Şimdi Ara

Said Nursi Masum mudur Suçlu mudur? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
9.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Orijinalden alıntı: mbald

1-Bu konuda kesin bir yorum yapamıyacağım fakat 'osmanlı araştırmaları'derken elimizde ne olduğunu kaynaklarıyla açıklarsanız sevinirim.
    2-Diyelim ki öyle...
    3-Bir müslümanın kendisine lazım olan ilmihal bilgilerini öğrenmesi farzdır.
    Farz namazın sünnetlerinden önce gelir.
    Bir kanadı kırık olan kuş uçamaz.
    4-bediüzzamanın silsile-i aliyye ile ilgili olan bağlarını bütün detaylarıyla ortaya koymak gerekir.Yoksa insanlardan inanması beklenilen birşey kalmaz sizin de takdir edebileceğiniz gibi.
    5-tekrar belirtmeye çalışıyım.
    Önyargılı değilim, sadece anlamaya çalışıyorum

Profesör Doktor Ahmet Akgündüz, bunu resmi belgelerle kanıtladı. Belgeyi, vereceğim siteden indirebilirsiniz. Hem seyyid, hem de şerif olduğunu ispatlıyor.

http://www.bediuzzamansaidnursi.org/hakkinda/bediuezzamanin-seyyid-ve-serif-oldugunun-delilleri

http://www.dunyabulteni.net/m/haberler/252289/iste-osmanli-belgelerine-gore-nursinin-seceresi

Sitenin altından belgelere ulaşabilmekte mümkündür.
    Ayrıca ahmet akgündüz kendisi bir nur talebesi olduğundan okuduğu kitapları ve kitap yazarını yüceltmek amacı taşıdığı anlaşılmaktadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

yani artık alacağım cevapları bile ezbere biliyorum

artık kimin ahmak olduğunu kıyamet günü göreceğiz

ben sadece uyardım ama isteyen istediğine inanmakta serbesttir ve ayrıca iyi araştırırsanız Kuran da kaç rekat olduğu vardır (tabi bu alimlerin söylediği şekilde bulmanız mümkün değil)

gerçi nasıl oruç tutulacağı en ince ayrıntısına kadar Kuran da anlatıldığı halde bununla yetinilmiş mi ki diğerlerinden yetinsinler

birde insanlara ahmak ,aptal -geri zekalı gibi sözler eden alimler benden uzak Allah'a yakın olsunlar

güya peygambere uyacaklar ama bilmiyorlar ki hiçbir peygamber küfür yada hakaret etmemiştir ama her şeyi bilen alimler inanmayanlara demediği hakareti bırakmamış

misal ben alim değilim ama böyle olmama rağmen kimseye ahmak falan demiyorum ,ki desem sizin zorunuza gitmez mi ?

1-Kuranda namaz,oruç ve diğer bilgileri nerede buluyorsunuz söylerseniz sevinirim.Söylediğimiz sözlerde kanıtlarla konuşmazsak zaten bu yanlış bildiğimizde inat ettiğimiz ve bir süre sonra kapana kısılı kaldığımız anlamına gelir.Bu kapandan kurtulmak için bize en saçma gelen kitapları bile okumalıyız diye düşünüyorum.
    Ehl-i sünnet alimlerinin kaç kitabını okudunuz?

2-Aklı hiç olmayana deli denir. Aklı olup da aklını kullanmayana veya kullanamayana ahmak denir.Hikmet, iyiyi kötüden, hakkı bâtıldan ayıran kuvvettir. Hikmetin lüzumundan az olmasına ahmaklık denir. Ahmak, hayrı, şerri birbirinden tam ayıramaz.Anlamı asırları aşan kuranı kerimin tamamını yorumlayabilecek ve kendisinden daha iyi yorumlayacak bir alimin olmadığını iddia edecek ölçüde bilgisi olan bir insanın ahmak kelimesinin anlamını bilmeyip,türkçede kullanılan anlamıyla yorumlaması tezat değilmidir?

3-karşımızdaki düşüncelere eleştirel bakmak gerektiği düşüncesindeyim.insanın yıllarını verdiği bir şeyi değiştirmesi zor olur fakat yine de eleştirel bakmak gerektiği düşüncesindeyim.

4-saygı çerçevesinde yazdıklarımızın ikna edemesek bile birbirimizi anlama noktasında ileriye götüreceği kanaatindeyim.

• Konu cahiller ile dolmuş her zamanki gibi. Kitaplarını, hakkında yazılan yazıları, biyografileri okumadan kulaktan dolma bilgiler ile gelip buraya atıp tutuyorsunuz. Bir kısım da gelmiş Kur'an varken onun kitaplarına ne gerek var hede hödö demiş. Ben adım gibi eminim ki bu arkadaşların bir çoğu Kur'an'ı Kerim'i bile bir kere okumamışlardır.Yine bir çoğu namaz kılmaz, dinin gereklerini yerine getirmezler. Başörtüsünü yobazlık, geri kafalılık olarak görürler. Bu utanmazlar büyük imamların arkasından yalan söylemekten, iftira atmaktan çekinmezler. Ama (kendilerince) İslam'ı da yine bu arkadaşlar en iyi bilir.En iyi onlar temsil eder.

Ne diyelim.Allah ıslah etsin.

Bize karşı olmasa bile bari kendinize karşı dürüst olun.Ben gerçekten Müslüman mıyım diye bir düşünün. Yanlış anlaşılmasın ben kimsenin imanını sorgulamıyorum.Zaten böyle bir şey benim haddime değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Apocalypse-96

Çok tehlikeli bir adam çünkü Said Nursi safkan bir yobaz. El Kaide ile aynı zihniyet, hiçbir farkı yok. Her türlü devletin veya örgütün maşası olabilirdi ve yobaz olduğu için farketmezdi bile bunu.

2.Abdülhamid ve Atatürk bu adamın ne kadar tehlikeli olduğunu farketmiş ve Nursi'yi içeri tıkmışlardır.

Türk milleti olarak bizim sorunumuz bu işte..

"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak"

Bana dediklerini kanıtlayacak sağlam bir kanıt, tez sunabilir misin? Eğer kanıtlayacak tezin yoksa iftira attığın için utanmıyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Apocalypse-96

Hakaret etmek yerine karşı bir tez sunarsan sana belki cevap verebilirim zeki adam.

Sen hiçbir şekilde cevap veremezsin bak buraya yazıyorum sen bana bunu kanıtla ben kendimi çizdiricem. Sen tezini sun çürütmezsem şerefsizim.Cahilsin hiç birşey de bildiğn yok 96lı seni.

• Atatürk içeri attirdiysa suçludur. ..

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX123

Konu cahiller ile dolmuş her zamanki gibi. Kitaplarını, hakkında yazılan yazıları, biyografileri okumadan kulaktan dolma bilgiler ile gelip buraya atıp tutuyorsunuz. Bir kısım da gelmiş Kur'an varken onun kitaplarına ne gerek var hede hödö demiş. Ben adım gibi eminim ki bu arkadaşların bir çoğu Kur'an'ı Kerim'i bile bir kere okumamışlardır.Yine bir çoğu namaz kılmaz, dinin gereklerini yerine getirmezler. Başörtüsünü yobazlık, geri kafalılık olarak görürler. Bu utanmazlar büyük imamların arkasından yalan söylemekten, iftira atmaktan çekinmezler. Ama (kendilerince) İslam'ı da yine bu arkadaşlar en iyi bilir.En iyi onlar temsil eder.

Ne diyelim.Allah ıslah etsin.

Bize karşı olmasa bile bari kendinize karşı dürüst olun.Ben gerçekten Müslüman mıyım diye bir düşünün. Yanlış anlaşılmasın ben kimsenin imanını sorgulamıyorum.Zaten böyle bir şey benim haddime değil.

Yok hocam arkadaş 10 yıldır kuranı kerimi yorumladığını,arapça öğrenmekte olduğunu falan yazmış.
    Bu tarz düşüncede olanlar olabiliyor.
    Ayrıca bize insanların ameli haklında yorum yapmak değil,doğru itikadı anlatmak düşer.

• "Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cem'iyetin, yirmibeş milyon Türk cem'iyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'anımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cennet'i de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin imanını selâmette görürsem, Cehennem'in alevleri içinde yanmağa razıyım. Çünki vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur. "
  • Guzel bir sey yazardim da forum kurallari el vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

casper_C ne yazmış bak istersen
    "Bilmeyenlere yine bildireyim ki; Said-i Nursî, Hz. Muhammed'in Hz. Mehdi'den önceki son varisidir. Dolayısiyle bu gerçek, Dünya'nın sonunun hiç olmadığı kadar yakın olduğu anlamına geliyor. "

Bazıları Casper_c gibi mehdi sanıyor. Kıyamet alametinde bulunuyor. Bazıları da kuranı açıklamıştır diyor. Kuranın açıklanmaya İhtiyacı yok ne yazıyorsa o....
    Bunları yapmak islam'a göre ŞİRK KOŞMAK değil mi ?

Üşenmezsen internetten aç "25.söz" kitabını 1 sayfa oku. dediğine pişman olacaksın.

En korktuğum kişiler bir konu hakkında birsey bilmediği halde, fikri olanlardır!

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfestein

Şeyh Bedrettin? Şeyh Sait isyanı olmasın o. Bu isyana destek verdi mi vermedi mi tam olarak bilmiyorum.

Papaya mektup yazdığı doğrudur.

Said Nursi hakkında bildiğim şey, fazlaca abartıldığı.

Aslında devlet, onu, ordan oraya zorunlu ikamete tabi tutmasa idi, Said Nursi bu kadar abartılmazdı diye düşünüyorum.

Aslında yazacak çok yazı var ama şimdilik bu kadar yazayım.

Güldüm .Papa'ya mektup yazan Fethullah Gülen'dir.Bediüzzaman Said Nursî'nin Papa'yla falan bi alakası yok.Kendisini öyle Vatikan'da ziyaret etmemiştir.Bazı cahiller Bediüzzman Said Nursî'yi Şeyh Sait ile karıştırırlar.

• Bence Yobazlar tarafından abartılmış bir seyh . Hepsi o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öfkelivehızlı

quote:

Orijinalden alıntı: wolfestein

Şeyh Bedrettin? Şeyh Sait isyanı olmasın o. Bu isyana destek verdi mi vermedi mi tam olarak bilmiyorum.

Papaya mektup yazdığı doğrudur.

Said Nursi hakkında bildiğim şey, fazlaca abartıldığı.

Aslında devlet, onu, ordan oraya zorunlu ikamete tabi tutmasa idi, Said Nursi bu kadar abartılmazdı diye düşünüyorum.

Aslında yazacak çok yazı var ama şimdilik bu kadar yazayım.

Güldüm .Papa'ya mektup yazan Fethullah Gülen'dir.Bediüzzaman Said Nursî'nin Papa'yla falan bi alakası yok.Kendisini öyle Vatikan'da ziyaret etmemiştir.Bazı cahiller Bediüzzman Said Nursî'yi Şeyh Sait ile karıştırırlar.

Bediüzzaman papaya Zülfikar adlı eserini gönderdi. Birşey bilmeden yorum yapmayın lütfen. Kaynak: Emirdağ lahikası 591 sf.

Ayrıca şu forumda kime sorsan herkesin bi fikri var, kimsenin bişey bildiği yok. Bi konu hakkında münazara etmeden önce bi araştırma yapın. Heryer cehalet kokuyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: Layetezelzel

quote:

"Bilmeyenlere yine bildireyim ki; Said-i Nursî, Hz. Muhammed'in Hz. Mehdi'den önceki son varisidir. Dolayısiyle bu gerçek, Dünya'nın sonunun hiç olmadığı kadar yakın olduğu anlamına geliyor. "

Bazıları Casper_c gibi mehdi sanıyor. Kıyamet alametinde bulunuyor. Bazıları da kuranı açıklamıştır diyor. Kuranın açıklanmaya İhtiyacı yok ne yazıyorsa o....

Üşenmezsen internetten aç "25.söz" kitabını 1 sayfa oku. dediğine pişman olacaksın.

En korktuğum kişiler bir konu hakkında birsey bilmediği halde, fikri olanlardır!

ben yeterince şey okudum said nursi hakkında 2. sayfada yazdım
    saçma sapan kitapları okumaya ihtiyacım yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 19 Mayıs 2014; 18:16:23 >

• quote:

quote:

quote:

Said Nursi'nin yazdığı kitaba saçma diyorsan pardon hangi kitabı okuyupta bilgi aldın sen?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

quote:

quote:

Said Nursi'nin yazdığı kitaba saçma diyorsan pardon hangi kitabı okuyupta bilgi aldın sen?

2. sayfada da biri link atmıştı
    http://panteidar.wordpress.com/2011/01/11/said-i-nursi-gercegi/

Atatürk'e deccal diyen bu değil miydi zaten ?

bunları bilmek nası biri olduğunu anlamaya yetiyor kitabını okumaya gerek yok...
    tefsir yapıyor değil mi çok böyük alim
    said nursiyle kıyameti bağdaştıran yok mu okudukça kopuyorum

• quote:

quote:

quote:

Bu dediklerinizle Bediüzzaman birşey kaybetmez. Vazifesini yaptı gitti. Ancak siz kaybediyorsunuz. Başkasının günahına ağlayan bir kişiye neden bu kadar yüklenirler anlamıyorum!

Neyse bize düşen müspet hareket. Allah selamet versin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

quote:

quote:

2. sayfada da biri link atmıştı
    http://panteidar.wordpress.com/2011/01/11/said-i-nursi-gercegi/

Atatürk'e deccal diyen bu değil miydi zaten ?

bunları bilmek nası biri olduğunu anlamaya yetiyor kitabını okumaya gerek yok...
    tefsir yapıyor değil mi çok böyük alim
    said nursiyle kıyameti bağdaştıran yok mu okudukça kopuyorum

Internette Atatürk Gerçeği blog diye yazarsanız karşınıza nelerin çıkacağını tahmin edebilirsiniz.Yani bloglara güvenerek kişileri analiz etmek sağlıklı bir yok değil.Said Nursi Gerçeğini kabul ediyorsanız bloglar da yazılan Atatürk Gerçeklerini de kabul etmek zorundasınız.Sonuçta sizin için bu okuduklarınız yeterince aydınlatıcı bir NUTUK okumanıza gerek yok.Her neyse Sorularla Risale adlı sitede bu blogda yazılanlara cevap verilmiş araştırabilirsiniz.Elimde Sait Nursi'nin 9 tane kitabı var.Benzetme sanatını kitaplarında çok yoğun kullanır.Hemen hemen her yazısının sonunda çokça tövbe eder.Sonuçta insandır hata yapabilir.Şeyh uçmaz müridleri uçurur diye bir söz vardır.Benim öyle bir niyetim yok.Ben sadece kitaplarından faydalanırım.Siyasi kişiliği veya siyasi sözleri benim umrumda değil.Kıyamet mevzusununda benim yorumumla ilgili olan kısmı nedir onu da anlamış değilim.Son olarak lakayt hareketleri pek sevmem.Bir daha ki mesajınız da daha dikkatli olmanızı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

lan ne şeyh bedrettini şeyh bedrettin nere saidi nursi nere lan aralarında 200-300 yıl vardır

Lanlı manlı konuşup adamın asabını bozma. Körmüsün, şeyh bedrettin değil; şeyh sait olduğunu belirtmişim.

Neyse seninle muhatap olmaya gerek yok.

Blok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 27 Mayıs 2014; 19:26:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öfkelivehızlı
    Güldüm .Papa'ya mektup yazan Fethullah Gülen'dir.Bediüzzaman Said Nursî'nin Papa'yla falan bi alakası yok.
    Kendisini öyle Vatikan'da ziyaret etmemiştir.Bazı cahiller Bediüzzman Said Nursî'yi Şeyh Sait ile karıştırırlar.

Sen gülmeye devam et cahillik para ile değil ya. Bilip bilmeden hemen atıp tutmayın. Biraz araştırın, araştırın ki böyle cahil duruma düşmeyin.

Said Nursi'nin papa'ya gönderdiği mektup:

KAYNAKLAR:

http://www.sorularlarisale.com/makale

http://www.risaleinurenstitusu.org/index.asp?Section=Kulliyat&Book=EmirdagLahikasi&Page=303

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 19 Mayıs 2014; 22:37:26 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.