Şimdi Ara

SALCANO vs KRON-- FİYAT PERFORMANS ÇOK ACİL!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle çok acil bisiklet alacağım için belki benzeri olan bu konuyu açtım birkaç yere yorum yazdım ancak cevabımı alamadım bu nedenle konu kirliliği yarattıysam özür dilerim dağ bisikleti almak istiyorum kron ile salcano arasında kaldım foruma şöyle bir göz gezdirdim ve ağırlıklı olarak kron markasını övüyor herkes teknik tabirleri çok fazla anlamadığım için muhabbet bana biraz uçuk geliyor bundan 13 sene önce yaklaşık 15 çeyrek altın karşılığı bianchi aspıd asset diye amortisörlu 24 vites bisiklet kullanmıştım gerçekten çok keyifliydi ve son olarak salcano excel modelini kullandım tabiki zevksiz bir bisikletti şimdi daha profesyonel bir bisiklet istiyorum. Sizlere birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.

- Öncelikle çoğu kişi mekanik disk frenlerden kaçınmak gerektiğini ifade ediyor bu doğru mu ?

-kron xc250 ile 500 arasında ciddi farklar var mı ?

-salcano ng650 hidrolik disk fren 26 jant nakit 575 tl uygun mudur ? Hidrolik disk frenlerin kullanımı vs nasıldır ?

cevaplarınızı ve bisiklet önerilerinizi bekliyorum..Bu arada bütçem 600TL dir. Kahramanmaraşta ikamet ettiğim için burada muhtemelen önereceğiniz bisikletleri bulamayacağım. Bu nedenle arkadaşlar internet üzerinden sipariş edebileceğim güncel fiyatı bütçeme uygun olan görüntü itibariyle beni tatmin edecek ( biraz şekil görünsün istiyorum ) bisiklet önerilerinizi bekliyorum. İlginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

• Arkadaşlar 1.85 civarı boy ve 89 kilodayım boyut olarak hangisi uygun olur bunu da yazarsanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrjudge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 21:36:58 >
  • quote:

Arkadaşlar 1.85 civarı boy ve 89 kilodayım boyut olarak hangisi uygun olur bunu da yazarsanız memnun olurum.

Bisiklet kadro ölçüsü hesaplama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 21:37:10 >
  • teşekkur ederim yanıtlarıniz için önerebileceğiniz marka ve modeller var mı özellikle kron modellerinden hangisini alirsam başlangıç için beni memnun eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bütçem 600tl çok acil önerilerinizi bekliyorum internet uzerinden alacagim..

• Güncelll .... arkadaşlar bu konuda kendimi yetersiz hissettiğim için yorumlarınız benim için çok önemli lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Güncelll .... arkadaşlar bu konuda kendimi yetersiz hissettiğim için yorumlarınız benim için çok önemli lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...

kardeşim bu forumda kimse sana cevap yazmaz belli başlı üyeler var burada kendileri çalıp oynuyorlar hiç zaman kaybetme burada bisikletforum.com buraya git üye ol her soruna anında cevap alırsın haydi rastgele...
  • takip ettiğim kadarıyla bu işi oldukça iyi bilen arkadaşlar var ancak bilgilerini paylaşmiyorlar bu gerçekten üzücü

• Hocam sanırım aynı konu defalarca işlendiği için üyeler her defasında aynı konularda takılmak istemiyor olabilir sanırım detaylı aramayla istediğin bilgilere ulaşabilirsin, yeterli gelmezse çok detaylı bisiklet forumları var oralara başvur.
  • bu konuda haklı olabilirsiniz ancak konuların çoğu eski ve onlara da yeterli cevap verilmemiş ve bisiklet fiyatları da sürekli güncellenmekte o halde bu işe yeni başlayacak olan forum üyelerine özgü bir konu açılabilir ve güncel fiyatlar, modeller bu topikte değerlendirilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Her Şeye Muhalefet

Hocam sanırım aynı konu defalarca işlendiği için üyeler her defasında aynı konularda takılmak istemiyor olabilir sanırım detaylı aramayla istediğin bilgilere ulaşabilirsin, yeterli gelmezse çok detaylı bisiklet forumları var oralara başvur.

+1

Öncelikle Kron 250 ve 500 arasındaki farklardan başlayayım.
    + 250'de kilitsiz ön maşa kullanılırken 500'de kilitli maşa kullanılmaktadır.
    + 250'de tourney serisi 21'li vites sistemi kullanılırken 500'de altus serisi 24'lü vites sistemi kullanılmaktadır.
    + 250'nin göbek seti bilinmedik bir markadır ama 500'de shimano göbek seti vardır.

Genel olarak aklıma gelen farklar bunlar.

3. bir bisiklet olarak NG 650 hd seçeneğini söylemişsin. Bende bu bisikletin kullanıcısıyım. Şimdiye kadar bana hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Bakımlarını düzgün yaptıktan sonra sıkıntı çıkaracağını da sanmıyorum. HD frenler bu kategorinin en iyi fren sistemidir bunun sebebi daha az esneme payı olmasıdır. HD frende tek parmağınızla tekeri kilitleyebiliyorken MD veya V-frende daha güçlü sıkmak gerekiyor. NG 650 ile ile XC 500'ü kıyaslayamam çünkü farklı segmentin bisikletleri tabiki XC 500 daha iyi ama genel olarak XC 250 ile NG 650 karşılaştırılıyor. HD fren olması sebebiyle NG 650 bir adım öndedir.

Teşekkürler.

• yanıtınız için teşekkür ederim noktape...kilitli maşa ile kilitsiz maşa arasindaki fark amortisörün kullanilmasi ile mi ilgili ? Kron xc150 modeli duyduğum kadariyla yeni bir model bir kaç kullanicidan gayet olumlu yorumlar aldim sizce düşünülebilir mi ? Son olarak bir bacak boyu olayı var benim istediğim bisiklet altimda kaybolmasin çünkü 1.82 boy ve 89 kilodayim sizce bana hangi ebatta bisiklet ideal olur bunun ölçümleri var ama ben kullanima göre öğrenmek istiyorum

• quote:

yanıtınız için teşekkür ederim noktape...kilitli maşa ile kilitsiz maşa arasindaki fark amortisörün kullanilmasi ile mi ilgili ? Kron xc150 modeli duyduğum kadariyla yeni bir model bir kaç kullanicidan gayet olumlu yorumlar aldim sizce düşünülebilir mi ? Son olarak bir bacak boyu olayı var benim istediğim bisiklet altimda kaybolmasin çünkü 1.82 boy ve 89 kilodayim sizce bana hangi ebatta bisiklet ideal olur bunun ölçümleri var ama ben kullanima göre öğrenmek istiyorum

Kron XC 150 modeli bu sene çıktı. Kilitli amortisör bulunmamaktadır.

Kilitli-kilitsiz maşa ön amortisör içindir. Düz yolda ve rampa çıkarken ön amortisörün kilitlenme özelliği ciddi avantajdır. Kilitsiz amortisör sizi yoracaktır. Boyunuza göre 18-19'' ölçülerindde bir kadro sizin için ideal olacaktır.

• quote:

yanıtınız için teşekkür ederim noktape...kilitli maşa ile kilitsiz maşa arasindaki fark amortisörün kullanilmasi ile mi ilgili ? Kron xc150 modeli duyduğum kadariyla yeni bir model bir kaç kullanicidan gayet olumlu yorumlar aldim sizce düşünülebilir mi ? Son olarak bir bacak boyu olayı var benim istediğim bisiklet altimda kaybolmasin çünkü 1.82 boy ve 89 kilodayim sizce bana hangi ebatta bisiklet ideal olur bunun ölçümleri var ama ben kullanima göre öğrenmek istiyorum

Rica ederim.

Kron XC 150'yi NG 650 için çıkartıp XC 250 daha yüksek fiyattan satmak için yaptılar. Hemen hemen bütün özellikleri aynıdır. Üzerinde 60-65 TLlik bir fark olması gerekirken birisi 480 TL diğer 600lerde..

26" jant 20" kadro ya da 29" jant 18" kadro size uygundur.

• noktape(isminizi bilmediğim için böyle hitap ediyorum kusura bakmayın ) bugum Gaziantep kron bayini aradim ve xc260 icin 630 tl gibi bir fiyat verdi tabiki pazarliksiz hali bu ve xc150 için ergen bisikleti gibi bir laf etti yani küçük yaştakiler icin öneriyoruz dedi bana biraz saçma geldi... ng650 hd icin ne düşünüyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: noktape

quote:

Rica ederim.

Kron XC 150'yi NG 650 için çıkartıp XC 250 daha yüksek fiyattan satmak için yaptılar. Hemen hemen bütün özellikleri aynıdır. Üzerinde 60-65 TLlik bir fark olması gerekirken birisi 480 TL diğer 600lerde..

xc250 için verilen fiyat nasıl sizce ? pazarlıkla ne kadara alınabilir ? salcano ng650 hd' önerir misiniz ? ...çok soru soruyor olabilirim kusura bakmayın ama haftaya alacağım bu yüzden kafamda soru işareti kalsın istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Mythology

quote:

Kilitli-kilitsiz maşa ön amortisör içindir. Düz yolda ve rampa çıkarken ön amortisörün kilitlenme özelliği ciddi avantajdır. Kilitsiz amortisör sizi yoracaktır. Boyunuza göre 18-19'' ölçülerindde bir kadro sizin için ideal olacaktır.

yanıtınız için size de teşekkür ediyorum. Peki sizce xc250 mi almalıyım yoksa salcano ng650 hd mi 2 sinden birini tercih edeceğim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mythology

quote:

yanıtınız için size de teşekkür ediyorum. Peki sizce xc250 mi almalıyım yoksa salcano ng650 hd mi 2 sinden birini tercih edeceğim.

xc 250'de kilitli maşa yok. Salcano Ng650'de var mı bilmiyorum. Eğer onda da kilitli maşa yok ise başka bir model bakmanız daha iyi olacaktır.
    Ben hidrolik disk freni sevmiyorum. Tabi bu benim kişisel görüşümdür. Kolay arızalanmıyor. Arızalanırsa da yarıyolda bırakıyor ve tamir-bakım olayı V-frene göre daha zor ve masraflı.

Bu 2 model haricinde alternatifiniz yok ise ve hidrolik disk fren istiyorsanız NG 650 size daha uygundur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noktape

quote:

Rica ederim.

xc250 için verilen fiyat nasıl sizce ? pazarlıkla ne kadara alınabilir ? salcano ng650 hd' önerir misiniz ? ...çok soru soruyor olabilirim kusura bakmayın ama haftaya alacağım bu yüzden kafamda soru işareti kalsın istemiyorum

NG 650 HG.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.