Şimdi Ara

Said Nurs-i hakkında dusunceleriniz Nelerdir!'' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: seksek

said u nursiyi bilmrdiğiniz belli çünkü dinlar arası diyolag kawramının islama davet oldunu anlardınız..1000 lerce insanın islam ile müşerref olmasına wesile olan bi adama beddua etmek iii bişey olmaması gerek....:) siz kaç kişiye dini tebliğ ettiniz? lisede yanınızdaki arkadaşa bile dini anlatamadaysanız..bırakın bari laf etmeyin...:)) hadi bugünlük bu kadar...:))

sen beni ne tanıyorsun da konuşuyorsun...dine çağırmak, toplantılarda temsili sırat köprüsünden hristiyan ve yahudileri de geçirerek mi yapılır, Peygamber Efendimizden bahsetmeden mi yapılır, istanbuldaki patriğe ekümenik diyerek mi olur, bayramda hristiyanların kutsal su dediği suyu Şehit cenazesine dökerek mi olur, başörtüsü teferruattır diyerek mi olur...sen bir kere ne baştan Dinler diyerek İslam dan başka dinin olduğunu kabul etmişsin ne İslam'ı yaymaktan bahsediyorsun...dinler arası diyalog diye bir kitap var, bu kitabı okumanı tavsiye ederim...

• dinin yorumlanmasına, kuranın yorumlanmasına tahammül edemeyen kesim bu "üstat" (!) ın en az arapça kadar anlaşılmaz olan yazılarını pek bir doyurucu bulmuş, bağrına basmıştır...

efendim bu üstadın bugün ki kulları pardon öğrencileri amerikan desteğini de alarak sadece komunizmle savaşmak adına yeniden canlandırılmıştır...

bu üstadın öğrencileri günümüzde Türkiye Cumhuriyetinin en önemli organlarında ağır ve kararlı bir gruplaşmayla uzun dönem içinde söz sahibi olma peşindedirler...

bildiklerim bu kadar...
  • kapatın bu konuyu!!!!!!!!!!!!
  • Arkadaşlar tartışmada medeni sınırları niye taşıyoruz anlamıyorum. hakaret etmeden konuşma yeteneğiniz mi yok veya bilginiz yok ta küfür etmek çıkış yolunuzmu? ben nurcuları tanırım ve çok temiz insandırlar derslere de katıldım orda insana hırsına gem vurmayı kimseye kötülük günah yapmamayı Allahı tanımayı öğretiyorlar ne var bunda? Kendim nurcu değilim ama bunları gördüm haklarını yiyemem. kimsede ne silah ne küfür ne laubalilik sezmedim. tersine hep saygılı yumuşak konuşan hep hoş gören insanlardan olduğunu gözlemledim.
  • bu konuyu açan ne yapacağını sanıyor 1 kişiyi daha mı kurtaracan boşver o3 ler yapıyor o işi zaten
  • "Geride mezarsız ölüler yığını,yanmış yıkılmış şehir ve kasabalar bırakarak "memleketi kurtarmaya" bakan İttihatçılar, Padişah Abdülhamdid'in "mülkünü" ele geçirip, onu kendi yurdunda "esir" yapmak üzere, entrikanın ters parendesiyle, savaşılacak iç düşman ilan ediyordu.Gizli polis örgütü "Teşkilatı Mahsusa" nın yöneticilerinden olduğu daha sonra gün ışığına çıkan Saidi Nursiénin de aralarında bulunduğu bir bölük İttihatçı,"mürteci"(dinci) kıyafetine bürünüp, "iç düşman "görüntüsüyle sokaklara çıkıyor,öteki bölük "halaskaran"(kurtarıcı) rolü oynuyor,bu oyun da İstanbul yağmacıların açık pazarı oluyor,gırtlağı kesilerek bırakılmış insanlar,ruhlarını teslim edip bir an önce kurtulma güdüsüyle başlarını duvara vuruyorlardı

Padişah,tahtını bırakınca kurtarıcılar,"memlekti kurtarmış" oluyor,ama bu kez "memleketi,memelektin öteki sahiplerinden kurtarma harekatı" başlatılıyor ,"faili meçhul cinayet" kasırgalarıyla iç düşman seferine çıkılıyor,İstanbuléun sokak başları ve köprülkeri yazarların,aydınların kara tuzak yeri olarak kullanılıyordu

Sonra Doğu seferine çıkılıyor,onu Ermeni "tehciri" izliyordu.Bugün Fetullah gülenéin piri olan "hazret" diye anılan Saidi Nursi,Ermeni "tehciri"nde de "kol" başıydı."Kürtler adına" görüntüsüyle dalışlar yapıyordu"

Bunu Popüler Kürtür ESMER dergisinde Ahmat Kahramanın yazısından aldım.Tabi ki tarihi incelemek gerekir ama bu iddialara bana çarğıcı geldi ki Ahmet Kahraman genelde doğru şeyler yazan,güvdendiğim bir yazardır.

• arkadaşlar.....konuu kapatınn..anlaman için hocaefendinin kitaplarından olu en az 20 tanesini..bana kitap tawsiye etçeğine..bizzat sözkonusu kişinin kitabı okunmalı başkalarının deil...:) hadi bakalım..ondan sonra gel ben burdayım ..ii akşamlar...
  • bence fettullah gülen türkiye icin zararli bir kişilik degildir.. hatta dun ve evelsi gun atvdeki konusmalarını dinledim olumlu seyler soyluyor gercekleri soyluyordu..

birde neden sevmezlerki din sörüsünü yaparken hic görmedin kendisini kaldiki egitim alanindaki calismaları yurd icinde 10sa yurd disinda 1000dir yanii dunyanin her yerinde okullar acmis daha ne olsun turkiyeyi yurd disinda iyi temsil ediyorlar..
  • Allah ve onun elçisi varken bu adamları peşinden koşmak niye
  • quote:

Orjinalden alıntı: seksek

arkadaşlar.....konuu kapatınn..anlaman için hocaefendinin kitaplarından olu en az 20 tanesini..bana kitap tawsiye etçeğine..bizzat sözkonusu kişinin kitabı okunmalı başkalarının deil...:) hadi bakalım..ondan sonra gel ben burdayım ..ii akşamlar...

madem bu kadar okudun benim sıraladıım olayların hangisinin islamda var söyler misin, sözlere bakma icraatlere bak...sırat köprüsünden geçirilen hristiyana ne denmek istenmiştir sence...böyle mi islam'ı anlatıyorsunuz Müslüman olmayanlara, adamları sırat köprüsünden geçirerek nedenmek istendiğini sende bende çok iyi biliyoruz...
  • ya sacmalayip durmayin Allah askina... Sinema muzik bolumunde acildi konu 3 sayfayi buldu,gecti,gitti...
    Elestiricekseniz adam gibi elestirin kardesim bu ne ya ?
    Neyse kolay gelsin.
  • Benim bu kişiden anladığım şey
    Said Nurs-i kendi adına düzgün ve samimi birkişi fakat
    çevresindeki tayfa adamı öyle bir hale sokmuşlar ki
    herhalde kendiside şimdi yaşasa çok şaşardı.
    Benim ım Nurculara olacak.Nedense Said Nursi'nin niyeti yada
    düşünceleri çok itici gelmiyor ama bu nurcular yüzünden kendisinden de
    nefret geldi açıkcası nerede kırmızı kablı bir kitap görsem o ortamdan
    mümkün olan en yüksek hızla(ki bu ışık hızına yakın bir hız) uzaklaşıyorum
    Kişi ve görüşlere evet!!!!
    Tarikatlara HAYIR ve
  • Peki arkadaşlar anladık diyelim bunların amacı Türkiyeyi ele geçirip şeriatçı bir devlet kurmak.

İyi de bu adamlar niye yurt dışına okul açıyorlar oralara buradan öğretmen gonderiyorlar hem de sadece karın tokluğuna çalışacak oğretmenler yolluyolar o adamlar burada üniversiteyi bitirdikten sonra rahat rahat bir işte çalışamazlar mı fakat bu adamlar yurt dışına gitmeyi düşünüyorlar sırf Allah rızası için bir kaç kişiye dini tebliğ edebilmek için.

Mantıken düşünecek olursanız zaten bu adam ülkeyi ele geçirmek isteseydi Türkiyede adamlarını yetiştirip en iyi yerlere getirdikten sonra burayı ele geçirirdi zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Siya

quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: demon

quote:

Vural Savaş ın Militan Demokrasi kitabını okuyun.Bu adi herifin 100 sene once tohumunu attıgı olaylar gerceklesmeye basladı.amacı doguda islamın arkasına sıgınarak bırlesık ve ozgur kurdistan devletı kurmaktı.31 martçı said-i kürdi su katılmamış şeriatcıdır.ataturke şeytan diyen istiklal savasındavatan kurtulma mucadelesi werirken yabancılara yardım ve yataklık saglayan bı yaratıktır.vatanı bolmek ıcın elınden gelenı ardına koymamıstır.1922 yılında ATATÜRK Konya gezısınde bır molla oradakı medrese sayısının arttırılmasını ve medrese ogrencılerının askere alınmamasını ıster.ATATÜRK te agzının payını werır mollaya.kürt said nur risalelerinde:risale i nur oyle degerlı bır kıtaptır Kuran'ın onda yansıyan nurlarına hızmet etmek askerlıkten ve kutsal savastan bıle ustundur.benım elımde fırsat ve param olsa risale i nur hizmetinde olan degerlı kardeslerımi askerlıkten kurtarmak için bin lira karsılıgında bıle olsa kurtarırım demıstır.su an fettullah gulen itinin de oldugu cemaat turkıyede genc beyınlere çarpık dusunceler aşılıyıor laik turkıye cumhurıyetıne şeriat getırmeye calısıor vatanı bolmeye calısıor.devlette orgutleserek ve bırbırlerını kollayarak su ankı durumlara geldıler.

Ya sen kimi eleştiriyorsun.Ne okudun ne biliyorsun.Topicte bahsi geçen kişi ile senin eleştirdiğin kişi kim.Önce bunun ayırımını yap.Cahil cahil konuşma.Ben Nurcu değilim ancak bazı yobazlar gibi dinsiz yobazlarında apuk supuk konuşmasına dayanamıyorum. Yazdıklarında iki insanı birleştirip bi sentez yapmışsın. Şeyh sait ile Said-i Nursi farklı kişiler.

Vallah Vural Savaş kadar tiksindiğim ikinci bir adam yoktur herhalde benim.Bu alıntısında da sıkmış gibi geldi bana:evet Saidi Nursi Kürttür hatat bildiğim kadarıyla bir çok yerde de (özellikle ilk başlarda) Saidi Kürdi diye anılır ama alıntı da ki düşünceisini ilk defa duyuyorum.Sanırım Vural Savaş konu sıkıntısı çekmiş.

kitabı oku.sonra arastır bakalım warmı yok mu.vural savas turkıye ıcın tehlıkelı (şevki yılmazdan ve partılerının kapatılmasına on ayak oldugu bılımum şeriatçı maymunun alıntısınıda yaparım ıstersen) bır cok olayın onune gecmıstır.bastan bı oku bı arastır.

1-Dindar,dinic,şeriatçı gibi bir özelliğe sahip değilim ama bu partilerin kapatılmasını da faşizm olarak görüyorum.Düşünce özgürlüğüünü savunanan,kendide ben demokratım diyen her insan parti kapatılmasına tepki almalıdır.Helel işi gücü uhalif sesleri susturmak olan Faşo Vural Savaş sa daha da tepki alınmalıdır.

2-Ben Van da oturdum(ki Nurcu sayısının fazla olduğu bir yerdir) ve küçükken Kuran kursuna gittim.Orada Sözler isimli kitaplar okunurdu (hoş anlamazdım ya) ve bunları okuyan hiç bir insan (kürt olmalrına rağmen) Saidi Nursi nin bu senin dediğin özelliğinden bahsetmezdi.;Olsyadı sanırım sevev seve bahsetmeleri lazımdı.Bundan dolayı Faşist Vural Savaş'a değil kendi gözlerime inanmak istiyorum

3-Vural Savaş "bir çok tehlikeli insanın önüne geçmiş" de Vural Savaş ın önüne kim geçecek işte ben onu merak ediyorum

ama adam oyunu kuralına gore oynuyor..eger bu adamlar laıklıge ters soylevler wermeseydı laıklıge ters davranmasaydı emın ol o dava duserdı.ama ates olmayan yerden duman cıkmaz.bu adamlar hem demokrası ve ozgur dusunce ve davranısın ıslerıne yarayan kısmını kullanıor hemde serıat serıat dıe sayıklıyor bugunun genc yarının yetıskın ınsanlarını zehırlıor.azıcık okuyup ıncelesen cesıtlı yazarlardan veya kendın cesıtlı kaynaklardan emın ol gorundugu gıbı degıl.

• quote:

Orjinalden alıntı: NmC

Peki arkadaşlar anladık diyelim bunların amacı Türkiyeyi ele geçirip şeriatçı bir devlet kurmak.

İyi de bu adamlar niye yurt dışına okul açıyorlar oralara buradan öğretmen gonderiyorlar hem de sadece karın tokluğuna çalışacak oğretmenler yolluyolar o adamlar burada üniversiteyi bitirdikten sonra rahat rahat bir işte çalışamazlar mı fakat bu adamlar yurt dışına gitmeyi düşünüyorlar sırf Allah rızası için bir kaç kişiye dini tebliğ edebilmek için.

Mantıken düşünecek olursanız zaten bu adam ülkeyi ele geçirmek isteseydi Türkiyede adamlarını yetiştirip en iyi yerlere getirdikten sonra burayı ele geçirirdi zaten.

Arkadaşıma yüzde yüz katılıyorum ve lütfen bu konunun kapatılmasını mod arkadaşlardan rica ediyorum.
    Bazı kendini bilmez arkadaşların yazdıklarının kimsenin görüşlerini değiştireceğini sanmıyorum bu tür konularında açılmasını hiç doğru bulmuyorum gerçekten kızdım.
    Neyse saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgunbilgin -- 12 Eylül 2005, 20:34:46 >

• bu topicin kapatılması için küfür mü etmemiz lazım. birilerinin kalbini kırmadan lütfen arkadaşlar konuyu kapatın...yoksa iş başka yerlere gidecek....
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: demon

quote:

Vural Savaş ın Militan Demokrasi kitabını okuyun.Bu adi herifin 100 sene once tohumunu attıgı olaylar gerceklesmeye basladı.amacı doguda islamın arkasına sıgınarak bırlesık ve ozgur kurdistan devletı kurmaktı.31 martçı said-i kürdi su katılmamış şeriatcıdır.ataturke şeytan diyen istiklal savasındavatan kurtulma mucadelesi werirken yabancılara yardım ve yataklık saglayan bı yaratıktır.vatanı bolmek ıcın elınden gelenı ardına koymamıstır.1922 yılında ATATÜRK Konya gezısınde bır molla oradakı medrese sayısının arttırılmasını ve medrese ogrencılerının askere alınmamasını ıster.ATATÜRK te agzının payını werır mollaya.kürt said nur risalelerinde:risale i nur oyle degerlı bır kıtaptır Kuran'ın onda yansıyan nurlarına hızmet etmek askerlıkten ve kutsal savastan bıle ustundur.benım elımde fırsat ve param olsa risale i nur hizmetinde olan degerlı kardeslerımi askerlıkten kurtarmak için bin lira karsılıgında bıle olsa kurtarırım demıstır.su an fettullah gulen itinin de oldugu cemaat turkıyede genc beyınlere çarpık dusunceler aşılıyıor laik turkıye cumhurıyetıne şeriat getırmeye calısıor vatanı bolmeye calısıor.devlette orgutleserek ve bırbırlerını kollayarak su ankı durumlara geldıler.

Ya sen kimi eleştiriyorsun.Ne okudun ne biliyorsun.Topicte bahsi geçen kişi ile senin eleştirdiğin kişi kim.Önce bunun ayırımını yap.Cahil cahil konuşma.Ben Nurcu değilim ancak bazı yobazlar gibi dinsiz yobazlarında apuk supuk konuşmasına dayanamıyorum. Yazdıklarında iki insanı birleştirip bi sentez yapmışsın. Şeyh sait ile Said-i Nursi farklı kişiler.

Vallah Vural Savaş kadar tiksindiğim ikinci bir adam yoktur herhalde benim.Bu alıntısında da sıkmış gibi geldi bana:evet Saidi Nursi Kürttür hatat bildiğim kadarıyla bir çok yerde de (özellikle ilk başlarda) Saidi Kürdi diye anılır ama alıntı da ki düşünceisini ilk defa duyuyorum.Sanırım Vural Savaş konu sıkıntısı çekmiş.

kitabı oku.sonra arastır bakalım warmı yok mu.vural savas turkıye ıcın tehlıkelı (şevki yılmazdan ve partılerının kapatılmasına on ayak oldugu bılımum şeriatçı maymunun alıntısınıda yaparım ıstersen) bır cok olayın onune gecmıstır.bastan bı oku bı arastır.

1-Dindar,dinic,şeriatçı gibi bir özelliğe sahip değilim ama bu partilerin kapatılmasını da faşizm olarak görüyorum.Düşünce özgürlüğüünü savunanan,kendide ben demokratım diyen her insan parti kapatılmasına tepki almalıdır.Helel işi gücü uhalif sesleri susturmak olan Faşo Vural Savaş sa daha da tepki alınmalıdır.

2-Ben Van da oturdum(ki Nurcu sayısının fazla olduğu bir yerdir) ve küçükken Kuran kursuna gittim.Orada Sözler isimli kitaplar okunurdu (hoş anlamazdım ya) ve bunları okuyan hiç bir insan (kürt olmalrına rağmen) Saidi Nursi nin bu senin dediğin özelliğinden bahsetmezdi.;Olsyadı sanırım sevev seve bahsetmeleri lazımdı.Bundan dolayı Faşist Vural Savaş'a değil kendi gözlerime inanmak istiyorum

3-Vural Savaş "bir çok tehlikeli insanın önüne geçmiş" de Vural Savaş ın önüne kim geçecek işte ben onu merak ediyorum

ama adam oyunu kuralına gore oynuyor..eger bu adamlar laıklıge ters soylevler wermeseydı laıklıge ters davranmasaydı emın ol o dava duserdı.ama ates olmayan yerden duman cıkmaz.bu adamlar hem demokrası ve ozgur dusunce ve davranısın ıslerıne yarayan kısmını kullanıor hemde serıat serıat dıe sayıklıyor bugunun genc yarının yetıskın ınsanlarını zehırlıor.azıcık okuyup ıncelesen cesıtlı yazarlardan veya kendın cesıtlı kaynaklardan emın ol gorundugu gıbı degıl.

İyi de hocam işte sen ben o da kimsein özgürlüğü,demokrasiyi istediği şekilde kullanmasına izin vermeyecek kişileriz yani halkız.Eğer dini bir parti iktidara gelip düşünce özgürlüğünü vs kısıtlarsa ona karşı da mücadele edeceksin,insanlara doğru olanı anlatcaksın.AMa açık söyleyeyim Türkiye de gördüğüm hemen hemen hiç bir dini politikacı Vural Savaş kadar faşist değil.Vural savaş resmi ideoloji doğrultusunda yaşayan ve buna muhalif olan her kesimi (dindardan solcusuna kadar) susturmaya çalışan birisidir.Devleti halk için değil halkı devlet için yaşatmaya çalışan güçlerden birisidir.

Bu arada bu başlıkta ki yazdığım (daha doğrusu alıntıladığım) yazıyı okumanı rica ederim.Ahmet Kahraman aslında Saidi Nursinin de İttihatçılar güdümnde birisi olduğunu,o dönemki gizli polis örgütü Teşkilat-ı Mahsusa ya üye olduğunun daha sonra açığa çıktığını söylüyor(bu iddiayı tabi ki araştırmak lazım).Yani kısacası Saidi Nursi ile devletin el ele verip derin devlet oluşumunda olduğunu söylüyor.Vural savaş bugün İttihatçıların takpiçisi sayılır.E senin şeriatçi dediğin kişilerde Saidi Nursinin....

• quote:

Orjinalden alıntı: ReiSeM

ya bediuzzaman said nursiyi korumayın bana...

Su anda onun destekçisi gülen hoca amerika yandascısı ve sebepsiz ülkeye gelmiyo. Genclerin beyinlerini yıkatıyo ülkeye seriat getirmeye calsııyolar. Atatürk dusmanları...Gidip papnın elini öpüyo...

+

görünen o ki bazıları fake isimlerle yada başka amaçlarla foruma girerek tartışma ortamı yaratılmaya çalışıyor.

bazıları gözünde bu adamları çok büyütüyorlar..
    bu ülkenin geneli Türk ve müslümandır (aramızda başka dinlere mensup arkadaşlarda vardır elbet)ve hep bir bayrak altında birbirimizle kardeşce geçinip gidiyoruz, ne diye şudur budur diyere ayrımcılık yapılıyor zamanında bu ayrımcılık yüzünden kardeş kardeşi vurmadımı...
    belki yaşı küçük olanlar bilmezler 1980 öncesi olayları büyüklerinizden bir sorun hele de ondan sonra konuşun

mod ve yönetici arkadaşlar umarım bu tür ikilik yaratacak konulara izin vermezler.

• Said-i Nursiyi seviyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.