Şimdi Ara

Said Nursi Masum mudur Suçlu mudur? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
2
Favori
9.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Layetezelzel

quote:

casper_C ne yazmış bak istersen
    "Bilmeyenlere yine bildireyim ki; Said-i Nursî, Hz. Muhammed'in Hz. Mehdi'den önceki son varisidir. Dolayısiyle bu gerçek, Dünya'nın sonunun hiç olmadığı kadar yakın olduğu anlamına geliyor. "

Bazıları Casper_c gibi mehdi sanıyor. Kıyamet alametinde bulunuyor. Bazıları da kuranı açıklamıştır diyor. Kuranın açıklanmaya İhtiyacı yok ne yazıyorsa o....
    Bunları yapmak islam'a göre ŞİRK KOŞMAK değil mi ?

Üşenmezsen internetten aç "25.söz" kitabını 1 sayfa oku. dediğine pişman olacaksın.

En korktuğum kişiler bir konu hakkında birsey bilmediği halde, fikri olanlardır!

ben yeterince şey okudum said nursi hakkında 2. sayfada yazdım
    saçma sapan kitapları okumaya ihtiyacım yok

Said Nursi'nin yazdığı kitaba saçma diyorsan pardon hangi kitabı okuyupta bilgi aldın sen?

2. sayfada da biri link atmıştı
    http://panteidar.wordpress.com/2011/01/11/said-i-nursi-gercegi/

Atatürk'e deccal diyen bu değil miydi zaten ?

bunları bilmek nası biri olduğunu anlamaya yetiyor kitabını okumaya gerek yok...
    tefsir yapıyor değil mi çok böyük alim
    said nursiyle kıyameti bağdaştıran yok mu okudukça kopuyorum

Internette Atatürk Gerçeği blog diye yazarsanız karşınıza nelerin çıkacağını tahmin edebilirsiniz.Yani bloglara güvenerek kişileri analiz etmek sağlıklı bir yok değil.Said Nursi Gerçeğini kabul ediyorsanız bloglar da yazılan Atatürk Gerçeklerini de kabul etmek zorundasınız.Sonuçta sizin için bu okuduklarınız yeterince aydınlatıcı bir NUTUK okumanıza gerek yok.Her neyse Sorularla Risale adlı sitede bu blogda yazılanlara cevap verilmiş araştırabilirsiniz.Elimde Sait Nursi'nin 9 tane kitabı var.Benzetme sanatını kitaplarında çok yoğun kullanır.Hemen hemen her yazısının sonunda çokça tövbe eder.Sonuçta insandır hata yapabilir.Şeyh uçmaz müridleri uçurur diye bir söz vardır.Benim öyle bir niyetim yok.Ben sadece kitaplarından faydalanırım.Siyasi kişiliği veya siyasi sözleri benim umrumda değil.Kıyamet mevzusununda benim yorumumla ilgili olan kısmı nedir onu da anlamış değilim.Son olarak lakayt hareketleri pek sevmem.Bir daha ki mesajınız da daha dikkatli olmanızı öneririm.

Nursi'nin bende de bir tane kitabı var.Nasıl anlıyorsunuz o adamın yazdıklarını? Türkçe değil yani yazdıkları yüzde 2-3 ü Türkçe

• quote:

Orijinalden alıntı: The Apocalypse-96

Sizde bakın. Ve Tez okumakta yetmez. Bunu sizin düşünmeniz, analiz etmeniz ve mantığınız ile bulmanız lazım.

Benim birşey bakmama gerek yok dostum sen Said Nursi' ye bir iftira atıyorsun ve kanıtla diyince sizde bakın diyorsun..

Ne aklı ne mantığı bu? Neye bakıp analiz yapıyorsun sen? Tez okumak yetmez ne demek kardeşim sen daha 1 tane bile tez okumamışsın ne yetmezinden bahsediyorsun? Sağdan soldan saçma sapan insanlardan duyup buraya gelip kimseye iftira atamazsın böyle lafını yedirirler adama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Layetezelzel

quote:

casper_C ne yazmış bak istersen
    "Bilmeyenlere yine bildireyim ki; Said-i Nursî, Hz. Muhammed'in Hz. Mehdi'den önceki son varisidir. Dolayısiyle bu gerçek, Dünya'nın sonunun hiç olmadığı kadar yakın olduğu anlamına geliyor. "

Bazıları Casper_c gibi mehdi sanıyor. Kıyamet alametinde bulunuyor. Bazıları da kuranı açıklamıştır diyor. Kuranın açıklanmaya İhtiyacı yok ne yazıyorsa o....
    Bunları yapmak islam'a göre ŞİRK KOŞMAK değil mi ?

Üşenmezsen internetten aç "25.söz" kitabını 1 sayfa oku. dediğine pişman olacaksın.

En korktuğum kişiler bir konu hakkında birsey bilmediği halde, fikri olanlardır!

ben yeterince şey okudum said nursi hakkında 2. sayfada yazdım
    saçma sapan kitapları okumaya ihtiyacım yok

Said Nursi'nin yazdığı kitaba saçma diyorsan pardon hangi kitabı okuyupta bilgi aldın sen?

2. sayfada da biri link atmıştı
    http://panteidar.wordpress.com/2011/01/11/said-i-nursi-gercegi/

Atatürk'e deccal diyen bu değil miydi zaten ?

bunları bilmek nası biri olduğunu anlamaya yetiyor kitabını okumaya gerek yok...
    tefsir yapıyor değil mi çok böyük alim
    said nursiyle kıyameti bağdaştıran yok mu okudukça kopuyorum

Internette Atatürk Gerçeği blog diye yazarsanız karşınıza nelerin çıkacağını tahmin edebilirsiniz.Yani bloglara güvenerek kişileri analiz etmek sağlıklı bir yok değil.Said Nursi Gerçeğini kabul ediyorsanız bloglar da yazılan Atatürk Gerçeklerini de kabul etmek zorundasınız.Sonuçta sizin için bu okuduklarınız yeterince aydınlatıcı bir NUTUK okumanıza gerek yok.Her neyse Sorularla Risale adlı sitede bu blogda yazılanlara cevap verilmiş araştırabilirsiniz.Elimde Sait Nursi'nin 9 tane kitabı var.Benzetme sanatını kitaplarında çok yoğun kullanır.Hemen hemen her yazısının sonunda çokça tövbe eder.Sonuçta insandır hata yapabilir.Şeyh uçmaz müridleri uçurur diye bir söz vardır.Benim öyle bir niyetim yok.Ben sadece kitaplarından faydalanırım.Siyasi kişiliği veya siyasi sözleri benim umrumda değil.Kıyamet mevzusununda benim yorumumla ilgili olan kısmı nedir onu da anlamış değilim.Son olarak lakayt hareketleri pek sevmem.Bir daha ki mesajınız da daha dikkatli olmanızı öneririm.

Nursi'nin bende de bir tane kitabı var.Nasıl anlıyorsunuz o adamın yazdıklarını? Türkçe değil yani yazdıkları yüzde 2-3 ü Türkçe

Cümlenin gidişatına göre veya sözlüğe bakarak :) Dili kesinlikle ağır katılıyorum.Gerçi yeni basımlarda tamamen sadeleştirilmiş hali var artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

quote:

Sizde bakın. Ve Tez okumakta yetmez. Bunu sizin düşünmeniz, analiz etmeniz ve mantığınız ile bulmanız lazım.

Benim birşey bakmama gerek yok dostum sen Said Nursi' ye bir iftira atıyorsun ve kanıtla diyince sizde bakın diyorsun..

Ne aklı ne mantığı bu? Neye bakıp analiz yapıyorsun sen? Tez okumak yetmez ne demek kardeşim sen daha 1 tane bile tez okumamışsın ne yetmezinden bahsediyorsun? Sağdan soldan saçma sapan insanlardan duyup buraya gelip kimseye iftira atamazsın böyle lafını yedirirler adama..

Tez okumak tabi yetmez çünkü sende yorumlayacaksın, araştıracaksın.Bir sürü tezi okuyup aynen kafana alırsan yorumlamadan ve analiz etmeden, kendi tezlerini yaratmazsan işte bu duruma gelirsin.

Sonra karşımda şark kurnazlığına başvurup "tez okumak yetmez kardeşim ne demek hiç tez okumamışsın sen" dersin karalarsın karşındakini. Sağdan soldan duyduğu ile gelen kim, düşünmeden kitap okuyup birisine gönülden bağlanıp mürit olmaya meraklı olan kim?

Sen daha okumaya bile tenelüz etmemişsin ki ne analizidir diyorsun boşuna nefes tüketiyorum burada. Yukarıya bi bakın isterseniz.

Kardeşim sen neyin kafasındasın sen ne okudun ne araştırdın da neyin analizi yapıcaksın sana diyorum okuduğun bir tezi söyle hiç değilse bi kitabı söyle de neyin analizini yaptığını bilelim..

Benim amacım kimseyi karalamak değil sen söyle kardeşim ne okudun ne biliyosun da ne yorumladın ?? Ben en başından beri bunu soruyorum ? Ne okudun da neyin yorumunu yapıyorsun bi söyle bakalım..

• quote:

Orijinalden alıntı: hadi123

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

yani artık alacağım cevapları bile ezbere biliyorum

artık kimin ahmak olduğunu kıyamet günü göreceğiz

ben sadece uyardım ama isteyen istediğine inanmakta serbesttir ve ayrıca iyi araştırırsanız Kuran da kaç rekat olduğu vardır (tabi bu alimlerin söylediği şekilde bulmanız mümkün değil)

gerçi nasıl oruç tutulacağı en ince ayrıntısına kadar Kuran da anlatıldığı halde bununla yetinilmiş mi ki diğerlerinden yetinsinler

birde insanlara ahmak ,aptal -geri zekalı gibi sözler eden alimler benden uzak Allah'a yakın olsunlar

güya peygambere uyacaklar ama bilmiyorlar ki hiçbir peygamber küfür yada hakaret etmemiştir ama her şeyi bilen alimler inanmayanlara demediği hakareti bırakmamış

misal ben alim değilim ama böyle olmama rağmen kimseye ahmak falan demiyorum ,ki desem sizin zorunuza gitmez mi ?

Hocam allah aşkına söyler misiniz kuranın neresinde yazıyor namaz kılınma şekli ve oruç hakkında bilgi? (ayet olarak yazabilir misiniz? ) siz şu An ibadet yapabiliyorsanız neye göre yapıyorsunuz? Nereden öğrendiniz ibadet yapmayı

Sadece kuran yetmez, binlerce fıkh meselesi var. Mesela siz bir yeriniz kanayınca abdestiniz in bozulduğuna mı yoksa bozulmadığına mı inanıyorsunuz

Son olarak bende said Nursi nin karşısındayım, günümüz de din adamı altında sapık oblarca kimse dolu ama onların kötülüğü imamı Rabbani yi, 4 mezhep imamlarını, İbni Abidin hazretlerini vs kötü yapmaz ki. Siz bu saydığım alimler hakknda ne biliyorsunuz da böyle bir kanıya vardınız? Bu saydığım alimler islamiyetin neresini bozmuştur yazmak kolay ama bu söz havada kalmamalı ispat etmeniz gerekiyor

kusura bakma ama sen her şeyin hazırını istiyorsun ve daha namaz ve oruç hangi ayetlerde geçiyor diye soruyorsan ,inan bana sen hiç Kuran okumamışsın

belki okumuşsundur ama kutsal kitap okur gibi okumamışsındır

bir yeriniz kanadığında abdest bozulur mu bozulmaz mı diye bana sormayacaksınız ,gidin mesela bir şafii mezhebinde olana sorun ,birde hanefi mezhebinde olana sorun ve karar verebilirseniz bana da haber verin ki bizde ona göre davranalım

bakın siz anlamıyorsanız başkası da anlamıyor zannetmeyin ,senin saydığın alimler çok bilirler ,çünkü Kuran da olanı da ,olamayanı da sanki kesinmiş gibi anlatırlar ama ben hiç birisine inanmak mecburiyetinde değilim

inan buradakilerin hepsinden fazla hadis bilirim ama gelip de bunların hepsi gerçekmiş gibi anlatamam ,o alimler kendilerine güvenmişler anlatmışlar ,ben Allah dan korkarım ve onun bildirmediği hiçbir şeyi var kabul edemem ,öyle olduktan sonra (haşa) Yaradana ne gerek var ,peygambere ne gerek var ,buluruz bir tane alim o ne diyorsa onu yaparız olur biter

saydığın alimler neresini bozmamış ki ,hangi bir tanesini anlatayım ,birde dinin bozulup bozulmadığını anlayabilmek için sürekli Kuran okuyor olman ve kıyas yapabilmen gerekir

bugün bir hıristiyana senin dinin bozulmuş desen bak bakalım kabul ediyor mu ,yahudi ye de sorsan o da kabul etmez ,hatta budist hiç etmez

işte bunları kıyaslayacaksın ,düşüneceksin ,bir daha düşüneceksin

öyle bunlar eski alimler yalan söylemezler diyerek dine başlarsan ancak onların anlattığını yaparsın ama bu yaptığın ibadet Allah'ın istediği ibadet mi hiçbir zaman anlayamazsın

be el insaf Kuran da ataların dini diye bir ayet görmedin mi ? ,ataların dini doğru olsaydı niye peygamber gelmiş ve niye Kuran vahyedilmiş ?

öyle sözle bozulmuştur demekle olmaz ispat et diyorsun ,Kuran sana ispat edemiyorsa ben ne yapabilirim ?

tamam kardeşim siz kutsal kitabınızı falan boş verin alimlere inanın ama bu işin oyun olmadığını hem o alimleriniz hemde siz kıyamet günü göreceksiniz

Allah Kuran'ın açıklamasının açıklamasını isteseydi 1-2-3-4-5 .... dilediği kadar daha kitap indirirdi (bu Allah için çok kolaydır) ama her konuyu açıklamak gereği de olsaydı o zaman dünya kadar kitaplar olması gerekirdi (yani kainatın tamamını anlatacak bir kitap olsaydı ne okumaya gücümüz yeterdi ,ne de ömrümüz yeterdi)

ayrıca Kuran okumaya üşeniyorsanız sadece Cin Suresi ni bir okuyun ,çok kısa bir suredir ama çok şey anlatır (gerçi Kuran 600 küsür sayfadır ama onun anlattığını anlatabilecek başka bir kitap yoktur ,tabi anlayabilene) ama çoğu insan Kuran a bakar ,Kuran ona ,çünkü kalpler teslim olmamıştır

ölülere Kuran okuyan bir nesil birde dinin neresi bozuldu örnek ver diyor ,pes yani ,yok efendim okuyup sevep kazanılıyormuş ve bu sevap ölüye bağışlanıyormuş ,bre insafsızlar ,hangi peygamber ilahi kitapları ölülere okumuştur ,sonra ne sevabı ,Kuran da Allah adına uydurmayın denilen ayeti ölüye okuyup sevabını bağışlayanları Allah biliyor

ayrıca birkaç satır ile din öğretilemez ve öğrenilemez ,cin olmadan şeytan çarpmaya çalışmaktan vazgeçilip defalarca ,anlayana kadar her ayeti inceledikten sonra gel ,inan bana sadece haklıymışsın diyeceksin ve soru bile sormayacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: mbald

quote:

ben sadece uyardım ama isteyen istediğine inanmakta serbesttir ve ayrıca iyi araştırırsanız Kuran da kaç rekat olduğu vardır (tabi bu alimlerin söylediği şekilde bulmanız mümkün değil)

gerçi nasıl oruç tutulacağı en ince ayrıntısına kadar Kuran da anlatıldığı halde bununla yetinilmiş mi ki diğerlerinden yetinsinler

birde insanlara ahmak ,aptal -geri zekalı gibi sözler eden alimler benden uzak Allah'a yakın olsunlar

güya peygambere uyacaklar ama bilmiyorlar ki hiçbir peygamber küfür yada hakaret etmemiştir ama her şeyi bilen alimler inanmayanlara demediği hakareti bırakmamış

misal ben alim değilim ama böyle olmama rağmen kimseye ahmak falan demiyorum ,ki desem sizin zorunuza gitmez mi ?

1-Kuranda namaz,oruç ve diğer bilgileri nerede buluyorsunuz söylerseniz sevinirim.Söylediğimiz sözlerde kanıtlarla konuşmazsak zaten bu yanlış bildiğimizde inat ettiğimiz ve bir süre sonra kapana kısılı kaldığımız anlamına gelir.Bu kapandan kurtulmak için bize en saçma gelen kitapları bile okumalıyız diye düşünüyorum.
    Ehl-i sünnet alimlerinin kaç kitabını okudunuz?

2-Aklı hiç olmayana deli denir. Aklı olup da aklını kullanmayana veya kullanamayana ahmak denir.Hikmet, iyiyi kötüden, hakkı bâtıldan ayıran kuvvettir. Hikmetin lüzumundan az olmasına ahmaklık denir. Ahmak, hayrı, şerri birbirinden tam ayıramaz.Anlamı asırları aşan kuranı kerimin tamamını yorumlayabilecek ve kendisinden daha iyi yorumlayacak bir alimin olmadığını iddia edecek ölçüde bilgisi olan bir insanın ahmak kelimesinin anlamını bilmeyip,türkçede kullanılan anlamıyla yorumlaması tezat değilmidir?

3-karşımızdaki düşüncelere eleştirel bakmak gerektiği düşüncesindeyim.insanın yıllarını verdiği bir şeyi değiştirmesi zor olur fakat yine de eleştirel bakmak gerektiği düşüncesindeyim.

4-saygı çerçevesinde yazdıklarımızın ikna edemesek bile birbirimizi anlama noktasında ileriye götüreceği kanaatindeyim.

akılı olup da kullanamayana ahmak denirse o zaman onu söyleyene de birileri ahmak der

ve peygamber dahi kimseye ahmak dememişken ahmak diyen alim sizin olsun ,onun kendi aklını kullanabildiğinden emin misiniz ?

kimse bize ahmak diyemez ve kötü söz sahibine aittir diyerek olayı küfürbazlara iade ederim

saygı çerçevesinden bahsediyorsun ama kendisi gibi düşünmeyenlere ahmak diyen alimlerini bizim karşımıza getiriyorsun

karşısındaki kişiye değer vermeyen ,sadece kendisinin bildiğini zanneden ,ukela tiplerin asıl kendisi ahmaktır (alimime hakaret ediyorsun deme asıl onun hakaretini iade ediyorum)

kendisinin bilemeyeceğini ,sadece alimlerin bilebileceğini söyleyip sonra benim karşıma çıkıyorsunuz ,madem bilemiyorsunuz (yani siz zaten anlamıyorsunuz) o halde benim karşıma anlayabilecek birini getirin ,ölmüş kişilerle burada mücadele edecek halim yok

sonra Kuran'ı bile anlayamayanlar lütfen bana cevap vermesin ,hayret bir şey yahu ben anlıyorum diyorum ,yok sen anlayamazsın diyorlar

yahu siz kafayı mı bozdunuz ,1000 küsür yıl önce doğru dürüst okuması olmayanlar sizden nasıl daha iyi anlıyabiliyor ,Allah onlara 10 tane göz verdi de size 2 göz mü verdi ?

sonra iyiyi kötüden ayırabilmek için ayrıca bir özellik mi gerekiyor ,sen hangisi iyi ,hangisi kötü bilemiyor musun ?

ya lütfen bana kendi bilgilerinizle cevap verin yoksa kendi aranızda alim yarıştırın ben karışmam

ben Hanifim ve Hz. İbrahim babam da ,Hz. Muhammed peygamberim de Hanifti ve ben onların kabul ettiklerini kabul ederim diğerlerini ret ederim ,bir konuyu merak etmişsem açar kutsal kitabıma bakarım ve o bana her şeyi anlatır

size anlatmıyorsa birazda kendinizde suç arasanız belki daha iyi olmaz mı ?

ayrıca ahmak sözünün karşılığı aptal dır ,siz bu sözü kabullenirseniz ben karışmam ama bana kimse aptal diyemez ,hoş dese bile biz kimin aptal olduğunu anlayabilecek zekaya sahibiz ,olmayanlar düşünsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 20 Mayıs 2014; 1:58:23 >

• Tarih, kahramanları asanlar tarafından yazılır.
  • Mezarının yeri bile bilinmiyor. Bir dönem hakkında konuşmak bile yasaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alister_Lee -- 20 Mayıs 2014; 1:59:54 >
  • Adamlığın Yolu Nerdense, Bul Da Girmeye Bak

Nasihatım sana: Her şeyle iştigali bırak;
    Adamlığın yolu nerdense, bul da girmeye bak.
    Adam mısın: Ebediyyen cihanda hürsün, gez;
    Yular takıp seni bir kimsecikler sürükleyemez.
    Adam değil misin, oğlum: Gönüllüsün semere;
    Küfür savurma boyun kestiğim semercilere.

Mehmet Akif Ersoy

Ah O Din Nerde

Ah o din nerde, o azmin, o sebatın dini;
    O yerin gökten inen dini, hayatın dini?
    Bu nasıl dar, ne kadar basmakalıp bir görenek?
    Müslümanlık mı dedin? ... Tövbeler olsun, ne demek!

Mehmet Akif Ersoy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 20 Mayıs 2014; 2:10:01 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hadi123

quote:

Hocam allah aşkına söyler misiniz kuranın neresinde yazıyor namaz kılınma şekli ve oruç hakkında bilgi? (ayet olarak yazabilir misiniz? ) siz şu An ibadet yapabiliyorsanız neye göre yapıyorsunuz? Nereden öğrendiniz ibadet yapmayı

Sadece kuran yetmez, binlerce fıkh meselesi var. Mesela siz bir yeriniz kanayınca abdestiniz in bozulduğuna mı yoksa bozulmadığına mı inanıyorsunuz

Son olarak bende said Nursi nin karşısındayım, günümüz de din adamı altında sapık oblarca kimse dolu ama onların kötülüğü imamı Rabbani yi, 4 mezhep imamlarını, İbni Abidin hazretlerini vs kötü yapmaz ki. Siz bu saydığım alimler hakknda ne biliyorsunuz da böyle bir kanıya vardınız? Bu saydığım alimler islamiyetin neresini bozmuştur yazmak kolay ama bu söz havada kalmamalı ispat etmeniz gerekiyor

kusura bakma ama sen her şeyin hazırını istiyorsun ve daha namaz ve oruç hangi ayetlerde geçiyor diye soruyorsan ,inan bana sen hiç Kuran okumamışsın

belki okumuşsundur ama kutsal kitap okur gibi okumamışsındır

bir yeriniz kanadığında abdest bozulur mu bozulmaz mı diye bana sormayacaksınız ,gidin mesela bir şafii mezhebinde olana sorun ,birde hanefi mezhebinde olana sorun ve karar verebilirseniz bana da haber verin ki bizde ona göre davranalım

bakın siz anlamıyorsanız başkası da anlamıyor zannetmeyin ,senin saydığın alimler çok bilirler ,çünkü Kuran da olanı da ,olamayanı da sanki kesinmiş gibi anlatırlar ama ben hiç birisine inanmak mecburiyetinde değilim

inan buradakilerin hepsinden fazla hadis bilirim ama gelip de bunların hepsi gerçekmiş gibi anlatamam ,o alimler kendilerine güvenmişler anlatmışlar ,ben Allah dan korkarım ve onun bildirmediği hiçbir şeyi var kabul edemem ,öyle olduktan sonra (haşa) Yaradana ne gerek var ,peygambere ne gerek var ,buluruz bir tane alim o ne diyorsa onu yaparız olur biter

saydığın alimler neresini bozmamış ki ,hangi bir tanesini anlatayım ,birde dinin bozulup bozulmadığını anlayabilmek için sürekli Kuran okuyor olman ve kıyas yapabilmen gerekir

bugün bir hıristiyana senin dinin bozulmuş desen bak bakalım kabul ediyor mu ,yahudi ye de sorsan o da kabul etmez ,hatta budist hiç etmez

işte bunları kıyaslayacaksın ,düşüneceksin ,bir daha düşüneceksin

öyle bunlar eski alimler yalan söylemezler diyerek dine başlarsan ancak onların anlattığını yaparsın ama bu yaptığın ibadet Allah'ın istediği ibadet mi hiçbir zaman anlayamazsın

be el insaf Kuran da ataların dini diye bir ayet görmedin mi ? ,ataların dini doğru olsaydı niye peygamber gelmiş ve niye Kuran vahyedilmiş ?

öyle sözle bozulmuştur demekle olmaz ispat et diyorsun ,Kuran sana ispat edemiyorsa ben ne yapabilirim ?

tamam kardeşim siz kutsal kitabınızı falan boş verin alimlere inanın ama bu işin oyun olmadığını hem o alimleriniz hemde siz kıyamet günü göreceksiniz

Allah Kuran'ın açıklamasının açıklamasını isteseydi 1-2-3-4-5 .... dilediği kadar daha kitap indirirdi (bu Allah için çok kolaydır) ama her konuyu açıklamak gereği de olsaydı o zaman dünya kadar kitaplar olması gerekirdi (yani kainatın tamamını anlatacak bir kitap olsaydı ne okumaya gücümüz yeterdi ,ne de ömrümüz yeterdi)

ayrıca Kuran okumaya üşeniyorsanız sadece Cin Suresi ni bir okuyun ,çok kısa bir suredir ama çok şey anlatır (gerçi Kuran 600 küsür sayfadır ama onun anlattığını anlatabilecek başka bir kitap yoktur ,tabi anlayabilene) ama çoğu insan Kuran a bakar ,Kuran ona ,çünkü kalpler teslim olmamıştır

ölülere Kuran okuyan bir nesil birde dinin neresi bozuldu örnek ver diyor ,pes yani ,yok efendim okuyup sevep kazanılıyormuş ve bu sevap ölüye bağışlanıyormuş ,bre insafsızlar ,hangi peygamber ilahi kitapları ölülere okumuştur ,sonra ne sevabı ,Kuran da Allah adına uydurmayın denilen ayeti ölüye okuyup sevabını bağışlayanları Allah biliyor

ayrıca birkaç satır ile din öğretilemez ve öğrenilemez ,cin olmadan şeytan çarpmaya çalışmaktan vazgeçilip defalarca ,anlayana kadar her ayeti inceledikten sonra gel ,inan bana sadece haklıymışsın diyeceksin ve soru bile sormayacaksın

Hocam sizden 2 şeyi bana göstermenizi istemiştim ikisinde de yuvarlak cevaplar vermişsiniz?

1- Ibadetlerinizi kuranı kerimin hangi ayetlerinden öğrendiklerinizle yapıyorsunuz? Ben kuranı kerimin okudum ama ibadet lerin yapılış şekillerini açıklayan bir yeri hatırlamıyorum. Cevap bekliyorum ayet olarak

2- 4 mezhep imamımız, imamı Rabbani, İbni Abidin hazretleri gibi alimler bu dinin neresi bozmuşlardır dedim, siz neresini bozmamışlar ki dediniz. Tam bir cevap bekliyorum deyin ki şu ehli sünnet alimi bu dinin şurasını bozmuştur deyin ve haklı olduğunuza dair bir belge gösterin.

Söylemek kolay bu dediklerinizi ispatlamanızı bekliyorum.

Ayrıca ölülere kuran okunmaz dediniz ama buna nasıl karar verdiniz bir ayet veya hadis gösterebilir misiniz? Bu düşünceniz şu an ki şii Fırkası ile aynı düşünce

(Ana babasının veya birinin kabrini her Cuma günü ziyaret edip Yasin sûresini okuyana, Allah, Yasin’deki her harf miktarınca mağfiret eder.) [İ.Rafii]

Ahmed bin Hanbel hazretleri, (Kabristana girince, Fatiha, Kul-euzüler ve İhlâs sûrelerini okuyun! Sevabını ölülere gönderin! Sevabı hepsine vasıl olur) buyurdu. Hadis-i şerifte de, (Bir kimse, kabristandan geçerken, 11 kere İhlas sûresi okuyup sevabını ölülere hediye ederse, kendisine ölüler adedince sevab verilir) buyuruldu. (Etfal-ül müslimin - İmam-ı Birgivi)

Kabristanda Kur’an-ı kerim okumak sünnettir. (Seyyid Ahmed Tahtavi)

Kabristanda oturup Kur’an-ı kerim okumak caizdir. (Halebi-yi kebir s. 496)

Mezarlıkta Kur’an-ı kerim okuyup, sevabını ölülere hediye etmeli. (Fetava-yı Hindiye c.5, s.350)

Mezarda yüksek sesle veya yavaş Mülk sûresi veya diğer sûreler okunabilir. (Zahire)

Kur’an-ı kerimin sesini duyarak ölünün rahatlamasına niyet eden, yüksek sesle okur. (Haniyye)

(Ölülerinize Yasin okuyun!) [İ.Ahmed]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir etrafıma bakıyorum ki hayatının 80-85 yıllık bölümünü Islamiyete vermiş,kitaplar ile haşır-neşir olmuş,Arapçayı anadili kadar iyi bilen insanlar birde Televizyonlara,internete bakıyorum popülist mesajlar ile marjinalleşen yüzler.Neyi reddedip neyi kabul ettiklerinin farkında bile değiller.Imam-ı Azam'ı eleştirenler o kapasitede insanlar olacak ki cümleler yerine ulaşsın.Bunların yanında hiçbir mezhebe şuna buna diyenler Vahhabilerin peşinden sürüklendiğini anladıklarında neler hissettiklerini de merak etmiyor değilim.Hadissiz Islam'ın,Peygamberi Günahkar ilan edenlerin ve Onu silikleştirmeye çalışanların kökeninde Ingilizler olduğunu görünce nasıl bir gaflete düştüğünüzün farkına umarım varırsınız.Son olarak Ilahiyat fakültelerinden sıyrılıpta bir medrese eğitiminden faydalanın da iki bir şey öğrenin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi123 kullanıcısına yanıt
    rükü

kıyam

kıraat

secde

bunlar arapça sözlerdir aç bak bakalım ne demekmiş ?

ve hepsi Kuran da geçer ama öyle 1 -abdes al 2- rükü gibi yazmasını bekliyorsan o zaman evet sen Kuran okusan da anlamazsın ve hiçbir konu senin dediğin şekilde okul kitabı gibi geçmez ,ancak defalarca okuyup anlayabilirsin ,birde o zaman (haşa) Allah bizim anlamayacağımız bir kitabı niye bize göndermiş ,ölülere okuyalım diye mi ?

sonra bana yine hadis veya alim getiriyorsun ,ben diyorum ki hangi peygamber ölülere Kutsal kitap okumuştur ,Kuran dan kaynağın nedir ?

birde canlılar için olan Kuran ölülere fayda edecek ise o zaman bu bir torpil olmuyor mu ?

yani zengin isen vasiyet et ,arkamdan sürekli Kuran okuyun diye ama fakir ve kimsesiz isen seni hatırlayan bile olmayacaktır ,yani fakir doğdunsa din bile zenginden yana öyle mi ?

birde son olarak şu örneği verip başkaca da karışmayacağım (her koyun kendi bacağından asılır ,sizin dininiz size ,benim dinim bana)

evvel ki sene camiye 7-8 yaşlarında tertemiz bir çocuk geliyordu (5 vakit) önce güzelce abdestini alıyor ve bizim aramızda namazını kılıyordu

ama bu çocuğu iteleye kakalaya canından bezdirdiler (neymiş efendim çocuklar ön safta olmamlı imiş vs.)

tabi çocuk dayanamadı ve bir daha camiye gelmedi ,işte eserinizle övünün ,bize göre melek olan 7-8 yaşındaki çocuğu dine ,namaza soğutmayı başardınız

tabi çok bilmiş insanımız sadece küçükleri değil hemen herkesi canından bezdirmeyi başarıyor ,yok safları sıkıştır,yok ellerin bilmem ne kadar havaya kalkacak ,yok ayaklar şöyle olacak vs.vs.vs.

en sonunda bir ikindi namazında çok bilmişin birisi bize öyle bir dirsek attı ki en sağdaki adamla ikimiz düşmekten zor kurtulduk ,neymiş efendim safları sağ baştan dolduracakmışız

bre insafsız zaten ikindi namazında 1,5 saf ancak zar zor olabiliyoruz ,üstelik madem sağdan dolması lazım o zaman niye sağımıza geçiyorsun ,geçsene solumuza

diyeceğim ama anlatabilmek mümkün mü ?

tabi ki namaz sonuna kadar sabrettim ve namaz sonunda adamı yakalayıp ,sen ne yapmaya çalışıyorsun dediğimde yukarıda anlattığım saçma görüşlerini kem küm ederek anlatmaya çalışıyor

7-8 yaşındaki çocuğu dine soğuttunuz yetmedi ,şimdi beni de soğuttunuz bundan sonra sadece Cuma namazı dışında bende gelmeyeceğim dedim ve şimdi camiye sadece cuma günleri gidiyorum ,o da mecbur olduğumdan ,eğer hanif olanların toplandığı bir cami olsa oraya giderdim

yani o kadar tuhaf hadisler ,sözler var ki insanlar buna inanıyor ve yapmaya kalkıyor ,misal Kabe de bazı Türkler makamı İbrahim ile Kabe arasında namaz kılmanın çok büyük sevabı olduğu söylendiği için vatandaş o kalabalıkta oraya yatıyor namaz kılmaya çalışıyor ,hem kendi canını hemde başkalarının canını riske ediyor

yani diyeceğim son söz

devam edin kardeşim ,siz en iyisini biliyorsunuz ,zaten cennete gidecek tek ümmet de sizsiniz ama hiç değilse başkalarını rahat bırakın ,dünyada hiçbir gayri müslüm size bakarak müslüman olmuyor aksine Kuran okuyarak oluyor ama çok geçmeden onları da pişman ediyorsunuz

müzik günah deyip kendin ilahi diyerek müzik aletleri ile çalıp söylüyorsun

kadın sesi günah deyip sonra tv. lerde Kuran okutturuyorsunuz

(eskiden) alimler tv. anteni takana boynuz taktınız diyorlardı şimdi kendileri çift çanak takıyor ,tv. günah diyorlardı maşallah her biri bir tv. kanalında kadrolu imam oldular

doğum günü kutlamak haram diyenler şimdi kutlu doğum kutluyorlar (öyle ya onlar günah dediğinde günah,sevap dediğinde sevap oluyor,şaşmamak lazım)

yani bunun gibi yüzlerce örnek var ama kabul etmeyecek kişilere sabahlara kadar örnek getirsek yok diyecektir ,birde bu Kuran dan niye bu kadar kaçıyorsunuz ,doğruları öğrenirim diye mi korkuyorsunuz ?

Kuran yetmez diyene hiçbir şey yetmez ,bana fazla gelen (ağırlığını taşımak çok zor gelirken size yetmiyorsa artık ne diyeyim

boşuna alıntı yapmayın çünkü cevap vermeyeceğim

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    "Ahir zamanda bir camide binden fazla kişi olucak,ancak bir tane bile müslüman bulunmayacaktır"hadis-i şerif(burda sadece anlamına odaklanın lütfen)

-Zamanımızda bidatler o kadar yaygınlaştı ki,özellikle de araştırmayan,öğrenmeyen,bilgiye ulaşmak için çaba sarfetmiyen,taklid-i iman sahibi insanlar bunları dinin gerçekleri zanneder olmuştur.
    Mesela;-Dinimizde doğum günü kutlamak mahsuru olmamakla birlikte,müslüman olmayanların dini ibadet olarak yaptıkları geceleri kutlamak haramdır.(yılbaşı).Müslüman ise miladi takvime göre hiçbir dini gece kutlamaz.Kutlu doğum haftası,ayı külliyen bidattır.Müslümanlar sadecemevlid kandilini kutlar.(bunun gibi daha birsürü örnek vardır)

-Müzik günah deyip dinleyenler,kadın sesi günah deyip dinleyenlerin zaten ne söylediklerinde ne de yaptıklarında samimi olmadıkları anlaşılır.

-Dinimiz höşgörü dinidir.60 yaşına kadar cami yüzü görmeyip,60 yaşında zaman geçirmek için camiye giden,cami ceaamiti ve özellikle çocukları camiden kaçıran(aynı olaya ben de şahit oldum)insamlarının doğruyu anlatmaya çalışmakla hiçbir alakası olmayıp önce kendisini düzeltmelidir.

-Günümüzde bidat(dine sonradan sokulan şeyler) etrafımızı o kadar sarmıştır ki,insanlar dışarıda gördükleri bidatleri ehli sünnet alimlerinin sözü zannetmektedir.Halbuki bu insanlar ehli sünnet alimlerinin(silsilei aliyye)kitaplarını okusalar neyin ne olduğunu daha iyi kavrayabileceklerdir.

-Dinimiz aklı kullanmanın önemi üzerine çok durmaktadır.Nitekim insanın doğru yolu bulmasını sağlıyan akıl nimetidir.Gerçek bir müslüman herhönüyle mükemmel bir insandır.Ne yazık ki günümüzde gerçek müslümanlara çok rastlanmıyor.Bizim müslümanlığımızsa sakattır.Nitekim bir kolu var bir kolu yok.

-Herşeyden önce dini sağdan soldan duyduklarınız sanmayın.Silsile-i aliyye deki alimlerin kitaplarını okuyun.Her alimin değil(nitekim gerçek alim ortaya çıkıp ben alimim diye basbas bağırmaz,insanların önünde gözyaşı dökmez[kalbine en ufak bir kibir gelir diye],siyasete bulaşmaz).

-Kurandan hüküm çıkarmaya ictihad denir.İctihad sahibine muctehid denir.Müctehidin özellikleri şöyledir;
    -arabi yüksek ilimleri tamamen bilmek
    -kuran-ı kerimi ezber bilmek
    -her ayeti kerimenin getiriş yeri,zamanı ve hangi olay üzerine getirildiğini bilmek
    -kütüb-ü sittedeki ve diğer hadis kitaplarındaki yüzbinlerce hadisi ezberden bilmek,nerede,ne zaman,hangi olay üzerine söylendiğini bilmek..

Günümüzde böyle insanlar kalmamıştır.Şimdi siz diyeceksiniz ki müctehidin özelliklerinin böyle olamsı gerektiği nereden belli?Akılla ve mantıkla düşünüldüğünde kuran-ı yorumlamanın bunları gerektirdiği anlaşılacaktır.Çünkü kurandaki derin manalar ancak böyle anlaşılır.(herkesin anlayabileceği anlamlar olduğunu daha önceden belirtmiştim)Peygamber efendimiz bile bilmediği konularda yorum yapmamışken bizim yukarıdaki ilmleri belki 1000 de birine sahip olmadan kuradan hüküm çıkarmaya kalkmamız çok yanlış olacaktır.

Aynı şekilde birbirine zıtmış gibi görünen hadis-i şeriflerin aslında düşündüğümüzden çok daha farklı anlamlar taşıdığı anlaşılabilir.

Son olarak dini gerçek alimleri kitaplarından öğrenmek gerekir.Biz burada sabaha kadar konuşsak boş.İmam-ı rabbaninin mektubat kitabını okumanızı öneririm.Bir miktar arapçanızın yardımıyla bu kitabı daha kolay anlayabileceksiniz.Hemen önyargılı yaklaşmayın,sonuçta akıl sizin irade sizin.İstediğinize inanmaya devam edebilirsiniz.Fakat bu kitabı okumaya başlayınca cevapsız soruların iplik söküğü gibi döküldüğünü göreceksininiz.

Allah hepimize doğru yola kavuşmayı nasib eylesin.

• Arkadaşlar konu bayağı sapmış.malesef hicbir şeye tarafsiz gözle bakamadiğımız gibi bu meseleye de tarafsız bakamamışız.hep kendi inanç, düşünce ve yaşantımizin etkisinde yorum yapmışız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Orijinalden alıntı: 21indeyim

Ben inaniyorum ki bazi insanlarin peşinden onlara biat ederek gitmek allaha sirk koşmaktir.

Simdi bakiyorum ki birçok alim veya hoca kendi kendine birşeyler yazmislar ve bunlara hadis demisler.

Kuran acil ve net bir şekilde dinde zorlama yoktur derken hadiste dinini değiştireni öldürün denmekte.

Şimdi bu hadisi yazan neye gore yazmis. Kime gore yazmis. Hadislerin bazilari kuranla celisirken bazilarida diğer hadislerle çelişmektedir.

Bu bağlamda bu konuda bahsi gecen saidin de kitaplarina pek bel baglanmamasi gerektiği düşüncesindeyim. bu adamin kitaplar ini okumuş birisi olarak allaha sirk kostugunuzu da belirtip dini görevimi yapmis olayim.

Kuran'ın Allah'ın kitabı olduğuna nasıl inanabiliyorsun? Bunun için elinde bir kanıt mı var?

Saygılar...

emin olabilmen için kendin okuman lazım ,yalnız sadece birkaç ayet okuyarak yada baştan sona bir defa okuyarak karar vermemek gerekiyor (insan yanılgılara düşebiliyor ,birde sadece tek çeviriden değil mümkünse başka çevirilerle kıyaslamakta fayda var)

evet işte bu aşamadan sonra inanmak yada inanmamak sana kalıyor

ve Kuran da birçok delil bulacaksın (Allah'ın kitabı olduğuna dair)

Teşekkür ederim okuyorum zaten...
    Kuran'la beraber Risale-i Nur okuduğum için çok şükür Fatiha'daki nun-u mütekellim-i gayr'ın ne olduğunu da öğrenmiş olduk. Kurandaki tekrarların sırrını, Kuran'ın inekten, sinekten örnekler vermesinin sırrını, medeniyet harikalarından neden çok küçük bir işarette bulunduğunun sırrını, neden taklit edilemediğinin sırrını, müteşabih ayetlerin sırrını..... da Risaleler ile öğrendik. Elbette Allah'ı ve Kuran'ı ve Peygamber'i a.s.m. benim gerçek anlamda sevmemi sağlayan, sünnet-i seniyyenin gerçek manasını, kuru hareketlerden ibaret olmadığını öğreten bir eseri sevmemek veya tahkir etmek, çok uzaktan bakmaktan ibarettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

Bediuzzaman kendi kitabinda seyyid olmadigini soyluyor zaten. Seyyid olup seyyidligini gizlemenin ya da seyyid olmayip seyyidlik iddia etmenin de haram oldugunu soylemis diye biliyorum kitapta

Bu prof. sanirim nurculardan, kendisinde Bediuzzaman'a seyyidlik isnad etme gorevini fazlasiyla hissediyor saniyorum. Sadece o degil konustugum bazi insanlar da israrli bu konuda zaten. Bediuzzamani Mehdi gostermek icin yogun caba icindeler. "Seyyidligini niye gizlemis o zaman" desen "İmtihandan ve gereklilikten" diye laf cevirirler sanki Mehdiligin kati kaniti seyyidligin ispatlasindaymis gibi.

Seyyid olup seyyidliğini gizlemenin günah olduğunu söylediği herhangi bir kitabı, eseri, sözünü ben bilmiyorum. Varsa kitap ismi ve sayfa numarası veriniz lütfen. yoksa yorumunuzun yanlış olduğunu belirtiniz.

İkincisi, Seyyid olmadığını söylediği yer, üstadın bir mahkeme müdafaasından alıntıdır. Din alimlerinden kurulu bir ehl-i Vukuf, risale-i Nurları inceledikten sonra, "eğer Said mehdiliğini ortaya atsa bütün şakirdleri kabul edecek" demesine karşılık olarak Mehdilik iddiasını bütün bütün kırmak, ve kendisini ön plana çıkarmayıp, Risale-i Nur'ları öne çıkarmak için manevi makamları asla istemediğini göstermektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

Bediuzzaman kendi kitabinda seyyid olmadigini soyluyor zaten. Seyyid olup seyyidligini gizlemenin ya da seyyid olmayip seyyidlik iddia etmenin de haram oldugunu soylemis diye biliyorum kitapta

Bu prof. sanirim nurculardan, kendisinde Bediuzzaman'a seyyidlik isnad etme gorevini fazlasiyla hissediyor saniyorum. Sadece o degil konustugum bazi insanlar da israrli bu konuda zaten. Bediuzzamani Mehdi gostermek icin yogun caba icindeler. "Seyyidligini niye gizlemis o zaman" desen "İmtihandan ve gereklilikten" diye laf cevirirler sanki Mehdiligin kati kaniti seyyidligin ispatlasindaymis gibi.

Seyyid olup seyyidliğini gizlemenin günah olduğunu söylediği herhangi bir kitabı, eseri, sözünü ben bilmiyorum. Varsa kitap ismi ve sayfa numarası veriniz lütfen. yoksa yorumunuzun yanlış olduğunu belirtiniz.

İkincisi, Seyyid olmadığını söylediği yer, üstadın bir mahkeme müdafaasından alıntıdır. Din alimlerinden kurulu bir ehl-i Vukuf, risale-i Nurları inceledikten sonra, "eğer Said mehdiliğini ortaya atsa bütün şakirdleri kabul edecek" demesine karşılık olarak Mehdilik iddiasını bütün bütün kırmak, ve kendisini ön plana çıkarmayıp, Risale-i Nur'ları öne çıkarmak için manevi makamları asla istemediğini göstermektedir.

"Seyyid olmayan 'Seyyidim' ve seyyid olan 'Değilim' diyenler, ikisi de günahkâr; ve duhul ile huruç haram oldukları gibi, hadis ve Kur’ân’da dahi ziyade veya noksan etmek memnudur." Muhakemat sayfa:46

Talebelerinin onu Mehdi olarak gormesi onun Mehdiligini gostermez. Cubbeli de bu yuzyilin muceddidi diye kendi Seyhini gosteriyor, kanit diye de buldugu 100 kisilik bir grubun tasdigini belirtiyor. Kendi calip kendi oynuyor kisaca. İttihadi İslami kurup Muslumanlarin basi olmus mu hicbiri? Hayir, demek ki degiller. "Yok o yapmasa da talebeleri yapar, yok bilinmemesi icin oyle demis, yok imtihan sirriydi" diye diye kendilerini avutuyorlar

• kendisi 31 mart ayaklanmasının da başlatıcılarındandır. zararlı, dinle insanları kandıran; zihnen orta çağda kalmış gereksiz bir adamdır.
  • Öncelikle seyyid olmadığını söylemek ile, seyyidliğini gizlemek birbirinden ince bir çizgiyle ayrılıyor.

Ayrıca üstadın seyyid olmadığını söylediği yer, mahkemedir. Seyyid kelimesinin lügattaki ilk manası, "efendi" kelimesidir. Eğer o mahkemede seyyid olduğunu söylerse, kendisiyle beraber onlarca nur talebesinin de idamını netice verebilecek bir durum söz konusu. Malumunuz istiklal mahkemesinde binlerce alim asıldı. Dün izlediğim bir belgeselde, sadece Konya'nın bir ilçesinde 800 kadar insanın asıldığını söylüyordu. Böyle bir durumda üstad, yalan bile söylemiyor, kafirleri kandırmak için lügattaki ilk manası olan "efendi" kelimesini murad ederek "değilim" diyor.

Hem ben talebeleri mehdi olarak kabul etse, mehdi olacak demiyorum; bunu diyen, mahkemedeki ilim heyeti. İlim heyeti bizzat kendisi diyor, "eğer said mehdiliğini dava etse talebeleri kabul edecek" diye. Bu bile mehdilik davasında olmadığını gösteriyor.

Üstad'ın ömrünün sonlarında yazdığı bir eserinden bir parça yazıyorum:
    """""
    Allah'a binlerce şükürler olsun ki: Yirmisekiz senedir dini siyasete âlet ittihamı altında Kader-i İlâhî ihtiyarım haricinde dini, hiç bir şahsî şey'e âlet etmemek için beşerin zâlimâne eliyle mahz-ı adalet olarak beni tokatlıyor, îkaz ediyor. Sakın diyor, îman hakikatını kendi şahsına âlet yapma; tâ ki, îmana muhtaç olanlar anlasınlar ki, yalnız hakikat konuşuyor, nefsin evhamı, şeytanın desiseleri kalmasın, sussun.

İşte Nur Risaleleri'nin, büyük denizlerin büyük dalgaları gibi gönüller üzerinde husule getirdiği heyecanın kalblerde ve ruhlarda yaptığı te'sirin sırrı budur; başka bir şey değildir. Risale-i Nur'un bahsettiği hakikatların aynını binlerce âlimler yüzbinlerce kitaplar daha belîgane neşrettikleri halde yine küfr-ü mutlakı durduramıyorlar. Küfr-ü mutlakla mücadelede bu kadar ağır şerait altında Risale-i Nur bir derece muvaffak oluyorsa, bunun sırrı işte budur. Said yoktur; Said'in kudret ve ehliyeti de yoktur; Konuşan yalnız hakikattır, hakikat-ı îmâniyedir.
    """""

Saygılar

• Neden deha olarak anılıyor ki bu adam. Alim falan filan her neyse anlarım. Über din bilginide olabilir. Ama neden dahi? Dahi olduğunu gösteren ne yapmış? Dini çok iyi bilmek için dahimi olmak gerekiyor ki?
    Hiçbir şey sıkıntılı değilde şu dahi sıfatını bu kişiye yakıştırmak sıkıntılı bir hareket. Kalan tüm gerçekten dahi insanlara hakaret. Hoş değil.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.