Şimdi Ara

Sahte İlan !!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aslında bu tip ilanlar için konu başlığı açılsa hiç te fena olmaz. 2. el araç alırken ilanda verilen bilgilerle uyuşmayan aracın durumuyla ilgili, tramerden gelen hasar, km bilgisi, plakası gibi şeyleri burada bir topik altında paylaşsak, aynı araca bakanlar, aynı aracı almayı düşünenler için bir fikir vermiş oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

Adamdan cevap geldi. Bazılarının yatıcak yeri yok.

Sahte İlan !!!!!

Bu mesajı sahibinden.com yetkilileri nasıl onaylammış
  • quote:

Orijinalden alıntı: xCixLandx

bu ilanda sahte arkadaşlar yiğenimin arabasıydı sattı orjinal kmsi 140.000 de adam km düşürmüş bide orjinal diyor şikayet ettim ama ilan hala silinmemiş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-hastasindan-hastasina-206-quicksilver-91385248/detay

Sahibindene yolladığım mesaj;

iyi günler bu ilan forum.donanımhaberdeki bir üye tarafından 140,000 kmde satılmış olmasına rağmen araç üzerinde oynama yaparak , sahibinden üyelerini dolandırmaktadırlar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_63061657/mpage_1/f_/key_//tm.htm inceleyiniz!!!

İlanda destan yazmaya gerek yok demiş, ben şikayette destan yazacaktım, fakat uzun şikayeti kabul etmiyor.

• quote:

Daha düzgün cümle kuramıyor; gelmiş bir de namuslu insanlara andaval, aracını ucuz satanlara sığır diyor. Yüzsüz herif ya!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

quote:

Daha düzgün cümle kuramıyor; gelmiş bir de namuslu insanlara andaval, aracını ucuz satanlara sığır diyor. Yüzsüz herif ya!

Hemde ne yüzsüz

Zalimler için yaşasın Cehennem

• Arkadaşlar 1996 yılında 2.arabamı alırken başıma geleni sizlerle paylaşmak istedim.
    o zamanlar gazete ilanları vardı internet daha yok o zaman skoda araba arıyordum
    Gazetede Kuyumcudan 1998 model orjinal 9000 km de skoda ilanını okuyunca hemen aradım
    aksarayda simdiki metrobus duragının karsı sokagında idi araba beyaz ve cok temiz duruyordu
    pazarlık ettim ve ertesi günü kaportacı ve motor ustasını götürüp arabayı incelettirdim
    (o zaman serviste bakma olayı daha ögrenmemişiz demekki)
    hiç bir şey bulamayınca ustaları topkapı sanayiye bırakıp işyerindeki güvenlik amiri polis emeklisi abimizle paraları alıp
    aksaraya gittik parayı verip alım satımcıyada evrakları bırakıp neşe ile yenikapı sahilden yolacıktık.
    bakırköye geldigimizde gaza yüklenince ön gögüse acayip şekilde sanki balyoz vurulmuş gibi ses oldu bizde anlıyamadık
    güngörende yetkili skoda servisine girdik ne oldu diye
    usta geçmiş olsun ne zaman kaza yapınız diyinye sok oldum ne oldu dedik
    bu araba akardiyon olmuş önu başka model arkası başka model araba diyince birşey anlamadık
    arabanın altına girince ne demek istedigini anladım geçte olsa jeton biraz geç düştü
    malesef iki farklı skodayı birleştirmişler motor ön gögüse değiyor şase tamamen dağılmış ve sadece satmak amacıyla yapılmış
    hemen aksaraya geri döndük dükkan kapalı kepenklerin üstünde çanta satıcısı canta dolu
    biz o teleşla kepenklere vururken satıcı bize gülüyor neyse ögrendikki haşat olmuş arabaları alıp topkapıda yapıp bizim gibi enayilere satıyorlarmış
    işin ilginci ustaların baktıgı araba orjinal ama benim alacagım arabanın plakasını saglam arabaya takıp ben gittikten sonra
    tekrar haşat arabaya takmışlar.3 ay hergün aksaraya gittim dükkan acılmadı.4 ayda başka birisi dükkanı actı ben devraldım dedi
    cok gittim geldim ama nafile adam yok
    neyse bir arkadaşımın tavsiyesi ile merterde bir kadın terzisine gittik bu da üçkaatcıymış arabayı alacagını ama yarı fiyatına alabilecegini söyledi
    bende cennet oto pazarına gittim gazeteye ilan verdim benden daha enayisi çıkmayınca satamadım ve arabayı terziye verdim.
    bir hafta sonraki cennet oto pazarında arabayı görünce şaşırdım çelik cant spoyler ekolizer büyük kolonlar sis farı takılmış ve araba cok güzel duruyordu
    arabanın yanından ahh çekerek geçtim gittim
    Hayatım boyunca hiç unutamadım.hayatımda 2 kez kazıklandım(ikincisinide daha sonra başka bir konuda anlatıcam) bu gün 15. arabama biniyorum
    YÜCE ALLAH büyük konuşturmasın o günden sonra araba ve satın alma konusunda uzman oldum diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

bu ilanda sahte arkadaşlar yiğenimin arabasıydı sattı orjinal kmsi 140.000 de adam km düşürmüş bide orjinal diyor şikayet ettim ama ilan hala silinmemiş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-hastasindan-hastasina-206-quicksilver-91385248/detay

iyi günler bu ilan forum.donanımhaberdeki bir üye tarafından 140,000 kmde satılmış olmasına rağmen araç üzerinde oynama yaparak , sahibinden üyelerini dolandırmaktadırlar.

İlanda destan yazmaya gerek yok demiş, ben şikayette destan yazacaktım, fakat uzun şikayeti kabul etmiyor.

yiğenim arabayı satarken servis demiş orjinal km si 130.000 de üstünden 8 ay geçti şuan 135 140.000 arasındadır arabada km bakınca 71.000 yazar serviste gerçeği çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 14 Temmuz 2012; 21:11:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

yiğenim arabayı satarken servis demiş orjinal km si 130.000 de üstünden 8 ay geçti şuan 135 140.000 arasındadır arabada km bakınca 71.000 yazar serviste gerçeği çıkıyor

• haysiyetsiz herif bide utanmadan bana cevap yazmış.. sattıgınız araç için msj atmıştım

bakın gelen cevaba...

Sahte İlan !!!!!

sizene lan laleler adamın arabasını öyle ucuza alıp sığırlardan böylede kilometreyi düşürür 18bine satarım yapamayan andavallar düşünsün

şeklinde...
  • Gerçekten de yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi böyle sahtekarlara karşı bir konu olsa çok güzel olur.
    Hatta iki ayrı konu olmalı.
    Birinde daha önce sahtekarlık yaptığını bildiğiniz, ya da siz arabaya bakarken bir yamuk olduğunu anladığınız arabaları satmaya çalışan galericiler, al-satcılar ya da sahibinden satıcılar deşifre edilecek. Böylece o kişiler hiç değilse forum ahalisi tarafından bilinecek ve o kişilerden alışverişten sakınılacak.
    Diğer konuda da sizin sattığınız, tanıdığınız araçları farklı bilgilerle satmaya çalışan ya da satın alma aşamasında satıcının bahsettiğinden farklı bir şey görüp almaktan vazgeçtiğiniz araçlar olacak.
    Böylece hiç değilse forum ahalisi bu konuda birbirini tutar ve bu sahtekarlığın bir nebze olsun önüne geçilebilir.
  • vay arkadaş birde mesaj atmış peh
  • al bi tanede bende kopyala yapştır

• Dayıma araba bakıyoruz. Seninkinden almak istiyorum dedi. İmzamdaki aracın bir model üstünü bulduk. 2007 model. Adamı aradım. 15.500 TL istedi. Kazası yok. Sadece bir iki parçada çekiç var dedi. Km'si orijinal dedi. Tamam. Bakmaya geleceğiz dedim. Kapattım. Tramerden sorgulattım arabayı. Kayıtlara geçmiş tam 11 tane kazası çıktı. Bir kaç tanesinin masrafını da yazmışlar. 2500 TL, 1500 TL ve 800 TL'lik masraflar yazıyordu.

Ayrıca adam, arabam 113.000 km'de ve km'si orijinal dedi. Tramere göre araba 07 Temmuz 2010 tarihinde, yani tam 2 sene önce 137.000 de muayeneden geçmiş. 15.500 istediği arabada klima da yok. Dayım almazdı zaten.

Ortalık kokuşmuş 2. el araba satanlarla dolu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Dayıma araba bakıyoruz. Seninkinden almak istiyorum dedi. İmzamdaki aracın bir model üstünü bulduk. 2007 model. Adamı aradım. 15.500 TL istedi. Kazası yok. Sadece bir iki parçada çekiç var dedi. Km'si orijinal dedi. Tamam. Bakmaya geleceğiz dedim. Kapattım. Tramerden sorgulattım arabayı. Kayıtlara geçmiş tam 11 tane kazası çıktı. Bir kaç tanesinin masrafını da yazmışlar. 2500 TL, 1500 TL ve 800 TL'lik masraflar yazıyordu.

Ayrıca adam, arabam 113.000 km'de ve km'si orijinal dedi. Tramere göre araba 07 Temmuz 2010 tarihinde, yani tam 2 sene önce 137.000 de muayeneden geçmiş. 15.500 istediği arabada klima da yok. Dayım almazdı zaten.

ben arabamı satıyorum
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-1-8-otm-s40-lpg-91786069/detay/
    ilan bu
    6 kişi mesaj attı nesi var nesi yok diye
    ne varsa söyledim
    yaptıklarımı
    gelip bakanda oldu fiyatta anlaşamadık
    satarken dürüst olmak lazım
    bizim arkadaş dediki km 110 000 düşür servise git kaydı gözüksün 4ay sonra ilan ver dedi yapmadım yapmamda
    tramer
    kaydı yaptırdım 2 kaza var benden önce olmuş soranlara söylüyorum
    kokuşmuş lafı biraz bana dokundu
    bunu uzun yazmamımın sebebi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Dayıma araba bakıyoruz. Seninkinden almak istiyorum dedi. İmzamdaki aracın bir model üstünü bulduk. 2007 model. Adamı aradım. 15.500 TL istedi. Kazası yok. Sadece bir iki parçada çekiç var dedi. Km'si orijinal dedi. Tamam. Bakmaya geleceğiz dedim. Kapattım. Tramerden sorgulattım arabayı. Kayıtlara geçmiş tam 11 tane kazası çıktı. Bir kaç tanesinin masrafını da yazmışlar. 2500 TL, 1500 TL ve 800 TL'lik masraflar yazıyordu.

ben arabamı satıyorum
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-1-8-otm-s40-lpg-91786069/detay/
    ilan bu
    6 kişi mesaj attı nesi var nesi yok diye
    ne varsa söyledim
    yaptıklarımı
    gelip bakanda oldu fiyatta anlaşamadık
    satarken dürüst olmak lazım
    bizim arkadaş dediki km 110 000 düşür servise git kaydı gözüksün 4ay sonra ilan ver dedi yapmadım yapmamda
    tramer
    kaydı yaptırdım 2 kaza var benden önce olmuş soranlara söylüyorum
    kokuşmuş lafı biraz bana dokundu
    bunu uzun yazmamımın sebebi bu

Şu anda kullandığım arabanın km'si oynanmış. Aldıktan sonra öğrendim maalesef. Bana etraftan şöyle dediler.

Bir kaç kere yetkili servise götür. Sen aldıktan sonra bir kaç tane kaydı oluşsun. satacağın zaman alacak olan kişi servis kaydına baktırmak isterse servis zaten geriye doğru 3 veya 4 kaydını söyler. Bütün kayıtları dökmez. İçin rahat olsun dediler.

İçimden vay çakallar dedim. Neler de biliyorlarmış dedim. Dışımdan da şöyle dedim.

-Ya siz hasta mısınız. Kul hakkı denen bir şey var. Ben şimdi yetkili servise götürecem. Detaylı inceletecem. Gerçek veya gerçeğe yakın km'sine çıkartacam dedim. Sen manyaksın dediler. Dürüstlüğün adı bu zamanda manyaklık, andavallık oldu.

Gerçi servis maalesef km oynaması yapmayız dedi. Zaten de anlaşılmaz gerçek km'si dedi.

Artık iş başa düştü. Satarken ilk söyleyeceğim şey km'sinin oynandığı olacak. Veya satacağımı zannetmiyorum bile. Herhangi bir Renault bayisinde takasa sokarım. Öyle düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 15 Temmuz 2012; 1:18:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

O değilde demek ki bu "km orjinaldir" diye vurgulama yapanlara bundan sonra ekstra şüphe ile yaklaşmak lazım..

quote:

Yukarıdaki ilanda da km orjinal yazılmış, haklısınız km orjinal yazan ilanlar bence de şüpheli.

• adamı aradım, 17ye anlaştık ne diyorsusunuz alınırmı.
  • Bende km konusundan değilde,kaza kaydından muzdarip oldum.Satıcı yeminler ediyor,din ve imanı üzerine,kazası yok...devlet memuruyum,Allah korkum vardır... falan diyerek,adam öv babam öv kendini.Neyse arabayı aldık geldik,baskı balatası gidik çıktı,önden çok hafif bir darbe almış,ama şasede oynama yok.İşin komik yani plakayı sorgulatma yaparken,14 yazacağıma 10 yazmışım,başka bir arabanın hasar kaydı gelmiş,kaderim varmış.Göz göre göre plakayı yanlış yazıyorum ve doğru olarak görüyorum

En basit temel kural arabasını ve kendisini çok öven adamdan uzak duracaksın.Düzgün ve doğru bir şahsiyet öz,kısa konuşur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.