Şimdi Ara

Şampiyonlar Ligi ve Euroleague

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Birkaç hafta önce Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin tanıtımı yapıldı bildiğiniz gibi. Bundan 3-4 ay önce de Euroleague'in formatı değişmişti ve Türkiye'den FB ile Efes daimi katılımcı olmuştu. ULEB ile FIBA 2000'lerin başında olduğu gibi iki turnuva mı düzenleyecek yoksa FIBA bir şekilde Euroleauge takımlarını kendi bünyesine mi katacak? İnternette bu konuyu araştırdım ama hiçbir bilgi edinemedim.

• FIBA'nın düzenlediği organizasyon yıllardır var zaten. İlgi çekmek için ismini Eurochallenge yerine Şampiyon Ligi yapacaklar fakat yine Eurocup kadar ilgi çekmeyecek. Türkiye'den 8. 9. bitiren Trabzon, Royal Halı, Beşiktaş gibi boş beleş takımlar katılır.
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    Benim duyduğum kadarıyla Euroleague'den takımları çekmeye çalışıyorlarmış bir de üstüne. Emin olmadığım, sadece kulaktan duyma bilgilere sahibim o yüzden Şampiyonlar Ligi'nin çok kaliteli olacağını sanıyordum ben.
  • Yanlış hatırlıyorum olabilirim ama benim hatırladığım yeni şampiyonlar ligi oluşumunda her takım en az 100 bin euro kazanıyor.

EL'de ise minimum 2 2.5 milyon euro.

Şampiyonlar liginde 32 takım 4,5 milyon euro civarı para alacak.

EL'de ise 16 takım 36 milyon euro.

Edit

Ayrıca Sporx sitesinden baktım TOP 16'da her takım 490 bin euro kazanıyormuş. GS Eurocup alsa kazanacağı para 500 bin euro galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TnesQuare -- 1 Nisan 2016; 9:41:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman bu şampiyonlar ligi boş beleş bir şey

• EL'ye katılan takımların kendi liglerinden men edilmesi gibi bir söylenti vardı o ne oldu ?

• fiba zaten kafası biz bu eurolegueden nasıl alırız hesaplar peşinde koşuyor avrupada genç oyuncular parlayınca nba takımları direk kapıyor fenerbahçe nba'nin alt yapı takımı gibi oldu sadece fenerbahçe degil bütün avrupa kulupleride dertli o konuda yetiştirme parasıda vermiyorlar nede olsa olan kuluplere oluyor fiba buna kulak asması lazım ama nerdeeeee işi gücü dalavere peşinde koşuyorrrr A lisnası olan takımları tehdit etmeye bile geldiler eurolegue yönetimi fibayı mahkeme verdi bakalım nolucak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avrupa ligi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OlinEdirneLEE

EL'ye katılan takımların kendi liglerinden men edilmesi gibi bir söylenti vardı o ne oldu ?

Men etseler kendilerini de men etmiş olacaklar.Türk liginden A. Efes ve Fenerbahçe'yi çıkar futbolun bank asyası gibi olur. :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Micro_Processor kullanıcısına yanıt
    Şu anki sistem iyiydi aslında EL de kapalı bir lig olunca tüm Avrupa'yı değil katılan takımların taraftarlarını ilgilendiren bir lig olacak gibi geliyor. Adriyatik Ligi'nin daha bütçeli takımlarla kurulmuş haline benzeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OlinEdirneLEE

Şu anki sistem iyiydi aslında EL de kapalı bir lig olunca tüm Avrupa'yı değil katılan takımların taraftarlarını ilgilendiren bir lig olacak gibi geliyor. Adriyatik Ligi'nin daha bütçeli takımlarla kurulmuş haline benzeyecek.

Bence sen tam tersi hatırıyorsun benim bildiğim Şampiyonlar Ligi'ne katılan Euroleague'e bir daha katılamıyor yani Euroleague'den süresiz men yiyor.

Tabii emin değilim ama böyle duydum. Zaten yerel ligden men etseler İspanya'dan Barça, Real Yunanistan'dan Oly, Pana, Türkiye'den Fener, Efes, Rusya'dan CSKA, Khimki çıkarsa kim kalacak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.