Şimdi Ara

salyasız köpek türü varmı ? ve dinen evde köpek beslemek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildigim Kadarıyla dinen evde köpek beslemek caiz degil salyalarından dolayıymış Öyle Ögrendim Gecen sahilde bi kac saatligine bi köpegi izleme sansım oldu ve özellikle dikkat ettim salya sorunu yok gibiydi köpekte (küçük boylu türlerdendi köpek adını bilmiyorum ama ) hani diger bildigimiz cinsler gibi gelmedi bana acaba salya problemi olmayan köpek varmı ? ve varsada dinen uygunmudur evde beslemek ?

• lTUBORGl kullanıcısına yanıt
    İşin dini yönünü bilemiyorum.Hangi mantıklı sebep kediyi helal köpeği haram olarak nitelendiriyor?Salya konusuna gelirsek her köpeğin salya akıtma problemi farklı seviyelerde olabiliyor.Bazı ırklarda bu durum max. olurken bazılarında min olabiliyor.Misal kendi köpeklerimde dogo argentinolarım daha fazla salya akıtması gerekirken pointer türü köpeklerimin ağzından salya eksik olmaz.Köpeklerde genelde birşey yemeden önce veya uykuya yeni geçerken ya da kalkarken salyaakıtma durumu olabiliyor.Salya durumu hem köpeğin ırkından hem de kendisine bağlı olarak değişebiliyor bana kalırsa pek dert edilecek bir durum değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

İşin dini yönünü bilemiyorum.Hangi mantıklı sebep kediyi helal köpeği haram olarak nitelendiriyor?Salya konusuna gelirsek her köpeğin salya akıtma problemi farklı seviyelerde olabiliyor.Bazı ırklarda bu durum max. olurken bazılarında min olabiliyor.Misal kendi köpeklerimde dogo argentinolarım daha fazla salya akıtması gerekirken pointer türü köpeklerimin ağzından salya eksik olmaz.Köpeklerde genelde birşey yemeden önce veya uykuya yeni geçerken ya da kalkarken salyaakıtma durumu olabiliyor.Salya durumu hem köpeğin ırkından hem de kendisine bağlı olarak değişebiliyor bana kalırsa pek dert edilecek bir durum değil.

hocam bende bilmiodum köpegin dini konuda bu sekilde oldugunu ama forumda birisi yazmıstı, link atacaktım, baktım bulamadımda simdi neyse. yani salya sorunu olsun istemiyorum ben Rot veya Husky beslemek istiyordum ama artık bahceli eve cıkınca yapıcam onları. ama evde salya problemi beni rahatsız edicegini düşünüyorum o yüzden sordum sanırım salya sorunu olmayan bi cins yok hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lTUBORGl

quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

hocam bende bilmiodum köpegin dini konuda bu sekilde oldugunu ama forumda birisi yazmıstı, link atacaktım, baktım bulamadımda simdi neyse. yani salya sorunu olsun istemiyorum ben Rot veya Husky beslemek istiyordum ama artık bahceli eve cıkınca yapıcam onları. ama evde salya problemi beni rahatsız edicegini düşünüyorum o yüzden sordum sanırım salya sorunu olmayan bi cins yok hocam ?

Dini boyutunu bilmiyorumda pek çok cinsi evde beslerken salya aklınıza gelebilecek en son sorun olur.Sizi zora sokacak kadar salyaları akmayacaktır.

• Dinen köpek beslemek caiz değildir diyen insanlara aldırış etmeyin. Allah yardıma muhtaç olan varlıklara karşılıksız el uzatan insana kıymet verir. Ör: domuz eti yenmesin deniyorsa bu; gördüğünüz yerde domuzları öldürün demek değil. Onlar yanlış inanışlar. İnsan dini bütün bir insansa önce dininin inanç ve ibadet gereklerini kendince uygulamaya çalışır. Uyduruk şeyleri din yerine koyan din vaz ediyor demektir. Allah değiliz Peygamber değiliz. Hz. Muhammedin ne güzel hadisleri var. Muhtaç durumdaki bir hayvana bir kap yiyecek veren su veren cennette beni yanında görecektir, diye...
    Müşvik olmak, bağışlayıcı olmak, karşılıksız yardım etmek Rabbin en güzel özellikleridir. Böyle davranan insan O'na yaklaşır, ondan uzaklaşmaz. Sıcakta kavrulan, açlıktan mahvolmuş bir canlıya yardım eden insan mı müşviktir, yoksa ona yaklaşmayan, yardım edip bakanları aşağılayan, dinsiz sanan insan mı? Allah cümlesine akıl fikir ve vicdan versin kardeşim. Sen trmiz yürekli ve sevgi dolu ol. Rahmeti de sana döner emin ol.

Kutuplarda ya da soğukta yaşayacak cinsi akdenizde beslemeye kalkarsan salyası da fazlalaşır elbet. Çünkü köpekler terlemez, salya ile atarlar. Ben 11 sene akbaş baktım hiç salya sorunum olmadı. Öyle oradan oraya uçuşan yapışkan şeyler falan hiç... Labrador, golden, pek çok köpeğin salya sorunu yoktur. Benim köpeğin ağzı biraz sulanınca; kızım bak damlayacak sil ağzını derdim. O da diliyle şöyle bir ağzının etrafını temizlerdi. Çok akıllıdırlar. Ama dişi köpeklerin adet kanaması olur. O dönem yerlerinden kalkmazlar pek. Kendi kendilerine temizlerler vs... Bu konulardan iğreniyordanız köpek beslemeyin. Çok meşakkatli bir iş sayılır köpek beslemek böyle hisseden bir insana. Gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 25 Ağustos 2013; 11:21:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam dini boyutu olarak bi imama sormustum forumda hatta kendi konu acmıstı salyalarından dolayı caiz deil demişti aklımda o yer etmiş ama fazla salyalı köpekte hos olmuyo hani saga sola damlasın yapıssın istemiyorum evde kücük 2 cocukta var o acıdan sordum. bursada oturuyorum iklim orta derece kısın ayrı güzel yazın ayrı yani her cins köpege gider diye düşünüyorum (tabi bu isiten anlayanlar bilir daha iyi)

Öyle canlılardan igrenen insan deilim cok cesitli hayvanlar besledim bi kere of demedim ama salya olayı kafamı karıstırıyor cünkü gecen gün arkadasımın 4,5 yasındaki rotuyla takıldım mubarek çeşme gibi akıo salyalar o acıdan sormustum :) kücük köpeklerde bu dahada az oluo sanırım hani ev tipi köpekler var ya finomu ne diyolar :)
  • Siz bir yavru King's Charles Spaniel besleyin... Dünyanın en iyi niyetli köpeklerinden biridir. Ama çocuklara köpeğin bir oyuncak olmadığını çok kesin bir şekilde anlatmanız lazım. Burası çok önemli. Sorumluluk üstlenebilecekleri şeyler bulunmalı. İmama birşey demiyorum. Biz de o Allah'ın kuluyuz. Allaha şükür. Bugüne kadar çok muhtaç hayvana baktım. Kimini ellerimle tedavi ettim. İlaç içirdim. Su verdim karınlarını doyurdum. Lokmamı yemeyip daha çok muhtaç olana verdiğim de olmuştur. Şükrü senalar olsun Rabbim kalbimden geçen şeyleri hep verdi. Korudu kolladı. Bir verdimse on aldım. Almasam da olurdu beklentim var diye yapmadım. Dinimizde Yüce Allah'la aramızda bir aracı yok şükür. O esirgeyendir, koruyandır. Biz de esirgeyelim, koruyalım, ihtiyaç sahibine bir moral vermek bile bazen 100 rekat namazdan daha kıymeylidir. Şüphesi ki günahlarımız da çoktur. Yeter ki bunlar başkasının hakkına, rızkına halel getirecek şeyler olmasın. Yardım edecek birine mani olmak da rızka el uzatmaktır. Yüce gönüllü ve müşfik olmanın Allah katında eminim ki değeri büyüktür. Cana can veren Rabbime verdiği canı koruyup saygı hürmet ederek gösterebiliriz. Ben şüphesiz günahları da olan bir kimseyim ama bir zavallı salyangozu yağmur yağdığında toprağa götürmek de benim için ibadettir. Bir ağacı korumak da, bir bitkiye su vermek de... Bir canlıya yardım etmek de... Biz yapmasak kim yapar? Belki köpeğin ya da kedinin pisliğini de temizlemek kimine zor gelir. Ama evlatlarımıza sevgiyi, paylaşmayı, Allah'ın yarattığına hürmet etmeyi öğretmek az karşılık mı? Şüphesiz önemli olan aynı zamanda sorumluluğun gereğini yapmak, okumak ve nasıl yapılacağını tecrübe edenlerden öğrenmektir. Ben köpeğimden o öldükten sonra bile çok şey öğrendim.

Size tek birşey önereyim önce bir onu okuyun. Bir köpek almadan önce yapacak, okuyacak çok şeyler var. Ne zaman arzu ederseniz PM'den yazabilirsiniz de...
    Bruce Cameron "can dostum"... Bu roman bütünüyle bir köpeğin ağzından yazılmıştır. Ve ancak kalp gözü çok açık olan bir insan bir canlıyı bu kadar iyi etüt etmiş olabilir. Elbette tek başına asla yetmez. Teknik bazı eserler var okunması gereken. Ama bir köpek nasıl doğar nasıl yaşar sahibiyle ilişkisi nedir denildiğinde mutlaka okunmalı... Gözleriniz yaşarır bitirdiğinde... Allaha emanet olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mahallede tavuk beslemek yasak mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bildigim Kadarıyla dinen evde köpek beslemek caiz degil salyalarından dolayıymış Öyle Ögrendim Gecen sahilde bi kac saatligine bi köpegi izleme sansım oldu ve özellikle dikkat ettim salya sorunu yok gibiydi köpekte (küçük boylu türlerdendi köpek adını bilmiyorum ama ) hani diger bildigimiz cinsler gibi gelmedi bana acaba salya problemi olmayan köpek varmı ? ve varsada dinen uygunmudur evde beslemek ?
    aynen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CastielTM -- 26 Ağustos 2013; 13:04:02 >
  • Tabi bu konuda farklı görnüşlerde war besela bizim din hocası okuldan bir şey olmaz diyor.
  • Vallahi Allahıma bin şükür evimde köpek de besledim. Allah'a dua edip de istediğim pek çok şey de oldu... Bunların dinimizle bir ilgisi yok. Hurafedir. Allah bereket vermese hayvanları bize yardımcı göndermez idi. Evde örümcek gördüğümüzde temizleriz ama Hz. Muhammed aleyhisselam efendimizin hayatını da bir örümcek vesile olmuş kurtarmıştır. İman edip iyi davranışlarda bulunanlar için yüce Rabbim yüreklerde bir sevgi yaratacaktır.

• Şöyle böyle demeyinevde köpek beslemek caiz değildir! Ama siz bütün dini görevlerinizi yerine getiriyormusunuz?
    Köpek kendini temizlemez şimdi bazısı çıkar benim köpeğim temizliyor yeaaaaa der ama bir kedi bir kuş vb hayvan gibi temizleyemez.
    Siz boşverin dini konusunu eve gelince sizin kan basıncınız yükselip sinirinizi yumuşatıyor birde kırdıkları şeylere bakıp kahkaha attırıyorsa değmeyin keyfinize mutluluklar yaşayın bir kere geliyoruz şu dünyaya....

Bir inanışfa şudur köpek şeytanın küllerinden meydana gelen varlıkmış falan filan derler takmayın siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greyblack -- 26 Ağustos 2013; 1:22:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence siz bir köpek edinin, onun arkadaşlığı ve sevenciliği sizi öyle bağlayacaktır ki kendine, salyalarını dert etmeyeceksiniz bence, kaldı ki bence sizin arkadaşınızın hayvanının salyası aşırıymış.
  • Dini açıdan da bildiğim kadarıyla temiz olup olmayışlarına göre değişiyor durum, kedi çok temiz derler, onu evde besleyebilirsin ama köpek pis vs vs.. Bu gibi şeylere takılmamak lazım, evde hayvan özellikle de köpek beslemek bence insanın hayatını baştan sona etkileyen bir durum. Köpek beslemeye başladıktan sonra artık mutsuz olmayacaksınız, onun her hareketi sizi güldürmeye mutlu etmeye yetecek, hatta yeni arkadaşlıklar bile kazanacaksınız.
  • Esenlikler, dinimizce kopek tahir bir hayvandir ama eve pisletmesi salyasinin akmasi ve tuylerinin dokulmesi riskine karşın ilahiyatcilarin cogu caiz gormemektedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rottweiler var bizim burada köpek sırf salya üretiyo

bir kere pantolonuma değmişti severken ıyyk
  • King Charles, golden retriever, labrador retriever bunların öyle yapış yapış salyası olmaz. Çok azdır ve su gibidir. Elbette çok hareket ettiğinde bu ağız suyu artar ama oradan oraya fırlayacak şekilde olmaz. Zaten yoğun egzersizler dışarıda yapıldığı için bunlar eve sirayet etmez. Ben rahmetli akbaşımda hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Öyle uzayan cinsten, st bernard'daki gibi filmlerde gördüğüm tür bir salya hiç görmedim. Baya insanın ağzındaki sudan farksız birşeydi. Bak kızım damlayacak denildiğinde kendi silerdi. Bir de zaten evde pek olmazdı. Hiç bir köpek evine pislemez. Çocukken bir kaç haftalık eğitimle öğrenirler. Hepsinin bazı metotları var. Allah'ın yarattığı can. Beğenmemek falan bana mı düşer; tövbe estağfurullah. İnsanın kendi evine ettiğinin 100 binde birini köpek yapmaz. Ama caiz görmeyen beslemez olur biter. Besleyene söz etmesinler yeter.

• quote:

Bildigim Kadarıyla dinen evde köpek beslemek caiz degil salyalarından dolayıymış Öyle Ögrendim Gecen sahilde bi kac saatligine bi köpegi izleme sansım oldu ve özellikle dikkat ettim salya sorunu yok gibiydi köpekte (küçük boylu türlerdendi köpek adını bilmiyorum ama ) hani diger bildigimiz cinsler gibi gelmedi bana acaba salya problemi olmayan köpek varmı ? ve varsada dinen uygunmudur evde beslemek ?

Arkadasım tam olarak emin olmamak ile beraber bizim var olduguna inandıgımız ve göremediğimiz varlıkları görebilmekte.Bunların basındada cinler ve melekler gelmekte.
    Köpekler bu varlıkları gördüklerinde bir sekilde onları kovalayacaktır.meleklerın eve girmesine engel oldugu için caiz değil diye biliyorum.(Dediğim gibi emin olmamakla beraber)
    Salyasız köpek türü yok salyası az olan köpek türü var köpeklerın ter bezleri olmadıgı için salyayı bir nevi ter olarakta düsünebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrojenik -- 29 Ağustos 2013; 7:31:48 >

• quote:

Bu linkten sorunun cevabını bulabilirsin
    dinimizislam.com
    Evde hayvan beslemek - Dinimiz İslam
    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1557

• Bu şekildeki görüşe inananlar beslemesin. Dinimiz bana yeter. Kuşkusuz Allah esirgeyen ve bağışlayandır. Burada anlatılanların bir kısmına katılmıyorum. Rabbimin meleğinin kudretine ölümlü bir canlı engel olmaz. Müşvik olmak, güzel yürekli olmak en değerli ibadettir. Köpekler kedilerden kirli varlıklar değildir. Ama onlaramgöre vefalıdır, kadir kıymet bilir. Sahibi açken aç bekler, terketmez. Ölse başından ayrılmaz, ağlar. Bizim bir muhabbet kuşumuz vardı. Hakkın rahmetine kavuşunca, köpeğimiz hergün onu gömdüğümüz ağacın altına gider mezarının başında dururdu.

Kuşkusuz bu konu kişilere kalmıştır. Bunca vicdansızlığın olduğu bir devirde, insanın insana kast ettiği bir devirde; ben bir canlıya baktım diye günah yazılmayacağı düşüncesindeyim. Takdir elbette herkesin cüz'i iradesine kalmış. Herkes kendi bilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 30 Ağustos 2013; 10:53:19 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.