Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by_deViLs

Albani ustam.. Sana sadece bi soru sorucam..
    Samsung C6000 mi alırsın yoksa D5000 mi ?

-Bütçene C6xx çok cazip geliyorsa veya bunun fiyatı dibe vurmuşsa C6x al
    -Dxx almam,çünkü henüz hem çok erken hemde ne olduğu belli değil(benim açımdan)
    benim beklediğim/baktığım bazı prof.kullanıcı yorumları vardır ama henüz pnlardan tık yok

Bu arada ben ne LGE nede Samy zaten almam!!

Ancak bu sene Dxx ler için bazı ümitlerim ve değişik düşüncelerim vardı,2011 Model olarak
    oldukça iyi paneller gelecek diye,ancak bunları anlamam için dışardan bazı arkadaşlarımızın
    yorumları lazım bana!

++
    1 Seriden 7-8 Seri/Model çıkarmak işleri son 30 senedir bir "Sony klasiğidir"
    Heriflerin 1978 den beri taktikleri budur,Samy de eski ortağından(halende ortaklar bir şekilde)
    bu işleri ve diğer tüm işleride çok daha iyi öğrendi ve uyguluyor!

Bunları geçmişte TF/DH de çok anlatmıştım;uyanıklar tek bir Engine sistemden SW ile oynayarak
    neleri yaptıklarını neleri "locked" yaptıklarını v.s v.s işin "Seri" kısmı işte burada gizlidir!
    Aslında paneller(Seri bazlı)çoğu aynıdır,bir kaç farklı uygulama vardır ama SW deki "oynamalar"ı bunlar
    söylemezler(bilen çok iyi bilir!) ve insanlarda bu atraksiyonları bir güzel yer,ben Marka adı vermiyeyim,
    birilerinin morali bozulmasın diye ama çoğu üretici bu numarayı yapmaktadır!yoksa mal satamazlar!!
    yada beklenen satışları yapamazlar v.s

++
    Dxx ler ben sadece tek bir kritere bakıyorum,zaten ben bir panelde sadece o işe bakarım>>"Motionhandling"

A-Başarısı(gücü/hızı ve ayarlara tepkisi v.s)

B-Stabilitesi(birinci kriterim budur!)

C-Total Engine çalışması(hız ve buna bağlı tüm çalışmaları)
    -Siyah seviyesi(ama sadece "inky-Black" değil!!! adam gibi Siyah çalışması verebilmesi ki Samy lerde(Tosh/Sony de dahil)
    Samsung(SLCD)S_PVA kullanılan Modüllerden bahsediyorum(AUO/CMO/Innolux v.s gibi Modüller hariç) bu konuda
    S_PVA modül kalitesi ve başarısı tartışılmaz.... buna bakıyorum

++
    Bunun haricinde "doğru renk üretimi" çoğuna göre göreceli olsada ben Natural-soft-mat renk/ton sevdiğim için Samy/LGE bana
    aşırı vivid/sature geliyor! renk ayarı tutturamıyorum genelde bu iki panelde!
    Ancak burası benim için sorun değil,ve diğer tüm ıvır-zıvır özellikler ile kesinlikle işim yoktur;Samy lerin dünyada en çok
    tutulması/satılmasından bu "diğer özellikler" çok ciddi artık katkı sağlamaktadır!! ama ben paneli bir Display(Monitör gibi)
    olarak kullandığım için bu özelliklere bakarak veya panelin fiyakasına bakarak veya ne kadar ince veya yakışıklı filan
    işlerine hiç bakmam

++
    Pixel tabanlı bugünkü klasik paneller(PDP/TFT-LCD ler)ile bir yere kadar gidilebiliyor,daha fazlası için diğer ......LED(SED/FED/TOLED/MOLED
    OLED/AMOLED/P_MOLED v.s gibi) gerçek ...LED panellere ihtiyaç vardır,bunlar "çakma LED-LCD" değildir
    Özellikle 2 tanesi ki en iyiside bunlardır CRT tabanlıdır

CRT haricinde "sıfır lag" li panel tip TV üretilemiyor ve asıl sorunda burada zaten,herifler bir dünya şey yaptılar ama hala ne CRT yi geçtiler nede
    CRT doğru renk üretimini!!

Pixel çalışması ise(bugünkü sistem)hem ağır hemde çok sorunludur,bir panelde ağır ise zaten bir işe yaramaz veya ne veriyorsa eyvallah diyeceğiz!!
    ki zaten yaptığımızda budur,örneğin 60-90-100ms de çalışan bir panelde fazla bir şey beklemek komik olacaktır!
    Dandik TN paneller bile artık geldiği nokta itibarıyla ciddi rakip oldular VA/IPS tabanlı TV panellerine

Neyseki çoğu insan bunları bilmiyor veya önemsemiyor veya adam sende diyor ve oturup izliyor! çünkü bu saatten sonra kimse gidipte CRT alacak değildir
    Ama benim gibi hastası meraklısı veya son nesil o çok süper CRT leri kullananlar için,CRT hala vazgeçilmez tek display aracıdır
    Geçenlerde bizim Hakana gitmiştim(kamaxx)ondan efsane Phil Matchline CRT vardır,çok ciddi hayran kaldım,SD ler HD gibi!!
    DVD leri bundan izlemekle,Pio dan izlemek arasında neredeyse hiç bir fark yok!!(dikkatinizi çekerim Pio dedim,bir başka panel demedim!!)
    üstelik TV de Progressive scan bile var!

++
    Samy Dxx lere gelirsem,ben açıksası yukarıdaki LAG testini geçiyorum,çünkü orada ya hata var yada panel bu senede latency konusunda hikaye,
    ama ben olmadığını umut ediyorum! umarım bir yalnışlık vardır,çünkü bu değerler berbat yaw belkide o vatandaşın Processor sisteminde
    bozukluk vardır(umarım öyledir)

Yoksa bu sene Samy bayağı sıkı geliyordu,yani herifler bu kadar da atmazlar artık diyeceğim ama işin kötü tarafı en büyük "sallamacı" Samy ve LGE dir!!
    gelde çık işin içinden

Ben yinede dikkatli takip ediyorum,en azından geçen seneden iyi olacağını tahmin ediyorum veya bayağı iyi olacağını!

+

Not;bu arada bu Samy başlığı,bizim Pio başlığını bile geçip "izlenme" rekorunu kıracaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 17 Nisan 2011; 14:25:58 >

• @albani

sana dokunan bin ah işitiyor maşallah. her seferinde hiç üşenmeden nasıl yazıyorsun bu kadar şey anlamış degilim. degişik bir yazı tarzında var. arkadaşların yerinde olsam sana sormam şu modelmi o modelmi die çünkü hiçbirini begenmiyecegin kesin.
  • bugün d5000 i gözümle gördüm 5 cm üstündede c8000 vardı.aynı görüntü oynuyordu ekranda. yakın ve uzak mesafelerden izledim inceledim c8000 çok daha net ve canlı renklere sahipti. tabi 8000 o serinin en üst tv lerinden biri normaldir. arada zaten 1-2 milyar fark vardı.

d5000 izlerken nedense çok karıncalanma gördüm ekranda filimde blu rey di ama niye öyle anlamadım. baglantıda bir sorun vardır heralde. benim genede arkadaşlara tavsiyem yeni samsung d serisi alacaksanız d6000 den başlayın. şuan d6000 ler yok ama gelecek yakında.
  • SAMSUNG D8000 SİYAH TESTİ

• Bugünkü Hürriyet gazetesinin ekinde Samsung SmartTV adlı ek verildi.
    Yeni serilerin özellikleri var.

Sizin için bir tablo hazırldım,
    (benim c750 var onun için)

ayrıca 2 LCD modelide var,
    D551
    D450
    onları önemsemedim

Faydası olur sanırım,

kolay gelsin

Büyük resim için " sağ klik, resme bak" kullanın

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 17 Nisan 2011; 21:01:26 >

• Yusuf a tamamem katılıyorum. Bende Samsung dijital plaza da gördüm 8000 7000 ve 5000 i birarada 5000 alasım hiç gelmedi. ki 5000 almaya gitmiştim. 7 ve 8 çok daha net ve canlı renk görüntüsü vardı ama 5000 de daha solgun görünüyordu. Üç TV de dinamik renk ayarlarıyla gösteriliyordu. 6000 serinin bu pazartesi geleceğini salıyada sayışa başlanacağını söylediler. Fiyat olarak bir şey söylenmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Bugünkü Hürriyet gazetesinin ekinde Samsung SmartTV adlı ek verildi.
    Yeni serilerin özellikleri var.

Sizin için bir tablo hazırldım,
    (benim c750 var onun için)

ayrıca 2 LCD modelide var,
    D551
    D450
    onları önemsemedim

Faydası olur sanırım,

kolay gelsin

Büyük resim için " sağ klik, resme bak" kullanın

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

D6500 ile D7000 arasında 400-500 tl fark olursa. kesinlikle d7000 alınır. çünki d7000 de 1 gözlük hediye. 200 tl onun fiyatını çıkarsak. 200-300 fark kalıyor. oda aradaki özellik ve tasarım farkına değer.

• Yukardaki tabloya bakarsak,
    LED özelliklerini görerek,
    bence alınacak en uygun model D6500 görünüyor.
    D7000 ve 8000 modelinde resim özellikleri çok farkedermi bilmiyorum ama tüm özellikleri aynı.
    aradaki fiyat farkını göz önüne almak lazım.

6000 modeli ise sadece TV ve 3D (2D den 3D olmadan) olsun diyenler için,

5000 modeli ise düz bir LED tv, fiyatına bakarak uygun gelirse almak lazım.

4000 ise 50hz hdready (1366x768) ve özelliği yok,

sonuçta ;
    Yeni nesil Samsung isteyen için 6500,
    Şık olsun diyene......................7000
    param çok diyene....................8000
    unutmayın, 46" üzeri bakacaksınız...........................

kolay gelsin.
  • quote:

Yukardaki tabloya bakarsak,
    LED özelliklerini görerek,
    bence alınacak en uygun model D6500 görünüyor.
    D7000 ve 8000 modelinde resim özellikleri çok farkedermi bilmiyorum ama tüm özellikleri aynı.
    aradaki fiyat farkını göz önüne almak lazım.

6000 modeli ise sadece TV ve 3D (2D den 3D olmadan) olsun diyenler için,

5000 modeli ise düz bir LED tv, fiyatına bakarak uygun gelirse almak lazım.

4000 ise 50hz hdready (1366x768) ve özelliği yok,

sonuçta ;
    Yeni nesil Samsung isteyen için 6500,
    Şık olsun diyene......................7000
    param çok diyene....................8000
    unutmayın, 46" üzeri bakacaksınız...........................

kolay gelsin.

40'' 46'' arasındaki fiyat farkı 1000 tl yi geçiyor. bu büyük bir rakam. heleki 55'' e geldimi fiyat uçuyor. Bana göre oda çok büyük olmadıkça en uygunu 40'' . Gönül 46'' ister ama 40'' fiyat olarak uygun ve çokta küçük değil

• arkadaşım,
    hep yazıldı,
    3D özelliğini tam kullanmak istiyorsanız 46"+ olacak.

yoksa,
    alın düz LED tv, 40" bakın keyfe.
    paranızda cebinizde kalsın.
  • iyiakşamlar arkadaşlar herkeze, bügün vatan bilgisayadan d5000 almış bulunmaktayım inceledim c6000mi d5000 mi sonunda d5000 de karar verdim hayırlısı tv evde kutusunda yarın samsung servisini arayıp gelip kurmalarını isticem. vatan bilgisayardan 1649 geldi bana word da 6 taksit bana göre iyi sonuçta bütceme göre harekett etmem gerekiyordu.
    medyamarkette d5500 vardı fiyatı 1999 du inceledim görüntü gayet güzeldi bana göre :)
    istbilişimde d5000 fiyatı 1,914
    hadi hayırlısı diyip paneli kullanmaya başlıyacağım... kurulduktan sonra iznenimlerimi paylaşırım
    ama bu konu altında olmaz sanırım.d5000 ve d5500 kullanıcıları diye başlık açsak daha iyi olurmu acaba....?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_anadolcu -- 17 Nisan 2011; 22:32:47 >
  • quote:

arkadaşım,
    hep yazıldı,

yoksa,

Dostum bunu neye dayanarak söylüyorsun. yani açıklaması nedir
  • bu arada dikkat.

isteevegelsin.com sitesinden pazartesi forumda bir arkadaş d8000 aldı öncesinde stok varmı diyede sordu hatta bizlede paylaşdı sevincini, cuma elimde gelince size inceleme yapacam sözüde vardı.kumandasının bile dokumatik oldugunu 2 kere teyyit ettirdi adamlara ama arkadaşa ödemeyi yaptıktan sonra gelen ürün yok d7000 yolluyalım diyorlarmış.

haberiniz olsun ne oldugu bellisiz yeni piyasaya çıkan firmalardan alırken 100 kere düşünün öyle alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

bu arada dikkat.

isteevegelsin.com sitesinden pazartesi forumda bir arkadaş d8000 aldı öncesinde stok varmı diyede sordu hatta bizlede paylaşdı sevincini, cuma elimde gelince size inceleme yapacam sözüde vardı.kumandasının bile dokumatik oldugunu 2 kere teyyit ettirdi adamlara ama arkadaşa ödemeyi yaptıktan sonra gelen ürün yok d7000 yolluyalım diyorlarmış.

haberiniz olsun ne oldugu bellisiz yeni piyasaya çıkan firmalardan alırken 100 kere düşünün öyle alın.

Beyler kim neden acele ediyoru anlamış değilim!

yaw ayrıca Paralelcimi kaldı,bırakın bu çakallarıda,Samy/TR Garantili fiyatları takip edin ltf+

Kimse "Macera" aramasın

++

• paralelci degilmişlerki hocam. kontrol ettim sitelerinde bile samsung türkiye garantili yazıyor.
  • Ben bu heriflerin,Samy/TR Garantili mal satmalarına bile güvenmem!

Ancak elbette netten satış yapan çeşitli firmalar TR resmi Garantili mal satıyorlar ama yinede herkes iyice araştırsın
    ve fiyatlarıda dikkatli kontrol etsin ltf!

Şimdi sana sormaktayım;bu yukarıda örneğini verdiğin satışta neyin nesi o zaman ...abi o yok bunu verelim.... gazlaması
    Hem geçirmece hem yedirmece hemde kakalama v.s v.s artık adını sen koy bunun

Fiyatlar arasında artık uçurumlar filan yok,kaldıki bu saatten sonra giderek makas dahada daralacaktır!

Bu uyanıklar böyle Forumları vede özellikle DH yi çok sıkı takip ediyorlar,bazıları bana kadar ulaşıyor ve cart-curt ediyor
    iyide bunlara benim karnım tok,bu başlığıda "birisi" çok sıkı takip ediyor ama buradan onuda ayrıca uyarıyorum,beni iyi takip etsin
    bu uyanıklar,millete yedirmece-kakalama işleri artık bitiyor ona göre!!

++

• quote:

arkadaşım,
    hep yazıldı,

yoksa,

Bu bilgi teknik olarak doğru ama Sn.mimleon fazla tevazu göstermiş ve 46+ diyerek açık kapıda bırakmış ama
    işin pratik ve teknik kısmı kısaca şudur

A-3D efektini iyi algılamak ve doğru resmi alabilmek için panele oldukça yakın durulacaktır
    örneğin 1080p içerikte normal izleme mesafesi 46" lık bir panelde 6ft.tir(183cm,siz bunu max. 190-200cm de yapabilirsiniz)
    Veya 65" panelde ise izleme mesafesi 8,5ft.tir(260cm ve bunuda max.300cm yapabilirsiniz
    Veya 55" panelde ise 7ft.tir(213cm gibi)...

Ancak 3D efektinde ise bu mesafe daha kısa(yakın)olmalıdır! ayrıca sıfır açıyla bakacaksınız(buda ya bilinmiyor yada V/H açısı
    ayarlanamıyor v.s!!)

B-Teknik olarak bu panellerde 3D efektinin göz-beyin/algılama çalışması gözlük ile olsada bazı fiziki durumları vardır panellerin
    ve ebat ne kadar büyük olursa etkinlik ve algılama hazzı v.s daha yüksek olmaktadır!

Kısaca 32-46 arası 3D için hiç uygun ve doğru ebat değildir!
    50" min olmalıdır ama buda yetersizdir!
    min 60/65 panelde etkinlik ciddi artıyor ama 70-80 panelde çok daha mükemmel oluyor,ancak bu panellerde sadece USA/Canada da bulunmaktadır

Pany de ise 85" ebatlı 3D destekli bir panel çıktı ama Avrupaya gelecekmi bilmiyorum,veya Mitsu nun özellikle F/P LCD leri var(DLP-LCD)bunlarda 60-83 ebat
    arasındadır ancak buda sadece USA da vardır!

3D olayını Sinemada doğru ve uyumlu izlemek en doğru tercih olmaktadır,panellerde ise çeşitli zorluklar ve bazı pratik sıkıntıları söz konusudur,kaldıki zaten
    3D işi henüz çok erken ve hala bu konuda kısmen Pany T ler hariç adam gibi 3D çalışmasıda yoktur!

Sharp ve Tosh Glasses-free(Glassless) tip 3D destekli pasif-gözlük çalışmalı panelleri neredeyse 2 sene önce çıkardılar ama piyasaya süremiyorlar,yine sorunlar devam
    Tosh taki panel şimdilik sistem olarak en başarılısı ve tek örnek ama,panel CRT gibi derin!! şimdi bunu kırpmaya bakıyorlar
    19 ve 26 ebatlı yaptılar ki buda komik büyüklükte bir ebat

Modülleri özel(AUO/Taiwan üretti şimdilik)bunda da sorun var;yüzey yapısı ve kapalması dolayısıyla!

3D olayı 1950 lerden kalma bir teknik ama uygulama cihazları sürekli farklı oluyor,son örneğide bizim paneller
    Gözlük olayı zaten ciddi sorun ve sağlık açısı ayrıca bir sorun veya sürekli izlenememe yine sorun v.s v.s

Glassless ile bu iş olur/olabilir ama ilk örnekler yine başarısız!
    Üreticiler Gözlük ile bunun olmayacağını/olmayacağını iyi biliyorlar ama şimdilik yaptıkları yeni bir şeyde yok bu konuda ve bunlarda
    yakında Glassless işine giriyorlar,ancak maliyet çok yüksek,Modül tipinden dolayı,kısaca her yerden adamlar kilitleniyor!

+

• ben biliyorum hocam hayatta böyle sitelerden almam. heleki bu iş tv ise giderim firmaya elimle açılmamış jilatinde kutuyu alırım atarım arabaya evime getirim. ordada oranın patronu kimse kartlarının arkasına yazıdırır kaşeletirim ölü piksel veya kullanılmış cihaz çıkarsa ertesi gün iade ederim diye. kendime 2 eş dostta 4-5 cihaz aldım hep bu yolla aldım. her zaman resmi bayiden aldım hiç paralel almadım. sonuç 0 başagrısı yıllardır.

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Ben bu heriflerin,Samy/TR Garantili mal satmalarına bile güvenmem!

Ancak elbette netten satış yapan çeşitli firmalar TR resmi Garantili mal satıyorlar ama yinede herkes iyice araştırsın
    ve fiyatlarıda dikkatli kontrol etsin ltf!

Şimdi sana sormaktayım;bu yukarıda örneğini verdiğin satışta neyin nesi o zaman ...abi o yok bunu verelim.... gazlaması
    Hem geçirmece hem yedirmece hemde kakalama v.s v.s artık adını sen koy bunun

Fiyatlar arasında artık uçurumlar filan yok,kaldıki bu saatten sonra giderek makas dahada daralacaktır!

Bu uyanıklar böyle Forumları vede özellikle DH yi çok sıkı takip ediyorlar,bazıları bana kadar ulaşıyor ve cart-curt ediyor
    iyide bunlara benim karnım tok,bu başlığıda "birisi" çok sıkı takip ediyor ama buradan onuda ayrıca uyarıyorum,beni iyi takip etsin
    bu uyanıklar,millete yedirmece-kakalama işleri artık bitiyor ona göre!!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 18 Nisan 2011; 0:20:11 >

• Samsung D7000 D-smart kartlı modül çalışmıyor tv kartı görmüyor, şifreli d smart kanalları açılmıyor tvde ''şifreli sinyal'' yazıyor

Acaba dsmart kartlı modul tv ile uyumlu değilmi ?
  • http://www.webdenbul.com/urun/enucuz-samsung-ue46d8000-led-tv-webdenbulda.aspx?ref=akillifiyat

Burada fiyat 4900 görünüyor 46d8000 için. Ne dersiniz? Alınır mı?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.