Şimdi Ara

Şahincileri ve Tırcıları Takdir Ediyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: muskeder

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Kütükçü

quote:

12 yıldır şahin kullanıyorum (12 yaşımdan beri) aracımız sağ ön kapı dışında tamamen orjinal tertemiz ne modifiye ne arka yazı şu bu yok. gayet efendice kullandığımız bir aile aracı. tek bir kazamız olmadı (çok şükür inşallahda olmaz) tek bir trafik suçu işlemedik dolayısıyla tek bir ceza da yemedik. şahinciler diyipte yaftalamak olmuyor. gerçektende işine gücüne bakan, ihtiyacı dahilinde o aracı kendine uygun görmüş nice aile babaları nice gençler var. 3-5 çapulcu itin yaptıklarını o aracı kullanan herkese yüklemek olmuyor.

Eee güzel kardeşim bak ne güzel söylüyorsun 12 YAŞIMDAN BERİ ŞAHİN KULLANIYORUM diye.Sen şimdi beni haklı çıkarmıyor musun?12 Yaşında araç sürmeye başladın ve bu Şahin.Yani olay bitmiştir gözümde

ufak tefek trafik olaylarından dolayı elinize keser alıp birinin üstüne yürüyebiliyorsanız, sizin onlardan farkınız yok. benim gözümde de olay zaten bitmişti ama yaftalamanız üzerine 2 kelam edeyim dedim.
    kendinize güvenemedinizde mi elinize keser aldınız ?

Eğer siz yaşadığım olayı ufak tefek diye görüyorsanız bence keser biraz hafif kalmış,pompalı tüfekle gezmem lazım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Kütükçü

quote:

12 yıldır şahin kullanıyorum (12 yaşımdan beri) aracımız sağ ön kapı dışında tamamen orjinal tertemiz ne modifiye ne arka yazı şu bu yok. gayet efendice kullandığımız bir aile aracı. tek bir kazamız olmadı (çok şükür inşallahda olmaz) tek bir trafik suçu işlemedik dolayısıyla tek bir ceza da yemedik. şahinciler diyipte yaftalamak olmuyor. gerçektende işine gücüne bakan, ihtiyacı dahilinde o aracı kendine uygun görmüş nice aile babaları nice gençler var. 3-5 çapulcu itin yaptıklarını o aracı kullanan herkese yüklemek olmuyor.

Eee güzel kardeşim bak ne güzel söylüyorsun 12 YAŞIMDAN BERİ ŞAHİN KULLANIYORUM diye.Sen şimdi beni haklı çıkarmıyor musun?12 Yaşında araç sürmeye başladın ve bu Şahin.Yani olay bitmiştir gözümde

ufak tefek trafik olaylarından dolayı elinize keser alıp birinin üstüne yürüyebiliyorsanız, sizin onlardan farkınız yok. benim gözümde de olay zaten bitmişti ama yaftalamanız üzerine 2 kelam edeyim dedim.
    kendinize güvenemedinizde mi elinize keser aldınız ?

Eğer siz yaşadığım olayı ufak tefek diye görüyorsanız bence keser biraz hafif kalmış,pompalı tüfekle gezmem lazım

• sen keseri alınca kızlar hiç tepki vermedi mi?
  • Yanınızda bayan varken o aracı durdurup inmemeniz gerekirdi

Gerçekten sinir bozucu bir olay...
  • Tek çözüm lpg kalkacak benzin 10 lira olacak herkes sadece işi oldugunda binecek böyle serserilerde araçların arkasından bakacaklar sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

Tek çözüm lpg kalkacak benzin 10 lira olacak herkes sadece işi oldugunda binecek böyle serserilerde araçların arkasından bakacaklar sadece.

3-5 tane it yüzünden ben orta şeritte seyirinde 80le giden kemerini hep takan trafik kurallarına uyan ve otomobille seyahat etmek en büyük hobisi olan adam niye benzine 10 lira versin bu şerefsizler yüzünden?!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

quote:

Tek çözüm lpg kalkacak benzin 10 lira olacak herkes sadece işi oldugunda binecek böyle serserilerde araçların arkasından bakacaklar sadece.

3-5 tane it yüzünden ben orta şeritte seyirinde 80le giden kemerini hep takan trafik kurallarına uyan ve otomobille seyahat etmek en büyük hobisi olan adam niye benzine 10 lira versin bu şerefsizler yüzünden?!!

Başka çözümü varmı sizce polis ilgilense böyle olmayacak onlar ilgilenmedigine göre ? Polisler onlara bakmazlar şehir içinde efendi efendi giden adam kemer takmadı diye ceza yazarlar zaten onlar olmasa kazaların %50 si engellenir ama bunu düşünmüyorlar.

• Öncelikle geçmiş olsun, trafikte böyle tipler hiçbir zaman kaza yapmaz anca kaza yaptırır ve inanın ülkemizde trafik ile ilgili mükemmel bir kanun deliği var ve bu tipler cirit atıyor içinde. Bu adamı sen şikayet edip 5 dakika da bitip oraya polisle kendilerine 2000 tl ceza + araçlarını bağlasa bak bir daha yaparlar mı? Ülkemizde ceza ya kota doldurmak için kesilir ya da yaralanmalı - ölümlü kaza varsa kesilir.
  • quote:

Başka çözümü varmı sizce polis ilgilense böyle olmayacak onlar ilgilenmedigine göre ? Polisler onlara bakmazlar şehir içinde efendi efendi giden adam kemer takmadı diye ceza yazarlar zaten onlar olmasa kazaların %50 si engellenir ama bunu düşünmüyorlar.

Otoyollarda güvenliğin sağlanması için tıpkı Amerika'da olduğu gibi güçlü araçları olan ve fiziki kondüsyonu yüksek, eğitimli personel atanır.

Konu ile ilgili yasal değişiklikler süratle yapılır.

Ankara için konuşayım; Eskişehir yolunun kızılaydan itibaren 20 km lik periyodu ana arterdir. İstanbul yolu, Konya ve Samsun yolu da aşağı yukarı bu şekildedir. Buna bir kaç ilave daha yaparsak hepi topu Ankara için 10 kilit güzergah vardır. Her güzergahta tam bir ring yapmak trafiğin yoğun olduğu saatler dışında ortalama bir saattir. İçinde 4 memur bulunan, performanslı ve gerekli donanımı sahip araçlar tüm mesaisinin %70 ini güzergahta mobil vaziyette geçirir. (gps ile bir merkezden izlenebilir) İt kopukla uğraşılacağından araçların zırhlı olması elzemdir.

Mobil ekipteki memurlar çevredeki araçlar ile mümkün mertebe göz kontağı kurarak, etrafı kollayarak yol almalıdır. Normal trafik zabıtası gibi trafiği düzenleme, ceza kesme, yol açma işi ile iştigal etmemelidirler.
    Sistemimizdeki hata bence budur. Trafik polisi onlarca bürokratik görev ile yükümlü olduğundan trafik akışı içerisinde asayişi sağlayan etkili bir birim durumunda değildir.

Araçlarda muhakkak her cepheden video kayıt sistemi olmalı. Doğrudan ceza kesilmemeli, araçta bulunan mobil bilgisayar sistemi ile doğrudan trafik mahkemesine gün verilmeli, aynı sistem üzerinden derhal araç kaydına tedbir konulabilmelidir.

Trafik ile asayişin karışımı bu otoyol devriyeleri sadece it, kopuk, sarhoş, makasçı, kısacası trafik güvenliğini riske eden sürücü ve tehlikeler ile uğraşmalıdır. Bunlara başkaca trafik görevi yüklenmemelidir.

En doğrusu insanların kültürlü ve duyarlı olmasıdır elbet ama o seviye henüz yakalanamadığına göre en azından süreci geçiş dönemi kabul ederek insanların yollarda can güvenliği bu tip önlemlerle sağlanmalıdır.

Bu oluşumun maliyetini beş yüz kez çıkartacak kadar serseri trafikte zaten. Sistem maliyette getirmiyor yani, sadece organizasyon lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 10 Mayıs 2012; 13:17:58 >

• Hep söylerim bir daha söylüyorum şehirlerde olur ya köpek toplama arabaları.Aslında öyle bir şey yapacaklar ama arabanın içinde 2-3 psikiyatrist falan olacak bunlar şehirde maganda avına çıkacaklar böyle şahin falan yakaladılar mı uyuşturucu tüfekle ateş edip bunları alacaklar aracın içine terapi yapacaklar sonra ayaklarına kelepçe takıp salacaklar gözetleyecekler 1-2 ay normale döndüyse bırakacaklar.
  • Ben de şahincileri bir kez daha takdir ediyorum. Bu arabadan sağ çıkabiliyorlarsa takdiri hak ediyorlar:

Şahincileri ve Tırcıları Takdir Ediyorum.
     Şahincileri ve Tırcıları Takdir Ediyorum.

Link: http://www.haberturk.com/yasam/haber/741215-iste-asil-mucize

• quote:

O eskidendi şimdi sizin gibi 3-5 iyi şahin kullanıcısı var... Kalanı zır APAÇİ...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.