Şimdi Ara

Mahallede tavuk beslemek yasak mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
71.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş kapı komşumuz tutturmuş tavuk yetiştirecekmiş. 1-2 tane olsa neyse 300 tane tavuk yetiştireceklermiş.

Buna engel olmanın bir yolu ya da şikayet edebileceğim bir yer var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mahallede Tavuk Beslemek Yasak mı?

Şehir yaşamında tavuk beslemek konusu, özellikle mahallelerde merak edilen bir konudur. Bu yazımızda, mahallede tavuk beslemenin yasal olup olmadığına dair bilgileri bulabilirsiniz.

Yasal Düzenlemeler

Türkiye'de, tavuk beslemek için genel bir yasa bulunmamakla birlikte, belediyeler kendi yetki alanlarında bu konuda düzenlemeler yapabilmektedir. Bu nedenle, mahallede tavuk besleyip besleyemeyeceğinizi öğrenmek için öncelikle ikamet ettiğiniz belediyenin ilgili yönetmeliklerini incelemelisiniz.

Genel Olarak Belediye Yönetmelikleri

Çoğu belediyede, apartman dairelerinde ve müstakil evlerin bahçelerinde tavuk beslemek yasaktır. Bunun nedeni, tavukların gürültü ve koku kirliliğine neden olabilmesi ve hijyenik koşulların sağlanmasının zor olmasıdır. Ancak bazı belediyeler, belirli şartlar altında müstakil bahçelerde sınırlı sayıda tavuk beslenmesine izin verebilmektedir.

Kırsal Alanlar

Şehir merkezlerinin dışında yer alan kırsal alanlarda, tavuk beslemek genellikle daha serbesttir. Ancak yine de belediyelerin ilgili yönetmeliklerini kontrol etmeniz önerilir.

Cezai İşlemler

Mahallede tavuk beslemenin yasak olduğu bir bölgede tavuk beslerseniz, belediye tarafından idari para cezasına çarptırılabilirsiniz. Cezanın miktarı, belediyenin yönetmeliklerine göre değişmektedir.

Sonuç

Mahallede tavuk besleyip besleyemeyeceğinizi kesin olarak öğrenmek için ikamet ettiğiniz belediyenin ilgili yönetmeliklerini incelemeniz gerekmektedir. Genel olarak şehir merkezlerinde tavuk beslemek yasaktır, ancak kırsal alanlarda daha fazla serbestlik bulunmaktadır. Yönetmeliklere aykırı davrandığınız takdirde idari para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahçesi varsa besleyebilir. Bizim karşı komşu besliyor. Tabii sabah yumurtlamadan önce çıkardığı sesler... :)
  • tavuklardan her hafta birini çal fark etmez sonra kesip yersin
  • Hergun 1 tavuk cal.Sen beslemeye basla.Parayi bul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Bahçesi varsa besleyebilir. Bizim karşı komşu besliyor. Tabii sabah yumurtlamadan önce çıkardığı sesler... :)

1 dönüm bahçe var ama ben onun tavuklarının kokusunu pisliğini çekmek zorunda mıyım? Mahallede 300 civarı tavuk beslenir mi? Bunu şikayet edebileceğim bir yer gerçekten yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piazzi -- 10 Eylül 2014; 11:48:07 >
  • Kesinlikle engellemelisin o tavuk pisliginin kokusu hic cekilmez odana kadar girer benden soylemesi yasadimda soyluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Piazzi

quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Bahçesi varsa besleyebilir. Bizim karşı komşu besliyor. Tabii sabah yumurtlamadan önce çıkardığı sesler... :)

1 dönüm bahçe var ama ben onun tavuklarının kokusunu pisliğini çekmek zorunda mıyım? Mahallede 300 civarı tavuk beslenir mi? Bunu şikayet edebileceğim bir yer gerçekten yok mu

Alıntıları Göster

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baklava yiyebilen var mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real RocknRolla

Alıntıları Göster
    belediyeye şikeyet edebilirsin, tavuk beslemek işçin işyer ruhsatına gerek yok sanırım 300 yüksek gözüksede çok bi rakam değil ama mahalleyide bilmek lazım, birşey yapabileceğini pek sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

belediyeye şikeyet edebilirsin, tavuk beslemek işçin işyer ruhsatına gerek yok sanırım 300 yüksek gözüksede çok bi rakam değil ama mahalleyide bilmek lazım, birşey yapabileceğini pek sanmıyorum

Şikayet edeceğimi dile getirdim, arkadaş sağlık bakanlığından izin aldım bir eşy yapamazsın dedi.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yumurta rüşveti al bence tadı güzel olur
  • ne güzel işte sabah tavukların sesiyle uyanırsın , size yumurtada verir , nerden bulacaksın bu zamanda doğal yumurtayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beels

ne güzel işte sabah tavukların sesiyle uyanırsın , size yumurtada verir , nerden bulacaksın bu zamanda doğal yumurtayı.

Yiyeceğim iki yumurta eksik kalsın.

Kendi evimde rahatça oturamayacaksam, evimin kapısını penceresini açamayacaksam bahçeme çıkamaycaksam ne yapayım yumurtayı. İnsanın üzerine de siner o koku.

1-2 tavuktan değil 300 tavuktan bahsediyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Beels

ne güzel işte sabah tavukların sesiyle uyanırsın , size yumurtada verir , nerden bulacaksın bu zamanda doğal yumurtayı.

Yiyeceğim iki yumurta eksik kalsın.

Kendi evimde rahatça oturamayacaksam, evimin kapısını penceresini açamayacaksam bahçeme çıkamaycaksam ne yapayım yumurtayı. İnsanın üzerine de siner o koku.

1-2 tavuktan değil 300 tavuktan bahsediyorum.

Alıntıları Göster
    Adamında kendi evi tapusu varsa istediğini yapar sadece koku ve çevreye gerçekten fazla zarar verirse engellenebilir ama adam güzel bakarsa engel olunmayacaktır

• 300 tavuksa şikayet edebilirsin belediyeye. Tavuk çiftliği mi kuruyormuş? Bizim burda çiftlikler var şehirden 2 km uzakta bzen pislikleri döküyorlar rezalet kokuyor. Ayrıca 300 tavuktan yumurtalardan para kazanabileceğini mi sanıyor? Aynı işi yapan tanıdıklarımız var. Dağıtım ağları vs. var. yumurtanın piyasası düşünce borçları bile zor ödüyorlar. Nolursa olsun kurdurma bak ciddiyim onların kokusuyla sabah kahvaltı etmek bile istemeyebilirsin. Birde bahçeye gübre diye atarlar yanarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

Adamında kendi evi tapusu varsa istediğini yapar sadece koku ve çevreye gerçekten fazla zarar verirse engellenebilir ama adam güzel bakarsa engel olunmayacaktır

Alıntıları Göster
    http://ilan.elookat.com/ilan-Adanadan-Sahibinden-Satilik-Tilki-uasuAAN-1643007.htm

• quote:

quote:

Şikayet edeceğimi dile getirdim, arkadaş sağlık bakanlığından izin aldım bir eşy yapamazsın dedi.

izini alabildiyse bişe yapabileceğini sanmıyorum dostum
  • Pislik kokusundan duramayacaksınız. 300 nedir lan mahallede kümes mi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

onun eviyse benimki de tapulu evim. Benim kendi evimde rahat oturmaya hakkım yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psman

300 tavuksa şikayet edebilirsin belediyeye. Tavuk çiftliği mi kuruyormuş? Bizim burda çiftlikler var şehirden 2 km uzakta bzen pislikleri döküyorlar rezalet kokuyor. Ayrıca 300 tavuktan yumurtalardan para kazanabileceğini mi sanıyor? Aynı işi yapan tanıdıklarımız var. Dağıtım ağları vs. var. yumurtanın piyasası düşünce borçları bile zor ödüyorlar. Nolursa olsun kurdurma bak ciddiyim onların kokusuyla sabah kahvaltı etmek bile istemeyebilirsin. Birde bahçeye gübre diye atarlar yanarsınız.

Evet çiftlik yapacakmış, para kazanmayı umuyor. Üniversite mezunu adam gelmiş çiftlik kuracağım diyor. Hem de küçücük bir alana. Pisliklerini vs. hiç düşünmüyor derdi para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

http://ilan.elookat.com/ilan-Adanadan-Sahibinden-Satilik-Tilki-uasuAAN-1643007.htm

İyi bir noktaya değindiniz. Tavuk olan yerde köpek, it kopuk çok olur. Bir de her gece bahçemde onların sesleriyle uğraşacağım. Evin etrafı bunlarla dolacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.