Şimdi Ara

Kpss sınavından sonra istediğimiz mesleğe atanabiliyormuyuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kpss sınavına girip yeterli puan alınca kpss gerektiren meslekler içinde istediğimiz mesleği yapabiliyormuyuz? istediğimiz mesleğe atanabiliyormuyuz? ben mesela yeterli puanı aldım.istediğim mesleği yapabiliyormuyum? istediğim mesleğe atanabiliyormuyum? kpss sınavından yeterli puan alınca istediğim mesleği yapabilirmiyim? istediğim mesleğe atanabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword Master -- 11 Ağustos 2016; 20:32:55 >

• Aynı soruyu 6 kez yerine 1 kere sorman yeterli. Sorunun cevabına gelirsek her kurumun aradığı nitelikler farklı. Bu yüzden her kurum kendi ihtiyacı doğrultusunda farklı farklı bölümlerden alım yapmakta. Eğer bölümünden alım varsa, sadece mezun olduğun bölüm doğrultusunda tercih yapabilirsin. Kimse lise mezunu bi adamı sınavda 95-100 puan aldı diye müfettiş, uzman veya denetmen yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayyaş Pilot

Aynı soruyu 6 kez yerine 1 kere sorman yeterli. Sorunun cevabına gelirsek her kurumun aradığı nitelikler farklı. Bu yüzden her kurum kendi ihtiyacı doğrultusunda farklı farklı bölümlerden alım yapmakta. Eğer bölümünden alım varsa, sadece mezun olduğun bölüm doğrultusunda tercih yapabilirsin. Kimse lise mezunu bi adamı sınavda 95-100 puan aldı diye müfettiş, uzman veya denetmen yapmaz.

Arkadaslar kpss ile ilgili maddeler halinde sorumlarim olacakti sizlere, yanitlarsaniz cok sevinirim dogrusu... NOT: Bu arada aöl'de okuyorum donemim 13 ve kredim 87 arkadaslar.

1- Kpss'ye girip aldigim puana goremi tercih yapabilirim sonrasinda?

2- Yaş 30 genel nitelikler(kriterler) kamuda var mi ozellikle bu yas araliginda olanlar icin? Ve kazanirsam hangi kurumlar alir beni sizce?

3- Sinav sonucunda istedigim kamu kurumlari tercihleri sunulmaz ise tekrar sinava girebilir miyim?

4- Her yil kac defa Kpss sinavi oluyor?

5- Kpss'de Aöl'den mezun olanlar genel puanla birliktemi o puana uygun kurum atamasi yapilir? Kisaca KPSS puani + Aöl diploma puani birlikte ikisinin ortalamasimi hesaplanir?

6- Kpss'ye ilk defa kayit yapmak icin nereye basvurmam gerekiyor? Sadece 'ösym' sitesinden kayit yaptirip sonra atm'den para yatirsam olur mu?

7- Kpss ortaöğretim klavuzu nedir?

8- A'Grubu ve B'Grubu seklinde kadrolar var(sanirim), bu her iki grubdan da istedigim kuruma atanabilir miyim?

9- Başvurumu yaparken "genel saglik raporu bilgisini" belge halinde ösym basvuru merkezine vermem gereklimi? Bu belgeyi daha sonra(sinavdan sonra) cikartip versek olur mu?

10- Aöl'de okuduguma dair belge alinmasi zorunlumu? Ösym merkezinden direkt yapilabilir mi otomatik?

11- Aday basvuru formunu ösym merkezindenmi aliyoruz ve orda doldurup veriyoruz?

12- Şuan Aöl'de okuyorum, daha once normal Meslek Lisesi'nde okumustum oraninda okuduguma dair belgesini almak gerekli mi? Sadece Aöl yeterli olur mu?

13- Kpss sinavinda yanlis cevap, dogruyu cevabi goturme gibi bir kural var mi?

14- Sinav giris belgesini sinava 1 gün kala cikartsak olur mu?

15- Vesikalik fotoğraf 1 sene öncesinin var gecerli olur mu? Ve bu fotoğrafi ösym merkezinemi vermemiz gerekiyor basvuru kaydi yaparken?

Saygilar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aynı soruyu 6 kez yerine 1 kere sorman yeterli. Sorunun cevabına gelirsek her kurumun aradığı nitelikler farklı. Bu yüzden her kurum kendi ihtiyacı doğrultusunda farklı farklı bölümlerden alım yapmakta. Eğer bölümünden alım varsa, sadece mezun olduğun bölüm doğrultusunda tercih yapabilirsin. Kimse lise mezunu bi adamı sınavda 95-100 puan aldı diye müfettiş, uzman veya denetmen yapmaz.

istediğim meslek için kpss ye girmek gerekmiyormuş.ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword Master -- 28 Şubat 2017; 1:30:57 >
  • hipnozum H kullanıcısına yanıt
    1- Evet.
    2- KPSS B grubunda yaş sınırı yok.
    3-4 KPSS B Sınavı 2 senede bir yapılmakta. 2 sene sonra tekrar girebilirsin.
    5- Diploma puanının bi önemi yok.
    6- Başvuru merkezine gidip başvuru yapman daha garanti olucaktır en azından ilk başvuru için.
    8- KPSS A üst seviye kadrolardır. Yükselme şansları vardır. Ucu kaymakamlığa, müfettişliğe kadar gider.
    9- Başvuru yaparken sağlık raporuna gerek yok.
    10-12 Osymnin sisteminde eğitim bilgilerin güncelse bunada gerek yok.
    11- Başvuru merkezinde 2 dk.da doldurursun.
    13- 4 yanlış, 1 doğruyu götürür.
    14- Sorun olmaz ama hayatını etkileyebilecek bir sınav için giriş belgesini son gün çıkarmak gevşekliktir.
    15 - Başvuru merkezinde webcam ile fotoğrafını çekip sisteme yüklüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sword Master

quote:

peki hayvanat bahçesinde bakıcı olmak için hangi bölümden mezun olmalıyım?

KPSS'yi boşver. Belediyede tanıdık bul.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sword Master

quote:

peki hayvanat bahçesinde bakıcı olmak için hangi bölümden mezun olmalıyım?

KPSS'yi boşver. Belediyede tanıdık bul.

tanıdığa gerek kalmadı çoktan iş başı yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword Master -- 28 Şubat 2017; 1:31:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1- Evet.
    2- KPSS B grubunda yaş sınırı yok.
    3-4 KPSS B Sınavı 2 senede bir yapılmakta. 2 sene sonra tekrar girebilirsin.
    5- Diploma puanının bi önemi yok.
    6- Başvuru merkezine gidip başvuru yapman daha garanti olucaktır en azından ilk başvuru için.
    8- KPSS A üst seviye kadrolardır. Yükselme şansları vardır. Ucu kaymakamlığa, müfettişliğe kadar gider.
    9- Başvuru yaparken sağlık raporuna gerek yok.
    10-12 Osymnin sisteminde eğitim bilgilerin güncelse bunada gerek yok.
    11- Başvuru merkezinde 2 dk.da doldurursun.
    13- 4 yanlış, 1 doğruyu götürür.
    14- Sorun olmaz ama hayatını etkileyebilecek bir sınav için giriş belgesini son gün çıkarmak gevşekliktir.
    15 - Başvuru merkezinde webcam ile fotoğrafını çekip sisteme yüklüyorlar.

Hocam cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword Master -- 28 Şubat 2017; 1:32:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.