Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OpelCorsaBendeKorum -- 5 Ağustos 2015; 10:31:32 >

• Bilgilendirme için teşekkürler.

Bu bölümden mezun olduktan sonra rahatlıkla yazılımcı olunabilir mi? Bu konuda bilgisayar mühendisliğine oranla bi eksisi var mıdır?

Ve okul hakkında bir kaç şey sormak istiyorum. İstanbul'dan servisle kaç para ve kaç saat tutuyor böyle gidip gelen arkadaşların var mı, varsa memnunlar mı hocam?
  • cegaunist C kullanıcısına yanıt
    rica ederim

servis ücreti aşağı yukarı 400lira oluyormuş. erken kayıt imkanları varmış yakalarsan daha uyguna gelebilirmişsin.

iki bölümden de rahatlıkla yazılımcı olamazsın. senin azmine kalıyor. şunu söyleyebilirim; biz bölümde c++ ve c# eğitimi alıyoruz. bilgisayar mühendisleri c den başlıyorlar java vs öğreniyorlar ve bizden daha çok yazılım ödevi alıyorlar. onlar yazılım tarafına daha yakınlar.

veritabanı derslerimiz aşağı yukarı aynı diyebilirim.

he bilişim sistemleri mühendisliği bölümünde okuyup yazılımcı olamaz mıyım dersen; sınıf arkadaşım -yakın arkadaşlarımdan birisidir- c# dilinde fazla fazla iyidir. buna ek olarak java da çalışıyor ve onda da istediğini yapacak kadar hakim. şuan staj yaptığı yerde de delphi de çalıştığını söyledi.

toparlayacak olursak herşey sende bitiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OpelCorsaBendeKorum -- 25 Haziran 2014; 19:11:55 >

• Bölümüm diye demiyorum hakikaten iyi ve geleceği olan bir bölümdür. Hasan bilgilendirme için teşekkürler.
  • S.a.Bilişim Sistemleri Mühendisliği-yönetim bilişim sistemleri bölümleri arasındaki farklar nelerdir ? Hangisinin iş olanakları daha iyi ? Birisi mf'den diğeri tm'den alıyor bir karar verip ona göre ders çalışacağım.
  • e24 E kullanıcısına yanıt
    ve aleyküm selam.

yönetim bilişimin de ders programını vereyim sen aradaki farkı incele biraz. YBS ders programı

ders programından da belli olacağı üzere daha çok işletme dersleri alıyorlar.

iş imkanları konusunda birşey söyleyemiyorum. derslerin çoğu paralel. bunun yanında kişinin de kendini nasıl geliştireceği önemli. iki bölümün de eşit koşullarda olduğunu düşünüyorum. ancak mühendisliği bir etiket olarak düşünürsek bilişim sistemleri bir adım önde olabilir.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Bilgisayar muhendisligine gecme isi nasil olur beyler buradan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.Winchester

Bilgisayar muhendisligine gecme isi nasil olur beyler buradan

ÇAP yapabilme imkanın var. 2 bölüm okumuş gibi çift diploma alıyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

quote:

Geçiş şansımız yok mu? O nasıl oluyor hocam ekstradan ders mi alıyoruz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeoK

quote:

Geçiş şansımız yok mu? O nasıl oluyor hocam ekstradan ders mi alıyoruz?

Bilgisayar mühendisliğine yok da tıpa geçiş var dostum 8-A 'dan 8-B ye geçmiyosun yani onu söyliyim de.

Çift Ana Dal(ÇAP) ile ilgili şuraya bakabilirsin.

http://www.parlakbirgelecek.com/tr/faydali-bilgiler/universite-hayati/cift-anadal-ve-yandal-nedir-nasil-yapilir

• teknoloji fakültesini niye göstermiyorsunuz sahip çıkın biraz onunda tanıtımını yapda bilgimiz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur5 -- 5 Temmuz 2014; 12:36:33 >
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    çünkü "Merhaba arkadaşlar. Sakarya Üniversitesi; Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi; Bilişim Sistemleri Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.".
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

teknoloji fakültesini niye göstermiyorsunuz sahip çıkın biraz onunda tanıtımını yapda bilgimiz olsun

Tabi emredersin sen yeter ki iste
  • EfeoK kullanıcısına yanıt
    emir deil dostum yanlış anlama örneğin arkadaşım merak ediyor forumda konu açan yok ondan dedim mesela bu konu güzel
  • güzel tanıtım teşekkürler :) peki genel yurt ve apart fiyatları nedir sakaryada ? derslerin geçiş notu nedir?
  • tubabilisim T kullanıcısına yanıt
    Sakarya üniversitesinde çan eğrisi sistemi uygulanıyor. Ancak biraz koşullu bir çan sistemi. Şöyle ki çana katılmak için önce 40ı geçmeniz gerekiyor. Yani diğer üniversitelerde dolaşan "10la geçtim 12 ile AA aldım" gibi laflar burada olmuyor hatta 2. sınıfta ortalamamın 80 olduğu bir dersten CC ile geçmiştim. Eğer sınıfla dersi veren hocanın arası iyiyse 40 üzeri herkesi geçirir diyebilirim. tabi ki bu kesin değil

Yurt fiyatları yerine ve hizmete göre değişiyor. genel olarak 3500-7000 tl arası diyebilirim. (yemekli)

Apartlar da aynı yine yer ve hizmete göre değişiyor. onlar da aylık 550tl ile 1200 tl arasında. (1+1 ve 2+1 eşyalı)

• teşekkürler yeniden :) peki emir olarak değil ama biraz da teknoloji fakültesinden bahseder misiniz? bu çan eğrisi meselesi biraz kötüymüş ama napalım :)
    teknoloji fakültesi hakkında çok geniş bilgim yok. bu şekilde tanıtım yapamam ama spesifik olarak bir konu hakkında soru sorarsanız cevaplamaya çalışırız -.-
  • hmm peki sağolun.örneğin diğer fakültelerle yakın mı ? merkezi derslik durumu var mı diğer bilgisayar mühendisliği yada bilişim sistemleri ile?
    Teknoloji fakültesi kampüsün içinde. Kendilerine ait binaları var. Derslikleri nasıl hiç görmedim yer sıkıntısı cektıklerını sanmıyorum. Lab imkanları okulda genel olarak iyi oldugundan teknoloji fakültesinde de iyidir sanıyorum.

teknoloji fakültelerinin, mühendislik fakülteleriyle ders programlarındaki bir kaç fark dısında herhangi bir farkları yok. Hatta herkesin ağzında bi imza yetkisi lafı geziyor ama iki fakülte de mezun olduklarında eşit şartlarda oluyorlar. ders programındaki farklar; teknoloji fakültesi teknik liseler için oldugundan ilk sene matematik ve fen dersleri için intibak dedikleri hazırlık sınıfı okuyorlar. Oradaki arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla mühendislikteki fizik ve mat dersine denk değilmiş daha kolay oldugunu söylediler. Onun dısında teknik lise mezunu oldukları için mühendisliktekilere göre başlangıcta daha avantajlı olduklarını dusunuyorum cunku gelmeden bir temele sahip oluyorlar.

onun dısında mezun olduklarında dediğim gibi şartlar eşit oluyor. Ancak mühendislik fakültesinin bir ağırlığı olacaktır. Yanlış anlaşılma olmasın küçük görmedim polemik olsun istemem. Bu benim şahsi görüşüm. Ben olsam dikkat ederim. Eğer imkanınız varsa mühendislik fakültesinde okuyun derim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.