Şimdi Ara

Kırıkkale Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kırıkkale Üniversitesi- Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) 1.sınıf öğrencisiyim.
    Bu yazıyı Kırıkkaleye gelmek isteyenler için yol göstermesi amacıyla yazıyorum
    Üniversite Hakkında :
    -Eğitim hakkında konuşmak bana düşmez. Mezun olan kişilerle konuşmanız daha iyi olacaktır ama şu kadarını söyleyeyim kendine geliştiren köklü bir üniversite.
    -Kafelerin, KYK yurtları ve apartların olduğu kısım Yenişehir. Üniversiteye 5-7 dk ringlerle.Mühendislik fakültesine yürüyerek 15-20dk. Ring ücreti 40 kuruş.
    -İyi yanı Ankara'ya 1 saat olması.
    -Siyaset olayları dönmüyor. En azından ben rastlamadım.
    -Git-Gel yapmanızı önermem. Gerçekten insanı yoruyor ve uykunuzu getiriyor. Eve gittiğinizde hiç bişeye enerjiniz kalmıyor. Git-gel yapan arkadaşlarım serviscilerin davranışlarından pek memnun değiller.
    -Üniversiteye son giriş gece 12.00.
    -Muafiyet sınavlarına kesinlikle girin. İngilizce ve bilgisayardan muaf olabiliyorsunuz.Muafiyet sınavlarıda kolay denebilir.Üşenip gelmemezlik etmeyin.İşin ucunda 1 yıl muaf olmak var.
    -Kendinizi geliştirebileceğiniz aktiviteler pek yok.
    -Dışarı çıkıp bir şey yapmak isteseniz pek bişey bulamazsınız. Sadece kafeler ve AVM.

Konaklama : Kyk ,Hamidiye(Yarı Özel Kyk), Residorm(Özel) yurdu ve Apartlar
    -Kyk erkek binası eskimiş halde(Yeni binalar yapılıyor) ve 6 kişilik odalar. Ücreti 130 tl olup günlük size 10 tllik yemek fişi veriliyor yani bir nevi 170 tl kar.
    Kız yurtları yeni yapıldı.
    -Residorm üniversitenin içinde bulunan tek yurt. (Detaylıca bahsediceğim.)

Yemek :-Üniversitede yemekhaneler var ve öğlen akşam olmak üzere iki öğün. 11.30-14.00 ve 16.00-18.30 saatlerinde. 1.5 tl her öğün.Yemeklerde güzel.
    - Kykdakiler akşam ve sabah yemeğide yiyebiliyorlar yurtta.
    -Yenişehirden de istediğiniz yemeği yiyebilirsiniz.

Aktivite :-Besyoda spor salonu var ama aletler pek yeterli değil.Yenişehirde bir çok spor salonu var.
    -Havuz yapılıyor.
    -Şenlikler beklediğim kadar güzel olmadı bu sene. Geçen senelerde daha güzelmiş.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği: -Şuan en populer bölüm.
    -Bölümden genel olarak memnunum.
    -İkinci öğretimlerin dersi genelde 17.00de başlayıp 21.00 gibi biitiyor. O gün ki ders sayısına bağlı olarak değişebilir.
    -Ankarada oturanlar cuma akşamı gidip pazartesi öğlen gibi dönüyor.(İkinci Öğretimler)

Residorm Öğrenci Yurdu :Ben bu yurtta olduğum için yazıyorum.
    -Yurdu ilk gezmeye gittiğinizde baya etkileniyorsunuz ama aceleci olmayın. İyi araştırıp karar verin.
    -Masa tenisi, bilardo(ücretli) , spor salonu (ücretli), tv odası flan beklediğiniz gibi olmuyor. Her kullanmak istediğinizde resepsiyona inip top,raket,kumanda vs. almanız gerekiyor ve uğraşmak istemiyorsunuz.
    -Yenişehire uzak kalıyor ve gitmeye üşeniyorsunuz. (Servis var ama belli saatlerde)
    -İnternet kötü denebilir. Oyun oynanmıyor.4-20 mbps hızı var indirme yapabilirsiniz ama ping ciddi derecede yüksek olduğu için oyun oynamak problem.Aşağıda oyun odası var kablolu internet ile oyun oynayabilmeniz için ama her gün inmek istemezsiniz sanırım.İnternet sizin için önemliyse mantıklı bir seçim olmayabilir.
    -Yurda yazılırken 50 gb kotanız var sonra hızınız düşecek dendi ama şimdi 50gb dan sonra internetim KESİLİYOR.
    -Akşam son giriş 00.30da.
    -İyi yanı merkez yemekhane ve fakültelere yakın olması.
    -3 kişilik oda 320tl(2016 yılında fiyatlar zamlandı). Ayrıca residormun yemeğini almak isterseniz 100 tl akşam yemeği, 50 tl sabah kahvaltısı için.
    İkinci öğretimler sabah 11 civarı kalktığı için kahvaltı almak mantıksız olacaktır.
    Akşam yemeği de yenişehirden sipariş edilebilir.
    Yada Şok Marketten alışveriş yapıp mutfakta yemek de yapabilirsiniz size kalmış.
    -Seneye eve çıkmayı düşünüyorum.

Kyk ve Hamidiye yurdunda kalmış arkadaşımdan o yurtlar hakkında yazmasını istedim;

Ben de Kırıkkale Üniversitesi- Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İÖ) 1.sınıf öğrencisiyim.
    İlk dönem eski Kyk (Kırıkkale Yurdu)'da kaldım.İkinci dönem ise yarı özel Kyk (Hamidiye Yurdu)'da kaldım.Üniversiteye kadar hep ailemle yaşadım.İlk kez yurtta kalacaktım.Kırıkkale yurdu da baya eski bir yurt olduğu için başta çekindim ve alışmakta baya zorlandım.Kırıkkale yurdu büyük bir bahçe içerisinde 6 bloktan oluşuyor.Bunların 5 tanesi konaklama için, 1 tanesi ise idare,kantin ve yemekhane için.Odalar 6 kişilik ve yataklar demir ranza.Dolaplar da aynı şekilde demirden.Odalarda çalışma masası yok.Her katta 2 koridor var.Tuvalet ve banyolar koridorların sonlarında bulunuyor ve ortak kullanılıyor.Her koridorda 3 tuvalet ve 4 banyo bulunuyor.Kahvaltı için hafta içi saat 13.00'a kadar devlet tarafından 3Tl'lik kahvaltı kuponu veriliyor.Akşam yemeği için ise saat 16.00'dan 23.00'a kadar geçerli 6Tl'lik kupon veriliyor.Ben pek yemek seçen birisi değilim ama yemekleri genel olarak güzel.Üniversitenin yemekhane yemeklerine göre Kyk yemekleri daha güzel.Kahvaltıda 3Tl genellikle yeterli oluyor.Üzerine 1Tl daha ekleyerek çok rahat doyuluyor.Akşam yemeğinde ise 6Tl yetebildiği gibi,çok çeşit yemek alınırsa üzerine 3-4Tl eklendiği de oluyor.Ama dışarıdan yemek yemeye göre çok daha ekonomik.Yurt ücreti yılbaşından sonra aylık 140Tl oldu.Yaz tatilinde de ücret ödenmeye devam ediliyor.Yurda son giriş saati 23.00. Bu ikinci öğretim öğrenciler için biraz sıkıntı oluyor.Dersler zaten 21.00 gibi bitiyor, kafede falan oturmak için pek bi zaman kalmıyor.Ama Yenişehir'de hayat 24.00'dan sonra neredeyse bittiği için çok da büyük bir sıkıntı değil.Yurdun büyük bir bahçesi var.Bahçe içerisinde gece saatlerinde de dolaşma imkanı var.Yurdun interneti çok kötü.Akşam 10.00'dan gece 01.00'a kadar yoğun saatlerde 1 mbps hız anca oluyor.Ders çalışmak için her katta çalışma salonları var.Vize – final zamanı hariç yoğunluk olmuyor.Yoğun zamanlarda da yer bulunuyor, sıkıntı olmuyor.Yurda giriş ve çıkışlarda parmak izi sistemi kullanılıyor.

Kırıkkalede Kyk harici konaklamak için öğrenciler yüzde 90 apartlarda kalıyor.Ev olarak pek yok.Apartlar ise küçük, genellikle 2 kişilik.Ücret olarak fatura,internet gibi şeyler dahil kişi başı 350-450 lira civarında değişiyor.Apartların çoğunda yemek yok bu arada.

Gelelim Hamidiye yurduna,
    Bu yurtta da bir dönem kaldım.Bu yurt 2015-2016 döneminde kullanıma açıldı, yeni bir yurt.Yurdun bahçesi yok, tek bina şeklinde.Giriş ve çıkışlarda yine parmak izi sistemi kullanılıyor.Yurda son giriş saati 23.00.Yemekler için devlet katkısı bu yurtta da aynı.Yurdun iç tasarımı apartlara benziyor fakat biraz daha geniş.Koridordan odalara girince ortak kullanım alanı var.Bu alanda 4 tane kişiye özel çalışma masası,mini buzdolabı,tuvalet ve banyo var.Ortak kullanım alanından iki ayrı odaya geçiliyor.Her odada 2 kişi kalıyor.Ortak kullanım alanını ise 4 kişi kullanıyor.Odalarda yataklar baza şeklinde.Yatakların yanında komodin var.Dolaplar ise ahşap-metal birleşimi.Bu yurt Kyk yurduna göre daha kullanışlı.Yurdun interneti ilk geldiğim zamanlar 30-50mbps arasında değişiyordu.Şimdi ise akşam yoğun saatlerde 5-10mbps, gece 01.00'den sonra ise 20mbps civarında.Yurdun internetinde steam gibi online oyun sistemleri engelli.Vpn kullanılarak aşılabiliyor fakat ben online oyun oynamadığım için ping durumları falan nasıldır bilmiyorum.Yurdun yemeklerine gelirsek, Kyk yurdunda yemekler çok yağlı oluyordu.Burda daha az yağlı oluyor.Bir dönem içerisinde çok kez aşçı değiştiği için yemekler de çok kez değişti.Genel olarak güzel yemekler çıkıyor,bazen kötü yemekler çıksa da yenmeyecek kadar kötü değil.Yurdun aylık ücreti 235Tl.Apartlara göre çok daha uyguna geliyor.Dezavantajları ise giriş saati,odalarda Tv yok(kantinde var.),ve yerlerde halı yok ama oda arkadaşı ile anlaşıp halı serenler de var.

#KırıkkaleÜniversitesi #Residorm #Kyk #Hamidiye

• Of beyler burada iö hukuk okunur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle cok tesekkurler bilgiler icin ve benim de sorum ayni hukuk io okunur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tictocc -- 21 Temmuz 2016; 17:34:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp fakültesi hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    4 yıl önce açıldı
    ***DÜZCE TIP FAKÜLTESİ***
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.