Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Turusann

Albani hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
    4000 TL fazla veremem.
    Bugün 46HX800 ve 46D7000 yanyana izleme
    fırsatım oldu, görüntü kalitesi olarak HX800
    bariz şekilde önde. Eksisi ise USB MKV 3D formatlı filmleri oynatmaması.
    Sanırsam 2D yayınları 3D çevirme özelliği yok.(yanılabilirim)
    HX800 den sonra 46PFL8505 veya 8605 PHILIP öneririmisiniz.

Teşekkürler..

bunu nerde izlediniz ve neye dayanarak hx800 bariz şekilde önde diyorsunuz. Bunları açıklamanızı rica ediyorum

ben samsungun en alt seviye tvsi c6000 ile philips 8605 i karşılaştırmıştım. Görüntüleri hemen hemen aynıydı. Hiçbir fark göremedim.

hx800 ün d7000 in karşısında çok bariz şekilde önde olmasını söylemenize şaşırdım. Ama herkesin gözleri bakış açısı farklıdır. En azından 3-5 kişiden bunu duymak lazım. Çünki youtube daki siyah testinde inanılmaz derecede başarılı d7000. Ki böyle üst düzey tv lerde pek netlik farkı olmaz. Farkı renk kalitesi üretimi ve siyah renk seviyesi ve hareketli görüntülerdeki başarısı belirliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 23 Nisan 2011; 23:08:20 >

• mayıs ortasında hx820 hx920 gibi tv lerde piyasaya giriyor. Bunuda göz önüne alırsak samsung tv almak isteyenler mayıs sonunu beklesin. Sony tv ler piyasaya girmeden istediğimiz ucuzlukta fiyatlara ürün alamayabiliriz.
  • d5000 lerde şikayet çok gibi; clouding, hareketli sahnelerde sıkıntılar (özellikle maçlarda) ...
    inşallah d6500 de bu sıkıntılar yoktur.

hx800 ü bugün dartyde uydu-sd yayına bağlattım mağaza modunda iğrenç bir görüntü verdi kusacaktım ondan sonra vatan'a gittim oradada sd yayına bağlıydı tv ler sony hx800 yoktu ama bağlı olan tüm panellerde görüntü fena değildi özellikle c650 dikkat çekiyordu başarılı buldum . ayarları nasıldı bilmiyorum ama oradaki görevlilerin tek tek ince ayar yaptıklarını pek düşünmüyorum , hx800 ün hala o kadar kötü bir sd performansı verdiğine inanamıyorum SKY türk seyretmeye çalıştım. sanırım ayarlar ve ev modu durumu çok değiştiriyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

d5000 lerde şikayet çok gibi; clouding, hareketli sahnelerde sıkıntılar (özellikle maçlarda) ...
    inşallah d6500 de bu sıkıntılar yoktur.

hx800 ü bugün dartyde uydu-sd yayına bağlattım mağaza modunda iğrenç bir görüntü verdi kusacaktım ondan sonra vatan'a gittim oradada sd yayına bağlıydı tv ler sony hx800 yoktu ama bağlı olan tüm panellerde görüntü fena değildi özellikle c650 dikkat çekiyordu başarılı buldum . ayarları nasıldı bilmiyorum ama oradaki görevlilerin tek tek ince ayar yaptıklarını pek düşünmüyorum , hx800 ün hala o kadar kötü bir sd performansı verdiğine inanamıyorum SKY türk seyretmeye çalıştım. sanırım ayarlar ve ev modu durumu çok değiştiriyordur.

Arkadaş hx800 d7000 e görüntüde basıyor deyince şaşırdım açıkçası. Ben sony lerin görüntüsünü pek beğenmedim. ex serisinin hepsini izledim fakat donuk pek çekici olmayan görüntüleri vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

Orijinalden alıntı: mrmrmrmr

kumanda yakışmamış ama aslında iyi de oldu.
    gidip one-for-all 'un "xsight touch" kumandasını alıp hem samsung'un en baba kumandasından daha guzel bi kumandaya sahip olabilir, hem de aynı kumanda ile evdeki diger sistemleri de kontrol edebilirsiniz...

cihaz güzel gerçekten ama fiyatı 120 Pound tan başlıyor, yani kabaca 300 TL. eğer dahili uydu tunere sahip bir tv alırsanız, böyle bir çok şeye kumanda edebilen cihazlara olan gereksinimiz de azalıyor. TV kumandasıyla zaten herşeyi hallediyorsunuz

benim su anda boyle bir kumandaya ihtiyacım av receiver'dan kaynaklanıyor. TV i actiktan sonra receiver'ı acmak ve ses ayarlamak icin onun kumandasina ihtiyac var.
    mevcut samsung kulandası ile receiver'in sesini ayarlamanın bir yolu var mı ?

• Bakalım oled tv'ler ne zaman uygun fiyatla gelecek merakla bekliyoruz. Led aydınlatmalı lcd tv'leri led tv diye pazarladılar iyi iş çıkardılar.
    Aynı teknoloji ama daha ince, daha ince şeklinde devam edip duruyor firmalar. Gözlüksüz 3d ve oled/amoled teknolojileri bakalım ne zaman uygun
    fiyatlarla tüketici ile buluşacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bakalım oled tv'ler ne zaman uygun fiyatla gelecek merakla bekliyoruz. Led aydınlatmalı lcd tv'leri led tv diye pazarladılar iyi iş çıkardılar.
    Aynı teknoloji ama daha ince, daha ince şeklinde devam edip duruyor firmalar. Gözlüksüz 3d ve oled/amoled teknolojileri bakalım ne zaman uygun

Hem gözlüksüz 3D olsun hem de Oled olsun dersek 2014 yılı olur herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Arthur -- 24 Nisan 2011; 11:04:47 >
  • EmreFB1907
    Arkadaşım,

HX800 ve D7000 yanyana izledim. Benim gördüğüm görüntü olarak HX daha canlı ve net görüntü veriyor.
    Satıcı HX görüntü ayarlarını iyi yapmış. D7000 ayarlamamış olabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sulokal

İstanbul Samsung Bayilerine D6500 gelmis.
    40d6500 - 2.800/ 12 taksit wordcard => nakite -150 TL civari dusuyorlar.
    40d7000 - 3.800/ 12 taksit wordcard

46d6500 fiyat bellimi hocam?

d6500 beklediğim gibi çok güzel fiyata girmiş. Paralelcilerde 2300-2400 lere kadar düşer 40'' i. 46'' ini ise tam istediğim fiyat 2900-3000 arasına alabilcem galiba.

eğer paralelle orjinal garanti arasında 500 tl den az fark olursa o zaman orjinal garantili alırım. 500 tl bana göre ciddi bir rakam. çünki 3800 liraya tv alamam fakat 3300 liraya alabilirim.

aynen eğer 46" 3000-3250 gibi olursa paralel filan bakmıyacam alacam inşallah.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: King_Arthur

quote:

Bakalım oled tv'ler ne zaman uygun fiyatla gelecek merakla bekliyoruz. Led aydınlatmalı lcd tv'leri led tv diye pazarladılar iyi iş çıkardılar.

Su durumda kaliteli bir 40" veya 42" led lcd alip 2016 veya 2017 yilina kadar kullanmak gerek.2016 veya 2017 yilindada gozluksuz 3d ozelligine sahip UltraHD cozunurluklu 50" civari bir SamoLed+ TV alinabilir uygun fiyattan.Tabi hala hayattaysak ve paramiz varsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: gti206

quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Albani hocam merhaba,

Samsung 46D7000 ve 46D8000 aynı özellikleremi sahip, aralarında özellik olarak fazla fark varmı.
    Forumda verilen tablolarda özellikleri aynı gibi görünüyor.
    Ayrıca Sony 46HX800 ve 46NX710 sizce hangisi daha iyi, görüntü kalitesi 1.sırada olmalı.
    Samsung 46D7000 veya 46HX800 birini almayı düşünüyorum.
    Sizin önereceğiniz 3d özellikli bunların dışın TV varmı 4000 TL civarı.
    TV de Maç, Film ve Belgesel izlemek önceliğim.

Teşekkür ederim.

Kardeş Dxx Serisi daha dün Fırından çıktı bırak TR yi ne UK nede nede USA da şu şöyledir bu budur yada bilmem nesi böyledir gibi
    çok sağlıklı yorumlar yok ve olmamasıda çok normal,çünkü panel çok çok yeni!

Ben o çoğu sallama/palavra(özellikle "taraflı")Review Sitelerinede itibar etmem ve bazılarını ise hiç okumam senelerdir!

Bunlar Sony atraksiyonlarıdır;yani bir Seriden bir sürü Seri çıkarma işleri!!! yani Seri bir bakıyorsun doğurmuş
    Dikkatlice özellikleri ve tabloyu inceleyince bunlar belli olur!
    Ancak bu uyanıklar SW ilede oynadıkları için ki çoğu aynıdır!! bazı panel özellikleride değişik olabiliyor!

Kısaca eski ve bayat numaralardır bunlar ve maksat vatandaşın kafasını karıştırıp panel satmaktır!

Bunun ticari mantığı ise şudur(bunuda Sony bulmuştur)
    Örneğin "bir" üründen;çeşitli değiiklikler v.s yaparak(Cosmetic&özellikler olarak)bir çok seri/model v.s çıkartmak!!
    Günümüzde bunu bir kaç üretici hariç hepsi yapıyorlar!

Buradaki temel mantık ise şudur;dükkana müşteri giriyor;siz buna tek bir ürün sunarsanız,satma şansınız zor yada çok çok zor v.s dir!
    ama siz buna o markanın onlarca ürününü sunarsanız;dükkana giren müşteriye bunlardan birisini satmak çok çok kolaydır!
    Çünkü işin birde "fiyat" yönü vardır,işte burada uyanık üreticiler yaptıkları "oynama" ile size çok geniş bir fiyat yelpazesinde ürünleri sunacaktır!
    ve kişi cebindeki parasına göre mutlaka bir ürünü alacaktır ki zaten aynen böyle olmaktadır

Satıcıda bu arada size "gazı" bolca verecek ve ....abi o zaman sizin bütçenize en uygun olarak bunu verelim buda süper bir üründür... deyip aynen malı dehleyecektir

+
    Konuya gelirsek;Samy de gördüğünüz gibi ıvır-zıvır özelliklere göre(ki bu hemen hemen tüm diğer Markalardada böyledir)tablo hazırlamışlar!arada elbette
    fak yok,zaten çoğu bunların aynı paneldir,ben sadece>>> "Modül+Engine" dan bahsediyorum;yoksa penelin içine koydukları "diğer" özellikler ile hiç bir işim yoktur!
    Herifler malı daha iyi gazlamak için birbirleriyle "özellikler" yarışına girmişler yaw

Burada maliyet açısında Serilerde Modülleri farklı kullanarak,farklı seri diyerek,serilerde yaratıyorlar(bu işide en çok Samy yapıyor)çünkü panelin üzerindeki en pahalı
    eleman Modüldür,gerisi ise hikayedir!!
    Sizin ödediğiniz bedel; Modül+Marka+Risk bedeli içindir,diğerleri hikayedir!!

++

Sana Dxx için git şunu al,şu modeli şundan daha iyidir v.s gibi laflar edemem bugün için!

Sony ye gelirsem,zaten benim 2010 da favori panelim LCD olarak hem Marka bazında Sony idi hemde Seri bazında HX9/8 lar idi!
    veya daha ucuz yollu olarakta NX7/8 lerdi
    3D destekli olarak HX8/9(2010 Modellerden) OK dir,2011 olarak ise HX7 yine OK dir,ancak bunların asıl baba serileri yine HX9 lardır ve sanırım
    henüz gelmedi bunlar,ancak çok pahalı Sony ler,hatta 2010 lar bile "hala" pahalı yaw

Ancak ben 3D için bügün hiç bir LCD yi tavsiye etmiyorum,sadece PDP lerden Pany VT2x OK dir(veya 2011 Model olarak VT/GT3x serileri)
    Yine bugünlerde artık iyice biten ve fiyatlarıda düşen Pany PDP V2x Serisi veya benim gizli favorim Pany PDP 46Z1(2009 Modeldir bu panel!) OK dir

Madem Gamer değilsin neden PDP lerede bakmıyorsun o zaman??

Veya bütçen 5 kağıt ise sana süper bir teklif yapabilirim

++

üstad selamlar o teklifi bana yapmanı rica ediyorum bütçe 6-7 istediğim ebt 55"

ayrıca 55d7000 hakkında lütfen yorumlarını bekliyorum saygılar teieşekürler

++
    Bana eMail den ulaş(ama DH deki nick inide belirt,bir sürü kişi aradağı için karıştırıyorum sonra
    Veya yeni Foruma gel+

CAN+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 24 Nisan 2011; 14:01:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

Orijinalden alıntı: King_Arthur

quote:

Su durumda kaliteli bir 40" veya 42" led lcd alip 2016 veya 2017 yilina kadar kullanmak gerek.2016 veya 2017 yilindada gozluksuz 3d ozelligine sahip UltraHD cozunurluklu 50" civari bir SamoLed+ TV alinabilir uygun fiyattan.Tabi hala hayattaysak ve paramiz varsa.

Valla zaten tv'lerin ömrü 5-6 yıl, kullandığım lcd pert olana kadar zaten bu yeni teknolojiler anca çıkar, o zaman da yine bir dünya para bayılıp yenisini alırız.
    Pc gibi değil ki her sene yada 2 senede bir değiştiresin, bir de 52" ler hep 4000tl+ fiyatlarda. Para dayanmaz valla :)

• quote:

Albani hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
    4000 TL fazla veremem.
    Bugün 46HX800 ve 46D7000 yanyana izleme
    fırsatım oldu, görüntü kalitesi olarak HX800
    bariz şekilde önde. Eksisi ise USB MKV 3D formatlı filmleri oynatmaması.
    Sanırsam 2D yayınları 3D çevirme özelliği yok.(yanılabilirim)
    HX800 den sonra 46PFL8505 veya 8605 PHILIP öneririmisiniz.

Teşekkürler..

Phil in Sharp Modüllü 8x leri oldukça iyidir!
    Ayrıca sen vividçimisin?

Dx leri çeşitli kişiler soruyor ama benim için çok erken!bir kaç ay daha geçmesi gerekiyor ve serilerde çok fazla
    ve uyanıklar hangi "atraksiyonları" yaptılar bilemiyorum(bunlar Samy ve Sony nin eski pazarlama oyunlarıdır)

SW olarak henüz çözen yok,ayrıca Modüller tam nedir bilmiyorum(S_PVA lar OK,ancak serinin SW sinde nelerle oynamışlar
    buda bilinmiyor)

Herifler bolca Seri ile paraza girdiler,milletin kafası çorba oldu,dışarda da insanlar birbirlerine o nedir bu nedir,bu seride ne var v.s v.s
    sorup durmaktadır!

++
    Dx ler çok çok ve acele etmemek gerekiyor,ayrıca rakamlarda biraz sallama!!

• @ Arkadaşlar, Yeni Samsung serileri için Ankara' da Önderler Spot'tan mutlaka fiyat alın....

Firmanın tanınan ismi sizi yanıltmasın, Samsung Shop lardan daha fazla çeşidi bir arada görebileceğiniz yerdir...

Samsung TR garantilidir...

Telefonu....0 312 309 57 29 * 0 312 309 59 29
  • Phil in Sharp Modüllü 8x leri oldukça iyidir!
    Ayrıca sen vividçimisin?

Albani Hocam,

Ne demek istediğnizi açık yazarsanız bende ona göre cevap yazayım.
  • quote:

Phil in Sharp Modüllü 8x leri oldukça iyidir!
    Ayrıca sen vividçimisin?

Albani Hocam,

Ne demek istediğnizi açık yazarsanız bende ona göre cevap yazayım.

vivid dediği canlı renkli ama yapay daha çok pastele dönük görüntü demek sanırım.

Doğal dedikleri philipsle suluboya dedikleri samsung arasında görüntüde belirgin bir fark olmamasıda garip

@oguz096

ellerinde D6500 serisi varmı. varsa 46d6500 ün fiyatı nedir. Benim arama şansım yokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 24 Nisan 2011; 17:06:33 >
  • arkadaslar dun aksamdan berı tv ıle ugrasıyorum. sımdılık ılk ızleneımlerımı sıze anlatacagım.anlatacagım konular ıcın benım teknık konular hakkında cok az sey bıldıgımı belırtmek ısterım. anlatacaklarım sadece gozlemlerıme dayanıyor.
    3d ıle baslayacak olursak tv benı yeterınce tatmın ettı.derınlık ve dısa cıkım goruntuler ızlıyecegınız fılmın yapım seklıyle alakalı oldugunu dusunuyorum.avatar fılmın derınlık ve dısa cıkım gayet basarılıydı. ızledıgım anımasyon da ıse derınlık on plandaydı. ızledıgım belgesellerde ıse sınemalarda fılm baslamadan gosterılen kredı kartı reklamındakı gıbı nesnelerı elınızle yakalayabılcegınız uzaklıta gorebılıyorsunuz.bide mesafe konusuna degınmek ıstıyorum.bu konuyu sınemadakı deneyımlerımıde katarak ızlenım olarak sıze yansıtacagım.3d fılmı 2m gıbı mesafede ızlersenız bu boyut ekranda(46) daha fazla 3d efekt (sankı olayın ıcınde gıbı) yakalıyorsunuz ama bu sızı 2-3 saatın sonunda bas agrısı olarak gerı donuyor. aynı olayı sınemada yasamıstım. aynı fılmı onlerde ve arkada ızleme sansım olmus onde ızledıgımde hafıf bır bas agrısı hıssetmıstım fılmın sonunda.dun ve bugun bellı aralıklar 4 fılm ızledım aklıma gelmısken belırteyım. aynı ekranda 3d fılmı 4-5 m mesafede ızlersenız 3d hıssını yıne alıyorsunuz ama 2m ızledıgınız kadar degıl. memnun musunuz dersen ben sahsen 3-4 m mesafede ızlemeyı tercıh edecegım.
    blueray fılmlere geldıgımız tv den tam anlamıyla mest oldum. goruntuler cok akıcı ve canlı. daha once hıc boyle fılm ızledıgımı hatırlamıyorum . agzımı acık bırakarak benden tam puan aldı tv
    hd yayınlarda ve fılmlerdende gayet memnun kalıdm. eskı lcd mle arasında dunyalar fark var. gayet begendım ama aynı sekılde lıgtv hd hakkında guzel yorumlar yapamayacagım. bunu 2 90 dk mac ızlıyerek soyluyorum. belkıde bulundugum 4 m mesafeden de kaynaklanmıs olabılır ama goruntude sankı oyuncular arkasından ızler bırakıyor gıbı geldı bana. spormax hd izledıgım maclarda ise bununla karsılasmadım ama. cabancı ulkenın hd sının daha kalıtelı olmasında mı kaynaklanıyor bılemıyorum. yazının basında belırttıgım gıbı teknık bılgım yetersız oldugu ıcın sadece yorumumu belırtıyorum arkadaslar. aynı sekılde premier league hd dede boyle bırseyle karsılasmadım.
    normal yayınlardada anladıgım kadarıyla yayın kalıtesıyle farklılık olarak netlık degısyor. trt berbatken kanal d cam gıbı gozukebılıyor.
    ps3 performansınıda kıllzone 3 adlı oyun gelınce sızlerle paylasacagım arkadaslar
    tv nın wıreless ayarlarını gırdıkten sonra guncellemesı oldugunu belırttı ve bende bu guncellemegı yaptım dun aksam. bugun bır guncelleme daha var dedı ve onuda yaptım. bu ıkıncı guncelleme 2 dk kadar kısal surdu.tv nın ayarları gayet gelısmıs. tum renk ayarlarını sıyah tonlar dahıl kendınız yapabılıyorsunuz. ben cokda bılgılı olmadıgım ıcın bu ayarlara dokunmadım. aynı zamanda tv mızde sensor oldugunuda ogrendım kartırmalarım sonucu. odadakı ısıga gore ekranın ayarlarını yapıyormus.
    sımdılık aklıma gelenler bunlar arkadaslar. eger yardımcı olabılcegım veya merak ettıgınız bırseyler olursa elımden geldıgınce cevaplamaya calısırım.
    not:fotolar ıphone 3gs le cekılmıstır

• arkadaslar fotolaarı boyutu buyuk geldıgı ıcın yukleyemedım eger yardımcı olabılırsenız yukleyebılcem.
  • http://imageshack.us/

buraya yükleyip linleri paylaşabilrisin..
  • UN55D7000................................................
    uzaktan kumandası 2 yüzlü,
    2 yüzde klavye ve mouse pointer var,
    işte;

http://youtu.be/KW5RW73doBY

anlaşılan bir internet browser da ne ararsanız var, pc gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 24 Nisan 2011; 23:16:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.