Şimdi Ara

Samsung 120GB 840 EVO ssd 189 tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
2.728
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yanlışın var

2 mozilla , 1 photoshop sayfası 1 de muzik açtığın anda bile HDD cevap vermiyor durumuna düşüyor

o yüzden normal kullanıcının dahi SSD'ye ihtiyacı var
  • Normal kullanıcın ne işi var bu programlarla ? İş için kullanacak adam paraya kıyar 1tb alır. Sonuçta ticari amaçlı kullanacak. Burda alanların çoğu normal ev kullanıcısı ne işi olur bunlarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlıtzKrıeg -- 6 Ağustos 2014; 22:00:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

yanlışın var

2 mozilla , 1 photoshop sayfası 1 de muzik açtığın anda bile HDD cevap vermiyor durumuna düşüyor

Normal bir kullanıcı photoshop mu kullanır :) ancak haklısın photoshop için ssd alınır :) o açılma süresine kim dayanır

@BlıtzKrıeg
    Hocam sizden farklı birşey demedim.
    Önceki mesajda yazdım. Arkadaş sorunca yazdım o programları.

Neyse konu tartışmaya gidiyor. Net bir sonuç var en azından ihtiyaç + para kriterine göre alırsınız seçersiniz. Kimsede birşey diyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 6 Ağustos 2014; 22:05:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: razor9119

quote:

yanlışın var

Normal bir kullanıcı photoshop mu kullanır :) ancak haklısın photoshop için ssd alınır :) o açılma süresine kim dayanır

@BlıtzKrıeg

ben normal kullanıcıyım ve PS kullanıyorum hocam

• quote:

quote:

quote:

yanlışın var

@BlıtzKrıeg

Bu arada bence sizin sorununuz ssd veya harddisk sorunu değil. Ramlerinizi güncelleyin :)

• Ssd'lerin malum kapasitesi arttıkça 4k okuma değerleride artıyor. Fakat 120 ve 250 likler arasında 4k değerlerinde uçurum fark varken 250 ve 500gb arasında çok ufak bir oynama oluyor. Bu saatten sonra 250nin altında almak akıl karı değil gün geçtikçe ucuzluyor zaten fiyatları.

• 128 GB, eğer yanında bir de depolama için mekanik hdd varsa mantıklı. Yoksa günümüzde bir pc için 128 GB gerçekten yetersiz. Bence laptoplarda 240 GB tan aşağı ssd takmak biraz müsriflik olacaktır. Çünkü kapasite yetmeyince, dvd söküp yerine aparat alıp hdd yi oraya bağlamak gerekecek. Bunlar hem ekstra masraf hem de laptopun içini v.s. sökmek gerektirdiği için mantıklı değil.

En az 240GB olmalı bence.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yanlışın var

@BlıtzKrıeg

Bu arada bence sizin sorununuz ssd veya harddisk sorunu değil. Ramlerinizi güncelleyin :)

sanmam

Samsung 120GB 840 EVO ssd 189 tl

HDD ler artık PS leri kaldıracak güce performansa sahip değiller .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 6 Ağustos 2014; 22:14:31 >

• diğer arkadaşlara katılmakla birlikte ben oyunların ssd ye kurulacak kadar önemli olduğunu düşünmüyorum ssd nin çıkış nedeni zaten mekanik disklerdeki köhne kağnı hızlardan kurtulmaktı..işletim sistemleri ve sürekli kullanılan performans odaklı programlar için ssd evet çok faydalı bir şey ama oyunu ssd ye kurmak bana lüks geliyor bugünkü fiyatlarla...hele ki çalışma şekilleri ve ömürleri mekanik disklerden bu kadar farklı iken
  • quote:

Orijinalden alıntı: netmania

diğer arkadaşlara katılmakla birlikte ben oyunların ssd ye kurulacak kadar önemli olduğunu düşünmüyorum ssd nin çıkış nedeni zaten mekanik disklerdeki köhne kağnı hızlardan kurtulmaktı..işletim sistemleri ve sürekli kullanılan performans odaklı programlar için ssd evet çok faydalı bir şey ama oyunu ssd ye kurmak bana lüks geliyor bugünkü fiyatlarla...hele ki çalışma şekilleri ve ömürleri mekanik disklerden bu kadar farklı iken

hd tune dan ömürüne bakıyım ne kadar yazmışım diye bakıyorum ssdye 34 gb yazıyo zaten ben bu bilgisayara en azından 3 kere format attım nasıl oluyoda böyle oluyor

• razor9119 kullanıcısına yanıt
    Zamanında param yetmedi 120 GB aldım.daha sonra param olduğunda 1 adet daha 120 GB aldım.2 SSD disk ile Raid yaparak
    1- kapasiteyi 2 ye katladım
    2- hızı 2 te katladım
    3- daha ucuza kapasiteyi ve hızı artırdım
    Kim demiş olmaz diye

• quote:

Orijinalden alıntı: maksi09

Zamanında param yetmedi 120 GB aldım.daha sonra param olduğunda 1 adet daha 120 GB aldım.2 SSD disk ile Raid yaparak
    2- hızı 2 te katladım
    Kim demiş olmaz diye

adamsın
  • maksi09 kullanıcısına yanıt
    bu cok mantıklı masaüstü için alacaksanız ucuza denk getirebilrseniz 120x2 alın illa 240 tek disk olacak diye bişi yok.

ama 120 gb gerçekten yetersiz. 2 seneye kalmaz 1gb 1tl nin altına düşecektir bu kaliteli diskler dahil !
  • Suan icin hdd isimi goruyor acikcasi.Zamanla ilgim ps tarzi programlara kayarsa dusunebilirim ssd almayi.

• bende 80 gb hardisk var alsammıki
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksi09

2- hızı 2 te katladım
    Kim demiş olmaz diye

Masaustu icin evet cok daha iyi bir secenek.
  • quote:

yanlışın var

hangi sistemmiş ya o öyle onlarda cevap veremiyora düşüyor. celeron 1.7 ve 512mb ram falan mı ?
  • Bana fiyatı uygun geldi, boyutun da bana yeteceğini düşünüyorum, herkes kendi kullandığı programı bilir ve boyuta karar verebilir, bence az değil bu boyut.
  • Alasım geldi (inş. karar verene kadar biter de alamam )

Normal şartlarda hem kullanım hem depolama için 500gb'lık caviar black kullanıyorum. Onu komple depolama amaçlı kullanmaya başlar bunu da C yaparım. 20-30 windows tutsa; 2-3 tane sürekli oynadığım oyun var onları da ssd'ye atsam mutlu mesut geçiniriz diye düşünüyorum.

Ama henüz karar veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

quote:

yanlışın var

hangi sistemmiş ya o öyle onlarda cevap veremiyora düşüyor. celeron 1.7 ve 512mb ram falan mı ?

olayın işlemci ile ramle alakası yok

Sistem en zayıf halkası kadar güçlüdür . Bu olayda direk HDD cevap veremiyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.