Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 haftadır D serisini gerek yurtdışı forumlarından,gerek inceleme sitelerinden ve özellikle kullanıcı yorumlarını baz alarak araştırıyorum.Özellikle D8000 ve D7000 üzerinde yoğunlaşıyorum.

Şuan için edindiğim bilgiler şu yönde;

D8000 için hareketli görüntülerde objelerin çevresindeki bozulmalardan bahsediliyor ki bu Bluring ve Smearing sorunu olsa gerek.
    Bir kullanıcı bu sorun için yardım talep etmiş ve cihaza son çıkan güncellemeyi yüklemesini önermişler.Kullanıcının dediği bozulmaların büyük ölçüde azaldığı.

Fakat herkes hızlı sahnelerde cihazdan büyük beklentiler içindeyken bu durum can sıkıcı.Umarım güncelleme ile düzelecek kadar basittir.

Bir diğer konu bir çok cihazın kronik sorunu olan Clouding.
    Bazı kullanıcılar ekran parlaklığının 7 ile 9 arasındaki değerlere getirildiğinde azaldığını söyleselerde Samsung un bu durumu aşamaması bir diğer tatsızlık.

Son olarak cihaza PS3,XBOX veya PC bağlayacak olanlar için önem teşkil eden input lag(Giriş Gecikmesi)değerlerine de ulaştım.Onlarıda en kısa zamanda paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekkir -- 14 Nisan 2011; 19:12:11 >

• Hareket eden nesnelerde fululaşma dalgalanma Bluring ve Smearing yani samsung un bence kronik problemi isterse E serisi çıksın sanki değişmeyecek gibime geliyor ....

Bence hareketli sahne deyince plazma 1 numara hatta son versiyon plazmalar çook iyi sd yayında de zaten 1 numaralar hd doğal aslında 3D plazmalar tercih edile bilir...
  • iade ettiğim c6000 faciasından sonra edge led olmayan bir samsung bekliyorum. Samsung alacağım ama istediğim gibi bir modeli yok sanırım..
  • Bluring/Smearing/Ghosting efektleri kısaca panelin yeterince "hızlı" olmaması durumunda olur/olacaktır v.s!!!

Obje-kenarları bozulması ile bu efektlerinde alakası yoktur!(Sn.ekkir in bahsettiği durum)

Halo-efecting dediğimiz veya obje kenarı pixellerin o çizgide/hatta bozulması durumu ile alakalıdır!
    Backlit çalışması ve pixellerin keskinlik(hareketlerinin yavaş olması)olayı ile alakalıdır!

Clouding;ise bambaşka bir efekttir!
    Baclit şiddetinin ve bunun çalışması ile alakalıdır;Samy/Sony vivid/sature resim elde edebilmesi için yüksek
    ışık kaynağına ihtiyaç vardır(tamamen Ticari bir uygulamadır!!) bu oşık şiddetide beraberinde uneven-screen
    uniformity dediğimiz;düzensiz arka ışık çalışmasına sebeb olmaktadır ve beraberinde doğal olarakta Mura efektini
    ortaya çıkarmaktadır(Clouding dediğiniz oluşum)

++
    Sonuç olarak,bu sistemde fizik ve matematik kuralları çalışmaktadır
    Panel Baclit sistemi EDGE-LED olduğu için 2/4 kenardan yüksek şiddette çıkan ışık,panelde fiziki olarak bir kere
    homojen dağılım gösteremiyor ve fiziki olarak zaten asla gösteremez!! bunun sonucunda ise 3 sıkıntı kaçınılmaz olacaktır!

1-ekran-homojenitesi>>>fazla olursa panel Black&White dengesi olmaz!! Filmler ise berbat olur;özellikle karanlık sahne çalışmaları!!!
    ayrıca fazla olması renk sisteminide bozacaktır!

2-Mura efekti(Clouding)>>>fazla olması renk tonlarının bozulmasına sebeb olacaktır(bölgesel olarak)!!

3-Backlight/Torch-light dediğimiz kenardan/köşelerden ışık sızdırması>>>fazla olması,özellikle cinematic-video(Film lerde) karanlık ortamda izlerken
    göze batacaktır! ayrıca o bölgelerde ton farkını ortaya çıkaracaktır(Film lerde)

Toparlarsam;gerek CCFL gereksede EDGE-LED Baclit sistemlerinde bunlar kaçınılmazdır(fizik kuralı sebebiyle)

Genelde insanlar LED-LCD yi hala farklı zannediyor ama iyi bir EEFL/CCFL Baclit sistemi,LED sistemden her zaman daha başarılıdır bu yukarıda
    yazdığım 3 madde için,ancak yine Samy/Sony yüksek arka ışık gücü kullandığı için bu üreticilerin CCFL leride LED gibi sıkıntılı idi!

Kısaca LED ile CCFL arasında bu konuda bir iyileşme söz konusu değildir!!

LED in tek artısı yüksek ışık gücü ile contrast/brightness/gradient-level değerleri yükselsede,beraberinde yinede klasik sorunlarıda getirmektedir!

Ayrıca kaliteli bir HCFL/EEFL/CCFL tüplerin fiyatı LED sistemden daha maliyetlidir(pahalıdır)ama uyanık üreticiler Baclit LED panelleri
    farklı bir tanımla satıyorlar

Sadece FULL-LED panellerde bu klasik sorunlar ya hiç olmaz yada belli belirsiz olur,ama Clouding hiç olmaz! ekran homojenite problemi hiç olmaz
    sadece çok hafif köşelerden ışık kaçırma olur/olabilir ve bunuda panelin Backlight/Brightness/LED Control ayarları ile tamamen ortadan
    kaldırabilirsiniz

Ve en önemliside LED panelde "Local-dimming" sistemi olmalıdır!! ki buda dünyada 5-6 tane panelde vardır!!
    Zone(Cluster)sayısının fazla olması ilede sistemin çalışması tamamen kusursuz hale gelir!

Sonuç olarak "adam gibi" LED-LCD sistemi demek>>> FULL-LED+Local-dimming olması durumunda mümkündür
    (+bu sisteminde doğru çalışmasıda şarttır ve bu konuda en iyi sistem Tosh SV685 ile Sony X4500 Sharp XS1 deki sistemlerdir)

++++
    Not;yukarıda ayrıca panelin yani Samy Dxx lerin "Motionhandling" durumundan hiç bahsetmedim ve kısaca "HIZ" diye belirttim en başta!
    çünkü panelin Motion sorunu varsa yani hızı yeteri değilse bazı efektlerin olmasıda ayrıca olacaktır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Nisan 2011; 23:01:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bluring/Smearing/Ghosting efektleri kısaca panelin yeterince "hızlı" olmaması durumunda olur/olacaktır v.s!!!

Obje-kenarları bozulması ile bu efektlerinde alakası yoktur!(Sn.ekkir in bahsettiği durum)

Halo-efecting dediğimiz veya obje kenarı pixellerin o çizgide/hatta bozulması durumu ile alakalıdır!
    Backlit çalışması ve pixellerin keskinlik(hareketlerinin yavaş olması)olayı ile alakalıdır!

Clouding;ise bambaşka bir efekttir!
    Baclit şiddetinin ve bunun çalışması ile alakalıdır;Samy/Sony vivid/sature resim elde edebilmesi için yüksek
    ışık kaynağına ihtiyaç vardır(tamamen Ticari bir uygulamadır!!) bu oşık şiddetide beraberinde uneven-screen
    uniformity dediğimiz;düzensiz arka ışık çalışmasına sebeb olmaktadır ve beraberinde doğal olarakta Mura efektini
    ortaya çıkarmaktadır(Clouding dediğiniz oluşum)

++
    Sonuç olarak,bu sistemde fizik ve matematik kuralları çalışmaktadır
    Panel Baclit sistemi EDGE-LED olduğu için 2/4 kenardan yüksek şiddette çıkan ışık,panelde fiziki olarak bir kere
    homojen dağılım gösteremiyor ve fiziki olarak zaten asla gösteremez!! bunun sonucunda ise 3 sıkıntı kaçınılmaz olacaktır!

1-ekran-homojenitesi>>>fazla olursa panel Black&White dengesi olmaz!! Filmler ise berbat olur;özellikle karanlık sahne çalışmaları!!!
    ayrıca fazla olması renk sisteminide bozacaktır!

2-Mura efekti(Clouding)>>>fazla olması renk tonlarının bozulmasına sebeb olacaktır(bölgesel olarak)!!

3-Backlight/Torch-light dediğimiz kenardan/köşelerden ışık sızdırması>>>fazla olması,özellikle cinematic-video(Film lerde) karanlık ortamda izlerken
    göze batacaktır! ayrıca o bölgelerde ton farkını ortaya çıkaracaktır(Film lerde)

Toparlarsam;gerek CCFL gereksede EDGE-LED Baclit sistemlerinde bunlar kaçınılmazdır(fizik kuralı sebebiyle)

Genelde insanlar LED-LCD yi hala farklı zannediyor ama iyi bir EEFL/CCFL Baclit sistemi,LED sistemden her zaman daha başarılıdır bu yukarıda
    yazdığım 3 madde için,ancak yine Samy/Sony yüksek arka ışık gücü kullandığı için bu üreticilerin CCFL leride LED gibi sıkıntılı idi!

Kısaca LED ile CCFL arasında bu konuda bir iyileşme söz konusu değildir!!

LED in tek artısı yüksek ışık gücü ile contrast/brightness/gradient-level değerleri yükselsede,beraberinde yinede klasik sorunlarıda getirmektedir!

Ayrıca kaliteli bir HCFL/EEFL/CCFL tüplerin fiyatı LED sistemden daha maliyetlidir(pahalıdır)ama uyanık üreticiler Baclit LED panelleri
    farklı bir tanımla satıyorlar

Sadece FULL-LED panellerde bu klasik sorunlar ya hiç olmaz yada belli belirsiz olur,ama Clouding hiç olmaz! ekran homojenite problemi hiç olmaz
    sadece çok hafif köşelerden ışık kaçırma olur/olabilir ve bunuda panelin Backlight/Brightness/LED Control ayarları ile tamamen ortadan
    kaldırabilirsiniz

Ve en önemliside LED panelde "Local-dimming" sistemi olmalıdır!! ki buda dünyada 5-6 tane panelde vardır!!
    Zone(Cluster)sayısının fazla olması ilede sistemin çalışması tamamen kusursuz hale gelir!

Sonuç olarak "adam gibi" LED-LCD sistemi demek>>> FULL-LED+Local-dimming olması durumunda mümkündür
    (+bu sisteminde doğru çalışmasıda şarttır ve bu konuda en iyi sistem Tosh SV685 ile Sony X4500 Sharp XS1 deki sistemlerdir)

++++
    Not;yukarıda ayrıca panelin yani Samy Dxx lerin "Motionhandling" durumundan hiç bahsetmedim ve kısaca "HIZ" diye belirttim en başta!
    çünkü panelin Motion sorunu varsa yani hızı yeteri değilse bazı efektlerin olmasıda ayrıca olacaktır!

Klasik sorunları genel olarak özet geçmişsiniz teşekkürler Sn.Albani.
    Dediğiniz gibi clouding sorunu bir takım ayarlarla an aza indirgenebilmiş.Aksi olsaydı seyir zevki büyük ölçüde bozulurdu.

Ek olarak benim hareketli objelerin çevresindeki bozulmalardan kastım büyük ölçüde Smearing idi.Kenarlarda oluşan bulanıklığı kastetmiştim.Diğer yandan Jaggies de olduğunu okudum kullanıcılar tarafından.Bunların oluşumu ne ölçüde bilemiyorum.

Daha net konuşabilmek için ayrıntılı bir inceleme yapılmasını bekliyorum.

Teşekkürler.

• -Jaggies zaten olur! az/orta/çok v.s

-Clouding ise ayar ile en aza inmez!! sadece FULL-LED+LD li panellerde BB/TL iner/azalır

-Smearing ilede obje netliği tam alakası şöyledir;obje belirir-netleşir-doğru hale gelir/gelebilir ama hız faktörü devreye girdiği için
    ve panel yavaş kalırsa(bir çok sebebten) smear izleri kalır!!

Şimdi bu kişiler şayet Dxx serisinden bahsedipte smearing efekti var ve jaggies v.s var diyorsa,bir kere o panelde hız sorunu var demektir!!

Ben USA dan özellikle takip ediyorum,ama hala prof.bir kullanıcı yorumu göremedim! kimileri ise ciddi "acemi"
    Kimisi var input-lag "sıfır" demiş
    Kimileride habire FW den bahsediyor,yaw bismillah daha panel dün çıktı!!

-Test Siteleri ise ayrı bir alem,buda aklı başında insanlar tarafından sorgulanıyor;X Marka almışlar,birisi,şu sitede mükemmel deniyor diyor
    bir diğer kullanıcı bilmem ne sitesinde hayal kırıklığı deniyor demiş;yani iki uçta yorumlar!!!

++

• albani dostum verdiğin bilgiler eminim ki çok yararlı bilgiler ,emeğine sağlık fakat seni bir konuda eleştirmek istiyorum :)
    Tamam çok güzel açıklıyosun ,evet sen bu işi biliyosun da bize daha yararlı olman için çok fazla terim kullanma bence.
    İnan senin yazılarını okurken bir taraftan ayrı bi sekmede googleden arama yapıp tek tek kelimeleri çözmeye çalışıyorum
  • ALBANİ KARDEŞ,
    Kaç zamandır aklımda samsung d6500 serisi var, fakat 3000 küsür tv bide 2 tane en az gözlük 3600 civarı.
    LG'nin yeni çıkacak olan cinema 3d serisi için(şarzsız gözlük varmış-hemde fiyatları 20 dolar mış zannedersem) ve LG'nin genel anlamda 3d' sini SAMSUNG ile kıyaslarmısınız.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkarataseng

ALBANİ KARDEŞ,
    Kaç zamandır aklımda samsung d6500 serisi var, fakat 3000 küsür tv bide 2 tane en az gözlük 3600 civarı.
    LG'nin yeni çıkacak olan cinema 3d serisi için(şarzsız gözlük varmış-hemde fiyatları 20 dolar mış zannedersem) ve LG'nin genel anlamda 3d' sini SAMSUNG ile kıyaslarmısınız.
    Teşekkürler.

d6500 3000 küsür değilki dostum. d7000 i peşin samsung garantili 3.150 tl ye satan yerler var. d6500 2500-2700 aralığına bulanabilecek. Ama henüz teknosa dışında hiçbiryer getirmedi. Türkiyenin en kazık teknomarketi teknosa fiyatıda 3400 lira ve 300 lira hediye çeki şeklinde.
  • quote:

d6500 3000 küsür değilki dostum. d7000 i peşin samsung garantili 3.150 tl ye satan yerler var. d6500 2500-2700 aralığına bulanabilecek. Ama henüz teknosa dışında hiçbiryer getirmedi. Türkiyenin en kazık teknomarketi teknosa fiyatıda 3400 lira ve 300 lira hediye çeki şeklinde.

46'' fiyatımı bu ?
  • *** ALINTI YAPIP SAYFALARI KİRLETMEYİN LÜTFEN***

İnceleme Linki D8000: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1319721

İnceleme Linki 2 D7000: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1322234

SİTE İNCELEMESİ D8000:http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2011/03/10/Samsung-UE55D8000/p1

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

*** VİDEOLAR ***

• yabancı linklerde flashlihgt isminde bir problemden bahsedıyorlar. anladıgım kadarıylada 2-3 kez degısımde yapmıs alan kısı.en son degısımden aldıgı tv yı formdakı ınsanlara soruyor tekrar degıstıreyım mı dıye? bu sorun hakkında bılgısı olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_doberman -- 15 Nisan 2011; 17:15:39 >
  • İnce olması çok şık yapmış yahu bence TV yi resimlerde bile süper duruyor ama en az 46 " lazım gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

İnce olması çok şık yapmış yahu bence TV yi resimlerde bile süper duruyor ama en az 46 " lazım gibi..

vallahi 40d6500 ile 46d7000 aynı boyutta gibi duyuor. hiç çerçeve olmaması çok küçük gösteriyor ya. 46 sıda büyük para
  • D7000 input lag test sonuçları

Game Mod:ON

Motion Plus:OFF

Motion Plus:Smooth

• quote:

Orijinalden alıntı: ekkir

D7000 input lag test sonuçları

Game Mod:ON

Motion Plus:OFF

Motion Plus:Smooth

Bunların değerlendirilmesi nasıl oluyor. aradaki fark lcd nin gecikme süresi demekmi yani game moda almadan oyun oynamak imkansız sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 15 Nisan 2011; 23:36:11 >

• Bu test resimlerinde;hangisi D7x hangisi CRT/TN panelli Monitör???

Ölçümleri doğru yapmışsa,felaket LAG var panelde!

Game mode/ON;52ms
    MotionPLUS/OFF;100ms
    MotionPLUS/Smooth;115ms

gibi absürt değerler çıkmış veya resimlerde başka bir durum var v.s???

++

Normalde bu değerler çıkar/çıkabilir;ancak Game mode açık iken 30-35ms çok yüksek denmese bile
    Gamer lar için sorun çıkarır!! ayrıca 30-35ms artık yüksek bir değerdir!
    Normal standard mode çalışmasında ise latency değerinin 60-80ms olmasıda oldukça yüksektir ama ben marka
    adı vermeden bazı panellerin 100-180ms lere kadar çıktığını söyliyeyim

Bu testleri aslında CRT-Panel arasında yapmak gerekiyor ki bu yukarıda test nereden yapılmış belirtilmemiş,
    örneğin CRT de latency 0 dır(sıfır),ama TN panelli Monitörlerde 5-15ms dir!!!
    Şayet bu test TN panelli Monitörde yapılmış ise durum dahada vahimdir!!
    Çünkü sıfır LAG ile Samy arasında bu sefer çok yüksek Latency çıkması muhtemeldir!!!

Ya testi yapan yalnış yaptı veya başka bir şey var!

+

• EmreFB1907

Bildiğim ölçüde anlatayım hocam.

Yukarıda verdiğim değerler cihazın giriş gecikmesi değerleridir.Yani Tv ye extra olarak dışarıdan bağlanan PS3,XBOX yada PC gibi kaynaklardan verilen komutların
    ekranda algılanma süreci.İngilizce Input-Lag diye geçiyor.Oyunlarda,anlık durumlar söz konusu olduğunda gecikme oranı yüksekse sıkıntı yaratabiliyor.

Sizin bahsettiğiniz Tepkime Süresi ise erkandaki piksellerin aktif-inaktif ve tekrar aktif olması esnasında geçen zaman süreci.
    Diğer bir deyişle görüntünün oluşumu-bir diğer görüntü için pasif hale gelmesi ve tekrar aktif olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekkir -- 16 Nisan 2011; 0:10:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bu test resimlerinde;hangisi D7x hangisi CRT/TN panelli Monitör???

Ölçümleri doğru yapmışsa,felaket LAG var panelde!

Game mode/ON;52ms
    MotionPLUS/OFF;100ms
    MotionPLUS/Smooth;115ms

gibi absürt değerler çıkmış veya resimlerde başka bir durum var v.s???

++

Normalde bu değerler çıkar/çıkabilir;ancak Game mode açık iken 30-35ms çok yüksek denmese bile
    Gamer lar için sorun çıkarır!! ayrıca 30-35ms artık yüksek bir değerdir!
    Normal standard mode çalışmasında ise latency değerinin 60-80ms olmasıda oldukça yüksektir ama ben marka
    adı vermeden bazı panellerin 100-180ms lere kadar çıktığını söyliyeyim

Bu testleri aslında CRT-Panel arasında yapmak gerekiyor ki bu yukarıda test nereden yapılmış belirtilmemiş,
    örneğin CRT de latency 0 dır(sıfır),ama TN panelli Monitörlerde 5-15ms dir!!!
    Şayet bu test TN panelli Monitörde yapılmış ise durum dahada vahimdir!!
    Çünkü sıfır LAG ile Samy arasında bu sefer çok yüksek Latency çıkması muhtemeldir!!!

Ya testi yapan yalnış yaptı veya başka bir şey var!

+

c750 de sanırım 60 civarında çıkıyordu game modda. Genel olarak oynanabilirliği etkilemediği söyleniyordu. game mod kapalıyken 100 civarlarında olduğunu ve bazı oyunlarda hissedildiğini söylüyorlardı.

50 ms bazılarını rahatsız edebilir. tamamen oyun üzerine almadıkça tv den vazgeçmek için bir engel olmadığı düşüncesindeyim

birde bu lag olayı sadece hdmi üzerinden bağlanınca oluyor sanırım. hdmi portundan portuna vede kablo kalitesine göre bu değerler değişkenlik göstermezmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 16 Nisan 2011; 1:31:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekkir

EmreFB1907

Bildiğim ölçüde anlatayım hocam.

Yukarıda verdiğim değerler cihazın giriş gecikmesi değerleridir.Yani Tv ye extra olarak dışarıdan bağlanan PS3,XBOX yada PC gibi kaynaklardan verilen komutların
    ekranda algılanma süreci.İngilizce Input-Lag diye geçiyor.Oyunlarda,anlık durumlar söz konusu olduğunda gecikme oranı yüksekse sıkıntı yaratabiliyor.

Sizin bahsettiğiniz Tepkime Süresi ise erkandaki piksellerin aktif-inaktif ve tekrar aktif olması esnasında geçen zaman süreci.
    Diğer bir deyişle görüntünün oluşumu-bir diğer görüntü için pasif hale gelmesi ve tekrar aktif olması.

YALNIŞ bilgi!!!(sanırım bunu daha evvelde bir yerlerde yazdın diye hatırlıyorum!)

RT süresi ile alakalı durum iki şekilde çalışır bu tip pixel tabanlı panellerde;

1-RT süresi olarak "uyanık" üreticiler klasik pixel on-off/G2G/B2B gibi ölçüm değerlerini verirler ki çoğuda hileli/yalnıştır v.s
    Bunu vermelerinin sebebi ise RT yi düşük göstermektir kaldıki bu değer hiç bir kullanıcıya hiç bir şey ifade etmez,çünkü
    siz panelde bazı renk fonlarını açıp kapatarak bir işlem yapmayacaksınız

2-Diğer tesbit ise,daha doğrusu resmin görüntüleme ve aktifliği ile ilgilidir ki sizi bu ilgilendirir!
    bunada standard mod resim çalışması diyoruz ve panel yeterince "hızlı" değilse ki bunun iki sebebi vardır;

A-Modül tipi/yapısı v.s
    B-Engine(kısaca sistemin hız kabiliyeti ve başarısı ile beraber stabilitesi v.s)

Not;Modül örneğin en düşük RT li Sharp ASV/UV2a bile olsa Engine yeterli başarıyı yapamıyorsa,Modülün düşük RT si
    o zaman iş görmez ki bunun tipik örneklerini Sharp başlıklarında hep vermişimdir çünkü Sharp paneller buna en tipik
    örnektir!

Şimdi bu kişinin test ettiği panel ya AUO yada S_PVA ki bunları RT süreleride aynıdır!!(tipik 5/6ms)

Benim sorduğum ve anlamadığım,bu vatandaş panelini test ederken,birisi kendi paneli ama diğer cihaz nedir CRT mi yoksa
    TN panelli bir Monitör veya Laptopmu???

Yukarıda yazdım,CRT ise yine kötü ama TN ise çok daha kötü!

Beyler 100ms Latency varsa;ya yalnışlık var diyeceğim(ama gördüğüm kadarıyla yok gibi geliyor)yada panelde ciddi gecikme
    sorunu var diyeceğim!

16ms 1xframe veya 32ms 2xframe olarak bakarsak bile Hard-core Gamer lar 30-35ms de sıkıntı yaşayabilirler!

Gelelim asıl lag değerine yani standard mod çalışmasına,işte asıl sorun burada 100/115ms görmekteyim!! bu çok kötü bir değer!

++
    Birde genelde herkesin atladığı bir husus vardır örnekleme yapıyorum şimdi>>>X Markasının Y Serisinin 2010 Model 46" ebatlı panelini ele alalım,
    kısaca 10 tane yan yana paneli dizelim bu bahsettiğim aynı panelden,ayrı ayrı kaynaktan resmi gönderelim(hareketli resimler)bunları
    test ettiğimiz zaman,Latency değerlerinin farklı olduğunu(yaklaşık)görürüz!! ama 1 veya 2 tanesinde ise oldukça yüksek görürüz/görebiliriz!!
    hatta 1 taneside berbat gecikmeli olur/olabilir......
    gibi bir genel panel Engine çalışma durumu vardır

Genekde çeşitli şikayetler okursunuz,birisinde sorun hiç yokken birisinde aynı panel gecikme sorunu vardır veya ayar tutmama sorunu vardır v.s!!!

Kısaca bunun adınada panelin "Stabilitesi" demekteyiz;dolayısıyla elinizde en hızlı Modüllü bir panel olur üzerinde yine başarılı bir Engine olur ama
    panel yürümez!!! stabilitesi bozuk olduğu için!!!

Bunu şunun için yazıyorum;örneğin bu vatandaşın paneli belkide bu bahsettiğim durumda olabilir ve normalde o panelde latency değeri ortalama
    50-60ms iken bu kişide 100/110ms çıkmış olabilir!!

Ayrıca Game mode açık olması ile input-LAG bir kere 30ms nin mutlaka altına inmelidir ki bir esprisi olsun Game modun
    Günümüzde Game mod ile bu değer 5-15ms ise,biz buna hızlı panel veya Game işinde sorunsuz çalışır diyebiliyoruz!

Ancak bunun uç örneklerini ise en tipik ve bariz olarak Sharp larda görebiliriz;örneğin Sharp ın bir serisinde Game mode;ON>>>5ms çıkar/çıkabilir veya
    max.10-15ms çıkar/çıkabilir ANCAK standard mod çalışmasında birden 120-180ms lere çıkar veya en iyi ortalama ilede 80-100ms çalışırki,buda çok
    kötü bir değerdir ve standard mod ta Judder/drop-out/Stutter olmaması için mutlaka 50-60ms nin altında çalışmalıdır panel ki değerlerde zaten
    yinede Blur efekti olacaktır(bazıları bunuda görmez yada anlıyamaz ama ben örneğin 40-50ms de bunu çok rakat anlıyabiliyorum)
    Ancak standard modta bir panel 40-50ms ise yinede buna başarılı ve stabil diyebiliyoruz(mecburiyetten tabiki!)

Bu konuda çok ciddi bir yalnış bilgi kirliliği ve işin teknik kısmını es geçerek özelliklle üreticiler bilgi vermektedir!!

İsmini vermiyeyim bir marka senelerdir 1ms diye RT verir!!! yaw 1ms ile nedir,açıklaması yok,üstelik o üzerindeki Modül zaten 1/2/3/4ms gibi diğer üretemez!!!
    ama ısrarla bazı serilerinde 1ms der!!
    Veya PDP lerde genelde şunu görürsünüz RT olarak 0.0001ms gibi ama panel standard modta 40-50ms lere çıkıyor,hatta bazı kişilerde lag sorunundan
    bahsediyor,çünkü vatandaş PDP almış ve bunu CRT gibi zannediyor dahada ilerisi ona Satıcılar veya çeşitli kaynaklar ...yaw PDP lerde RT süresi sıfırdır....
    diyorlar

++
    Ancak ben bu sene 2011 Model olarak Samy lerden çok ümitliydim ve halada öyleyim,ama bu değerler böyle ise,hem kötü hemde geçen seneden,bu seneye
    Motionhandling başarısında herifler bir şey yapmamışlar gibi bir durum ortaya çıkıyorkii,ben bunun tam tersini okumuştum!!
    Umarım bu testi yapan kişinin panelinde bir stabilite bozukluğu veya Engine da bir hata olsun!! yoksa serinin tamamı böyle ise o zaman "hikaye" demek kalıyor!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 16 Nisan 2011; 11:56:50 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.