Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • * 55 inç tv alacaksanız, HD yayın seyredeceksiniz arkadaşlar. 5000-6000 TL verip TV alınca, 300-400 e de HD platform alacaksınız ki, TV yi aldığınıza değecek.
    * Ben 55c8790'ı yaklaşık 3 metre mesafen izliyorum. Bazı arkadaşların yaşadığı rahatsızlıkları neredeyse hiç yaşamadım.
    * Görüntü netliği, SD de çok ta kötü değil, arada onu da izliyoruz, rahatsız da etmiyor
    * Ne kadar büyük ekran, o kadar büyük izleme keyfi, bu kesin, özellikle de 3D de. SD yayınlarda kötü görüntü alırım, o yüzden 46 inç alayım diye aklınızdan geçirmeyin, 55, hatta 60 üzeri alın, bütçenizin el verdiği en büyük TV yi alın, tavsiyem budur
  • Bilgiler için teşekkürler.46" tvde 3d hissi biraz azalıyor.Demek birinden fedakarlık etmek gerekiyor.Ya kötü sd, ya da kötü 3d.
  • ya arkadaşlar, şu 55 inçteki kötü SD ni bir fotosunu çekip koyabilir misiniz? merak ettim, kötüden kastınız ne diye. ben akşama 55c8790 e ait aynı kanalın SD ve HD yayın fotosunu ekleyeceğim, aynı mesafen, farkını siz de görün diye
  • Evet 3d hissi ekran büyüdükçe artıyor bu bir gercek ama 46 incde küçük bir boyut değil arada devasa fark yok eğerki oturduğunuz oda çok büyük değiL ise kesinlikle 46nın üzerine çıkmayın zaten sonuç olarak 3D keyfini ne kadar süreli yaşabilirsinizkii...Elinizdeki aynı filmi 10 kere izleyerek mi ? veya kullanıyorsanız ps3 ilemi yada uydu üzerindeki bir kaç kanallamı? 3D uygun içerikli kaç tane film var diyeceğim hadi o film sayısı gün geçtikçe artıyor belki ileride bir çok film 3D çevrilecek ama şöyle bi durum bu bluray olayı epeydir var fakat ülkemizde bluray film satılan yer sayısı çok azz olan yerlerdede istediğiniz filmi bulamıyorsunuzz çeşit yok çünkü fiyatları yüksek olduğu iiçin pek fazla talep yok :)) 3D içerik hiç yok neredeyse...Ben mediamark gibi teknoloji mağazasında 3d içerik varmı diye sorduğumda malesef yok dediler..adamlar 3D tv satıyorlar ama içeriğini satmıyorlar :))

• quote:

Orijinalden alıntı: beytug16

Evet 3d hissi ekran büyüdükçe artıyor bu bir gercek ama 46 incde küçük bir boyut değil arada devasa fark yok eğerki oturduğunuz oda çok büyük değiL ise kesinlikle 46nın üzerine çıkmayın zaten sonuç olarak 3D keyfini ne kadar süreli yaşabilirsinizkii...Elinizdeki aynı filmi 10 kere izleyerek mi ? veya kullanıyorsanız ps3 ilemi yada uydu üzerindeki bir kaç kanallamı? 3D uygun içerikli kaç tane film var diyeceğim hadi o film sayısı gün geçtikçe artıyor belki ileride bir çok film 3D çevrilecek ama şöyle bi durum bu bluray olayı epeydir var fakat ülkemizde bluray film satılan yer sayısı çok azz olan yerlerdede istediğiniz filmi bulamıyorsunuzz çeşit yok çünkü fiyatları yüksek olduğu iiçin pek fazla talep yok :)) 3D içerik hiç yok neredeyse...Ben mediamark gibi teknoloji mağazasında 3d içerik varmı diye sorduğumda malesef yok dediler..adamlar 3D tv satıyorlar ama içeriğini satmıyorlar :))

Usbden 3d filmleri indirerekte seyredebilirsiniz.Bilginiz olsun tv yi yeni aldığınız için belki fazla incelememişsinizdir diye yaziyim dedim.Sbs 3d filmleri samsung tvler sorunsuz çalıştırıyor.

•  SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

avforums.com dan alınmadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

avforums.com dan alınmadır.

demek bızım tv nın bazılarında bu problem yasanıyor. aksam bende denedım. butun ısıkları kapatıp ekrana sıyah foto koydum.resım o kadar sıyah cıktı kı resımde tv bıle gozukmuyordu.
  • quote:

Evet 3d hissi ekran büyüdükçe artıyor bu bir gercek ama 46 incde küçük bir boyut değil arada devasa fark yok eğerki oturduğunuz oda çok büyük değiL ise kesinlikle 46nın üzerine çıkmayın zaten sonuç olarak 3D keyfini ne kadar süreli yaşabilirsinizkii...Elinizdeki aynı filmi 10 kere izleyerek mi ? veya kullanıyorsanız ps3 ilemi yada uydu üzerindeki bir kaç kanallamı? 3D uygun içerikli kaç tane film var diyeceğim hadi o film sayısı gün geçtikçe artıyor belki ileride bir çok film 3D çevrilecek ama şöyle bi durum bu bluray olayı epeydir var fakat ülkemizde bluray film satılan yer sayısı çok azz olan yerlerdede istediğiniz filmi bulamıyorsunuzz çeşit yok çünkü fiyatları yüksek olduğu iiçin pek fazla talep yok :)) 3D içerik hiç yok neredeyse...Ben mediamark gibi teknoloji mağazasında 3d içerik varmı diye sorduğumda malesef yok dediler..adamlar 3D tv satıyorlar ama içeriğini satmıyorlar :))

bende suan 50 ye yakın 3d fılm var. (bunun 20 kadarı anımasyon) hepsı tasınabılır hardısk ıcınde. bır o kadarda blueray fılm var. performansı gercekten guzel. ama aynı seyı lıgtv hd ıcın soyleyemeyecegım .

• Doberman birde beyaz renkle dene bakalim bu fotodaki gibi olucakmi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

Doberman birde beyaz renkle dene bakalim bu fotodaki gibi olucakmi..

yine aynı sekılde ısıklar kapalı mı olacak?
  • Akşama bende karanlık bir ortamda çekip deneyeyim bakalım nasıl olacak???
    Sd yayındaki performansı işin açığı beni memnun etti bir önceki seri 46 var arkadaşımda dün baktığımda fark yok gibiydiki sistemimiz aynı.Belkide duygusal düşünüyor olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: adoni

Akşama bende karanlık bir ortamda çekip deneyeyim bakalım nasıl olacak???
    Sd yayındaki performansı işin açığı beni memnun etti bir önceki seri 46 var arkadaşımda dün baktığımda fark yok gibiydiki sistemimiz aynı.Belkide duygusal düşünüyor olabilirim

tv geldıgınde ben evde yoktum calısıyordum. esımden rıca ettım foto gondermesı ıcın. gonderdıgınde bıraz ıcım burkuldu. bu kadar para verdın aldın 46 yı dedım azcık daha kıysaydın alsaydın 55 dedım. daha oncekı tv ım 42 ydı. esıme sordum fark var mı dıye bence yok dedı. ıcıme ıyıce kurt dustu. acaba bunu versen 55 mı alsam dıye. eve geldım tv yı kurcalmaya basladım anladım kı benım salon ıcın gayet yeterlı. gece olupta ısıkları kapatınca sankı tv dahada genıs ekran oluyor gıbıme geldı. dedıgınız gıbı duygasal olabılırım bu konuda. ama benım tv koltugum 2 m yakınlıta tvye.normal koltuklarım 4 m uzaklıkta. butun gece tv ızledıkten sonra ıcım rahatladı ıyı 55 ı almamısım dıye. bu herkese gore degısbılır bır krıterdır ve sadece benım sahsı gorusumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_doberman -- 25 Nisan 2011; 17:24:27 >

• Half sbs filmler orjinal blluray filmin riplemesi oluyor..half sbs deneme şansım hiç olmadı aslında ben 3D olayını orjinal blurayle denemek isterim çünkü half sbs dediğimiz yani matroşko filmleri görüntüden fedakarlık edilerek boyutları küçülüyor..ayrıca rip grubuna görede görüntü kalitesi değişebiliyor..Hatta bendede 300 yakın mkv film arşivi var ama half sbs hiç indirip denemedim...Ayrıca ekran olayı daha büyük olduğunda mkv filmler orjinal blurayleri aratıcak sanırım..Aslında 46 inc olan tv imde görüntü kalitesi yeterli geliodu...ama 55 incde mkv film hiç izlemedimmm bi deneyip bakmak lazımmm...Genelde mkv filmlerin 42 inc tvlerde görüntü kalitesinin en üst limit olduğunu söyler...daha yüksek boyuttaki tvlerde görüntü bozulması olabiliyormuşş...Ben 46 incde pek rahatsızlıkk yaşamadım...55inç de ise hiç denemedim bu akşam bi mkv olayına bakıcam birde şu siyah ve beyaz foto olayını bende deniyeceğimm...arka ışığı verecekmi mrk ediyorummm...

Birde bu ışık olayını enerji tasarrufu kapalı iken mi deniyosunuz yoksa açık iken mi onuda belirtelim arkadaşar....enerji tasarrrufu açıksa zaten doğal olarak ışığı siyaz zeminde vermemesi gerekmez mi_? tv ortamın siyah olduğunu algılayıp enerji tasarrufu sebebiyle paneldeki led ışıkların sönmesini sağlıyor olamaz mı..._?

• quote:

Half sbs filmler orjinal blluray filmin riplemesi oluyor..half sbs deneme şansım hiç olmadı aslında ben 3D olayını orjinal blurayle denemek isterim çünkü half sbs dediğimiz yani matroşko filmleri görüntüden fedakarlık edilerek boyutları küçülüyor..ayrıca rip grubuna görede görüntü kalitesi değişebiliyor..Hatta bendede 300 yakın mkv film arşivi var ama half sbs hiç indirip denemedim...Ayrıca ekran olayı daha büyük olduğunda mkv filmler orjinal blurayleri aratıcak sanırım..Aslında 46 inc olan tv imde görüntü kalitesi yeterli geliodu...ama 55 incde mkv film hiç izlemedimmm bi deneyip bakmak lazımmm...Genelde mkv filmlerin 42 inc tvlerde görüntü kalitesinin en üst limit olduğunu söyler...daha yüksek boyuttaki tvlerde görüntü bozulması olabiliyormuşş...Ben 46 incde pek rahatsızlıkk yaşamadım...55inç de ise hiç denemedim bu akşam bi mkv olayına bakıcam birde şu siyah ve beyaz foto olayını bende deniyeceğimm...arka ışığı verecekmi mrk ediyorummm...

Birde bu ışık olayını enerji tasarrufu kapalı iken mi deniyosunuz yoksa açık iken mi onuda belirtelim arkadaşar....enerji tasarrrufu açıksa zaten doğal olarak ışığı siyaz zeminde vermemesi gerekmez mi_? tv ortamın siyah olduğunu algılayıp enerji tasarrufu sebebiyle paneldeki led ışıkların sönmesini sağlıyor olamaz mı..._?

benı yanlıs anlamayın ama kullandıgın terımlerın hıc bırını anlamadım. bu benım teknık bılgımle alakalı bır durum tbii ama sunu bılıyorum ben laptop um dahıl hıc bır kullandıgım cıhazda enerjı tasarruf modunu kullanmadım. sevmıyorum bana yaban gelıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_doberman -- 25 Nisan 2011; 18:02:38 >

• Yok hocam niye yanlış anlıyayım :)) Burada karşılık bilgi paylaşımı fikir alışverişi yapıyoruz darılmaca gücenmece yok...şimdi half sbs iki görüntü yanyana anlamına geliyor...matroşka yani kısa adı mkv olan filmlerde bluray rip oluyor...
  • Sayın the_doberman;
    Eklediğiniz fotoğrafı maalesef Iphone ile çekmişsiniz. Fotoğrafın exif bilgileri ayrıca çekildiği yerin koordinatlarını da içeriyor.
    Ya exif bilgilerini temizleyin ya da eklediğiniz fotoğrafı kaldırın. Malumunuz forumda bin çeşit insan var.
  • sende ne yaptın yav kordinatlardan bulup evinimi soyacaklar cia mı millet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

sende ne yaptın yav kordinatlardan bulup evinimi soyacaklar cia mı millet.

Son sözlere yeni bir ek daha
  • Beyler iyi akşamlar

Yine bazı arkadaşlar ""yalnış" bilgiler veriyor!

Örneğin SD yayınlardan bahsedilen,gerek izleme mesafeleri gereksede paneldeki bozulmalar v.s için yalnış yorum
    yapılıp,yalnış bilgiler veriyorsunuz!!

Bu arada bazı gönderilen resimler içinde;yalnış yorumlar yapıyorsunuz veya yalnış bilgilere sahipsiniz!

Gördüğüm kadarıyla ciddi bir bilgi eksikliği ve "panel efsaneleri" ne inanılmış ilginç ve anlamsız yorumlar görmekteyim

AVS/AVF de bende üyeyim ve takip ederim ama orada her gödrüğünüz yorum v.s illa doğru demek değildir,orada da çok
    ciddi acemi/amatör kullanıcılar vardır(örneğin bir vatandaş panelde sıfır LAG var demiş,veya bir diğeri Siyah seviyesi o demiş)
    Marka fanatikleri orada da çok fazla vardır v.s v.s

++
    Gelelim bazı tanımlara/açıklamalara ve yorumlara

1-Genelde hepiniz "SD" den bahsediyorsunuz,ama SD yi hangi kanynaklardna izlediğinizi yamıyorsunuz!
    SD yi external Receiver dan alıyor çoğu insan veya panelin varsa desteği int.Tunerinden alıyorsunuz,ama SD lerin
    işlenmesi prosesi farklı bir işlemden geçtiği için vede özellikle SD lerde yayın kalitesi/bit-rate değeri/paket veya açık
    stream ise bunun parametreleri,örneğin SD lerde naklen yayın farklıdır,stüdyo çekim farklıdır veya aktüel-camera dediğimiz
    durum farklıdır v.s kısaca SD de yayın kalitesini etkileyen çok fazla kriter vardır(HD de ise bunlar ya çok azdır yada
    bozulmayı insan gözü göremez v.s)

SD ler için "Referance" bir Receiver kullanırsanız ki bunların hepsi eskinin baba SD cihazlarıdır ve günümüzde bunlar yoktur!
    yada benim gibi bazı "hastalarda vardır bunlar
    (Humax/Nokia/Aston/TD/Echostar/Kyoto gibi;örneğin bende Humax5400 vardır ve 11 senedir bunu kullanıyorum!)

Böyle bir cihazdan SD leri izlerseniz durum farklıdır(hatta çok ciddi farklıdır)ama günümüz cihazların ne SD leri nede HD leri bir boka
    yaramadığı içinde durum çok farklıdır!(özellikle SD lerde)

Sonuç olarak diğer teknik detaylara boğulmadan,SD leri fazla incelemeyin bu panellerde,ayrıca bu paneller "HD" üzerine geliştirilip
    üretilmektedir!!
    İşin Matematik ve Fizk kurallarınıda sakın unutmayın!

SD lerin panel tip TV den çok başarılı izlenebilmesi için(dandik veya orta yollu bir cihazla) 90ların sonu/2000lerin başında;ilk nesil
    PDP ler olursa süper resim alırsınız çünkü bunların pixel ölçüsü 852x480 dir dolayısıyla SD lere süper bile diyebilirim!!

2-Ekran ebatının büyük olması ise HD lerde büyük avantajdır ama SD lerde dezavantajdır!!!
    Çünkü panelin pixel-pitch ölçüsü ebat büyüdükçe,bu ölçüde büyümektedir dolayısıyla bir 40 panel ile 55 panel arasında
    örneğin 2metreden fark olacaktır ve dolayısıyla ebat büyüdükçe SD izleme mesafeside artacaktır ve 55 için bu durumda(resim kaliteside
    Receiver dan iyi işlenmiyorsa!!)>>>4-5metreye çıkılması gerekiyor;netlik kazanılması(virtual-imagination olayı>>aslında burada
    panelden bir resim düzelmesi olmuyor ama siz uzağa gittikçe paneldeki bozulmayı görmeyeceğiniz için bir "aldatma" olayı yapacaksınız
    gözlerinize)

Ayrıca her panel(hatta aynı Markanın farklı serileri v.s) "SD" leri aynı başarıda işleyemez!!!
    Bahsettiğim durum 1080 paneller içindir(1920x1080pixel)!!
    SD leri ayrıca işlemek içinde ayrı bir kat(SW den buna göre bir sistem çalıştırması)gerekiyor ama üreticiler için hem zor hemde
    herifler HD lerle uğraşırken birde bununla ilgilenmezler zaten!!!(ayrıca olayı birde ticari boyutu!)

Genelde 90 ların sonundan bugüne kadar TFT-LCD panellerde en başarılı SD resim işlemesi Tosh larda olmaktadır ve herifler bunun için
    kendilerine ait özel sistemleri vardır(+Chipset gelşimide buna göredir;kendi üretimleridir bu Chipset ler)

ANCAK,burada konu Samy olduğu için;SD lerin işlenmesi konusunda Samy lerde özellikle 2008 den itibaren çok iyi seviyelere
    geldiler,dolayısıyla SD ler iyi değil derken,önce siz kaynak sistemine+özelliklede Receiver ın video kalitesine bakacaksınız!!!

Ben Humi yi dandik panelede bağlasam SD lerde çok çok iyi resim alıyorum! ama panele dandik bir cihaz bağlarsam elbette
    doğru ve kaliteli bir video işleme asla alamam!

Sonuç olarak ben bazı arkadaşların Samy lerde SD ler iyi değil veya 55 lerde SD ler kötü/vasat v.s gibi görüşlerine
    katılmıyorum(saydığım teknik ve fiziksel ve donanimsal bazı gerekçelerim sebebiyle!)

3-HD bir panel alıyorsanız benim tavsiyem daima 55" olacaktır(veya PDP lerde daha üstü v.s)
    3D için zaten konuşmuyorum bile! 55" bile 32 panel gibidir 3 image-effect işleminde

Ancak kimileri içinde SD ısrarla vazgeçilmez bir kriter olduğu için,bunlara tavsiyem 46" olur/olabilir! veya 42/40 bandıda olur/olabilir

Ancak kimileri ise "all-in-one" panel arıyorlar
    Açıkçası ben böyle bir panel bilmiyorum!!!

4-Yukarıda iki adet resim görmekteyim;yorumu yalnış yapılmış!

-Örneğin;paneldeki simsiyah resim salt siyah seviyesini göstermez!
    -ayırca her panelde böyle düzgün screen-uniformity de yapmaz ki buda "doğaldır"(yukarıda siyah ekrandan bahsediyorum!)
    -ayrıca diğer beyaz gibi fondaki resimde ise çok kötü horizontal-banding/dirty-screen efekti oluşmuştur+Sharp Modüllerin klasik
    "Banding" efektide vardır ama bu olay "Banding" değildir ama USA/UK deki forumlarda bazı tipler buna "Banding" demişler ki
    hiç alakası yok ,çünkü Modül Sharp değil yaw Samsung S_PVA dır bu Modül ama yorum yapanlar,işin teknik durumunu
    bilmediği için kafadan Banding demişler,bu panelde ayrıca Baclit çalışmasıda kötü olduğu için LED lerin çalışmasıda
    ayarsız ve kötü olduğu için Vertical banding efekti yaratmış ki,bilen zaten bunu şak diye anlar

5-Bu arada panel siyahlarda ve Baclit çalışmasında falso yapmazken,örneğin beyaz çalışmasında falso yapabilir!
    Kısaca panelin simsiyah olması ile bembeyaz olması arasındaki ilişki farklı bir durumdur!
    Bu siyaha bakarak beyazda şöyle diyemeyiz!!

6-Baclit EDGE-LED panellerde,kenarlardan ışık kaçırması/köşelerden kaçırması/düzensiz homojenite ve Vertical/Horizontal
    özellikle açık renk/beyaz çalışmasında falso olur/olabilir vede olacaktır!!!

Siz panele bu şekilde bakarsanız ayrıca yanılabilirsiniz!
    Siz normal resim izlerken paneli izleyeceksiniz ve burada bozulma/falso/ton farklılıkları v.s. gibi efektler varmı buna bakacaksınız!!!
    Ayrıca "Clouding" konusuda çok ciddi yalnış bilinmektedir!! şöyleki gerek CCFL gereksede LED Baclit panellerde,Cloud efekti olur/olabilir
    vede olacaktır ve burada kriter ise(sizin için)yine resim izlerken renk/ton çalışması nedir;siz buna bakacaksınız ve zaten Cloud efekti ve diğer
    efektler fazla değilse resim kalitesine kesinlikle etki etmez!! kaldıki böyle hataları Üreticide kabul etmiyor!!

Ancak kimileri paneli "Monitör" gibi zannediyor! ama Üretici nezdinde bunlar TV dir,Monitör değil!! (sebebini ve teknik açıklamasıın geçiyorum!)

Örneğin vatandaş Desktop ta çalışma yapıyor ve beyazlar şöyle diyor veya renklerin oturması ve açılımı şöyle diyor v.s ama bunlar "geçersizdir"
    TV ler için!!!

7-Paneller tüm bu işlemleri yaparken bir Processor(+Chipset)+SW+SM set parametreleri gibi bizim kısaca "ENGINE" dediğimiz bir sistem sahiptir!!
    İşin ana kısmı burasıdır,yani Mutfak burasıdır;ANCAK size bir malzeme daha lazım ki bu en önemlisidir,buda Modül dediğimiz sizin panel dediğiniz
    elemandır!
    Burada son olarak asıl hüner ise Engine sistemini Modül ile akuple ve son derece başarılı çalışan bir sistem haline getirmektir!!! işte Üreticilerin
    çuvalladığı tek yerde burasıdır!!!

Daha amiyane bir tabirle Un var+Şeker var+Yağ var=marifet Helvayı yapabilmekte

Bu Helvayı bugüne kadar şuanda kullandığımız klasik TFT-LCD TV ler içinde bir tek Loewe ile B&O becerebiliyor(her ikiside Sharp Modül kullanıyor bunların+
    B&O nun 2011 Model 85" lik PDP sinde ise Panasonic Modül kullanılmıştır ama;resim kalitesi olarak B&O,Pany den çok daha iyi
    Bu B&O ile Loewe nin panelleri ise Cip parasına yada Daire parasınadır,ama şiddetle tavsiyemdir bu iki MARKA
    Birde süper Helva Sharp ın özel üretim Multi-Display panelleridir(Monitör+TV) ve fiyatıda 65" lerde $ 35bindir!!!

++

• albani arkadaşım söylediklerinizin çoğuna katılmakla birlikte biraz elitist davrandığınızı düşünüyorum. Bir çok insan mid class - low class TV ler alabiliyor bu forumda (hatta Türkiye genelinde) ve hani referans verdiğiniz TV ler 5000 tl + paralarda. ben mesela 32 bilemediniz taşş çatlasa 42 inche çıkabilirim. Mesafem bu kadar. Salonum bu kadar. E şimdi ne yapayım atıyım mı kendimi denize bang and olefsen alamıyorum die.

Yanlış anlamayın söylediğiniz verdiğiniz bilgilere lafım yok. Biraz da alt seviyelere inseniz. Onlarda TV mi gibi yaklaşım maalesef hiç birşey ifade etmiyor %90 kullanıcıya.

Buyrun bakın low / mid class konusunda bize tavsiye verin. 1000 TL ye şu alınır 2000TL ye şu alınır fiyat performans da şu iyidir deyin. Her yazınızda çizginizi az çok daha iyi anlıyorum. Ancak ne bileyim daha somut tavisyelere ihtiyacı var insanların. media player ı iyi olan istiyeni var görüntüsü çok iyi olanı isteyeni var clouding e kafayı takanı var ekran yansımasına kafa takanı var.

Eleştirilerimin yapıcı olması yanlış anlaşılmaması dileğiyle.

Sevgiler.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.