Şimdi Ara

Sahte Kıble Petra iddiasını çökertiyoruz. (ÇÖKERTİLDİ/DEBUNKED) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
6.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ya kimin olduğunun ne önemi var? Niye gereksiz bilginin peşindesiniz? Siz içinde yazan yazıya anti tezinizi yazın kardeşim. Antik şehir olmayan Mekke'nin nasıl İbrahim'in yaşadığı, EV'i inşa etti yer olduğunu yazın. İlk Kıble olan Kudüs'ün, sonradan neden değiştiğini yazın. Madem İbrahim EV'i Mekke'ye inşa etmişti; Kudüs'te nereye dönülüyodu yazın.

Boş yapmayın.
  • kullanicisiz kullanıcısına yanıt
    Saldırı amacı taşıyan bir ifade yazdıkların. Ben ilk defa o site gibi bir site gördüm ve bakış açınızı anlayamadığım için sordum. Hepimizin ne olduğunun çok önemi var konu din yani İslam olunca.

Siteye girdim özellikle okudum uzun olmasına rağmen, sonra gittim diğer konulardan bir kaç tane okudum ve hiç güvenilir okuma, anlamlandırma yapmadıklarını gördüm. Çarpıta çarpıta bir hal olmuşlar konuları.

Kıble konusunda ise Mekke dışında bir yer iddia etmek asılsızdır. Kur'an dan asla bulamaz hiç kimse Mekke olmadığını. Ayetleri ben de çarpıtıp İstanbul yaparım Şehirlerin anasını canım istiyorsa. Ayrıca benim düşünceme göre kıble hiç bir zaman zaten Kudüs de olmadı en azından Allah katında ama yine de çürütecek bir bilgim olmadığı için iddia etmem.

Arap tarihi güvenilir değil diye de inkar edecek değilim tüm Arap tarihini. Çılgınlıktır Mekke olmadığını iddia etmek.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Asıl Mekke olduğunu iddia etmek çılgınlıktır. Millattan önce ortada olmayan şehri, İbrahim'in kutsal evi inşa ettiği şehir olduğunu söylemek komik. Ayrıca Kuran'da evin Mekke'de değil, BAKA'da olduğu da açıkça söyleniyor. Hayatta başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanicisiz -- 8 Mart 2019; 10:40:40 >
    Kim olduğunu ve neyi savunduğunu söylemekten çekindiğine göre ya bilgisizsiz ya da başka niyetle yazdın o site ismini. Kafalar bulansın da nasıl olduğu önemli değil diyerek.

Sen git Baka'da hac görevini yap. Neticede hesap mercii aynı ölünce.
    Delilleri çürütecek, sorduğum basit sorulara bile cevabın olmadığı için kim olduğumu sorgulayıp, bilgisiz olduğumu iddia edip, niyet okuma yapıyorsunuz. Demek KAFALAR BULANSIN diye yazmışım. Tabi sen sakın kafanı kullanır da sorgularsın. Delillere göre inanırsın, sakın! Atalarının dinini izlemeye devam et...

Merak etme ben gerçek ev ziyaretimi gerçekleştirdim ve paganların kurduğu tapınaktan uzağım. Sen de git Mekke'ye, Tanrı'nın sakın burada namaza durma dediği yerde takıl.
    Ben ehli sünnet değilim. Mezhepsizim ben. İlla bir kategoriye sokmak istersen en yakın Kur'an cılardır bana ama onlardan da değilim ben. Kendi mezhebimin imamıyım ama mürit kabul etmiyorum

Delillerin çürük olduğunu ve tutarsız olduğunu belirttim zaten. Öyle ayetleri kafana göre yorumlayınca bilgili olmuyorsun. Tarih diye anlatılan şeyler delile hiç dayanmıyor zaten o sitede.

Sen bana kim olduğunu, neyi kabul ettiğini, savunduğunu söylemezsen ben de sitedeki gördüğüm üzere yorum yaparım. O site bilgisizlik fışkırıyor, ancak cahil insanlar kabul eder orada anlatılan şeylerin doğru olduğunu. Kur'an cılık yükselen bir akım ve doğru yapılmıyor bu ülkede. Sizin gibi Kur'an cı(orası da şüpheli zaten) hiç görmedim ilgimi çekti okudum ve bilgisiz olduğunuzu hatta art niyetli olabileceğinizi düşündüm.

Sen zaten Muhammed sonrası Araplara pagan diyor isen senin inancında veya bilginde net eksik vardır. Allah yerine tanrı kelimesi kullanman da ilginç doğrusu. Bir Müslüman genel anlamda kullanmıyorsa tanrı kelimesi kullanmaz, özel isim olan Allah'ı kullanır.

Kelimeler, sesler yokken O vardı. Tanrı'nın kimliği yok, özel bir adı da yok. İster Allah (EL-İLAH) derim, ister İngilizcesini (THE GOD) derim, ister Rahman derim, ister Yaradan derim, ister Bağışlayan derim, ister Tanrı derim...

17:110 De ki: ”İster Allah/Tanrı/The God diye çağırın, ister Rahman/Esirgeyen/Gracious diye çağırın. Hangisiyle çağırırsanız, tüm güzel isimler O'nundur.”

O kadar cahilsin ki tartışmaya gerek yok artık. Bildiğini oku. Ön yargılarınla yaşamaya devam et. ALLAH kelimesinin de özel isim olmadığını öğrenmiş oldun. Aa ama bunu da kabul etmeme hakkın var. Daha fazla cevap vermeyeceğim sana, boşuna yazma. Bye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanicisiz -- 8 Mart 2019; 23:5:10 >
    Evet çok cahilimdir. Senin gibi kitap okumayı bilmiyorum ben.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.