Şimdi Ara

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesini kazananlar buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
11.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hoşgeldiniz umarım Samsundan pişman olmazsınız büyükşehir diye Eskişehir Bursa gibi bir beklenti içersine girmeyin burası Karadeniz
    varsa şehir veya okul ile merak ettikleriniz cevaplamaya çalışırım

nedvedmania @ kırmızı veteriner anatomisi kitapları var 1-2-3 diye devam ediyor şimdiden başla ezberlemeye belki geçersin
  • ozaman biraz soru soralım :D ulasım kolaymı galiba tramvay bu sene açılmıs,sonra kampüs güzelmi,sonra güzel gidilicek kafe,alışveriş merkezii falan varmı biraz fazla soru sordum ama
  • yukarda yazmıştım ben Bursadan geliyorum. Harita Müh. Atakum güzel yermi? Bu SamKART olayını nasıl halletcez ? Kampüs güzelmi ? vb.
  • Ben 15 senedir Samsundayım millet. Eğitimin içinde büyüdüm. Tüm sorularınızı alabilirim.

@GaMeSToNeBLuee

tranvay açılmadı. Ümidi kes sen ondan 1 senesi daha var onun aslına bakarsan tranvaya da hiç gerek yok. Otobüs ve minübüs ile çok rahattır ulaşımı. Kampüs 2 tane var. Biri Atakum kampüsü diğeri Kurupelit kampüsü. Atakum kampüsünde hiçbişey kalmadı sadece resim müzik falan kaldı. Tüm mühendislik olsun tıp olsun hukuk eğitim hepsi yukarı da denilen kurupelit kampüsünde. Kurupelit kampüsü şehire 10 km. Yarım saat mesafede. Ama ulaşım kesinlikle sorn değil sürekli minübüs ve otobüs var. Minübüsler doldukça kalkar otobüsler ise 5 dakika da bir şehirden fakülteye gider. 17 numaralı otobüs gider. 11/17 de gider ama çok dolanır o biraz eziyettir Kesinlikle sorun yoktur ulaşımda yani. Kampüsünüz güzel yeşillik ormanlık alan. Kampüs içerisinde gezmek ve yemekten başka yapabileceğiniz aktivite yoktur yalnız. Ama şehir de bir ton kafe vardır. Bu arada Samsun 2 kısıma ayrılıyor bu aralar. Atakum ve şehir diye. Atakum denilen yer deniz kıyısında bi ton kafenin olduğu harika bir yerdir. Gerçekten vazgeçilemeyecek bir yer. Ama şehirin de tadı ayrıdır. Kolay kolay sıkılmazsınız şehirden. Şehirde de güzel kafeler vardır. Atakum da yeşilyurt avm var. Genelde orada olursunuz zaten. Güzel bir alışveriş mekanı. Ayrıca şimdi atapark diye yeşilyurttan büyük bir avm yapımına başlandı. Bitince güzel olacaktır.

Benden bu kadar merak ettiğiniz herşeyin cevabını verebilirim

• Tramvay daha açımamış ama açılacakmış.

quote:

Orijinalden alıntı: SP3ctr3

hoşgeldiniz umarım Samsundan pişman olmazsınız büyükşehir diye Eskişehir Bursa gibi bir beklenti içersine girmeyin burası Karadeniz
    varsa şehir veya okul ile merak ettikleriniz cevaplamaya çalışırım

nedvedmania @ kırmızı veteriner anatomisi kitapları var 1-2-3 diye devam ediyor şimdiden başla ezberlemeye belki geçersin

:) Bize okuldan kitap listesini vericeklermi yoksa biz başka bi yerdenmi bulucaz listeyi ?

Bide Samsunspor ne zaman çıkıyor süper lige ? Çıksında süper lig maçlarını izleriz :D

• cevapların icin teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

Ben 15 senedir Samsundayım millet. Eğitimin içinde büyüdüm. Tüm sorularınızı alabilirim.

@GaMeSToNeBLuee

tranvay açılmadı. Ümidi kes sen ondan 1 senesi daha var onun aslına bakarsan tranvaya da hiç gerek yok. Otobüs ve minübüs ile çok rahattır ulaşımı. Kampüs 2 tane var. Biri Atakum kampüsü diğeri Kurupelit kampüsü. Atakum kampüsünde hiçbişey kalmadı sadece resim müzik falan kaldı. Tüm mühendislik olsun tıp olsun hukuk eğitim hepsi yukarı da denilen kurupelit kampüsünde. Kurupelit kampüsü şehire 10 km. Yarım saat mesafede. Ama ulaşım kesinlikle sorn değil sürekli minübüs ve otobüs var. Minübüsler doldukça kalkar otobüsler ise 5 dakika da bir şehirden fakülteye gider. 17 numaralı otobüs gider. 11/17 de gider ama çok dolanır o biraz eziyettir Kesinlikle sorun yoktur ulaşımda yani. Kampüsünüz güzel yeşillik ormanlık alan. Kampüs içerisinde gezmek ve yemekten başka yapabileceğiniz aktivite yoktur yalnız. Ama şehir de bir ton kafe vardır. Bu arada Samsun 2 kısıma ayrılıyor bu aralar. Atakum ve şehir diye. Atakum denilen yer deniz kıyısında bi ton kafenin olduğu harika bir yerdir. Gerçekten vazgeçilemeyecek bir yer. Ama şehirin de tadı ayrıdır. Kolay kolay sıkılmazsınız şehirden. Şehirde de güzel kafeler vardır. Atakum da yeşilyurt avm var. Genelde orada olursunuz zaten. Güzel bir alışveriş mekanı. Ayrıca şimdi atapark diye yeşilyurttan büyük bir avm yapımına başlandı. Bitince güzel olacaktır.

Benden bu kadar merak ettiğiniz herşeyin cevabını verebilirim

11/17 sinop yoluna gidiyor.Bir kere binmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

yukarda yazmıştım ben Bursadan geliyorum. Harita Müh. Atakum güzel yermi? Bu SamKART olayını nasıl halletcez ? Kampüs güzelmi ? vb.

Atakum gerçekten güzel yer. Yaz olsun kış olsun orada gezmek dolanmak gerçekten çok eğlecelidir. Kesinlikle bi ton kafe içinden kendine hitap edeni bulursun. Samkart olayı da çok basit. Bi büfeden öğrenci samkart alacaksın. 2 lira falan sanırım. Sonra öğrenci belgenle samkartı yapan yere gideceksin (meydanda) Orası hallediyor hemen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

yukarda yazmıştım ben Bursadan geliyorum. Harita Müh. Atakum güzel yermi? Bu SamKART olayını nasıl halletcez ? Kampüs güzelmi ? vb.

Atakum gerçekten güzel yer. Yaz olsun kış olsun orada gezmek dolanmak gerçekten çok eğlecelidir. Kesinlikle bi ton kafe içinden kendine hitap edeni bulursun. Samkart olayı da çok basit. Bi büfeden öğrenci samkart alacaksın. 2 lira falan sanırım. Sonra öğrenci belgenle samkartı yapan yere gideceksin (meydanda) Orası hallediyor hemen..

artık millet samsundan atakuma geliyo takılmaya

• sayfaya fotoğraf isteriz, internette hep aynı fotoğraflar mevcut, değişik fotoğraflar yok mudur ey samsun ahalisi
  • http://forum.donanimhaber.com/m_41300243/mpage_1/f_/key_//tm.htm#41300243
    böyle bir konu açmıştım zamanında orda mevcut birkaç foto.

-samkart olayına gelince Samsunda belediye otobüsü pek kullanmıyoruz genelde dolmuşa biniyoruz bildiğiniz magirus külüstür dolmuşlardan değiller. transit veya splinter seklinde trafik canavarı formunda ulaşım sağlanıyor.
    tramway açılır 2-3 aya ama ne kadar işimize yarayacak bilemiyorum kampüse yukarı çıkmıyor rektörlük son durağı.

yukarda 17 ve 11/17 den bahsedilmiş bu otobüsler çok sık kalkıyor kampüsten ama dolmuş 20dkda meydana gidiyor otobüsler 1 saatte hele 11/17 dahada uzun sürüyor dolaştığı için. yoğun saatlerde 2 numara diye dolmuş ile aynı yoldan giden express sefer var o biraz kullanışlı.

GaMeSToNeBLuee @ Eskişehir Bursa değil dediysem Sivas falan değil burası Atakum sahili yaz kış gece 1e kadar canlı cafeler barlar mevcut ve hergün yenileri açılmakta.

nedvedmania @ bu sene çıkmaya çok yakınız çıkamazsak Kocaeli Sakarya gibi oluruz.

daha sorunuz olursa elimden geldiği kadar cevaplarım.

• İyidir ya samsun. Her ne kadar biz kurtulmak istesek de o da sıkıldığımızdandır. 19 senelik samsunluyum. Burası öğrenci için gerçekten güzel bir şehir. İstanbul ankara gibi pahalı bir şehir de değildir.

_ Atakumdaki yeşilyurt alışveriş merkezi eğitim kampüsünden yürüme 15 dakikadır. Öğrenci yurduna 5 dakikadır. Orda laptopunu alıp beleş internetin tadını çıkaran öğrenciler çekik gözlü arkadaşlar vardır Sinema (öğrenci 9 lira) Mc donalds falan var.

_Yeşilyurdun arka kapısından çıktığınızda artık atakum sahilindesinizdir. Orda bi ton cafe-bar vardır. Eğlenmek için mekan çoktur. Rahat 10 tane içkili mekan(canlı müzik) 4-5 tane de normal cafe vardır. Sahil boyunca 2 tane adana dürüm yapan kamyon var. Adana dürüm en son 4 liraydı. Barların önünde midye-kokoreç satan seyyar arabalar var (kokoreç yarım ekmek 5 lira). Midye 50-75 kr arası değişiyor. Atakum sahili için anlatacaklarım bu kadar. Haftasonu çok hareketli olur oralar. Arkadaşlarınızla gidip eğlenebilirsiniz.

_Şehirde tonla cafe vardır çiftlik(istiklal) caddesinin alt sokaklarında 20-30 tane kafe vardır. İstediğinizi seçip yerleşebilirsinizPatron cafe heryerde vardır bim gibidir. Çayı güzeldir. Çok iyi nargile yapar.

_Çok iyi dönerciler vardır samsunda Beyaz ev ve Çalıkuşu lezzetlidir. Fiyatlarda uygun. Kebab vs yemek isterseniz özdiyarbakır ocakbaşı var. Lahmacun 2 lira biraz fazla gibi ama lezzetli yani. Bunların dışında çardak var izmirli var hamburger falan yiyecekseniz oraları tercih edebilirsiniz.

_Sinemalara gelince Konak sineması iyidir öğrenci 6 liraydı en son. Planet var çiftlikte orası az tercih edilen ama bence en güzel filmleri oynatan sinema

_Ulaşım çok kolaydır meydandan veya shelden dolmuşa binersiniz 15 dakikadan az sürede sizi atakum eğitim kampüsüne bırakır. Öğrenci geçen sene 1.25 liraydı. Yine aynı duraklardan fakülte dolmuşlarına binebilirsiniz. Onların ücretlerini bilmiyorum ama. @SP3ctr3 dediği gibi dolmuşlar külüstür değil gayet konforludur basa bas gider

Umarım yazdıklarım işinize yarar. Sizlere samsunda güzel bir 4 sene dilerim

• teşekkür ederim cevaplarınız için zaten abim fatsada askeri personel onun yanına giderken şöyle bir samsun turu yapmıstık gerçekten beyenmiştim şehri karadeniz zaten hep hoşuma giderdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaMeSToNeBLuee

teşekkür ederim cevaplarınız için zaten abim fatsada askeri personel onun yanına giderken şöyle bir samsun turu yapmıstık gerçekten beyenmiştim şehri karadeniz zaten hep hoşuma giderdi

Bide samsun karadenizde olduğu için çoğu insan laz muamelesi yapar. Yoktur arkadaşlar öyle birşey biz lazlar gibi konuşmuyoruz sadece E leri biraz açarak konuşuyoruz
  • Hukuk fakültesi hakkında bilgisi olan var mı?

Haberlerde Çarşamba diyor, ama kazandı kağıdında Kurupelit Kampüsü diyor. Tam emin olamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwer60
    Hukuk fakültesi hakkında bilgisi olan var mı?

Haberlerde Çarşamba diyor, ama kazandı kağıdında Kurupelit Kampüsü diyor. Tam emin olamadım.

Çarşambaya acacaklardı fakat profesörler çarşambaya gitmeyi kabul etmedi ve kurupelit kampusüne açıldı.
  • Samsun'daki bildiğiniz-kaldığınız özel yurt veya apart tarzı yerlerin adreslerini, telefonlarını, firma isimlerini ve FİYATLARINI vs. yazarsanız çok iyi olur aslında, halledilmesi gereken ilk mevzu konaklamadır muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdanger -- 14 Ağustos 2010; 16:57:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdanger

Samsun'daki bildiğiniz-kaldığınız özel yurt veya apart tarzı yerlerin adreslerini, telefonlarını, firma isimlerini ve FİYATLARINI vs. yazarsanız çok iyi olur aslında, halledilmesi gereken ilk mevzu konaklamadır muhtemelen

Evet Ondokuz Mayıs'ta okuyanlar bizi bilgilendirirlerse iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkblaziken

quote:

Orijinalden alıntı: xdanger

Samsun'daki bildiğiniz-kaldığınız özel yurt veya apart tarzı yerlerin adreslerini, telefonlarını, firma isimlerini ve FİYATLARINI vs. yazarsanız çok iyi olur aslında, halledilmesi gereken ilk mevzu konaklamadır muhtemelen

Evet Ondokuz Mayıs'ta okuyanlar bizi bilgilendirirlerse iyi olur.

ondokuz mayısta okumuyorum ama hemen bizim aşşağıda saral apart var tam iki kampüsün arasında atakumun sahile yakın güzel bi yerinde.ben olsam orda kalırdım ilk sene.google dan aratın saral apart diye çıkar sanırım.numarasını falan ordan bulabilirsiniz

• Saral Apart bay-bayan 2kişilik oda 4000lira daha bugün arkadası kayıt yaptırdık.
    detaylı birşeyler yazarım yine müsait olunca.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.