Şimdi Ara

sakalları kesmek için jilet kaç yaşında vurulmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
59.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 19 yaşındayım. 2-3 haftada 1 berberde makinayla aldırıyorum. ama hiç pürüssüz, sinek kaydı olmuyor. köse değilim yani sakallarım çabuk çıkıyor ama jilette vurmuyorum. şimdi hergün yada 2-3 günde bir uğraşmak istemiyorum. Acaba jiletle kesmeye ne zaman başlayayım?

ayrıca ben nasıl tıraş olunacağını bilmiyorum. yani makina alıp kendim evde traş olmak istiyorum ama yüzümü keserim diye korkuyorum. yada yamuk keserim diye. böyle televizyonlarda reklamlarda gördüğümüz o 3 tane başlıklı olan makinalar nasıl oluyor? yani nasıl kullanılıyor onlar? yoksa normal küçük ince olanlarmı daha iyi ?

tavsiyelerinizi bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Erken Yaşta Jilet Kullanmanın Sakıncaları ve Jilet Vurma Yaşı

Sakalı kesmek için jilet kullanma yaşı, kişinin cilt tipine, sakal yoğunluğuna ve gelişimsel özelliklerine göre değişebilir. Genellikle jilet kullanımı için önerilen yaş aralığı 15-17'dir. Ancak bazı kişilerde sakal daha erken yaşlarda çıkabilir veya daha geç yaşlarda yoğunlaşabilir.

Erken Yaşta Jilet Kullanmanın Sakıncaları

Sakala jilet vurmak için çok erken yaşlarda başlamak bazı sakıncalara yol açabilir:

• Cilt tahrişi ve kızarıklık: Erken yaşlarda cilt daha hassastır ve jilet kullanımı kızarıklık, yanma ve kaşıntı gibi cilt problemlerine neden olabilir.
    • Tüylerin kalınlaşması: Jileti erken kullanmak, tüylerin daha kalın ve sert çıkmasına neden olabilir. Bu durum özellikle yüz bölgesi için istenmeyen bir sonuç olabilir.
    • Yara izi oluşumu: Jilet kullanımına alışkın olmayan kişilerde yanlış teknikler kullanmak yara izi oluşumuna yol açabilir.
    • Enfeksiyon riski: Jilet, ciltte küçük kesikler oluşturabilir ve bu da enfeksiyon riskini artırabilir.

Jilet Kaç Yaşında Kullanılmalı?

Sakala jilet vurma yaşı için belirli bir kural yoktur, ancak genellikle aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulur:

• Sakal yoğunluğu: Sakal yeterince yoğunlaştıktan sonra jilet kullanımı daha etkili olur.
    • Cilt tipi: Hassas ciltler için jilet kullanımı daha geç yaşlarda önerilir.
    • Bireysel gelişim: Herkesin gelişim hızı farklıdır. Bazı kişilerde sakal daha erken yaşlarda çıkabilir.

Genel olarak, 15-17 yaş aralığı jilet kullanımı için uygun bir yaş olabilir. Ancak kendi cilt tipinizi ve sakal gelişiminizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Şüphe duyduğunuz durumlarda bir dermatoloğa danışabilirsiniz.

16 Yaşında Sakala Jilet Vurulur mu?

16 yaş, sakala jilet vurmak için uygun bir yaş olabilir, ancak cilt hassasiyeti ve sakal yoğunluğu gibi faktörleri göz önünde bulundurmak gerekir. Cildiniz hassassa veya sakalınız yeterince yoğunlaşmadıysa, jilet kullanımını ertelemeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben 16 yaşındayım. ergen bıyıklarını falan yanda çıkanları kestim jiletle. bir an önce çıkmaya başlasın diye. şimdi az az çıkıyor. yani 1 hafta kesmessem belli oluyor bıyıklar ve yanlar falan. zaten çıkmasını istiyorum. sürekli vuruyorum jilet bu yüzden. mutluyum. saygılar.
  • hoca ben ergen değilim yani bıyıklar,sakallar sert yani. ama jiletle almıyorum. hep makinayla aldırıyorum. sorun ne zaman jilet kullanmalıyım. ayrıca jilet gibi kesen makina varmıdır?. Makina kullanmayı öğrenebilirmiyim tek başıma
  • Jiletle al. Makine tahriş eder. 40 yaşından sonra cilt kurumaya başlayınca tavsiye ediyorlar makinayı.
  • ne kadar önemli bi konu kes işte ne zaman istersen millette ne sorunlar var (bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_47606184/tm.htm)
  • 15 yaşından beri jiletle alıyorum, genetik olarak kıllıyım zaten. Farkeden bişey olmadı. Makine ile bıyıklarımı alıyorum, daha rahat. Haftada 1 jiletle sakalı alıyorum, yanakta çıkmıyor.(Köse değilim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

hoca ben ergen değilim yani bıyıklar,sakallar sert yani. ama jiletle almıyorum. hep makinayla aldırıyorum. sorun ne zaman jilet kullanmalıyım. ayrıca jilet gibi kesen makina varmıdır?. Makina kullanmayı öğrenebilirmiyim tek başıma

Dericiye gidip tüylü deri iste. eve gidip makineyle deneme yap derinin üzerinde. Tecrubelenirsin böylece traş olurken hata yapma olasılığın azalır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jilet iyidir, cildi temizler. jel ve uc basli tiras bicagi al kendine. permatik gibi degil onlar abanmadikca kanamaz cok rahat olursun tirasini.
  • Gillette Mach3 Turbo FTW!
  • askerlikten önce jilet vurma
  • 16 yaşından beri jiletle kesiyorum bi zararı yok
  • genç adamsın vur jileti bnde öyle yapıyorum 17 yaşındayım
  • 14-15 yaşımdan beri jiletle traş olurum. 3 bıçaklı tavsiyemdir. Tamamen suratım sakalla dolu değil yani dolu ama ufak tefek bağzı yerlerde çıkmadı. Vur jileti gitsin aynı yaştayız.
  • kesin şu simitçi bıyıklarını adamı hasta etmeyin
  • nerendeki sakalları bide makina alın en ıyısı braun falan ben aldım 17 yasımdan beri jiletle alıyordum artık makina çok iyi ya
  • Arkadaşlar makina alıcam.sağolun

jilete gerek yok şuan. en geç 2 sene içinde başlıycam jilete
  • ne zaman cıkarsa ozaman kes. benim lise 1de cıkmaya başlamıştı ozamandan beri tıraş oluyorum yani yaklaşık 10-11yıldır falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trk.

ben 16 yaşındayım. ergen bıyıklarını falan yanda çıkanları kestim jiletle. bir an önce çıkmaya başlasın diye. şimdi az az çıkıyor. yani 1 hafta kesmessem belli oluyor bıyıklar ve yanlar falan. zaten çıkmasını istiyorum. sürekli vuruyorum jilet bu yüzden. mutluyum. saygılar.

ben 22 yasındayım hayla makıneyle alıyom acelen neyse nasıl olsa çıkacak bi de sen kız arkadaşı 110 TL lık gomlek begenen çocuk deilmisin yaşını belirtseydin keşke herkes alma derdi yani boşuna uzamış konu

• quote:

Orijinalden alıntı: CSI_00

quote:

Orijinalden alıntı: trk.

ben 16 yaşındayım. ergen bıyıklarını falan yanda çıkanları kestim jiletle. bir an önce çıkmaya başlasın diye. şimdi az az çıkıyor. yani 1 hafta kesmessem belli oluyor bıyıklar ve yanlar falan. zaten çıkmasını istiyorum. sürekli vuruyorum jilet bu yüzden. mutluyum. saygılar.

ben 22 yasındayım hayla makıneyle alıyom acelen neyse nasıl olsa çıkacak bi de sen kız arkadaşı 110 TL lık gomlek begenen çocuk deilmisin yaşını belirtseydin keşke herkes alma derdi yani boşuna uzamış konu

ben sana 22 yaşında olamazsın demedim.

• Okul bitmeden jilet vurmamalısın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.