorgulama
    birde şu siteden bakın netspeedle aynı ise sizin kutu mesafesi burda yazandır

Hocam şöyle: netspeed ve gibirnet 700 metre mesafe diyor.

Ss de olduğu gibi türknet 1257 metre mesafe diyor.

Türk Telekom kapsama haritasına bakınca, sokağımın başında işaret var ve bana mesafesi 130 metre, 2. Fotoğraftaki yer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    hocam tt kapsama haritasını geçin o nokta girdiğiniz adresin yakınlarına rastgele işaretliyor sizin kutu 700 metrede sorguladığınız sitede gösterdiği hızı belki daha fazlasını alabilirsiniz ama sizin durumunuzda her türlü daha iyi olacağını düşünüyorum sitede kaç mbps yazıyor hız olarak

Türknet yapa santrali mahalle arasında olmaz büyük iş yeri kadar büyüklükte yerde oluyor onlarda genelde bir ilçede 1-2 tane oluyor. O yüzden mesafe uzakta. Eğer ki sokak arasında vdsl dolap varsa hattınızı vae altyapısına geçirin.

Teşekkür ederim. 27 mbps yazıyor sitede, sözleşme de öyle ama bana gelen 14.7 mbps, upload 6 mbps. Şimdi anladığım kadarıyla 1250 metre uzaktakine bağlamışlar, dilekçe verirsem 700 metre mesafe olana bağlayacaklar.

siz şuan yapadasınız vea olarak geçiş talebinde bulunun destek bölümünden geçişinizi sağlarlar

Merhaba, paylaştığınız bilgiye göre YAPA hizmetimizden yararlanıyorsunuz ve YAPA hizmetimiz santral bazındadır. Bu sebeple mesafeniz fazla görünüyor. Dilerseniz VAE geçişi için destek kaydı oluşturun ilgili arkadaşlarım size dönüş yaparak işlem sağlayacaktır.

Çok teşekkür ederim, Türknet forumda açmıştım ilk konumu ve türknet ile değil Türk Telekom müdürlüğü ile iletişime geçin dediler. Emin olamamıştım iyi ki olamadım.

hocam merhaba,

turknet yapadayım. mesafe 452 metre. modeme gelen 45 mbps, 41-42 mbps alıyorum. snr margin 8. zaman zaman kopmalar yaşıyorum tabi.

diğer isslerden sorgu yaptığımda telekom vae santrale yakınlığım 141 metre ve gelen hız 75 mbps gözüküyor. sizce benim için hangisi mantıklı yapa mı vae mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel82 -- 8 Haziran 2021; 11:11:39 >
  • raziel82 kullanıcısına yanıt
    hocam eğer upload sizin için önemliyse yapada kalın vea ya geçerseniz maks alıcağınız upload 8 olucak ayrıca yapada hat profilinizi kendiniz belirleye biliyorsunuz ama vea da hat modu aralıklıya(intervaled) denk gelirse pinginizde bir 20 ms ye yakın artıcaktır tabi bu olmayabilirde forumda bunla alakalı konular var ama en iyi ihtimalde download hızınız artar kopmlardan kurtulursunuz diğer ihrimaldede dowload hızınız yine artar fazladan 20 ms eklenir pinginize suanki hat değerlerinize görede değerlendirme yapabilirim eğer atabilirseniz

tamamdır hocam teşekkürler. şu an upluad max 11-12 mbps çıkıyor. ping min 22 . yoğunluk, internet yavaşladığı saatlerde 41-42 ye çıkıyor. online oyun oynamıyorum, yayın falan da yapıyorum. işte ufaklık seneye ilkokula başlayacak. canlı ders olur mu olmaz mı upload ne kadar önemli olur bilemiyorum. akşam eve gidince atarım alıp hat değerlerini

Hocam tekrar merhaba. Hat değerlerim bu şekildedir

bu da bu saatteki rezil hız testim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel82 -- 8 Haziran 2021; 19:42:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raziel82

Hocam tekrar merhaba. Hat değerlerim bu şekildedir

bu da bu saatteki rezil hız testim

hocam hız testindeki düşme hat değerleri ile alakalı olduğunu sanmıyorum büyük ihtimal saturasyona uğruya hattınız yani türknet kullanan herkezde düşer hız vea geçsenizde sorun devam edebilir ama kopma sorunun çözceğini tahmin ediyorum tabi karar sizin ayrıca kopma sorununuz için türknet oem hat modunuzu değiştirip farklı modlar deneyebilirsiniz belki kopma sorunu o şekildede çözebilirsiniz

Anladım hocam teşekkürler. Diğer modları da denedim. Şu an standart mod. Oyun ve hız da hız artıyor ping düşüyor ama snr de 6 oluyor. Hat değerlerim çok iyi değil sanırım. Vae ye geçsem snr artacak ama ping ve uploud avantajım kaybolacak

• raziel82 kullanıcısına yanıt
    hocam oyun moduna alın snri de şu şekilde ayarlayın modeminiz airties zaten snr ayarlanabiliyor https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/125357555 takıldığınız yerde özelden sorabilirsiniz yardım ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 9 Haziran 2021; 13:10:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.