Şimdi Ara

Şahıs şirketi kurarken bilinmesi gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, interaktif vergi daoresi sitesinden şahıs şirketi oluşturup evden Hepsi burada gibi sitelerden ticaret yapmak istiyorum. Fazla bir bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yapmak istediğim iş hakkında dize biraz bilgi vermek istiyorum sonra da bir kaç sorum var. Evden çalışacağım ve ürünleri evde depolayacağım. Fare, klavye gibi bilgisayar ürünleri satmak istiyorum. Satış için hepsi burada gibi E-ticaret sitelerini kullanacağım. İleride dükkan açmak veya depo tutmak gibi düşüncelerim var.

1: Muhasebeci den yardım almam şart mı?

2: yıllık ne kadar vergi ödemem gerekecek?

3: Fatura kesimini nasıl yapacağım.

4: kargo işini nasıl halledeceğim.

Aklıma takılan diger soruları da müsadenizle buradan size soracağım. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakında şirket in kuruluş işlemlerine başlayacağım. Sizden isim önerisi istiyorum. Adım ve soyadım ın kısaltmaları olarak HTB Teknoloji ismini koymayı düşünüyorum. Ancak sizin fikirlerinize açığım. Ben 21 yaşında genç bir girişimciyim. İlerisi için Allah nasip ederse kimsenin hakkına girmeden işimi en iyi şekilde yapıp bu alanda büyük işler yapma hayalim var.

• Merhaba, muhasebeciden yardim alip sahis sirketi kurmaniz şart. Yıllık hiç kar yapmasaniz bile 5000 civarinda vergi ödersiniz. Aylık 300 den muhasebe ucreti koyarsaniz yillik sirket maliyetiniz 8000 civarinda olur. Bağkuru saymadim genc giricimsi istisnasindan faydalanip bir yil bagkur odemessiniz. Fatura kesimini devletin sagladigi ucretsiz portaldan yapabilirsiniz baslangic icin. Kargo isi size kalmis uzmanlik alanima girmiyor :) takildifiniz nokta olursa ozelden yazabilirsiniz (muhasebeciyim)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MuzluKolonya M kullanıcısına yanıt

Hocam güzel yardımcı olmuşsunuz da 300’e defter kalmadı.

Önerilen tarifenin bile yarısından az yazmışsınız. Böyle böyle meslek ayaklar altı oluyor malesef.

Konu sahibi;

muhasebe ücreti aylık 1.000 diye düşünün, diğer bilgiler arkadaşın söylediği gibi.

şirket kuruluşu için de bir o kadar istenir.

(İstanbul’da mali müşavirim).

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Şu anda resmi gazetede yayinlanan rakam 540tl hocam. Ve ilk defa ise baslayanlar insiyatif alarak indirim yapabiliyorsunuz. Burada tabiki sirketten sirkete alacagimiz aidatlar degiskendir. Tutupta milyonlar kazanan bi e defter firmasindan alacagimiz rakam onerilen tarifenin iki kati olmasi gerekir minimum. Ama burda durum farkli genc arkadaslara bizimde yardimci olmamiz gerekiyor ben bu kanidayim. Zaten kucuk esnaflar vergi yukunun altinda ezilirken birde biz yüklenmemeliyiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MuzluKolonya M kullanıcısına yanıt

Hocam iyi niyetinizi anlıyorum sma emek bedava olmuyor işte…

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -404notfound- kullanıcısına yanıt

Genç girişimci desteği devam ediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.