Şimdi Ara

Sahte Kıble Petra iddiasını çökertiyoruz. (ÇÖKERTİLDİ/DEBUNKED) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Bu sefer heykelleri kast etmedim hocam. Binaları kast ediyorum. O yaşta hiçbir bina yok. 12.000 yıl önce yaşayan Sümerler'e dair dahi yerin altından birşeyler çıkıyor iken sizede tuhaf gelmiyor mu.? Bina ev yada toprak üstünde yada alrında hiçbir şey olmayışı.

Amacım sadece araştırmak.

Ayrıca Mekke'yi hiçbir haritada göremiyoruz ama şehirlerin anası büyük ticaret merkezi olarak sürekli dillendiriliyor ?

Alıntıları Göster
    Olabilir hacı ya detaylı bakmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Olabilir hacı ya detaylı bakmak lazım.

Alıntıları Göster
    Olaya dinden ziyade biraz daha tarihsel bakıyorum bir çok insanın kabul ettiği birşey var ama bilinen farklı olabilir. Seviyorum böyle gizemleri

Birde Yemen'de bulunan mevcut kurandan farklı bir kuran var araştırmanı tavsiye ederim. Tamamen farklı değil lakin eksik ve fazla olan yerler var

• quote:

Orijinalden alıntı: UygunsuzKertenkele

Atam Fatih coşturuyor müminleri

Alıntıları Göster

• quote:

Olaya dinden ziyade biraz daha tarihsel bakıyorum bir çok insanın kabul ettiği birşey var ama bilinen farklı olabilir. Seviyorum böyle gizemleri

Birde Yemen'de bulunan mevcut kurandan farklı bir kuran var araştırmanı tavsiye ederim. Tamamen farklı değil lakin eksik ve fazla olan yerler var

Alıntıları Göster
    Doğru bu tarz şeyler ilgi çekici

Eski bir kuran nüshasını gördüm, hareke yok bir şey yok, okuması çok zordur onun, harekeler falan sonradan eklenmiş bildiğim kadarıyla.

• quote:

Eski bir kuran nüshasını gördüm, hareke yok bir şey yok, okuması çok zordur onun, harekeler falan sonradan eklenmiş bildiğim kadarıyla.

Alıntıları Göster
    Evet bende kuran biliyorum gerek Wikipedia gerek diğer araştırma sitelerinde günümüz kuran ile o kuran arasında farklılıklar çar bazı eksik tada gazla olan ayetlerde var belgeselini YouTube'da bulabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Peki google hangi sistemi kullanmaliydi? Wgs84-elipsoid-ortorombik-ed50...

Ya da o sistemlerin ne ise yaradığından haberin var mı? Veya aralarindaki farktan.
    Videoyu bile izlemeden boş yapmak diye buna denir.Dünyanın şekli ile uyumlu olmayan bir sistemde kıbleyi test edemezsin ilk önce videoyu izle ne olup bittiğini anla sonra tartışalım
  • Hiçbir koordinat sistemi tek başına dünyayı temsil edemez.

Ama ek parameteler ile herhangi bir yerin konumunu doğru olarak bulabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazgul Founder

Videoyu bile izlemeden boş yapmak diye buna denir.Dünyanın şekli ile uyumlu olmayan bir sistemde kıbleyi test edemezsin ilk önce videoyu izle ne olup bittiğini anla sonra tartışalım

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarı ile iddia ettiğiniz şey sadece kıble yönlerinin GİG TV'nin iddia ettiği gibi PETRA'ya bakıyor olması hesabının googlenin ilgili yazılımının hesabına göre yanlış olduğu. Durum bu ise, buna şimdilik bir açıklama getirilemediği, PETRA'ya baktığı kanıtlanamadığını kabul edersek bunun dışında kalan iddiaları nasıl çürüteceksiniz acaba?

1-Safa ve Merve tepelerinin aslında S.Arabistan'da olmaması. Petra'da tam da tarif edilen tepelerin bulunması.
    2-Safa ve Merve tepeleri arasında gidip gelinen yol tarifinin yine Petra'ya uygun olması.
    3-Kabe'nin konumunun bir vadi içersinde yer alıyor olması ve S.Arabistan'da vadi dahi olmaması. Petra'nın konumu itibari ile yine bu vadinin içinde olması.
    4-Kabe yakınında eski Arap inançlarında kalan Putların yer alıyor olması. Bunlardan El-Uzza tapınağı'nın yine Petra'da bulunuyor olması.

Sorularım uzar gider sadece bu 4 soruya cevap istiyorum. Teşekkürler.
    (GİG TV savunucusu değilim, ben doğruyu arıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 10 Aralık 2018; 14:18:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tastarakay

Anladığım kadarı ile iddia ettiğiniz şey sadece kıble yönlerinin GİG TV'nin iddia ettiği gibi PETRA'ya bakıyor olması hesabının googlenin ilgili yazılımının hesabına göre yanlış olduğu. Durum bu ise, buna şimdilik bir açıklama getirilemediği, PETRA'ya baktığı kanıtlanamadığını kabul edersek bunun dışında kalan iddiaları nasıl çürüteceksiniz acaba?

1-Safa ve Merve tepelerinin aslında S.Arabistan'da olmaması. Petra'da tam da tarif edilen tepelerin bulunması.
    2-Safa ve Merve tepeleri arasında gidip gelinen yol tarifinin yine Petra'ya uygun olması.
    3-Kabe'nin konumunun bir vadi içersinde yer alıyor olması ve S.Arabistan'da vadi dahi olmaması. Petra'nın konumu itibari ile yine bu vadinin içinde olması.
    4-Kabe yakınında eski Arap inançlarında kalan Putların yer alıyor olması. Bunlardan El-Uzza tapınağı'nın yine Petra'da bulunuyor olması.

Alıntıları Göster
    Ben de merak ettim. Gig tv ve onun müritleri dünya yuvarlaktır dese dahi inanmam ama bu onlardan bağımsız bir konu olduğu için araştırmak gerekir. Anlaşılması gereken diğer nokta da Kıble'nin Petra veya Kudüs'te olması İslam dinine herhangi bir zarar vermez. Sadece çakma rivayetleri sahte siyer ve islam tarihini yanlışlar. İnananlar bunu göz önünde bulundurmalı ki daha objektif olabilsinler. Ben yine de Mekke dışında bir yerde olma ihtimalini %1 bulsam da Edip Yüksel'in sitesinde şöyle bir yazısı var. Güzel yerlere değinmiş okunabilir. Mescid-i Haram'ın Kudüse yakın yerlerde olduğunu söylüyor. Hatta Becca vadisi de buralardaymış.

http://19.org/tr/muhammed-nerdeydi/

• quote:

Alıntıları Göster
    Arapların elindeki Kuran'larda zaten yoktur ,okunması kolay olsun diye bizimkilerin yaptığı rivayet ediliyor ,hatta diğer ülke alimleri dini bozuyorlar ,bu şekilde olan kitapları yakın diye fetva veriyorlar

ama anlam olarak hiç farkı yok ,sadece daha doğru okumaya yarıyor

altta yazdıklarım size hitaben değildir ,yanlış anlaşılmasın ;

konuyu tam anlamadım ama Mekke hakkında bir bilgi vereyim ;

peygamberimizin doğduğu evden itibaren yükselen bir dağ var ve zaten Mekke şehri tepelerden oluşan bir yer
    ancak Araplar hiç durmadan buldukları tepeleri düzeltip sürekli bina dikiyorlar

Kabe'nin hemen yanında bulunan ve Bilal Habeşi'nin ezan okuduğu rivayet edilen yere saray yapılmış (orası da tepedir),o zamanlar İranlılar büyük tepki gösteriyor ve resmen savaş yaşanıyor ama başarısız olduklarından o saray hala orada duruyor (gerçi artık çok önemi kalmamış ,hemen yanında büyük ve lüks oteller sıralanmış)

geceleri yüksek bir binadan baktığınızda dağların arasından ışık hüzmeleri görülüyor ,yani her dağın tepenin arkasında hac zamanı insanlar kalıyor ve oralardan sadece ışık yansımaları görülüyor ,yani Mekke dümdüz bir yer değil (hala bile)

Kabe yakınında put falan yok ,kim diyor bunu ?
    hatta heykel bulmak bile zor (hiç yok zannediyorduk ama bir yerde şaha kalkmış at heykeli görünce şaşırmıştım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 16 Aralık 2018; 1:51:4 >

• Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    bu resim çok yüksekten çekilmiş o nedenle tepeler anlaşılmıyor ,tabi birde görüldüğü gibi çok katlı yapılar kaynıyor
    gidip kendiniz görseniz resimdekinden ne kadar farklı olduğunu anlarsınız

hemde o kadar çok tepe var ki çoğu yere tünel açmışlar ,araçlar ve insanlar tünellerden geçip gidiyor

üstelik çok gelişmiş füzelerden yada toplardan bahsedilmiyor ,mancınık dediğin aletler çok yakından etkili olabilecek araçlar ve küçük bir tepeye koyup atsan dahi o zamanlar etkili olabilir

ama hadislerde belirtilen durum yaşandı mı bilmiyorum ,hatta ilk defa duyuyorum

ha bu arada Kabe çukur bir yerde bulunuyor ,o nedenle küçük tepeler bile yüksekmiş gibi algı oluşturabilir

bu arada Kabe'nin örtüsünü yaktılar kısmı çok ilginç ,oraya kadar ulaşabilmişlerse zaten başarmışlar demek olur
    üstelik Kabe'ye her zaman örtü takılmaz ,özel günlerde takılır

ha Kabe'ye zarar verilebilir mi denirse ,evet vermiş bir kavimden Kuran'da bahsediliyor ama o ordunun kuşlara dahi gücünün yetmediği anlatılıyor
    Kabe basit taşlardan oluşan bir yapıdır ,zarar verilse dahi yenisini yapmak çok kolaydır ve zaten bir semboldür
    ama yıkmaya kalkanların başına ne gelir bilinmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Tastarakay

Alıntıları Göster
    Tüm sorularının hepsi rivayete ve hadislere dayanıyor İlk sorudan son soruya kadar benim gibi insanlar sadece kutsal kitapları kıstas alıyoruz.Doğruluğu kanıtlanamayacak olan hadisleri ve rivayetleri tamamıyla reddediyoruz.Peki bunun üzerine sorabilirsin peki din kitaplarının doğruluğuna nasıl emin olabiliyorsun diye? işte Kuran ve Kurandan önceki 3 büyük din kitabını incelediğinde ve herbir kitabı kendi içinde incelediğin, kendi içindeki tutarlılıklar bağlantılar yola çıkarak,içinde yer alan uslüp ve olaylar ile gelecek ile ilgili anlatımları incelediğinde sonrası hayatın ve evrenin kendisini incelediğinde aslında birbirini tamamlayan ve İnsanlara evren,doğa ve yaratılış hakkında Tanrı tarafından gönderiler bilgiler ve kurallar kitabını olduğu sonucuna rahatlıkla ulaşabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 16 Aralık 2018; 22:8:42 >

• Şunu da çökertin bakayım :) =www.allahvedin.com/kutsalev

• quote:

Orijinalden alıntı: kullanicisiz

Şunu da çökertin bakayım :) =www.allahvedin.com/kutsalev
    Trollüğüne B'nde site açarım..Domain ve host 11 yaşında çocuk alıyor günümüzde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanicisiz kullanıcısına yanıt
    Bu fıkraya cevap verileli çok olmadı :)

komplopetra.blogspot.com
    Kudüs - Petra Ve Kabe Üçlemi
    https://komplopetra.blogspot.com/2019/01/kudus-petra-ve-kabe-uclemi.html?m=1

• quote:

Evet bende kuran biliyorum gerek Wikipedia gerek diğer araştırma sitelerinde günümüz kuran ile o kuran arasında farklılıklar çar bazı eksik tada gazla olan ayetlerde var belgeselini YouTube'da bulabilirsiniz

Alıntıları Göster
    Hangi ayetler?
    Hangi belgesel? İzlemek isterim.

Bulunan en eski nüshayla şimdiki arasında anlamı değiştirmeyecek düzeyde ufak tefek farklılıklar olduğu yazıyordu bir makalede.
  • quote:

Trollüğüne B'nde site açarım..Domain ve host 11 yaşında çocuk alıyor günümüzde...

Alıntıları Göster
    Keşke boş yapacağına anti tez sunsaydın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanicisiz -- 2 Mart 2019; 23:38:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullanicisiz

Keşke boş yapacağına anti tez sunsaydın.

Alıntıları Göster
    keşke ezikliği bırakıp imana gelsen..fake sitelerle nereye kadar..
  • quote:

keşke ezikliği bırakıp imana gelsen..fake sitelerle nereye kadar..

Alıntıları Göster
    "eziklik" ve "imana gelmek" ne alaka? Ben zaten imandayım. İman delille inanmaktır. Senin gibi atalarının dinini takip etmek değildir.

Ayrıca "Fake site" nedir acaba? FAKE? Allah'ın official sitesi mi var?

Demogoji ve boş yapmaya devam et. Sakın okursun da verecek cevap bulamayıp fikrini değiştirme erdemliliğinde bulunursun. SAKIN SAKIN. Her şeyin doğrusunu biliyorsun, sakın yapma.

Hadi bye.

• kullanicisiz kullanıcısına yanıt
    Senin bakış açın nedir imanlıysan? Siteye girdim epey okudum aşırı yanlı çeviriler, yorumlar gördüm, çok tutarsız bakış açısı var o sitede. Ben ehli sünnet değilim, çok eleştirel de bakarım ama bana da diğer arkadaş gibi başka amaç taşıyan bir yönü var gibi geldi o sitenin. Kimin sitesi o?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.