Şimdi Ara

sakalli vesikalik olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sakalimi kesmeden vesikalik cekinsem olir mu ben hic sakalli vesikalik gormedim tuhafima gidiyor siz ne dusunuyosunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sakallı Vesikalık Fotoğraf Olur mu?

Vesikalık Fotoğrafta Sakal Olur Mu?

Pasaport, ehliyet ve diğer resmi belgeler için çekilen vesikalık fotoğraflar, genellikle belirli standartlara uymak zorundadır. Sakal, bu standartlar arasında tartışmalı bir konudur.

İçişleri Bakanlığı Yönetmeliği

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın Nüfus Cüzdanı Düzenleme ve Verme Yönetmeliği'ne göre, vesikalık fotoğrafta;

• Kişinin yüzünün net bir şekilde görünebilmesi,
    • Gözlerin açık ve bakışların objektife çevrilmiş olması,
    • Fondaki renklerin açık ve kontrastlı olması,
    • Yüzde veya başta herhangi bir aksesuar bulunmaması şartları aranmaktadır.

Bu yönetmelik, sakal hakkında açık bir hüküm içermemektedir.

Polis Genel Müdürlüğü Uygulaması

Polis Genel Müdürlüğü, vesikalık fotoğraf çekiminde uygulamasına ilişkin talimatlar yayınlamıştır. Bu talimatlara göre, sakalın fotoğrafta bulunmasının sakıncası yoktur. Ancak sakalın yüz hatlarını kapatmaması ve fotoğrafın kalitesini bozmaması gerekmektedir.

Yurtdışı Seyahatleri İçin

Pasaport ve vize başvuruları için gereken biyometrik fotoğraflar, daha sıkı standartlara tabidir. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından belirlenen biyometrik fotoğraf kurallarına göre;

• Kişinin tüm yüzünün net bir şekilde görünebilmesi,
    • Gözlerin açık ve bakışların kameraya çevrilmiş olması,
    • Ağzın kapalı olması,
    • Yüzde veya başta herhangi bir aksesuar bulunmaması gerekmektedir.

ICAO'nun kurallarında da sakal hakkında açık bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak bazı ülkeler, biyometrik fotoğrafta sakal bulunmasını yasaklayabilir. Bu nedenle, yurtdışı seyahatleri için vesikalık fotoğraf çektirirken, gideceğiniz ülkenin pasaport ve vize kurallarını kontrol etmeniz önerilir.

Sonuç olarak, Türkiye'de vesikalık fotoğrafta sakal olmasının herhangi bir yasal engeli bulunmamaktadır. Ancak bazı ülkeler biyometrik fotoğraflarda sakal bulunmasını yasaklayabilmektedir. Bu nedenle, yurtdışı seyahatleri için vesikalık fotoğraf çektirirken, gideceğiniz ülkenin kurallarını kontrol etmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğim kadarıyla yasak. Vesikalık fotoğrafta kişilerin yüzleri net bir şekilde görünmeli.
  • Zaten fotografci sopluyor kendini bile taniyamiyorsun

• Sakalini kesmek istemiyorsan , fotoğrafciya soyle sakallarini yok etsin programla

• mstf0099 M kullanıcısına yanıt
    istediğin gibi çektirirsin tabi. yasak ne demektir içeri mi atacaklar? pasaporttaki bile sakallı benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

istediğin gibi çektirirsin tabi. yasak ne demektir içeri mi atacaklar? pasaporttaki bile sakallı benim

Pasaportta önemli olan alın ve kulaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Berlinetta

quote:

Orijinalden alıntı: davidddd

Pasaportta önemli olan alın ve kulaklar.

sakallı vesikalık olur anlamına gelir sonuçta?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim vesikalıkta 9 cm çinli şeyi gibi sakal var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Bildiğim kadarıyla yasak. Vesikalık fotoğrafta kişilerin yüzleri net bir şekilde görünmeli.

17 yaşımdan beri bütün vesikalıklarım sakallı şu an 3 parmak uzunluğunda pasaportta emniyette ehliyette kimlikte tapuda heryerde kullandım hiçbir sıkıntısı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhabbetlere bak bir de matah bişeymiş gibi kaç yıldır sakallı bişey olmuyor yaa,olmaz tabi kimse seni sakallı diye alıp içeri atmaz lakin yarın bir gün iş başvurusunda bulunursun cv ne bakmadan atarlar,çok mu zor kardeşim kes sakallarını saçını başını düzelt misler gibi çektir koy kenara sakallı vesikalık nedir yeni moda mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.