Şimdi Ara

sakal konusu.... (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.945
Cevap
26
Favori
527.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir insanın dünyaya gönderilme gayesi nedir...? ( müslüman olanlar için ) kişi bu sorunun cevabını bulduğunda islamın hayatının her aşamasına dahil olduğunu anlaması çok zor olmayacaktır... onun için dini bir meseleyi savunan, önemini vurgulayan asla yobaz olamaz ancak mümin ( salih ve güzel müslüman ) olur... Senin yobaz diye nitelendirdiğin insanlar islamı yarım yamalak anlayan, yaşayan islamın hükümlerinden haberi olmayan adeta islamı kendine göre eviren çeviren cahil insanlara... islamdan uzak kimseler tarafından verilen isimdir... ( yobaz ) bu tabirin böyle kimseler içinde olsa islamı gerçek manası ile yaşayan kimseler içinde olsa kullanılması asla etik ve ahlaki değildir...

sakala dair hükümleri burada tam şekli ile açıklayacak olsaydım, islama en uzağından tut en derin yaşayanına kadar hepsindende de tepki alacağımın farkındayım... onun için fırsatını bulmuşken derine girmeden yüzeysel ve espirili bir anlatım yapmak istedim o kadar...

• o değilde bu konun ilk açıldığı zamanı hatırlıyorm o zaman bende bile sakal yoktu şimdi gayet var yani , açan arkadaş ne alemde acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: fundamantalist

Bir insanın dünyaya gönderilme gayesi nedir...? ( müslüman olanlar için ) kişi bu sorunun cevabını bulduğunda islamın hayatının her aşamasına dahil olduğunu anlaması çok zor olmayacaktır... onun için dini bir meseleyi savunan, önemini vurgulayan asla yobaz olamaz ancak mümin ( salih ve güzel müslüman ) olur... Senin yobaz diye nitelendirdiğin insanlar islamı yarım yamalak anlayan, yaşayan islamın hükümlerinden haberi olmayan adeta islamı kendine göre eviren çeviren cahil insanlara... islamdan uzak kimseler tarafından verilen isimdir... ( yobaz ) bu tabirin böyle kimseler içinde olsa islamı gerçek manası ile yaşayan kimseler içinde olsa kullanılması asla etik ve ahlaki değildir...

sakala dair hükümleri burada tam şekli ile açıklayacak olsaydım, islama en uzağından tut en derin yaşayanına kadar hepsindende de tepki alacağımın farkındayım... onun için fırsatını bulmuşken derine girmeden yüzeysel ve espirili bir anlatım yapmak istedim o kadar...

Al işte, adama konuyu din konusuna çevirme diyoruz, dinden giriyor yine. Ortada dinle ilgili hiçbir şey yokken dinin önemini vurgulayan her zaman yobaz olur. Ya geç bunları, her şeyi dine bağlayan adam yobazdır, salih ve güzel müslüman falan. Evet, her konuyu dine çekersen Allah seni daha çok sever belki, ama başkaları seni yobaz olarak nitelendirir. Benim yobaz diye nitelendirdiğim insanların nasıl insanlar olduğunu gayet iyi biliyorum. Yobaz kelimesini sadece islamdan uzak olan kimseler kullanmaz, islama gayet yakın olan, bilinçli inananlar da yobazlara yobaz gözüyle bakar ve onları yobaz olarak nitelendirir. Çünkü yobaz dine zarardır. Bir müslüman dinin zarar görmesini istemez bu yüzden yobazlardan hazetmez. Valla bu kelimeyi kullanmanın etik yönden de ahlaki yönden de bir sakıncası yok. Eğer karşımdaki adam ona haram buna haram diye gericilik yapıyorsa ben ona yobaz derim arkadaş. Çünkü onlara en uyan tabir budur.

Senin amacın zaten konuyu dine çevirmek, bunu anlamak pek de zor değil. Bak, bunu başardın. Yobaz tabirinin açıklamasını yaptın, ben de kendimce açıklama yaptım ve konu din konusuna döndü. O yüzden kapat konuyu.

• quote:

Eğer karşımdaki adam ona haram buna haram diye gericilik yapıyorsa ben ona yobaz derim arkadaş

o zaman sana bir tavsiyede bulunayım... aklını kullanıp böyle hareket eden kişiden hüccet ( delil ) istersen o da bu hükme ayetten, hadisten delil getirebilirse, sen eksik yönünü anlamış olursun... eğer karşıdakinin delili yoksa boş konuşuyorsa o durumda kendisi eksik yönünü anlamış olur sorun ortadan kalkar... aşağılık bir kelime ile başkalarını damgalamaktan çok daha akıllıca bir yöntem değilmi...? kaldıki kimse doğruda olsa yanlışta olsa hakaret edilmeyi haketmez... en aşağılık suçu işleyen birisi dahi mahkemede belli bir seviye ölçüsünde yargılanır...

burada ahkam kesip sen böyle yaparsan sana böyle derler bu hareket şununla tabir olunur vs.. gibi hükümler verip DH nin bedava avukatlığını yapmak sana kaldı galiba...! evet dediğin gibi birisi çıkıp kötü birşeyde söyleyebilir, ALLAH razı olsun kardeşte diyebilir, veya hiç birşey diyen olmayabilirde... bu durumda bir rahatsızlık olduğu vakit gerekirse mesajıda silebilirdim... birşeyin olumsuz yönü düşünülerekte o şeyi yapmaktan geri çekilmek karamsal insanların işidir...

ayrıca sizin nufus cüzdanınızın arkasında dini kısmında islam yazmıyormu...? islamın hükümleri azda olsa sizi ilgilendirmiyormu...? ilk olarak yukarıda yazdığım şeyler normal konuşmaya muhabbet olma kavlinden sayılması gerekir bunu abartmanın, aşırmanın taşırmanın bir anlamı yok... ayrıca bilinçsiz bir şekilde serseri mermi gibi bir oraya bir buraya sıçramak ( bulaşmak ) hiç iyi birşey değildir...

Edit: kelime eksikliği...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB19E078 -- 13 Temmuz 2012; 19:06:40 >

• quote:

quote:

Eğer karşımdaki adam ona haram buna haram diye gericilik yapıyorsa ben ona yobaz derim arkadaş

o zaman sana bir tavsiyede bulunayım... aklını kullanıp böyle hareket eden kişiden huccet ( delil ) istersen o da bu hükme delil getirebilirse, sen eksik yönünü anlamış olursun... eğer karşıdakinin delili yoksa boş konuşuyorsa o durumda kendisi eksik yönünü anlamış olur sorun ortadan kalkar... aşağılık bir kelime ile başkalarını damgalamaktan çok daha akıllıca bir yöntem değilmi...? kaldıki kimse doğruda olsa yanlışta olsa hakaret edilmeyi haketmez... en aşağılık suçu işleyen birisi dahi mahkemede belli bir seviye ölçüsünde yargılanır...

burada ahkam kesip sen böyle yaparsan sana böyle derler bu hareket şununla tabir olunur vs.. gibi hükümler verip DH nin bedava avukatlığını yapmak sana kaldı galiba...! evet dediğin gibi birisi çıkıp birisi kötü birşeyde söyleyebilir, ALLAH razı olsun kardeşte diyebilir, veya hiç birşey diyen olmayabilirde... bu durumda bir rahatsızlık olduğu vakit gerekirse mesajıda silebilirdim... birşeyin olumsuz yönü düşünülerekte o şeyi yapmaktan geri çekilmek karamsal insanların işidir...

ayrıca sizin nufus cüzdanınızın arkasında dini kısmında islam yazmıyormu...? islamın hükümleri azda olsa sizi ilgilendirmiyormu...? ilk olarak yukarıda yazdığım şeyler normal konuşmaya muhabbet olma kavlinden sayılması gerekir bunu abartmanın, aşırmanın taşırmanın bir anlamı yok... serseri mermi gibi bir o yana bir bu yana sıçramakta iyi birşey değildir...

Edit: kelime eksikliği...

Ya yerim delilini, o haram bu haram diye ortalıkta gezinen adam yobazdır kardeşim. Sanane haramlardan? Haramsa bana haram, sana mı haram? Ne akıllıca yönteminden bahsediyorsun kardeşim, adam yalan yanlış hadisleri getiriyor, kendi kafasına göre bu haramdır diyor oldu bitti. Banane adamın delil getirmesinden? O adamla mı uğraşacağım? Eksik yönü varsa kendisi kapatsın, bunu ben mi yapacağım? Valla bu durumda adam hala yobaz olmuş oluyor. Çünkü kendi eksiğini gidermiş olması, her yerde din tacirliği yapacağı gerçeğini değiştirmiyor. Yahu kardeşim şaka mısın? Yobaz ifadesi bir hakaret değildir. Yobaz demek, zorbacı demektir. Sen bu ifadeyi kendi kafanda hakaret olarak şekillendirmişsin ki ifade edildiği zaman rahatsız oluyorsun. Ohoo, sen böyle yaparsan seninle anlaşamayız. Sanki şerefsiz ifadesi kullandık. Hey Allah'ım.

Ben kimseye ahkam kesmiyorum, neyin ne olduğunu söylüyorum. Bu hükümleri vermek forumu tanıyan biri için zor değil. Ben avukatlık yapmıyorum. Konuyu batırma diyorum bu kadat basit. Sen mesajı silene kadar konu çoktan silinmiş olurdu merak etme sen. Tamam sen pozitif ol, her yerde dini savun o konuları da kapattır için rahat etsin o zaman.

Ya kardeşim ne saçmalıyorsun? Ben burada dinin hükümlerinden mi bahsediyorum ya şaka mısın sen? Yukarıda yazdığın yazının yarısı dinle ilgiliydi, tamamen dini tartışmaya kayabilecek bir yazıydı. Ben bunu ne abartıyorum, ne aşırıyorum ne de taşırıyorum. Senin gibi adamlar yüzünden onlarca konu kapanıyor bu forumda yettiniz artık. Gidin başka yerde yapın tacirliğinizi. Benim bir o yana bir bu yana sıçradığım yok, sen yanlış yere sıçramışsın sadece hepsi bu.

• quote:

Ya yerim delilini, o haram bu haram diye ortalıkta gezinen adam yobazdır kardeşim. Sanane haramlardan? Haramsa bana haram, sana mı haram? Ne akıllıca yönteminden bahsediyorsun kardeşim, adam yalan yanlış hadisleri getiriyor, kendi kafasına göre bu haramdır diyor oldu bitti. Banane adamın delil getirmesinden? O adamla mı uğraşacağım? Eksik yönü varsa kendisi kapatsın, bunu ben mi yapacağım? Valla bu durumda adam hala yobaz olmuş oluyor. Çünkü kendi eksiğini gidermiş olması, her yerde din tacirliği yapacağı gerçeğini değiştirmiyor

1-) islam seni ilgilendirmiyorsa veya başkasının o haram bu haram demesi canını sıkıyorsa... karşılık olarak ben bu inanca mensup değilim kardeşim sen git enerjini, vaktini yaptığın tebliği başkasına harca diyebilirsin... delirmeye gerek yok...
    2-) sanane haramdan diye bir kavram islamda yoktur zira 54 farzın 18. si İyiliği emredip kötülükten alıkoymaktır... bu müslüman olan herkese farzdır...
    3-) haramsa bana haram diyede birşey yoktur... islamda günaha rıza günah, küfre ( kafirliğe ) rıza küfürdür... bu islamın bel kemiği niteliğinde genel hükmüdür...
    4-) adam yalan yanlış delil getiriyorsa, müslümansan doğru olana yönlendirmende senin üzerine farzdır ki (bknz 2. ve 3. madde ) yukarıdaki temel hususlardan haberi olmayanın yalan yanlış hadisi doğrusundan ayıramayacağı için büyük ihtimal adam dediğin kişinin dedikleride doğrudur...
    5-) hiç islamla alakası olmayan birisi dahi birinde bir eksiklik görünce uyarır.. bu medeniyetin gerekliliğidir... kaldıki iyiliği emretmek 54 farzdan birisi demiştik...
    6-) kimsenin eksikliği hatası değil asıl hata yanlışı görüpte senin gibi banane bundan deyenlerin varolmasıdır...bu yüzden başkalarının eksikliğine eleştiri yönünden değil yaptırım yönünden yaklaşırsan kendinin ağrı dağı kadar olan ekskliğinide görmüş olursun....
    7-) yukarıda belirtilen din adına temel unsurlardan haberin olmadan ( haberin olmadığını bile bilmeden ) kimin din tacirliği yapıp yapmadığnı anlamanda oldukça zordur... bu aynı yer çekiminden haberi olmayan birisinin quantum fiziği ile ilgili yorum yapmasına benzer...

kimseye zararı ziyanı bulunmayan yazdığım masumane iletiye bu kadar muhalefet etmeseydin ( buraya kirlilik yapmaktan öte arkadaşlara faydalı birşeyler yazabilseydin ) bu polemik ortaya çıkmazdı... bana laf söylemeden iğneyi önce kendine batır... ayrıca buraya bana cevaben sabaha kadar yazı yazsan bende yazdıklarına sabaha kadar cevap yazsam tıpkı yukarıdakiler gibi yazdıklarındaki bağnaz yapıyı ortaya çıkarmaya gücüm yeter evelALLAH ama artık cevap verme tenezzülünde bulunmuyorum... zira karşımdaki muhatap alınmıyacak birisini fazla ciddiye almam bana zaten gereğinden fazla zaman kaybettirdi... hadi selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB19E078 -- 13 Temmuz 2012; 21:03:47 >

• Berberlerdeki moser traş makinesinden sipariş verdim yorumlar çok olumluydu.
  • quote:

quote:

Ya yerim delilini, o haram bu haram diye ortalıkta gezinen adam yobazdır kardeşim. Sanane haramlardan? Haramsa bana haram, sana mı haram? Ne akıllıca yönteminden bahsediyorsun kardeşim, adam yalan yanlış hadisleri getiriyor, kendi kafasına göre bu haramdır diyor oldu bitti. Banane adamın delil getirmesinden? O adamla mı uğraşacağım? Eksik yönü varsa kendisi kapatsın, bunu ben mi yapacağım? Valla bu durumda adam hala yobaz olmuş oluyor. Çünkü kendi eksiğini gidermiş olması, her yerde din tacirliği yapacağı gerçeğini değiştirmiyor

1-) islam seni ilgilendirmiyorsa veya başkasının o haram bu haram demesi canını sıkıyorsa... karşılık olarak ben bu inanca mensup değilim kardeşim sen git enerjini, vaktini yaptığın tebliği başkasına harca diyebilirsin... delirmeye gerek yok...
    2-) sanane haramdan diye bir kavram islamda yoktur zira 54 farzın 18. si İyiliği emredip kötülükten alıkoymaktır... bu müslüman olan herkese farzdır...
    3-) haramsa bana haram diyede birşey yoktur... islamda günaha rıza günah, küfre ( kafirliğe ) rıza küfürdür... bu islamın bel kemiği niteliğinde genel hükmüdür...
    4-) adam yalan yanlış delil getiriyorsa, müslümansan doğru olana yönlendirmende senin üzerine farzdır ki (bknz 2. ve 3. madde ) yukarıdaki temel hususlardan haberi olmayanın yalan yanlış hadisi doğrusundan ayıramayacağı için büyük ihtimal adam dediğin kişinin dedikleride doğrudur...
    5-) hiç islamla alakası olmayan birisi dahi birinde bir eksiklik görünce uyarır.. bu medeniyetin gerekliliğidir... kaldıki iyiliği emretmek 54 farzdan birisi demiştik...
    6-) kimsenin eksikliği hatası değil asıl hata yanlışı görüpte senin gibi banane bundan deyenlerin varolmasıdır...bu yüzden başkalarının eksikliğine eleştiri yönünden değil yaptırım yönünden yaklaşırsan kendinin ağrı dağı kadar olan ekskliğinide görmüş olursun....
    7-) yukarıda belirtilen din adına temel unsurlardan haberin olmadan ( haberin olmadığını bile bilmeden ) kimin din tacirliği yapıp yapmadığnı anlamanda oldukça zordur... bu aynı yer çekiminden haberi olmayan birisinin quantum fiziği ile ilgili yorum yapmasına benzer...

kimseye zararı ziyanı bulunmayan yazdığım masumane iletiye bu kadar muhalefet etmeseydin ( buraya kirlilik yapmaktan öte arkadaşlara faydalı birşeyler yazabilseydin ) bu polemik ortaya çıkmazdı... bana laf söylemeden iğneyi önce kendine batır... ayrıca buraya bana cevaben sabaha kadar yazı yazsan bende yazdıklarına sabaha kadar cevap yazsam tıpkı yukarıdakiler gibi yazdıklarındaki bağnaz yapıyı ortaya çıkarmaya gücüm yeter evelALLAH ama artık cevap verme tenezzülünde bulunmuyorum... zira karşımdaki muhatap alınmıyacak birisini fazla ciddiye almam bana zaten gereğinden fazla zaman kaybettirdi... hadi selametle...

1-) Ben müslümanım, ama yobazın birinin çıkıp da orda burda o haram bu haram diye dolanması sinirlerimi bozuyor. Ayrıca konu islamın beni ilgilendirip ilgilendirmemesi değil. Konu, alakalı alakasız her yerde konuyu islam konusuna çevirmek. Ayrıca bu tür birine ben bu inanca mensup değilim dersen yanacaksın demeye başlar. Bunun bir faydası yok o yüzden.
    2-)Sanane haramdan diye bir kavram var kardeşim. Kimse kimsenin dini bekçiliğini yapamaz. Allah peygamberimize bile demiştir, biz seni onlara bekçi diye göndermedik diye. Peygambere bile diyor Allah. Orda burda o haram bu haram diye dolaşarak kimseye iyiliği emredip, kötülükten alıkoyamazsın. Bunu yapacaksan git ahlaktan bahset, iyilikten bahset, iyi insan olmaktan bahset, dinin gereklerinden değil.
    3-) Var kardeşim nasıl yok. Sen ortalıkta o haram bu haram diye gezinemezsin. Bunun kimseye de bir faydası olmaz, sadece insanları dinden soğutmuş olursun hepsi bu.
    4-) Farz olabilir, ama benim doğru delil getirecek yeterli bilgim yok. Yalan yanlış hadisi doğrusundan ayırma diye bir şey yok. Ortalıkta çok fazla sahte hadis dolanıyor, bu sahte hadisler de kafa bulandırıyor. Eğer adam dediğim kişinin dedikleri doğruysa din yalandır o zaman.
    5-) Beyni yıkanmış birini uyarsan ne değişecek? İslamla alakası olmayan adam islam hakkında ne bilecek de uyaracak? Ha uyarmaktan kastın din dışında kalan şeylerse ben onu zaten yapıyorum.
    6-) Asıl hata ortada hiçbir şey yokken dinin propagandasını yapanların var olmasıdır. Oysa ki kardeş kardeş kendi aranızda takılsanız hiçbir sorun kalmayacak. Eğer gördüğüm yanlışı düzeltemeyeceksem o yanlışı düzeltmek için çabalamam kardeşim bu kadar basit. Başkaların eksikliğinden banane kardeşim? Ben eleştirel yaklaşıyorum, yaptırım yönünden yaklaşmak nedir? Eksiği olana ceza mı keseceğiz? Din yönünden Ağrı Dağı kadar eksiğim olabilir, ama düşünsel yönden hiçbir eksiğim yok. Bu yönde sende eksiklik de yok. Eksiklik olabilmesi için önce bir şeylerin olması gerekir.
    7-) Dinde zorlama yoktur, sürekli dini anlatmak zorunda da değilsin. Kimin din tacirliği yapıp yapmadığını gayet net anlayabiliyorum. Bunları din adına temel unsurlardan haberim olmadan, haberim olmadığını bile bilmeden yapabiliyorsam bu büyük başarıdır. Komiksin. Birinin din tacirliği yapıp yapmadığını bilmek için alim olmaya gerek yok, her yerde dini anlatan adam din taciridir bu kadar basit. Yani quantum fiziği ile ilgili yorum yapabilmem için yer çekiminden haberimin olmasına gerek yok bu konuda.

Senin masumane dediğin ileti konuyu kapattırabilme potansiyeline sahip. Zararı ziyanı bulunmuyorsa bu şimdilik geçerli. Kirlilik yaratan sensin. Konuyla alakasız şeyler yazarak en büyük kirliliği sen yaratıyorsun. Ben seni uyardım sadece. Sen uyarımı anlamayıp üzerine giderek daha da büyük bir kirliliğin içinde boğuldun. Burda iğne batırılacak bir durum yok kardeşim. Sen bir yanlış yaptın ben de doğrusunu söyledim bu kadar basit. Bağnaz? Ah komiksin. Burda bağnaz olan kim acaba merak ediyorum. Dindar adam kalkmış bana bağnaz diyor. Senin benim hiçbir yönümü ortaya çıkarmaya yönün yetmez. Sende o kapasite yok. Hah, ben de bunu istiyordum. Selametle selametle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodie*

Berberlerdeki moser traş makinesinden sipariş verdim yorumlar çok olumluydu.

O traş makinesi iyidir ya, tipik traş makineleriyle uzun sakalı kesemezsin zaten.
  • baycan sakalların cıktım ı
  • 17 yaşındayım aralıkta 18e girecem lanet olsun favori bile yok O yüzden saçımı kısa kestirmiyorum üsttekiler biraz uzuyor da kulağın orta hizasına falan geliyor anca öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Orijinalden alıntı: yarrbay26

sakal kötü diyende %80 sakal cıkmıyordur sakal iyidir sakal erkeğin makyajıdır

Ya bir yürü git, sakal iyiymiş. Her gün sakal kesmeye mi uğraşacan eğer resmi bir kurumda çalışıyorsan? Sakal iyi değil diyenler sakalla uğraşmaktan bıkmış tiplerdir. Asıl sakal iyi diyenler sakalsız, köse olan tipler. Sakalı olan adam o hevesten geçmiş oluyor. Sakalı olmayan ise hevesini almak istiyor olay bu.

üslubunu beğenmedim :)
  • Hala anlamamak için ek gayret gösterip, 10 kişi defans yapan korkak bir takım modunda savunmadasınız.
    Arkadaş, "çocuk" yerine konmak nasıl bir duygu? Kendi başına bir evde kendi kendini geçindirip, kira verip fatura yatırırken ve bütün bunları tamamen kendi alın terinle kazandığın parayla yaparken hala "çocuk" yerine konmak nasıl bir duygu bir açıklayın önce, önce siz bu duyguyu açıklayın ondan sonra sakalın kötü birşey olduğunu savunun bana. Yahu işyerime girerken işyeri kimliğimi gösterdiğim halde "Buldun mu onu?" diye soruyor bilhassa yeni güvenlikçiler, açıklayıp önlerine her ihtimale karşı sakladığım maaş bordrosunu koyunca da "Yaa öyle mii çok küçük gösteriyon da onun için şeyettiydim ben" moduna giriyorlar. Allah kahretsin daha babasının aldığı şekeri yiyen ve durmadan zırlayan sinir bir veletim değil mi? Yakında arabamı alırım, onda da her polis durdurur beni, ehliyet sormaya. Bir de onun derdini çekeriz. Yahu yaşımı inandırmak için artık kimliğimin altındaki "22.01.1993" ibaresini göstermekte yetmiyor, bir de tutup resme bakıyor. Utanmasa TC kimlik no'dan sorgulama yapacaklar. "Du bakim ... Ha tamam rersme baktım da benziyo mu diye" Hö dedim. Sadece bir paket sigara almak için sahte kimlik çıkartacak değilim ya. Artık gerçekten zoruma gidiyor herşey. 19,5 hadi 20 diyelim 20 yaşındayım. Akranlarım Üniversite okurken, benim elim ekmek tutuyor Allah'ıma bin şükür. Krediye girmeden, borç almadan kendi biriktirdiğim parayla, bomboş bir evi dizdim, İstanbul gibi bir ilde. Üstelik, Vestel 96 Ekran LCD TV, Hotpoint Ariston Ofis buzdolabı, Elektrik Ocağı, Elektrikli Şofben, Karyola, Gardrop Yatak ve Ütü sıfır alındı. İki çekyat, elektrik süpürgesi, 2 büyük 1 küçük halı, Çamaşır Makinesi ve Fırın da 2. el alındı. Ev kirası veren fatura yatıran ve bütün bunların yanında da altına bir araba çekmeyi düşünen birisi olarak hala 15 yaşında çocuk muamelesi görmek gerçekten çok ama çok zor.

Şimdi söyleyin, benim yerimde olsanız, yaşıtınız kızlar küçük gözüyle bakarken, sigara dahi alamazken, hatta işyerinize dahi girmekte zorluk yaşarken, her gün traş olmayı tercih etmez misiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

sakal kötü diyende %80 sakal cıkmıyordur sakal iyidir sakal erkeğin makyajıdır

Ya bir yürü git, sakal iyiymiş. Her gün sakal kesmeye mi uğraşacan eğer resmi bir kurumda çalışıyorsan? Sakal iyi değil diyenler sakalla uğraşmaktan bıkmış tiplerdir. Asıl sakal iyi diyenler sakalsız, köse olan tipler. Sakalı olan adam o hevesten geçmiş oluyor. Sakalı olmayan ise hevesini almak istiyor olay bu.

üslubunu beğenmedim :)

Yapacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hala anlamamak için ek gayret gösterip, 10 kişi defans yapan korkak bir takım modunda savunmadasınız.
    Arkadaş, "çocuk" yerine konmak nasıl bir duygu? Kendi başına bir evde kendi kendini geçindirip, kira verip fatura yatırırken ve bütün bunları tamamen kendi alın terinle kazandığın parayla yaparken hala "çocuk" yerine konmak nasıl bir duygu bir açıklayın önce, önce siz bu duyguyu açıklayın ondan sonra sakalın kötü birşey olduğunu savunun bana. Yahu işyerime girerken işyeri kimliğimi gösterdiğim halde "Buldun mu onu?" diye soruyor bilhassa yeni güvenlikçiler, açıklayıp önlerine her ihtimale karşı sakladığım maaş bordrosunu koyunca da "Yaa öyle mii çok küçük gösteriyon da onun için şeyettiydim ben" moduna giriyorlar. Allah kahretsin daha babasının aldığı şekeri yiyen ve durmadan zırlayan sinir bir veletim değil mi? Yakında arabamı alırım, onda da her polis durdurur beni, ehliyet sormaya. Bir de onun derdini çekeriz. Yahu yaşımı inandırmak için artık kimliğimin altındaki "22.01.1993" ibaresini göstermekte yetmiyor, bir de tutup resme bakıyor. Utanmasa TC kimlik no'dan sorgulama yapacaklar. "Du bakim ... Ha tamam rersme baktım da benziyo mu diye" Hö dedim. Sadece bir paket sigara almak için sahte kimlik çıkartacak değilim ya. Artık gerçekten zoruma gidiyor herşey. 19,5 hadi 20 diyelim 20 yaşındayım. Akranlarım Üniversite okurken, benim elim ekmek tutuyor Allah'ıma bin şükür. Krediye girmeden, borç almadan kendi biriktirdiğim parayla, bomboş bir evi dizdim, İstanbul gibi bir ilde. Üstelik, Vestel 96 Ekran LCD TV, Hotpoint Ariston Ofis buzdolabı, Elektrik Ocağı, Elektrikli Şofben, Karyola, Gardrop Yatak ve Ütü sıfır alındı. İki çekyat, elektrik süpürgesi, 2 büyük 1 küçük halı, Çamaşır Makinesi ve Fırın da 2. el alındı. Ev kirası veren fatura yatıran ve bütün bunların yanında da altına bir araba çekmeyi düşünen birisi olarak hala 15 yaşında çocuk muamelesi görmek gerçekten çok ama çok zor.

Şimdi söyleyin, benim yerimde olsanız, yaşıtınız kızlar küçük gözüyle bakarken, sigara dahi alamazken, hatta işyerinize dahi girmekte zorluk yaşarken, her gün traş olmayı tercih etmez misiniz?

Ne saçmalıyorsun kardeşim? Çocuk yerine konmaktan sıkıldığına göre korkak moduna geçen sensin burda. Bizim bir şeyi savunduğumuz yok. Sakal gayet gereksiz bir şeydir, hevesi çıkana kadardır. Çıktıktan sonra bir önemi kalmaz, bunu anlatmaya çalışıyoruz. Sakal dertsiz başına dert olur. Asıl sen anlamıyorsun bizi.

Çocuk yerine konuyorsan tipin oturmamıştır kardeşim. Bu kadar basit. 16 yaşındaki çocukta da sakal çıkıyor. Sorun sakalında değil yani, tipinde. Bakar abi, tipin aşırı ufak gösteriyorsa bakar tabi. Şüphe eder adam, bunda kızacak bir şey yok. Sakalına değil, tipine yan.

Yoo, ben takmazdım bu durumu. Çocuk sanan sansın kardeşim, banane. Hiç sorun etmem.

• 16 yaşındaki çocukların elini kolunu sallayarak yaptığı işleri her defasında kimlik göstererek yapmaktan bıktım. Sigara almak için çıktığım mekâna tekrar girerken aynı kişiye kimlik göstermek... Ama tabi hala baba parası yiyen bi velet gözüyle bakılmayı takmamalıyım değil mi ne de olsa 120 tonluk lokomotifin 1000 tonluk vagon dizisinin arasına girerek para kazanıyorum ama hala çocuğum yani neyini takıyorum ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

benimde vardı sarımsaklı sakal konum 2008 den kalma bundan etkilenerek açmıştım tutmuştu oda 4 yıl oldu hala konu ile ilgili pm alırım işe yaradımı diye bıktım artık

İşe yaradı mı gerçekten ? 2 ayda etkisi varsa başlıyorum
  • quote:

Hala anlamamak için ek gayret gösterip, 10 kişi defans yapan korkak bir takım modunda savunmadasınız.

yürü be kim tutar seni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

16 yaşındaki çocukların elini kolunu sallayarak yaptığı işleri her defasında kimlik göstererek yapmaktan bıktım. Sigara almak için çıktığım mekâna tekrar girerken aynı kişiye kimlik göstermek... Ama tabi hala baba parası yiyen bi velet gözüyle bakılmayı takmamalıyım değil mi ne de olsa 120 tonluk lokomotifin 1000 tonluk vagon dizisinin arasına girerek para kazanıyorum ama hala çocuğum yani neyini takıyorum ki...

16 yaşındaki çocuktan ufak gösteriyorsan yapacak bir şey yok. Sakalın suçu değil o. Kim nasıl bakarsa baksın takmayacaksın. Takarsan kendine zararı. Sürekli şunu yapıyorum, bunu yapıyorum ama hala çocuk muamelesi görüyorum ayaklarını geç. Kimseyi ilgilendirmiyor senin yaptığın iş, aldığın eşyalar.
  • kıl kötü ya :D
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.