Şimdi Ara

Sallayarak sınav kazanırım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sefa Boyar, 2001'de üniversiteye dereceyle girdi. 2006’da ise tekrar sınava girip Türkiye sonuncusu olarak tarihe geçti. ÖSYM'ye kafayı o kadar taktı ki sallayarak sınav kazanmayı Salladım Tuttu adlı kitabında anlattı. Bu yöntemle KPSS’yi, KPDS’yi ve hatta şu an çalıştığı bakanlığın uzmanlık sınavını kazandığını iddia ediyor.
    Hiçbir şekilde çalışmadan ÖSS sınavına giriyorsunuz ve özel bir yöntemle sınavda başarılı oluyorsunuz. Hayır sizinle dalga geçmiyoruz! Çünkü tam da böyle olabileceğini iddia eden bir isim var: Sefa Boyar. Aslında biz onun adını daha önce duyduk. Sınav sistemini eleştirmek için 2006'daki ÖSS'de tüm sorulara yanlış cevap veren Boyar dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağa'yı bile çileden çıkarmıştı. Hakkında “Şov yapıyor” denilen Boyar, aslında 2001'de girdiği ÖSS'de derece almış. Onu haber yapmamızın nedeni ise geliştirdiği özel yöntemle, hiçbir sınava çalışmayarak başarılı olunabileceğini anlattığı Salladım Tuttu kitabı. Kitapta bulunan 29 metot, şıklar üzerinden giderek doğru cevabı bulmayı hedefliyor.

AMACIM TEMBELLİĞE ALIŞTIRMAK DEĞİL

Sınav sistemindeki çarpıklığı gözler önüne sermek için çaba sarf ettiğini anlatan Boyar, insanların hayatlarının değiştiği sınav sistemiyle kavgalı olduğunu söylüyor: “Türkiye’deki sınav sistemlerinin zekayı ve beceriyi ölçtüğünü sanmıyorum. Tabii ki test sistemi olmalı ancak bu yöntemle kişiler bilginin yanında zeka ve becerilerine göre meslek seçimine yönlendirilmeli. 'Hiçbir şey bilmeden de sallayarak sınavları geçersiniz' diyorum ve yaptım ve yaptıracağım.”

HER DERSİ AYRI AYRI ANLATIYOR

2001 yılında girdiği ÖSS sınavında ODTÜ İnşaat Mühendisliği'ni kazanan Boyar “2006'daki amacım sistemin çarpıklığını göstermekti. O sınava girip bir doğru yaptım. Bunu yapan binlerce kişi olsaydı sistem çökecekti. İşte sistem bu kadar basit! Amacım öğrencileri tembelliğe alıştırmak değil sınav streslerini azaltmak. Üstelik benim de bu şekilde kazandığım sınavlar oldu. Örneğin 2010'da KPSS'ye girdim. 60 soru yaptım. Diğer 60 soruyu bu yöntemlerle salladım ve 80 puanın üzerine çıktım ve bir bakanlıkta uzman olarak çalışıyorum. İngilizce KPDS sınavına girdim. Tüm soruları çözdüm. İngilizcem iyidir ama 65 puan aldım ve çok sinirledim. Üç ay sonra girdim hepsini salladım 70 puan aldım!” diyor.

Boyar, Salladım Tuttu kitabında anlattığı yöntemlerle liseden mezun olmuş, 10 yıl kitap açmamış bir insanın bile sınav kazanabileceğini iddia ediyor: “Kitapta toplam 29 metot var. Bu metotlar kendi içinde ders ve sınav bazında ayrılıyor. Matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, Türkçe-edebiyat, tarih, coğraya, felsefe, İngilizce için ayrı bölümler oluşturdum. Ancak maksimum verim için tüm bölümleri okumak gerekiyor. Bu metotlar dışında gençler için motivasyon, sınav günü gibi bölümler de var. Herkes bu metodu çok kolay buldum sanıyor. Tam aksi! Eğer milyonlarca soru çözmüşseniz artık bir kısım soruları çözmeden cevap verecek hale geliyorsunuz. Bunu ilk olarak 2001 yılında üniversite sınavına girdiğimde fark ettim ve kullandım. Burada beş soruyu boş bırakmıştım, bu soruları mantıklı bir şekilde sallarsam Türkiye derecesi yapacağımı biliyordum ve yaptım. Sonrasında yine bu metotları geliştirerek ÖSYM’nin tüm sınavlarını çözer oldum.”

Herkes öğrenmesin abi!

Sefa Boyar Salladım Tuttu kitabını okuyanların ilginç tepkiler verdiğini anlayıyor: “Bana 'Abi kitabı piyasaya çok yayma herkes öğrenmesin', 'Harbiden denedim tutuyormuş, helal olsun sana' gibi şeyler yazıyorlar.”,

alıntı: Stargazetesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.