Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM SİTESİNDEKİ İLAN İLE DOLANDIRILMAM VE MAHKEME SONUCU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
12
Favori
13.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonlara doğru neşem yerine geldi. verdiği hesap kendi adına mıymış?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin bu yaptıklarının hemen hemen hepsini artık ben de yapıyorum ama o zaman o kadar bilinçli değildim bana iyi bir ders oldu.başkaları da uyanık olsun diye konuyu buraya açtım.sonuçta türkiye'nin en gözde forum sitelerinden biri.sen her türlü tedbiri alırsın ama hırsıza da kilit dayanmaz bunu unutma.çok da büyük konuşma seni de yeni bir yöntemle dolandırırlar. Dolandırıcıda oyun bitmez

• Ürün gelmesine rağmen dolandırılma olayları da var bkz; çalıntı ürünler. Bunun önüne anca kontrollerle geçerler.
  • Konuyu düzeltip, paragraflara bölersen okumak istiyorum. Okumaya çalıştım ikinci - üçüncü satırdan sonra kör oluyordum.
  • amyfm kullanıcısına yanıt
    Evet kendi adınaymış. İrtibat kurduğumuz cep telefonu numarası da annesinin adına kayıtlıymış hatta 2014'te pasaport başvurusunda da bu numarayı vermiş.

• Herkes senin kadar uğraşmaz , helal olsun

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Telefon piyasadan ne kadar ucuzdu ? Boyleleri cok var,ucuz mala pat diye ziplamayacaksin. Bende pitasasi 500 tl lik casper laptopu 350 tl ye bulunca baliklama zipladim saticiyla cafede bulustuk. Cay ictik sohbet ettik falan ortak konular konustuk ettik neyse makineyi aldim. Eve gittim baktim cihaz isinip kendini kapatiyor haydaaa sordum sorusturdum internetten besleme arizasi kronik sorunmus fani tertemiz. Baktim tamiri mamiri ugrastiracak belki kesin tamir olmayacak cocugu arastirmaya basladim.

Sohbet ederken telefon numarasi istemistim,is yerinin diye verdigi numara megerse takildi bir cafenin numarasiymis. Faceden profilini bulmustum oradan arkadaslarina ulastim cafede calisan sef garsona ulastik telefon actik onla irtibata gecti sonra satici bana donus yapti. Polise gideriz,dolandirdin bozuk bilgisayar sattin... takildigi cafedeki adama bayagi agir konustuk. Sonra aradi kem kum etti parani verecegim istesem vermezdim sohbetimiz oldu dedi ve kurusuna kadar parami verdi,bilgisayari iade ettim. Sonra tekrar ilan vermis ve satici ismini degistirmis,ilanda verdigi telefon numarasi kapaliydi kullanilmiyordu site uzerinden mesajlasmistik. Buradan uyanmam lazimdi ve bilgisayari iyice detaylica zorlayip incelemeliydim. Sohbete daldim gittim...

TEMKINLI VE SOGUKKANLI OLMAK GEREKIYOR,NE DEMISLER ESEGI SAGLAM KAZIGA.BAGLAYACAKSINIZ. BU BANA IYI BIR DERS OLDU,KENARDAN SIYIRDIM.

• peaceb kullanıcısına yanıt
    Konuyu ekşi sözlük gibi büyük bir platforma kom taşıdıysa Allah razı olsun. Ne kadar çok yere açılırsa insanlarımız o kadar bilinçlenir.

• Tavsiyeni dikkate alacağım ama zaten okuyan da okudu.yazarken biraz aceleye geldiği için öyle oldu.düzenlerim.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Piyasadan 200 lira kadar ucuzdu

• Ben sıfır alır dh referansıma güvenip 2.el satarım. 2. El ve sahibinden bile bile lades gibi geliyor bana üstüne alınma . 2. El ürün almak istesem dahi ancak yine dh den referansı üyeliğini kıstas alırım. Hayatında belirli kıstas ve kaliten olsun ozaman bu işler başına gelmez bi arkadaş öğüdü olarak algıla sözlerimi. Neyseki paranı kurtarmışsın buna sevindim. Bu tarz şeylerde empati yapıp senin anlıyorum para önemli değil insanın salak yerine konulması zoruna gider diye düşünüyorum.

• 5. Maddeye yüzde yüz katılıyorum

• Yazınız için teşekkürler hem yol gösterici olmuş hem de bir başarı hikayesi

• Benzer olay benim de basima gelmisti anakart satin almak istemistim parayi yollamistim ayni bahaneler ve oyalamalarla.anakart gelmedi.

Daha sonra polise gittim bana da umutsuzca yaklastilar ama ifademi verdim.

Ustelik benim banka.dekontum da kaybolmustu ama parayi yatirdigim musteri numarami, günu ve banka.subesini söyledim.

Elemanim telefon numarasni ve adresini de soyledim.

Sonra bankadan muzekkereyle.belgeleri istemis mahkeme, kargo kayitlarini da istemiş, elemanı ankarada durusmaya cikarmislar.

Ben.de antalyada durusmaya ciktim sonra paramı

Yargilama giderleri kamu üzerinde birakildi cebimden hic para da cıkmadı.

Takip edip uzerine gitmek lazim yoksa bu tip dolandiricilar cogalmaya devam eder. Sen.sikayet etmezsen ben sikayet etmezsem.duzen boyle işler...

• Ikinci elden yuzyuze almak en mantiklisi

• geçmiş olsun.şu kısımda da biraz hatanız olmuş.size söz verdim o yüzden öncelik sizsiniz olayı hikaye.geçenlerde birisiyle izmir elden ps4 için anlaştım.fiyatı da güzeldi.adam yarın akşamüstü gelirsin derken öğle vakti aradı işte sana söz verdim başka soranlar da var vs dedi.tamam gelirim ama denetecekseniz dedim,adam denetemem ev müsait değil,alette sorun yok güvenebilirsin dedi.ben de gitmedim doğal olarak.elden alırken bile dikkatli olmak lazım.saygılar
  • Bende size efsane bir dolandiricilik anlatayim.

Dolandirici ilan aciyor mesela 1500tl lik. Sonra 1.sahis mali almak istiyor iban istiyor.

Dolandirici ayni zamanda 500tl lik baska bir 2.sahsin ilanina talip oluyor.

Sonra 1500tl lik mali almak isteyen 1.sahisa parayi gonder bende sana mali gondereyim diyor.

Ayni zamanda bana iban gonder parayi yatiricam diyr 2.sahsa soyluyor. 2.sahista iban gonderiyor.

Sonra 1.sahsa 2.sahsin iban nosunu veriyor. 1.sahis 1500tl yatiriyor.

Hemen arkasindan 2.sahsa "abi 500tl yerine yanlislik ile 1500tl yatirdim. Gel atm den parayi çekelim 500tl sende kalir bana 1000tl+mali verirsin" diyor.

Sonra gidip parayi elden aliyor.

1500tl yatiran 1.sahis polise gidiyor dolandirildim diyerek. Para yatirilan hesap 2.sahis uzerine. Para cekilirken atm video kaydi var.

Dolandirici mutlu mesut hem 1000tl kazaniyor hemde 500tl lik mali almis oluyor adini hic karistirmadan

• Hocam ben bu olayi hatirladim. Ilk basta konusu filansa vardi sevindim senin adina

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gene sahibinden.com üzerinden bir telefon ilanı gördüm piyasanın 300 lira altındaydı aradım açmadı sonra bana döndü.güvenli e ticaret (get) ile yaparsan hemen alayım dedim bana para acil lazım yarına kadar bekleyemem dedim.madem acil lazım o paraya telefoncu havada kapar git sat dedim.telefoncu güya demiş ki telefonu bırakırsın ne zaman satılırsa ben sana parasını veririm.öyle saçmalık mı olur dedim.yalan söylediği belliydi.hiçbir telefoncu öyle demez. Peki nasıl satacaksın dedim.parayı bana yolla ben telefonu yollarım dedi.telefon 1200 tl.get aç 1300 vereyim dedim.1700 de versen açamam para hemen lazım dedi.1 gün sonra parayı alırsın dedim ama umursamadı çünkü dolandıracak kişi avına çıkmış.kim bilir her gün kaç kişiyi dolandırıyorlar.

• Hapis mi yatiyor 2.5 sene anlamadim indirim aldi mi cezadan?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.