Şimdi Ara

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kimse girmemiş heralde 0.o yok mu kazanan, okuyan, bilgi verecek olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ockham.s_katana -- 26 Ağustos 2020; 23:38:25 >

• up
  • Hocam ben iki senedir iü'deyim. Bu sene gene iü'de farkli bi bölüm kazandım. Elimden gelen her konuda yardımcı olabilirim.
  • iühf 2.sınıfa geçtim. Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumya64

Hocam ben iki senedir iü'deyim. Bu sene gene iü'de farkli bi bölüm kazandım. Elimden gelen her konuda yardımcı olabilirim.
    hocam okulu genel olarak nasıl buluyorsunuz? eksiklikleri veya artıları neler söyleyebilir misiniz? bir de merkez kütüphane restorasyona girmiş diye duydum, doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ockham.s_katana -- 26 Ağustos 2020; 23:12:53 >
  • Bende bu yıl kazandım
  • sonunda biri buldum :D koskoca twitter'da, instagram'da, bütün sosyal medyada kimse mi bir şey yazmaz, anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir Ekonomi Üniversitesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ockham.s_katana kullanıcısına yanıt
    Genel olarak çok iyi olmasa da ortalamanın üstünde bir üniversite olarak görüyorum. Kötü bir özelliği bence kontenjanların fazla olması ve bunun sonucunda kalabalık bir üniversite olması. Güzel ve ufak bir kampüsü var ama pek de bakımlı değil ( Merkez Kampüs için söylüyorum, diğerlerini bilmem ). Eğitiminin en azından okuduğum bölüm için iyi olduğunu düşünüyorum diğer bölümleri pek bilemem ama yine de Türkiye'deki çoğu yerden iyidir. Hazırlık sınıfı hakkında ise iyi şeyler söyleyen pek duymadım, o konuda biraz sıkıntılı. Merkez kütüphane de restore ediliyor, ne zaman biter bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLove

Genel olarak çok iyi olmasa da ortalamanın üstünde bir üniversite olarak görüyorum. Kötü bir özelliği bence kontenjanların fazla olması ve bunun sonucunda kalabalık bir üniversite olması. Güzel ve ufak bir kampüsü var ama pek de bakımlı değil ( Merkez Kampüs için söylüyorum, diğerlerini bilmem ). Eğitiminin en azından okuduğum bölüm için iyi olduğunu düşünüyorum diğer bölümleri pek bilemem ama yine de Türkiye'deki çoğu yerden iyidir. Hazırlık sınıfı hakkında ise iyi şeyler söyleyen pek duymadım, o konuda biraz sıkıntılı. Merkez kütüphane de restore ediliyor, ne zaman biter bilmiyorum.
    Sizce hazırlığa gitmeli miyim? ailem gitmememi istiyor ancak uzaktan eğitim ihtimali yüzünden hazırlığı seçip geri kalmamak istiyorum. yemekhane ücretleri ve lezzeti nasıl ortalama olarak? kulüp aktiflikleri nasıl?

Hazırlık eğitimi için iyi yorumlar duymadım ama deneyimlemediğim için ne söylesem yalan olur. Okul, eğitimin nasıl devam edeceği hakkında henüz net bir açıklama yapmadı ama muhtemelen uzaktan eğitime devam edilecek. Bu sene uzaktan eğitim için kullanılan web sayfasına 2020-21 güz dönemi sekmesi eklenmiş çünkü. Yemekhane ücreti 3,5 TL. Tabii yakında zam gelir diye düşünüyorum. Çorbalarını ve tatlılarını beğeniyorum, pilav-makarnada vasatlar. Sulu yemekleri, etleri de fena değil gibi. Genel olarak 7/10 derim. Birkaç tane kulüp var, zaman zaman etkinlikleri de oluyor ama pek de o işlere girme fırsatım olmadı.
  • LawLove kullanıcısına yanıt
    Sabahtan beri foruma yazıyorum çapa tıp kazanan var mı diye sonunda bi iu kazanan buldum
    Hocam cidden bende hiçbir yerde göremiyorum. Sizde bu yıl mi kazandınız, hangi bölüm?
    Artıları

Çok köklü bir okul. Tarihi bir kampüsü(beyazıt) var. Eğitim konusunda bazı bölümleri jyi(tıp, hukuk) bazı bölümler ortalamanın üzerinde . Yemekleri genel anlamda güzel ve ucuz oluyor ama yemek çok fazla insanı doyurmak için yapılıyor. bundan dolayı muhteşem bi yemek bekleme. Ulaşım konusunda çok iyi, metro istasyonu ve otobüs durakları çok yakın.

Eksileri

Beyazıt kampüsü çok güzel ama küçük. Beyazıt'ta sadece 4 fakülte var(hukuk, siyasal, iktisat, uzay bilimleri). Akademik kadrosu iyi fakat çok öğrenci var. Bu daha az kişiye ders veren üniversiteleri iü'nün önüne geçiriyor. Lokasyon iyi olması civarda ev ve yurt fiyatlarını uçuruyor. Kyk çıkıyor fakat çok uzak, yaklaşık 1.5 saat metro ile.
    Hocam ben hazırlık okudum. Benimki zorunluydu eğer zorunlu olmasaydı kesinlikle okumazdım. Hazırlık öncesi hiç ingilizcem yoktu, güç bela geçebildim hazırlïğı.Açıkcası hazırlığın bana çok faydası oldu ama 1 sene hazırlık okuyacağıma bölümüme devam etmeyi tercih ederdim.
    Dil anlamında kesinlikle faydalı. Verilen ödevler sosyal becerileri de geliştiriyor. Ayrıca bölüme başlamadan arkadaş ediniyorsunuz.

Yemeklerin lezzeti konusunda belli bir standart yok. Bazen çok güzel yemekler çıkıyor, hele piliç topkapı diye aliyyül ala bir yemek var ki ben hastasıyım. Bazen orman kebabı diye bir yemek çıkarıyorlar, o kadar eti zebil ediyorlar. Öğrencilerin çoğunluğu o yemeği yemiyor. Bu durum kedilere yarıyor. Her masada su, ekmek, limon sosu, sirke bulunuyor. Ekmekler genelde bayat, taş gibi oluyor. Bu yemekhane meseleleri olduğunda düzelttiler sonra tekrar bozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumya64 -- 27 Ağustos 2020; 2:13:3 >
  • astronomi hocam. kayıtlar için e devlet kullancakmışız heralde
  • quote:

Artıları

Çok köklü bir okul. Tarihi bir kampüsü(beyazıt) var. Eğitim konusunda bazı bölümleri jyi(tıp, hukuk) bazı bölümler ortalamanın üzerinde . Yemekleri genel anlamda güzel ve ucuz oluyor ama yemek çok fazla insanı doyurmak için yapılıyor. bundan dolayı muhteşem bi yemek bekleme. Ulaşım konusunda çok iyi, metro istasyonu ve otobüs durakları çok yakın.

Eksileri

Beyazıt kampüsü çok güzel ama küçük. Beyazıt'ta sadece 4 fakülte var(hukuk, siyasal, iktisat, uzay bilimleri). Akademik kadrosu iyi fakat çok öğrenci var. Bu daha az kişiye ders veren üniversiteleri iü'nün önüne geçiriyor. Lokasyon iyi olması civarda ev ve yurt fiyatlarını uçuruyor. Kyk çıkıyor fakat çok uzak, yaklaşık 1.5 saat metro ile.
    bilgiler için çok saolun hocam, neden ama hiç bilgi yok forumda veya twitterda? hani köklü de bir okul, hiç reklamı yok

• mumya64 M kullanıcısına yanıt
    benim için de hazırlık zorunlu ancak ingilizceme güveniyorum ve o sınavı verebileceğimi de düşünüyorum. ama eğer uzaktan eğitim olursa 1 yılı çöpe atmaksansa hazırlık okuyup hem ingilizcemi geliştirip hem de ortalamamı düşürmemiş olurum diye düşünüyorum. çok teşekkür ederim cevapladığın için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ockham.s_katana -- 28 Ağustos 2020; 15:52:39 >
    Hocam hazırlığın gano'ya etkisi oluyor mu bilmiyorum. Onu bir araştırsanız iyi olur.
  • quote:

Hocam hazırlığın gano'ya etkisi oluyor mu bilmiyorum. Onu bir araştırsanız iyi olur.
    hocam şey düşünüyorum ben uzakan aldığım eğitimle güzelce öğrenemem, öğretmenlerle de kaynaşamam kısaca saçma olur ama eğer hazırlık alırsam 1. seneyi okula giderek okuyabilirim ev yerine
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.