Öncelikle bu postu kaybedenler için ""bahane uydurma" postu olarak görmeyin öyle düşünüyorsanız tarayıcıdan sekmeyi kapatıp çıkın derhal. Burada 1 sene boyunca samimi çalışıp da cidden hedeflerinin cok altında kalan dostlara yazıyorum (ben de bunlardan biriyim). Geçen sene bu forumda yks çalışma günlüğü açarak sınava çalışmaya başladım ve ilerleyişim de günlükte tek tek yazıyor inanmayanlar bakabilir. Link: https://forum.donanimhaber.com//yks2024-hedef-1k-ea-gunluk--156753774?q= Sabah iğrenç ötesi bir sonuçla uyandım ve bu benim icin cok kötü bir hayalkırıklığı oldu. Kendimden beklemezdim asla. Sizlere eğer samimi 1 sene boyunca çalışıp da neden kazanamadığımın sebeplerini (tabi herkesin sebepleri aynı değil) yazacağım. Biraz genel de olacak yani 1-)DİSİPLİN OTURTAMAMAK Dostlar bu sınav bir disiplin sınavıdır, sen 1 sene boyunca iradeni koyup gün gün çalışacaksın. Benim hiç çalışmadığım bazi günler oldu, çalışmaktan gözlerimin şiştiği günler oldu vs. Düzgünce gidin disiplinli çalışın
2-)OKUL/DERSHANE ORTAMI Bu zaten en önemlisi. Eğer siz ne kadar çalışkan olursanız olun, hiç arkadaşınız olmasa dahi okulda/dershanede gürültü yapanlar mı dersin, sürekli kaynayan dersler mi dersin hersey sizi etkiliyor. Zira benim denemelerde ilk 3'e girmeme rağmen eften püften bahanelerle tyt'de 30 net yapamayan kekoların olsuğu sınıfa soktu rehberlikçim sağolsun (keko sınıfı ortamı düzelsin diye güyaa). Bunun için ne kadar yalvarsam da değistirmediler ve o sınıfta neredeyse her ders kaynıyordu, gürültüden vs. ciddi ders çalısamiyordum. Bu bana çok ama çok kaybettirdi 3-)YANLIŞ ÇALIŞMA STİLİ İsterseniz matematiğe abanın (ki benim en büyük hatam) diğer dersleriniz fen/sosyal iyi olmadıkça afedersiniz bir b*k olmaz dostlar. Benim her ne kadar matematiğim iyi gelse de dogru düzgün sos-1 çalışmadım. Bu benim yaptığım, yapacağım en ama en büyük hata 4-)YANLIŞ REHBERLİK/KOÇLUK SERVİSİ Bu bana en büyük ders oldu maalesef , gec farkına vardım. Vakt-i zamanında sınavda 200k yapamayıp parayla pdr/psikoloji okuyan hocalardan akıl aldım ve bu en büyük hatam oldu. TYT Feni çalışmaya niyetlendiğim vakit "onu bunu çalışma, şunu şunu çalış" diyen rehberlikçinin sözlerine kandık. Ne olursa olsun, yaşı sizden büyü olursa olsun asla işinin ehli olmayan kimse ile bu hayatta birsey yapmayın. 5-)HERKESİN SÖZÜNÜ DİNLEMEK Madde 4'e giriyor aslında. Ben gelen geçen her youtube'daki hocayı dinledim veya dershanedekileri. Yapmayın etmeyin 6-)KONULARINIZI HAKKIYLA BİTİRMEMEK TYT-AYT olsun 1 tane bile eksik konu bırakmayın dostlar, almak o eksik gelir sizin sınavda o soruya 5 dakika verip de diğer sorulari dahi yapamamanızı sağlar. En büyük hatam buradan geliyor (tyt fen ve ayt sosyal) 7-)OKULDAN BERİ GELEN BAŞARISIZ SARTLANDIRILMA Ortaokulda çeşitli zorbalıklara uğradım, lise 2'de de ortalamam sınıfın en düşüklerinden geldi; lise 3 ve 4'te bunu düzeltmeye çalıştım fakat her seferinde sanki benden daha iyilerin olduğunu, benim onların seviyesine gelemeyeceğimi düşündüm durdum. Bunduğum sınıfta herkesten en az 1 yas büyük olmama rağmen (2005'liyim) onlardan gerizekalı yaftası yedim. Siz siz olun daima özgüveninizi koruyun ki benim gibi olmayın 8-)SINAV ANINI YÖNETEMEMEK Ben TYT anında panik oldum ve bu motivasyonla AYT'ye girdim zar zor. Yine de başıma gelebilecek en kötü sey bu oldu maalesef. Sınavı kaybetmemdeki en büyük sebeplerden birisi Daha belki çok hatam olmuştur fakat ben bunları yazdım. Benim gibi bu durumda olan dostlar belki anlayacaktır çünkü şuanda beni sonradan içine soktukları keko sınıfındakiler ile aynı sonucu bile almışımdır. Keşke çalışmasaydım da 1 sene bos yere stres yaşamasaydım. Gerçekten çok moralim bozuldu artık mezuna kalacağız belli. Siz siz olun bu sınavın 3 ayağı vardır 1.disiplin 2.çevre/ortam 3.stres/zaman yönetimi. Birisi bile olmasa başarıli olamiyorsunuz. Umarım dediklerimi iyi okumuşsundur çünkü sonra ""bahane uydurma bro"' yazmayın. 1 sene kılını dahi kıpırdatmayıp sınavdan iyi sonuç bekleyip ""ösym mağduruyum"" diyenlere de itibar etmeyin. Benim lafım cidden emek verip, hayallerine ulaşmak için uğrasanlara. Umarim faydalı olmustur. Saygılar |
SAMİMİ ÇALIŞIP DA KAYBEDENLERE... (flood) Ahmet_Hasim
-
-
2025 öğrencisi iseniz cidden işi ciddiye alın arkadaşlar. Yks sizden her zaman 1 adım daha büyüktür. Küçümsemeyin küçümsettirmeyin. Zira o sınava oturduğunuzda 2024den dahi zor bir ayt gelebilir. Deneme anında yalnız olacaksınız ve sonuç açıklandığında hiçbir bahaneniz olmayacak. Bunu bilerek çalışın. Biz yapmadık en azından siz yapın..
-
Nasıl geldi hocam? -
sınav anı çok çok önemli. bu sene ben de sınavda batırdım. özellikle ayt matematikte çok kötü yaptım. sağlam psikoloji ile sınava girmek en önemlisi ama sınavın nasıl geleceğini kestirmek çok zor. seneye belki 21den daha zor da gelebilir 2020 gibi çok kolayda gelebilir -
Hocam öncelikle geçmiş olsun, hayatınizda güzellikler sizinle olsun.
Şuana kadar böyle gelmiş böyle sormazlar demeyin. Soruyorlarmış. En büyük hatalarımdan bir Ayt Matta zora çalışmamak oldu. Amaan böyle sormuyorlar diyip soru itelemek oldu. 2025' te sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar. -
4.madde çok önemli. Yok sabah paragrafla başla 1 saat ondan bak 2 saat şundan bak falan deniyodu ben bu nasil program *** diyip günde 10 saat türev çalışıyodum. Kazanan ben oldum. -
ben ayt 2021i arkadaş zoruyla çözmüştüm. Bir daha o kadar zoru gelmez diye...
-
2024 zor geldi 2025 kolay gelecek raatta kalın -
Cok dogru hocam
-
Söylemeye dilim varmıyor maalesef
-
Hocam sen tm 10k diyordun. Bemim daha kotu geldi maalesef
-
Öncelikle cok tesekkur ederim hocam.
Hepimizin hatalari var hocam, bu sadece bir sinav. Sansimizi 2025'te deneyecehiz
-
geçmiş olsun hocam inşallah seneye istediğiniz yeri kazanırsınız.başarılar diliyorum
-
Hocam geçmiş olsun, benim de hedef boun ve odtü'de iibf idi ama olmadı. Ham 10k falan geldi. -
Hocam sıkmayın canınızı sizin çabanız ortada seneye iyisini yaparsınız -
Çok tesekkür ediyorum. Size de hayatta başarılar diliyorum hocam
-
Benim hedef ilk 500 iken en kotü sıralamayı aldım şuanda. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz hocam
-
Umarım hocam. Tek üzüldüğüm şey önüme gerçekten çıkan engeller ve bu engelleri gerçekten aşamayıp kaybetmek oldu. Sizin nasıl geldi hocam
-
Evet kaybedenler kulübüne hosgeldiniz -
Hocam ben okuyordum zaten ytü statta, ancak okurken denemek istemiştim bu kadar oldu anca... Buradan devam edeceğim bir daha girmem gibi. Bir şeye ihtiyacın olursa yazabilirsin.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
4.madde çok önemli. Yok sabah paragrafla başla 1 saat ondan bak 2 saat şundan bak falan deniyodu ben bu nasil program *** diyip günde 10 saat türev çalışıyodum. Kazanan ben oldum.
|
2025 öğrencisi iseniz cidden işi ciddiye alın arkadaşlar. Yks sizden her zaman 1 adım daha büyüktür. Küçümsemeyin küçümsettirmeyin. Zira o sınava oturduğunuzda 2024den dahi zor bir ayt gelebilir. Deneme anında yalnız olacaksınız ve sonuç açıklandığında hiçbir bahaneniz olmayacak. Bunu bilerek çalışın. Biz yapmadık en azından siz yapın.. |
Benzer içerikler
- kunduz eğitmen ücreti 2024
- apotemi 15 tyt türkçe deneme cevap anahtarı
- kyk ilk 100 bursu
- matematiğin ilacı zorluk seviyesi
- hukuk mu iç mimarlık mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X