Şimdi Ara

Said Nursi Masum mudur Suçlu mudur? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
9.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 21indeyim

Ben inaniyorum ki bazi insanlarin peşinden onlara biat ederek gitmek allaha sirk koşmaktir.

Simdi bakiyorum ki birçok alim veya hoca kendi kendine birşeyler yazmislar ve bunlara hadis demisler.

Kuran acil ve net bir şekilde dinde zorlama yoktur derken hadiste dinini değiştireni öldürün denmekte.

Şimdi bu hadisi yazan neye gore yazmis. Kime gore yazmis. Hadislerin bazilari kuranla celisirken bazilarida diğer hadislerle çelişmektedir.

Bu bağlamda bu konuda bahsi gecen saidin de kitaplarina pek bel baglanmamasi gerektiği düşüncesindeyim. bu adamin kitaplar ini okumuş birisi olarak allaha sirk kostugunuzu da belirtip dini görevimi yapmis olayim.

Kuran'ın Allah'ın kitabı olduğuna nasıl inanabiliyorsun? Bunun için elinde bir kanıt mı var?

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Orijinalden alıntı: hadi123

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbald

3-Bir müslümanın kendisine lazım olan ilmihal bilgilerini öğrenmesi farzdır.

peki bu farz nerede geçiyor ?

(İlim öğrenmek, kadın-erkek her müslümana farzdır.) [Beyheki]

ilim öğrenmek ile ilmihal öğrenmek aynı mıdır ?

Farkı ne? İlmihal kitaplarının içinde ilim Bilgileri yazmıyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ben Kuran ayeti beklemiştim ama sen klasik dini bilgileri getirmişsin

yanlış anlamayın ama siz kendi dini inancınızda olanları savunuyorsunuz ve zaten çoğumuz da bu konuları biliyor ama benim inancım gereği ayet istiyorum ,ayet demek din demektir ,din demek Allah demektir

peygamberler hariç diğer fanilerin söyledikleri bazıları için çok önemli olabilir ama benim için bilgiden öte geçmiyor

bana demeyin ki sen yanlış biliyorsun/yanlış düşünüyorsun ,çünkü benim düşüncelerim budur ve değişmesi için mutlaka ayet getirilip gösterilmesi gerekir

ama sizin inancınıza da karışamam ,siz öyle düşünüyorsunuz ben başka

Doğru söylüyorsun. Zaten buradaki insanlar ve ben de Bediüzzaman'ı, veya diğer Allah dostlarını, bize Allah'ı, Peygamberi Dinimizi, Ahireti v.s. öğrettikleri için severiz. Sözlerine önem veririz. Yoksa bu insanların gözünün güzelliğinden seviyor değiliz.

Örneğin, Kuran'ın Allahın kelamı olduğunu Risale-i Nur çok güzel ispatlıyor. Veya Ahireti, Cehennemi, Kaderi, Nübüvveti v.s. ispatlıyor. Bunları yaparken de Ayetleri ve Hadisleri izah ederek yapıyor. Risale-i Nur'un büyük bir bölümü hadis-i şeriftir veya Ayet izahıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Ben inaniyorum ki bazi insanlarin peşinden onlara biat ederek gitmek allaha sirk koşmaktir.

Simdi bakiyorum ki birçok alim veya hoca kendi kendine birşeyler yazmislar ve bunlara hadis demisler.

Kuran acil ve net bir şekilde dinde zorlama yoktur derken hadiste dinini değiştireni öldürün denmekte.

Şimdi bu hadisi yazan neye gore yazmis. Kime gore yazmis. Hadislerin bazilari kuranla celisirken bazilarida diğer hadislerle çelişmektedir.

Bu bağlamda bu konuda bahsi gecen saidin de kitaplarina pek bel baglanmamasi gerektiği düşüncesindeyim. bu adamin kitaplar ini okumuş birisi olarak allaha sirk kostugunuzu da belirtip dini görevimi yapmis olayim.

Kuran'ın Allah'ın kitabı olduğuna nasıl inanabiliyorsun? Bunun için elinde bir kanıt mı var?

Saygılar...

Kardeşim bu bilme meselesi değil inanma meselesidir. İnanmak için bilip bilmemeye gerek yoktur. Ama sunu da söylemek isterim ki çağdaş ve modern eğitimin bu kendine hoca diyen insanlarin yazdigi değersiz kitaplardan daha değerli olduğunu inaniyorum.

• quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Kardeşim bu bilme meselesi değil inanma meselesidir. İnanmak için bilip bilmemeye gerek yoktur. Ama sunu da söylemek isterim ki çağdaş ve modern eğitimin bu kendine hoca diyen insanlarin yazdigi değersiz kitaplardan daha değerli olduğunu inaniyorum.

Ben de zaten "biliyor musun" demedim.

Sen Müslüman bir ailede doğmuşsun, İslam'ı öğrenmişsin, herkes inanıyor, inanmışsın... Gel sen bunu Alman Philip'e anlat bakalım. Ne diyeceksin? """"Philip, İslam'a gir. Aklını çalıştırma, sadece inan. Kanıt falan olmaz, Bak bu Kuran. bunu oku, ne diyorsa yap. Kanıt isteme benden, sadece dediğimi yap..."""

Böyle mi olacak? Hadi alman Philip'i geçtik... Nefsin sana sormuyor mu? Tevhidin delilleri nelerdir, Vücud-u ilahinin delilleri nelerdir. Sıfatlarına deliller nelerdir? Meleklerin varlığına deliller nelerdir? Bunları nefsin sormuyor mu? Şeytanın hiç mi bu tür soruları aklına getirmiyor? Getirince ne yapıyorsun? "Ey nefis, sus sadece buna inan kes sesini" diyorsun sanırım? Nefis de "tamam sahip..."

????

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

peki bu farz nerede geçiyor ?

(İlim öğrenmek, kadın-erkek her müslümana farzdır.) [Beyheki]

ilim öğrenmek ile ilmihal öğrenmek aynı mıdır ?

Farkı ne? İlmihal kitaplarının içinde ilim Bilgileri yazmıyor mu

hayır aynı değildir

bir tanesi dini açıkladığı söyleniyor ama ilim demek sadece Kuran da yazanlarla sınırlı değildir ,misal uzay mekiği bir ilimdir ama kitap da yazmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Ben de zaten "biliyor musun" demedim.

Sen Müslüman bir ailede doğmuşsun, İslam'ı öğrenmişsin, herkes inanıyor, inanmışsın... Gel sen bunu Alman Philip'e anlat bakalım. Ne diyeceksin? """"Philip, İslam'a gir. Aklını çalıştırma, sadece inan. Kanıt falan olmaz, Bak bu Kuran. bunu oku, ne diyorsa yap. Kanıt isteme benden, sadece dediğimi yap..."""

Böyle mi olacak? Hadi alman Philip'i geçtik... Nefsin sana sormuyor mu? Tevhidin delilleri nelerdir, Vücud-u ilahinin delilleri nelerdir. Sıfatlarına deliller nelerdir? Meleklerin varlığına deliller nelerdir? Bunları nefsin sormuyor mu? Şeytanın hiç mi bu tür soruları aklına getirmiyor? Getirince ne yapıyorsun? "Ey nefis, sus sadece buna inan kes sesini" diyorsun sanırım? Nefis de "tamam sahip..."

????

Bak bu Kuran. bunu oku, ne diyorsa yap. Kanıt isteme benden, sadece dediğimi yap..."""

Yukaridaki alintiyi senin mesajindan yaptim.
    Peygamber efendimiz de boyle yapmiyor muydu.
    Kur ani gösterip buna inanin demiyor muydu.

Peki biz boyle insanların kitaplarindan ogreneceksek dini kuran a gerek kalmadi diyebiliriz o zaman.

Kardeşim benim haciyla hocayla efendiyle isim olmaz. Benim efendim allah tir sizin efendiniz kimse o sizi ilgilendirir boşuna ugrasmayin kurani birakip yeni bir kutsal kitap edinemem ayni şekilde yeni bir efendi ve peygamberde istemiyorum. İyi aksamlar

• quote:

quote:

1-Bu konuda kesin bir yorum yapamıyacağım fakat 'osmanlı araştırmaları'derken elimizde ne olduğunu kaynaklarıyla açıklarsanız sevinirim.
    2-Diyelim ki öyle...
    Farz namazın sünnetlerinden önce gelir.
    Bir kanadı kırık olan kuş uçamaz.
    4-bediüzzamanın silsile-i aliyye ile ilgili olan bağlarını bütün detaylarıyla ortaya koymak gerekir.Yoksa insanlardan inanması beklenilen birşey kalmaz sizin de takdir edebileceğiniz gibi.
    5-tekrar belirtmeye çalışıyım.
    Önyargılı değilim, sadece anlamaya çalışıyorum

Profesör Doktor Ahmet Akgündüz, bunu resmi belgelerle kanıtladı. Belgeyi, vereceğim siteden indirebilirsiniz. Hem seyyid, hem de şerif olduğunu ispatlıyor.

http://www.bediuzzamansaidnursi.org/hakkinda/bediuezzamanin-seyyid-ve-serif-oldugunun-delilleri

Bediuzzaman kendi kitabinda seyyid olmadigini soyluyor zaten. Seyyid olup seyyidligini gizlemenin ya da seyyid olmayip seyyidlik iddia etmenin de haram oldugunu soylemis diye biliyorum kitapta

Bu prof. sanirim nurculardan, kendisinde Bediuzzaman'a seyyidlik isnad etme gorevini fazlasiyla hissediyor saniyorum. Sadece o degil konustugum bazi insanlar da israrli bu konuda zaten. Bediuzzamani Mehdi gostermek icin yogun caba icindeler. "Seyyidligini niye gizlemis o zaman" desen "İmtihandan ve gereklilikten" diye laf cevirirler sanki Mehdiligin kati kaniti seyyidligin ispatlasindaymis gibi.

• quote:

quote:

Saygılar...

emin olabilmen için kendin okuman lazım ,yalnız sadece birkaç ayet okuyarak yada baştan sona bir defa okuyarak karar vermemek gerekiyor (insan yanılgılara düşebiliyor ,birde sadece tek çeviriden değil mümkünse başka çevirilerle kıyaslamakta fayda var)

evet işte bu aşamadan sonra inanmak yada inanmamak sana kalıyor

ve Kuran da birçok delil bulacaksın (Allah'ın kitabı olduğuna dair)

• quote:

Orijinalden alıntı: The Apocalypse-96

Çok tehlikeli bir adam çünkü Said Nursi safkan bir yobaz. El Kaide ile aynı zihniyet, hiçbir farkı yok. Her türlü devletin veya örgütün maşası olabilirdi ve yobaz olduğu için farketmezdi bile bunu.

2.Abdülhamid ve Atatürk bu adamın ne kadar tehlikeli olduğunu farketmiş ve Nursi'yi içeri tıkmışlardır.

Haha insan bu kadar cahil olur bana şunları kanıtlar mısın ? Zeki çocuk.

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Kuran-ı kerimde her nekadar anlamı açık,belirgin herkesin anlayabileceği ayetler olsa da,anlatımı kapalı herkes tarafından kolay anlaşılamıyacak ayetler de vardır.
    Peygamber efendimizin hadisleri ve ehl-i sünnet alimleri bunları bizlere açıklamaktadır.Yüce allah kuranda;
    'Verdigimiz bu misalleri ancak alimler anlar.' Buyurmaktadır.
    Ankebut 43
    Yine kuranın açıklayıcısı hadisi şeriflerde alimlere uyun buyrulmaktadır.
    Günümüzdeki ilahiyat profesörü 'alim'! insanlar sizin asıl alimlere olan bakış açısını yanlış yönlendirmiş olabilir.
    Bu ilahiyat profesörleri söylediklerinde kafasına göre konuşurlar,tv başında ağlayıp insanların gönlünü kazanmaya çalışırlar.Bunlara itibar etmemek lazımdır.Bunlar bidat(dine sonradan ekleme)söylerler.
    Dinimiz nakil dinidir.
    Buhari,müslim gibi hadis kitaplarında da hadis-i şerif-i söyliyen ravilerin isimleri belirtilmektedir.Hangi olay üzerine söyledikleri hep kitaplarda yazılmıştır.Elbette uydurma hadisler ortaya çıkmış fakat ehl-i sünnet alimleri bu uydurma hadisleri temzilemişlerdir.
    Size önerim önyargılı olmamanızdır yukarıda bahsedilen alimlerin hayatlarını okuyup araştırmanızdır.
    Algınızı yönlendiren alim!lere izin vermeyin.

• quote:

Kuran-ı kerimde her nekadar anlamı açık,belirgin herkesin anlayabileceği ayetler olsa da,anlatımı kapalı herkes tarafından kolay anlaşılamıyacak ayetler de vardır.
    Peygamber efendimizin hadisleri ve ehl-i sünnet alimleri bunları bizlere açıklamaktadır.Yüce allah kuranda;
    Ankebut 43
    Günümüzdeki ilahiyat profesörü 'alim'! insanlar sizin asıl alimlere olan bakış açısını yanlış yönlendirmiş olabilir.
    Bu ilahiyat profesörleri söylediklerinde kafasına göre konuşurlar,tv başında ağlayıp insanların gönlünü kazanmaya çalışırlar.Bunlara itibar etmemek lazımdır.Bunlar bidat(dine sonradan ekleme)söylerler.
    Dinimiz nakil dinidir.
    Buhari,müslim gibi hadis kitaplarında da hadis-i şerif-i söyliyen ravilerin isimleri belirtilmektedir.Hangi olay üzerine söyledikleri hep kitaplarda yazılmıştır.Elbette uydurma hadisler ortaya çıkmış fakat ehl-i sünnet alimleri bu uydurma hadisleri temzilemişlerdir.
    Size önerim önyargılı olmamanızdır yukarıda bahsedilen alimlerin hayatlarını okuyup araştırmanızdır.

valla sizi bilmem ama ben anlayabildiğim kadarını anlıyorum ama benim anlamadığımı başka bir alimin anladığını da zannetmiyorum (varsa bildiğiniz bir ayet gösterirseniz memnun olurum)

ayrıca bizim dinimiz nakil dini değildir aksine yazılı bir dindir (Kuran yazılı değil mi)

ayette geçen alimler bilir kelamı sadece alim denilen kişilerden bahsetmez ,din bilgisi olan anlar demek dahi değildir ,kalbi +beyni hatta bütün bedeni islama evet demiş kişilerden bahsediyor

Kuran da çoğu ayet asıl anlam değildir ,teşbih vardır,benzetme vardır ,kinaye vardır

misal onlar kördür ,derken gözleri ama olanlardan değil gördüğü halde kabul etmeyenlerden bahseder

yani kusura bakmayın ama ben 10 yılı aşkın süredir Kuran araştırmaları yaptım ve hala başlarda sayılırım ve bu kadar alimi ezberleyeceğime (uğraşacağıma) arapça öğrenirim ondan iyidir

diyeceğim ama ana dilin gibi arapça öğrenmeden de bir işe yaramaz ve maalesef ki benim en büyük hatam genç yaşlarda arapça öğrenmemektir ,çünkü bu ülkede arapça bilen insan çok afedersiniz peygamber muamelesi görüyor

ki ülkemizde ana dili gibi arapça bilen sayısı da zannedildiğinden çok az olduğuna eminim ,çünkü bir dili öğrenebilirsiniz ama tam öğrenmeniz mümkün değildir (vurgu-şive-yan anlam-atasözü-argo vs.vs.)

aksine ben hiçbir alime bağlanmadım ve bağlanmam da ,kendim her ayeti tek tek inceledim ,çok değişik görüşlerle karşılaştırdım ve çıkan sonuca kendim karar verdim ,birinin dediğini diğerinin yalanladığı bir ortamda kimseye inanamam

birde biz şu konuda çok yanılıyoruz ,benim bildiğim en doğrusudur,diğerleri hep yanlış veya yalan

iyide ya sen ve alimlerin yanılıyorsa ne olacak ?

hepsi mi yanılacak dersen

evet ,çünkü birbirinden öğrendiklerini aktarıyorlar ve bir tanesi yanılması durumunda domino etkisi gösterecektir

ayrıca ben kıyamet günü Kuran dan hesaba çekileceğime inanıyorum ve bana sorulduğunda Kuran'a inandım diyeceğim (yanlış ise Kuran yanlıştır ,haşa mümkün değil de sadece örnek olsun diye yazdım)

peki ya size söyleyenler kandırmışsa siz ne diyeceksiniz ?

benim suçum yok bu alimler kandırdı deseniz dahi kabul görmeyeceği Kuran da ki örneklerden anlaşıldığına göre ?

• quote:

quote:

Ankebut 43
    Dinimiz nakil dinidir.

valla sizi bilmem ama ben anlayabildiğim kadarını anlıyorum ama benim anlamadığımı başka bir alimin anladığını da zannetmiyorum (varsa bildiğiniz bir ayet gösterirseniz memnun olurum)

ayrıca bizim dinimiz nakil dini değildir aksine yazılı bir dindir (Kuran yazılı değil mi)

ayette geçen alimler bilir kelamı sadece alim denilen kişilerden bahsetmez ,din bilgisi olan anlar demek dahi değildir ,kalbi +beyni hatta bütün bedeni islama evet demiş kişilerden bahsediyor

Kuran da çoğu ayet asıl anlam değildir ,teşbih vardır,benzetme vardır ,kinaye vardır

misal onlar kördür ,derken gözleri ama olanlardan değil gördüğü halde kabul etmeyenlerden bahseder

yani kusura bakmayın ama ben 10 yılı aşkın süredir Kuran araştırmaları yaptım ve hala başlarda sayılırım ve bu kadar alimi ezberleyeceğime (uğraşacağıma) arapça öğrenirim ondan iyidir

diyeceğim ama ana dilin gibi arapça öğrenmeden de bir işe yaramaz ve maalesef ki benim en büyük hatam genç yaşlarda arapça öğrenmemektir ,çünkü bu ülkede arapça bilen insan çok afedersiniz peygamber muamelesi görüyor

ki ülkemizde ana dili gibi arapça bilen sayısı da zannedildiğinden çok az olduğuna eminim ,çünkü bir dili öğrenebilirsiniz ama tam öğrenmeniz mümkün değildir (vurgu-şive-yan anlam-atasözü-argo vs.vs.)

aksine ben hiçbir alime bağlanmadım ve bağlanmam da ,kendim her ayeti tek tek inceledim ,çok değişik görüşlerle karşılaştırdım ve çıkan sonuca kendim karar verdim ,birinin dediğini diğerinin yalanladığı bir ortamda kimseye inanamam

birde biz şu konuda çok yanılıyoruz ,benim bildiğim en doğrusudur,diğerleri hep yanlış veya yalan

iyide ya sen ve alimlerin yanılıyorsa ne olacak ?

hepsi mi yanılacak dersen

evet ,çünkü birbirinden öğrendiklerini aktarıyorlar ve bir tanesi yanılması durumunda domino etkisi gösterecektir

ayrıca ben kıyamet günü Kuran dan hesaba çekileceğime inanıyorum ve bana sorulduğunda Kuran'a inandım diyeceğim (yanlış ise Kuran yanlıştır ,haşa mümkün değil de sadece örnek olsun diye yazdım)

peki ya size söyleyenler kandırmışsa siz ne diyeceksiniz ?

benim suçum yok bu alimler kandırdı deseniz dahi kabul görmeyeceği Kuran da ki örneklerden anlaşıldığına göre ?

İmran bin Husayn hazretleri, (Bize yalnız Kur’andan söyle!) diyene, (Ey ahmak, Kur’an-ı kerimden her şeyi anlamak mümkün mü? Mesela namazların kaç rekat olduğunu bulabilir miyiz?) buyurdu. Hazret-i Ömer’e de, (Farzlar seferde kaç rekat kılınır? Kur’anda bulamadık) dediler. Cevaben, (Allahü teâlâ bize Muhammed aleyhisselamı gönderdi. Biz, Kur’an-ı kerimde bulamadıklarımızı, Resulullahtan gördüğümüz gibi yapıyoruz. O, seferde dört rekatlık farzları, iki rekat olarak kılardı. Biz de öyle yaparız) buyurdu. (Mizan-ül-kübra)

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
    (Bazı kibirli kişiler çıkacak, “Allah Kur’anda bildirilenden başka bir şeyi haram kılmadı” diyecek. Yemin ederim ki, benim emrettiğim, yasakladığım, koyduğum hükümler de vardır. Bunların sayısı Kur’andaki hükümlerden daha çoktur.) [Ebu Davud]

(Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkacaktır.) [Ebu Davud]

(Hadisi bırak, Kur’ana bak diyerek bana inanmayanlar çıkacaktır.) [Ebu Ya’la]

(Yalnız Kur’andaki helal ve haramı kabul ederim diyenler çıkacaktır. İyi bilin ki, Peygamberin haram kılması, Allah’ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi, Darimi]

(Cebrail aleyhisselam, Kur’an gibi, açıklaması olan sünneti de getirdi.) [Darimi]

(Bana Kur’anın misli kadar daha hüküm verildi.) [İ. Ahmed]

Şahsi görüşe göre tefsir yapmanın büyük zararını iyi bilen Hazret-i Ebu Bekir, (Kur’an-ı kerimi kendi görüşümle tefsire kalkarsam, beni hangi yer taşır, hangi gök gölgeler) buyurmuştur. (Şir’a)

Fetih suresinin, (Allah’ın eli onların ellerinin üzerindedir) mealindeki 10. ve Bekara suresinin, (Doğu da, batı da Allah’ındır, nereye dönerseniz Allah’ın yüzü oradadır) mealindeki 115. âyet-i kerimesinin tevile ihtiyacı vardır.

Yine mealen buyuruluyor ki:
    (Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir.) [Araf 155, İbrahim 4]

Bu âyetleri okuyan bir dinsiz, (Doğru yola getiren ve sapıttıran Allah olduğuna göre, beni de dinsiz yapan Odur. Benim bunda ne suçum var) diyebilir. Bu bakımdan hadis-i şeriflere ve âlimlerin açıklamasına ihtiyaç vardır.

Ehl-i sünnet itikadını ve farzları, haramları öğrenmek farzdır. Bunlar, ancak fıkıh kitaplarından öğrenilir. Fıkhı, âlimler, âyet-i kerimelerden ve hadis-i şeriflerden çıkarmışlardır. (Hadika s. 324)

İmam-ı Şarani hazretleri de buyuruyor ki:
    Hadis-i şerifler, Kur’an-ı kerimi açıklar. Mezhep imamları, hadis-i şerifleri açıkladı. Diğer âlimler de, mezhep imamlarının sözlerini açıkladı. Namazların kaç rekat olduğunu rüku ve secdede okunacak tesbihleri, bayram ve cenaze namazlarının nasıl kılınacağını, zekat nisabını, orucun ve haccın farzlarını, hukuk bilgilerini, Peygamber efendimizin açıklaması olmadan Kur’an-ı kerimden anlamak mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadi123 -- 19 Mayıs 2014; 1:56:29 >

• hadi123 kullanıcısına yanıt
    yani artık alacağım cevapları bile ezbere biliyorum

artık kimin ahmak olduğunu kıyamet günü göreceğiz

ben sadece uyardım ama isteyen istediğine inanmakta serbesttir ve ayrıca iyi araştırırsanız Kuran da kaç rekat olduğu vardır (tabi bu alimlerin söylediği şekilde bulmanız mümkün değil)

gerçi nasıl oruç tutulacağı en ince ayrıntısına kadar Kuran da anlatıldığı halde bununla yetinilmiş mi ki diğerlerinden yetinsinler

birde insanlara ahmak ,aptal -geri zekalı gibi sözler eden alimler benden uzak Allah'a yakın olsunlar

güya peygambere uyacaklar ama bilmiyorlar ki hiçbir peygamber küfür yada hakaret etmemiştir ama her şeyi bilen alimler inanmayanlara demediği hakareti bırakmamış

misal ben alim değilim ama böyle olmama rağmen kimseye ahmak falan demiyorum ,ki desem sizin zorunuza gitmez mi ?
  • ha bu arada yanlış anlaşılmasın ben hadislerin hiçbirine inanmıyorum demiyorum aksine Kuran da delilleri olan ve dinin bütünlüğünü bozmayan hadislerin gerçek olduğuna inanıyorum (ama bu tarz hadisler ne yazık ki çok az)

ayrıca dünyada her şeyin baştan sona yalan olan hiçbir şey yoktur ve zaten yalan söylemek isteyen kişi direk yalan söylemez ,çünkü çok kolay anlaşılır,o nedenle bir kısmını doğru bırakır ki inanmayanlar bile acaba sorusu kafalarında kazınsın diye

ve hiçbir dini ,bilgisizler değil aksine alim denilen kişiler bozmuştur (araştıran görecektir) ,mantık olarak da bozabilmek için çok iyi biliyor görünmesi şarttır ,yoksa ismi cismi bilinmeyen birisine zaten kimse inanmaz

benden bu kadar ve dediğim gibi ,benim inancım bana ,sizin inancınız size

ve daha fazla görüş bildirmek istemiyorum ,çünkü bunca yıllık tecrübem bana insanları inandığından vazgeçirmenin mümkün olmadığını öğretti

• Malum canlıyı büyük din alimi olarak gösterenler , uğrunda yakıp yıkan cana kast edenler neden hep ortadoğu zihniyetine dahil canlılardan çıkıyor ??? ... Genetik olarak, düşünme yeteneği kısıtlı insanları kontrol altında tutma çabaları, demek ki en çok bu ve benzeri topluluklarda netice veriyor.

Ama bu canlılara kızıyor muyum ? hayır kızmıyorum.Çünkü ellerinde değil. Ne yapsın adamlar, var olan genetik kodlarını değiştiremiyorlar. (Davranışların,hadiselere verilen tepkilerin, genetik olarak babadan oğula geçtiği bilimsel olarak kanıtlandı ) Bunların en iyisi, genetik kodlarını baskılayanlardır. (Hiç bir zaman %100 başarılı olunamaz. uygun şartlar oluştuğunda aslına orijinal hallerine dönerler) Baskı altına alamayanlar, ya yobazlık,yan kesicilik kapkaç uyuşturucu kadın ticareti gibi uğraşlar içine giriyor ya da terörist oluyorlar. Dediğim gibi adamların elinde değil. Onların kendi ifadeleri ile "yaratılış gayeleri" bu .

Yapılacak en doğru iş bu canlılardan uzak durmaktır. Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşelidir sözünü unutup apartmanımızda, köyümüzde, şehrimizde yaşamalarına izin verdikçe bizlere de kendi yaşam biçimlerini zorla dayatıyorlar. Bir gün saidi kürdi ismi altında, diğer bir gün isyancı barbar vahşi görünümünde... Herkesin aklı fikri var aklınızı kullanın ve bu canlılardan mümkün olduğunca uzak durun. Aranıza girip sizlere zarar verecek girişimlerine karşı en iyi tedbir en baştan aranıza almamak olmalı.En insancıl en barışsever yöntem kökü yıllar önde cumhuriyetin kuruluşuna dayanan yapılmış HATALI evliliğin bir an önce boşanma ile sonuçlanmasıdır. Ondan sonra evli evine köylü köyüne.. herkes ait olduğu coğrafyada kendi devleti kendi bayrağı altında yaşar ve herkes rahat eder.

Böylece günümüzde soma sokaklarında dolaşan papaz kılıklı göbeklerine kadar sakallı canlıları da görmeyiz. Ne, hakkında yazışmak zorunda bırakıldığımız saidi hırbolar olur, ne de ismail efendi denilen güruhun yobazları..

Sağlık ve esenlik diliyorum...

• quote:

Profesör Doktor Ahmet Akgündüz, bunu resmi belgelerle kanıtladı. Belgeyi, vereceğim siteden indirebilirsiniz. Hem seyyid, hem de şerif olduğunu ispatlıyor.

http://www.bediuzzamansaidnursi.org/hakkinda/bediuezzamanin-seyyid-ve-serif-oldugunun-delilleri

Said Nursi Seyyid veya Şerif değildir; Ahmet Akgüngüz'ün bu tezi, belgelerle çürütüldü. Lakin seninle bu konuyu daha sağlıklı olması açısından, ayrı bir başlık altında tartışmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 19 Mayıs 2014; 2:41:40 >

• wolfestein kullanıcısına yanıt
    lan ne şeyh bedrettini şeyh bedrettin nere saidi nursi nere lan aralarında 200-300 yıl vardır
  • quote:

yani artık alacağım cevapları bile ezbere biliyorum

artık kimin ahmak olduğunu kıyamet günü göreceğiz

ben sadece uyardım ama isteyen istediğine inanmakta serbesttir ve ayrıca iyi araştırırsanız Kuran da kaç rekat olduğu vardır (tabi bu alimlerin söylediği şekilde bulmanız mümkün değil)

gerçi nasıl oruç tutulacağı en ince ayrıntısına kadar Kuran da anlatıldığı halde bununla yetinilmiş mi ki diğerlerinden yetinsinler

birde insanlara ahmak ,aptal -geri zekalı gibi sözler eden alimler benden uzak Allah'a yakın olsunlar

güya peygambere uyacaklar ama bilmiyorlar ki hiçbir peygamber küfür yada hakaret etmemiştir ama her şeyi bilen alimler inanmayanlara demediği hakareti bırakmamış

misal ben alim değilim ama böyle olmama rağmen kimseye ahmak falan demiyorum ,ki desem sizin zorunuza gitmez mi ?

Hocam allah aşkına söyler misiniz kuranın neresinde yazıyor namaz kılınma şekli ve oruç hakkında bilgi? (ayet olarak yazabilir misiniz? ) siz şu An ibadet yapabiliyorsanız neye göre yapıyorsunuz? Nereden öğrendiniz ibadet yapmayı

Sadece kuran yetmez, binlerce fıkh meselesi var. Mesela siz bir yeriniz kanayınca abdestiniz in bozulduğuna mı yoksa bozulmadığına mı inanıyorsunuz

Son olarak bende said Nursi nin karşısındayım, günümüz de din adamı altında sapık oblarca kimse dolu ama onların kötülüğü imamı Rabbani yi, 4 mezhep imamlarını, İbni Abidin hazretlerini vs kötü yapmaz ki. Siz bu saydığım alimler hakknda ne biliyorsunuz da böyle bir kanıya vardınız? Bu saydığım alimler islamiyetin neresini bozmuştur yazmak kolay ama bu söz havada kalmamalı ispat etmeniz gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: The Apocalypse-96

Çok tehlikeli bir adam çünkü Said Nursi safkan bir yobaz. El Kaide ile aynı zihniyet, hiçbir farkı yok. Her türlü devletin veya örgütün maşası olabilirdi ve yobaz olduğu için farketmezdi bile bunu.

2.Abdülhamid ve Atatürk bu adamın ne kadar tehlikeli olduğunu farketmiş ve Nursi'yi içeri tıkmışlardır.

Amma da sizin gibi cahil ön yargılı adam türemiş forumda.
    Bi bitmediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhalidyener -- 19 Mayıs 2014; 10:04:21 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.