Öncelikle herkese hayırlı forumlar diliyorum. Şöyle ki bu sene ösym nin düzenlediği ygs lys sınavlarının sonucu olarak 70.vsvs bininci bulunmaktayım. Hedefim hep makine mühendisliğiydi ne yazık ki itü odtü olmadı. Ama seneye kalarak zaman kaybetmek istemedim ve tercihlerimde istanbul dışında sakarya kocaeli ve uludağ ı tercih ettim ama önceliğim memleketim sakarya oldu (istanbul da ikamet ediyorum.). sakarya nın sıralamasının düşük olduğunu gördüm ve tabi ki düşündüm kocaeli varken neden sakarya sonrasında şunu farkettim insanların çoğu gerçekten okumak için değil de hani alem olsun biraz eğlenelim sosyalleşelim amacıyla çevre vesaire üniversiteyi beğenmiyorlar. benim gözlemlediğim bu ve sanırım sakarya çoğu imkan cihetiyle vesaire kocaelinden daha iyi durumda yani çoğu üniversiteden daha iyi durumda özellikle erasmus konusu beni daha çok celbetti. neyse daha üst sıralarda yer verdiğim için de sakarya büyük ihtimalle çıkacak. öncelikle bilgisi üst dönemler veya mezunların yardımcı olmasını umut ederekten sorularıma geçiyorum.
1- Okulun fitness salonu nasıl bir şey ihtiyacı karşılıyor mu? 2- Hazırlık sınavında 70 ve üzeri alabilmek için iyi bir lise eğitimi ve biraz da kişisel gelişim yeterli midir? Yani günlük konuşma ve grammar dan mi oluşuyor sınav? 3- ev veya yurt fiyatları ve önerileriniz nelerdir? (Kafama en çok takılan bu yani kayıtlardan sonra hızlı davranmam gerekiyor.) 4- okuldaki yemek fiyatları ve durumu nedir? 5- makine mühendisliği -hani evet itü odtü değil ama - sağlam bir eğitim sunuyor mu 6- serdivan ve çevresinde ya da ne bileyim çarşı da işte ingilizcedir , autocad ,solidworks gibi donanımları elde edebileceğim uygun fiyatlı kurslar mevcut mudur? 7- yurtlardaki internet hızı durumları nasıldır? 8- okulda öğrenci klüpleri elbet vardır ve ne gibi klüpler mevcut? (müziktir dağcılık olur trekking ne bileyim anime :) vs) 9- ayrıca bazı yerlerde gördüm ingilizce muaf olmayın mı desem kredi diğer derslerden alınır gibisinden . durum tam olarak nedir? 10- ayrıca aylık en az ya da ortalama ne kadar para gidiyor hayatımızı idame ettirebilmek için?
Şimdiden teşekkürler.
Tamamen kendime göre cevaplayacağım için fikrim olmayanları diğer arkadaşlar belirtirse daha yardımcı olur sana.
1) fitness salonuna hiç gitmedim ama BESYO nun imkanlarından faydalanan arkadaşlarım var (salondur parkurdur tenis-halısahadır)
2) Ben kendi açımdan gerek görmediğim için hazırlık sınavına girmedim hazırlığı okumadım da ama okulun yabancı diller bölümünde örnek aınav var incelemeni öneririm.
3) yurt fiyatları 4500-6000 arası en azından arkadaşlarımın kaldığı yurtlar. Ben şanslıydım ilk sene evdeydim. Ev fiyatları apart her şey dahil 1000-1200
4) Yemek 2 TL (geçtiğimiz sene) kesinlikle güzel yemekleri var
5)Saü genel olarak iyidir mühendislikte en büyük avantajı otomotiv sanayisinin merkezinde yer almasıdır
6)dil okulları çok var. Solid için makine müh odası yardımcı olabilir talep çok gelirse ama kurslar da var tabiki ayrı olarak
7)kalmadığım için fikrim yok
8)okulda her türlü kulüp var dağcılık dans bisiklet kamp. En büyük topluluk SaüEMK mühendislik başta olmak üzere okulun tüm bölümlerinden öğrencileri vardır tavsiye ederim etkinlik, teknik gezi ve ücretsiz eğitimlerini.
9) Sorunu anlamadım malesef
10) bu sana kalmış şöyle söyleyim. Belediye otobüsü 1.05 TL Minibüs 1.5 TL yemekhane 2 TL sosyal aktivitelerin kafelere gidersen orda harcayacağım paran sigara kullanıyorsan onun fiyatı eklenir. Yani harcayacağın para tamamen sana kalmış