Şimdi Ara

Said Nurs-i hakkında dusunceleriniz Nelerdir!''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BUYRUN ARKADASLAR SAID NURS-I YI BİLENLER GORUSLERINI BELİRTSİNLER RICA

adminlerden ricam bu topici silememeleri cunku forumun amacı tartısma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJAsiKraL -- 12 Eylül 2005, 14:56:50 >

• bir zamanlar arkasında ingilizler vardı. SHELL ...........

şimdi ise amerika var arkanızda....

elitin kulları olmuşsunuz

ne diyeyim
  • arkadaş coşmuş..üstadın hayatının bir sayfasını okumamış ahkam kesiyor.aslında bu topic zıvanadan çıkacağı için bişey yazmak istemiyorum. diyeceğim tek şey şu. kürtler kendi içlerinden çıkan üstadın dediklerinin 1000 de birini tutsalar şimdiki olayların hiçbiri olmaz..........
  • quote:

Orjinalden alıntı: mermonasse.

arkadaş coşmuş..üstadın hayatının bir sayfasını okumamış ahkam kesiyor.aslında bu topic zıvanadan çıkacağı için bişey yazmak istemiyorum. diyeceğim tek şey şu. kürtler kendi içlerinden çıkan üstadın dediklerinin 1000 de birini tutsalar şimdiki olayların hiçbiri olmaz..........

abi bu konuya bir eğilirsek varya altından çıkamıcamız bir duruma geliriz.aslında bilenler çıkarda bazı kendini bilmeyenler sayesinde sinirimi bozmak istemiyorum.sadece üstattan allah razı olsun diyorum.ve ona inananlardan

• amin hocam...işte ne yapalım zamanında peygamberlerede iftiralar atıldı. insanın olduğu yerde bunların olması normal bence....
  • Buraya böyle bir konu açarak Üstada laf atılmasına davetiye çıkarıyorsunuz arkadaş.
  • ya bediuzzaman said nursiyi korumayın bana...

Su anda onun destekçisi gülen hoca amerika yandascısı ve sebepsiz ülkeye gelmiyo. Genclerin beyinlerini yıkatıyo ülkeye seriat getirmeye calsııyolar. Atatürk dusmanları...Gidip papnın elini öpüyo...
  • bu topic kapanır ekşi sözlükte bu forum hakkında yapılan eleştirileri uygulamalı bi şekilde göreceğiz çünkü bu forumda cahil ve dengesiz çok sayıda kullanıcı var yine bi bok bilmeden etrafa laf atcaklardır
  • VALLA BEN GENÇLİK RİSALESİNİ OKUDUM ÇOK BEĞENDİM ÇOK İŞİME YARADI

ŞAKİRTLERİYLE MEKTUPLAŞMALARI OLAN Bİ KİTAP ELİME GEÇTİ HİÇ Bİ FAYDASI YOK ÇOK BOŞ ŞEYLER İÇERİYOR

ODA HERKES GİBİ HATALARI OLAN BİRİ TABİİKİ AMA GÖRÜŞÜM MÜSBETTİR
  • quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

bu topic kapanır ekşi sözlükte bu forum hakkında yapılan eleştirileri uygulamalı bi şekilde göreceğiz çünkü bu forumda cahil ve dengesiz çok sayıda kullanıcı var yine bi bok bilmeden etrafa laf atcaklardır

tekrarlıyorum up
  • SAİD nursi hazretleri asrın müçtehididir..yani her yüz yıl da bi gönderilen peygamberin işaret ettiği kişilerdir..Fethullah gülende onun öğrencisidir..öğrencikerinden biridr...sebepsiz yere gelmio demek konuyu hiç bilmemektir..ne yzzıkki..çünkü defatle kendisi gelme isteğini söylesede Demirel ve asker gelme demiş ..ülkede kargaşa çıkabilir biraz da tehditle tabi..çıkartılabilir de..o yüzden de hoca efendi amer,ka da..yani ülkenin istkrarı için..kapish?
  • quote:

SAİD nursi hazretleri asrın müçtehididir..yani her yüz yıl da bi gönderilen peygamberin işaret ettiği kişilerdir..Fethullah gülende onun öğrencisidir..öğrencikerinden biridr...sebepsiz yere gelmio demek konuyu hiç bilmemektir..ne yzzıkki..çünkü defatle kendisi gelme isteğini söylesede Demirel ve asker gelme demiş ..ülkede kargaşa çıkabilir biraz da tehditle tabi..çıkartılabilir de..o yüzden de hoca efendi amer,ka da..yani ülkenin istkrarı için..kapish?

Peygamberimiz ne şekilde buna işaret etmiş, nerden biliyorsun asrın müçtehidi olduğunu? Kuran da böyle bir ifade ya da atıf yokken peygamberimizin gelecekle ilgili kehanetler verdiğinin söylenmesi ne derece doğru?

Ben saidi nursiyi bilmem, ona karşı ya da onun yanında bir tavrım yok. Ama nurcuların Kuranı kerim gibi bir rehber önümüzde dururken nur risalelerine sarılmaları hiç doğru deil. Nurcuların yurtlarında felan ciddi anlamda siyaset yapılır, kendim de bizzat içinde bulundum. Dolayısıyla nurcuların gayeleri bana çok da samimi gelmiyor...

• Bİ KERE RİSALLER KURAN AYETLERİNİ AÇIKLAMAY YÖNELİKTİr..yni kuranla çeliştini sölemek hiç risale okumamaktır..risalalerde ayet yazar ardından açıklanmaya başlanır...yani kuranın ışığında yazmıştır üstad...kendisi de öyle der zaten ...üstelik nurcu yurtlarında siyaset yapılmaz...çünkü üstad bu zmanda şeytandan we siyasetin şerlisinden allaha sığınmıştır...
    ayrıca peygamberin bu bu söylediği ham buhari de de sabittir..''Benden sonra peygamber gelmeyecektir..benden sonra müçtehitler we evliyalar gönderilecektir'' imam gazali -- imam rabbani--said nursi..herkes kendinden sonrakini işaret etmiştir.öreneğin imam rabbanin vefatı sasid nursinin günüdür..kitaplarında üstada işaret eder...ama üstad kimseyi işaret etmez..çünkü ben ahirim der..yani son müçtehiddir..müçtehidlerin amacı peytamberi allahın kitabını insanlara unutturmammak..

• http://tr.fgulen.com http://tr.fgulen.com/ http://tr.fgulen.com/ Gerçeklerden isnanlarla dalga geçerek resimlerinden komik pozları koyarak asrın müçtehidine hakaret ederek kaçmak ancak mahşer gününün dehşetine kadar sürer..:) ne yazıkki...hadis : insanlarla dalga geçenlerle bunu karşışığı olarak ahirette dalga geçilecektir...onlar cennetin önüne geldiğinde sewinirken tekrar başa döndürülecek..we her defasında geri çevrilecektir:....''

• Said-i Nursi yi bilmem ama fetullah gülen dinler arası(ismi bile yanlış... dinler yoktur, din vardır) diyalog saçmalığını bu ülke Müslümanlarının başına musallat etti ya, cezasını çeker inşallah...
  • quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

bu topic kapanır ekşi sözlükte bu forum hakkında yapılan eleştirileri uygulamalı bi şekilde göreceğiz çünkü bu forumda cahil ve dengesiz çok sayıda kullanıcı var yine bi bok bilmeden etrafa laf atcaklardır

up
  • said u nursiyi bilmrdiğiniz belli çünkü dinlar arası diyolag kawramının islama davet oldunu anlardınız..1000 lerce insanın islam ile müşerref olmasına wesile olan bi adama beddua etmek iii bişey olmaması gerek....:) siz kaç kişiye dini tebliğ ettiniz? lisede yanınızdaki arkadaşa bile dini anlatamadaysanız..bırakın bari laf etmeyin...:)) hadi bugünlük bu kadar...:))
  • allah akıl fikir versin

herkese

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.