Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aresmar

albani arkadaşım söylediklerinizin çoğuna katılmakla birlikte biraz elitist davrandığınızı düşünüyorum. Bir çok insan mid class - low class TV ler alabiliyor bu forumda (hatta Türkiye genelinde) ve hani referans verdiğiniz TV ler 5000 tl + paralarda. ben mesela 32 bilemediniz taşş çatlasa 42 inche çıkabilirim. Mesafem bu kadar. Salonum bu kadar. E şimdi ne yapayım atıyım mı kendimi denize bang and olefsen alamıyorum die.

Yanlış anlamayın söylediğiniz verdiğiniz bilgilere lafım yok. Biraz da alt seviyelere inseniz. Onlarda TV mi gibi yaklaşım maalesef hiç birşey ifade etmiyor %90 kullanıcıya.

Buyrun bakın low / mid class konusunda bize tavsiye verin. 1000 TL ye şu alınır 2000TL ye şu alınır fiyat performans da şu iyidir deyin. Her yazınızda çizginizi az çok daha iyi anlıyorum. Ancak ne bileyim daha somut tavisyelere ihtiyacı var insanların. media player ı iyi olan istiyeni var görüntüsü çok iyi olanı isteyeni var clouding e kafayı takanı var ekran yansımasına kafa takanı var.

Eleştirilerimin yapıcı olması yanlış anlaşılmaması dileğiyle.

Sevgiler.

Bu forumda 3000-3500 üstüne çıkabilecek kişi 3 bilemedin 5 kişiyi geçmez. Maalesef albaninin yorumları bize hitap etmiyor

mesela c7000 hx800 mü 8605 mi 3d görüntüsü daha iyidir diyoruz. hiçbiri iyi değil 60vt20 al diyor Birde yorumları anlamakta zorlanıyorum ben kendimce. Panelci olma niyetim yok. Amacım sadece kendime adam gibi bi panel almak ve benim durumumda olan arkadaşlara edindiğim bilgileri anlayabilecekleri bir şekilde paylaşmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 25 Nisan 2011; 22:17:33 >

• Evet çoğunluk için f/p önemli. O kullanıcılara tarzında yaklaşmak pek gerçekçi değil. Herkes ister BMW 520d sürüp,B&O seyretmek.

Bu arada bende f/p ürünü sayılabilecek Samsung 40c650 kullanıyorum.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darel-x -- 25 Nisan 2011; 22:26:54 >
  • Bu arada bana bu başlıktan ulaşan veya başlığı takip edipte çeşitli Dxx konusunu eMail den soranların(+diğerleri dahil)
    hafta sonu işlerim olduğu için +çok fazla sorular v.s geldiği için henüz cevaplıyamadım
    Birde her bir şeyi eMail den sormayın forumdan sorun bunları çünkü çok genel ve ortak sorular bunlar,bana daha teknik
    ve spesifik veya takılınacak diğer panel işlerini sorun,valla zamanım kalmıyor bunlarla uğraşmaktan

++
    Kemal;kardeş sen diğer foruma baktınmı??orada bunun cevabını vermiştim!

Ekol-fer;Benim Blog ta var genel açıklaması oraya bak

Sander/Melih;DXX serilerinin Modül Bulgar uzmanı şuanda yerinde değil,o yakında açıklar,ben sadece 60" ları biliyorum Sharp olarak!
    diğerleri S_PVA ama bu sene bu herifler bana kalırsa yeniden CMO/AUO lara kaydılar(örneğin 55"lerde)malum maliyet meselesi yani
    Bunlar ince ayrıntı ama çok önemli!

Yaman;hafta sonunun beklediniz Mailleri döşendiniz ama henüz hiçbirini cevaplamadım,akşam Fener beni yine hasta etti ve bir ara "acaba"
    dedim,yoksa gidiyormuyuz biz çünkü her zaman Okyanusu geçip Derede boğuluyoruz yaw
    ülen akşam sizi gördüm TV de,maçtı imişsiniz Orhan ve Musti ile nasıl sobeledim ama!
    Z1 içinde Şerefe söyledim,hafta sonu gidecek mağazaya bakmaya!

CAN++

• sonuç ne şimdi D serisinde SD yayın seyretmeyelim mi? yada SD yayın seyredeceksek D serisi almayalım mı? (46 ")
  • Can abi saygılar

abi şimdi geirdim foruma musti aramış,bak şöyle yazıyor filan diye,sobelemişsin bizi can abi

haftayaa dönüyürıjm Almanyaya abi mayısta deneceğim tekrar,sen kati912yi almışsın
    bende gelirken alacağım

abi anlamadığım sende Humax HD alıcı yokmuyduu bunuda yeni almıuştın bizim alsancak hocadan
    yoksa beenmi yanıldım?

samsung d leri inceleyemedim bizim Rızaya bakıyoruz akılında olsun,ben almanaydanda bakacağpım ama burada
    fiyatlar kazık üstad,almanya fiyatlarını bilmiyorum ama sanırım fark ciddi galiba abuk fiyatşlar okluyurum netten

abi şu maiilleri cevaplasana bir zahmet başka konularda var ırada üstad

abi selamlar

edit:abi şimdi erkut telefonlar aradı Z1 almış,senide yarın arayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamanci35 -- 25 Nisan 2011; 22:57:49 >

• Oturup kendi gözlerinizle izleyeceksiniz mağazada. Yorumlar bir yere kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teacher

Oturup kendi gözlerinizle izleyeceksiniz mağazada. Yorumlar bir yere kadar

doğru söylüyorsun ama hangi mağazada doğru düzgün sd yayın var? var olanda istediğin panel yok? olanda da ne elletiyorlar nede kurcalatıyorlar hepsi mağaza modunda ve aldatıcı oluyor mağazada kendi gözlerinle izlediğin panele kanarak o paneli alırsan vay haline . YADA tanıdık olursa mağaza sahibi o zaman belki istediğin gibi kurcalar ayarlarını falan düzgün yapıp karar verebilirsin..... darty de 46" bir sony hx800 ü (satılmış olan sahibi henüz almamıştı cihazı) sd yayında bakayım dedim pişman oldum , tv nin kumandası yok, ayak üstü uygun mesafeden bakamıyorsun, mağaza modunda cihaz belliki abuk subuk bir görüntü verdi kusacaktım ayarlarını kurcalayamadım da pişman oldum

• 55 inch ekranda bir karış mesafeden SD yayınının fotoğrafını çekmenin ne ifade edeceğini anlamadım?

Hadi iki yayını da optimum izleme mesafesinden çeksen anlıyacağım.

Edit: Arkadaş silmiş mesajı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 27 Nisan 2011; 12:54:47 >
  • 46c6500 ile ilgili fiyat bilgisi olan arkadaşlar buradan paylaşım yaparsa sevinirim. İB deki fiyattan çıkarsa beklemeye gerek yok mecburen 46c750 alıcam.

3000 - 3300 civarı çıkarsa hiç beklemeden alırım.
  • quote:

46c6500 ile ilgili fiyat bilgisi olan arkadaşlar buradan paylaşım yaparsa sevinirim. İB deki fiyattan çıkarsa beklemeye gerek yok mecburen 46c750 alıcam.

Stoklara girmeden fiyat bilgisi beklemeyin.1900-2000 tl Tr ye giriş maliyeti olacaktır.Mağazalarda 2500-3000 civarına bulunabilecektir birkaç haftaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReJim

46c6500 ile ilgili fiyat bilgisi olan arkadaşlar buradan paylaşım yaparsa sevinirim. İB deki fiyattan çıkarsa beklemeye gerek yok mecburen 46c750 alıcam.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

55 inch ekranda bir karış mesafeden SD yayınının fotoğrafını çekmenin ne ifade edeceğini anlamadım?

Hadi iki yayını da optimum izleme mesafesinden çeksen anlıyacağım.

görüntülerde ne demek istediğim çok açıktı aslında. ama madem anlaşılmadı, mesajı sildim
  • quote:

Orijinalden alıntı: family guy

Sayın the_doberman;
    Eklediğiniz fotoğrafı maalesef Iphone ile çekmişsiniz. Fotoğrafın exif bilgileri ayrıca çekildiği yerin koordinatlarını da içeriyor.
    Ya exif bilgilerini temizleyin ya da eklediğiniz fotoğrafı kaldırın. Malumunuz forumda bin çeşit insan var.

mesajınız ılgımı cektı. bu konu hakkında bılgılendırme yapabılır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_doberman

quote:

Orijinalden alıntı: family guy

Sayın the_doberman;
    Eklediğiniz fotoğrafı maalesef Iphone ile çekmişsiniz. Fotoğrafın exif bilgileri ayrıca çekildiği yerin koordinatlarını da içeriyor.
    Ya exif bilgilerini temizleyin ya da eklediğiniz fotoğrafı kaldırın. Malumunuz forumda bin çeşit insan var.

mesajınız ılgımı cektı. bu konu hakkında bılgılendırme yapabılır mısınız?

Ben de Samsung'un D serisi ile ilgilendiğim için bu konuyu takip ediyorum. Fotoğraf çekerken tv herhangi bir kaynaktan siyah görüntü verirken çekilse, yani tv bir sinyali işliyor olsa daha doğru olur. Çünkü tv boştayken siyah ekranda bozulma olup olmadığı belli olmuyor. Birde uydu cihazından kanal değiştirirken anlık kararma olduğu anda, bir filmin karanlık sahnelerinde ekranın ışık kaçırma, bulutlanma gibi bir defosu varsa anlaşılablir.
    Çekip paylaştığınız fotoğrafı ekranıma sığdırmak ve kontrast, ışık ayarlarını değiştirip rahat incelemek için bilgisayarıma kaydettim. İncelerken fotoğrafın exif bilgilerinin olduğunu gördüm. Exif bilgisi fotoğrafın çekildiği makine ve ayarları hakkında bilgiler içerir. Sizin kullandığınız telefonun ayrıca gps özelliği olduğundan fotoğrafa çekildiği yerin tam koordinatlarını da exif dosyasına kaydetmiş. Belki gazetelerde tv'lerde duymuşsunuzdur. Bu Iphone'un sizin haberiniz olmadan bulunduğunuz yeri kaydedip bir dosyada sakladığı meydana çıktı.
    İl, ilçe, mahalle, sokak, bina olarak bunları halka açık ve görülür olarak bırakmak sakıncalı olabilir düşüncesi ile bunu yazdım. Bu bilgileri temizleyen programlar mevcut. Google'da "exif eraser" diye aratırsanız ücretsiz programlar var.
    Sizce sakıncası yoksa kalması mutlaka sorun yaratacak diye bir şey demiyorum. Ama sonuçta bir çok kişi adresinin burada yer almasını istemez sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

quote:

Orijinalden alıntı: ReJim

+1

4-4500 tl olması imkansız. 3000-3500 arasına alabileceksin merak etme. tabi çıkış tarihinden sonra 1 ay kadar sabretmen gerekebilir
  • bu konu hakkında bılgılerınızı paylastıgınız ıcın ayrıca tesekkur edıyorum. benım sorunum teknolojıyı cok sevmem ve bır o kadarda teknık konular hakkında bılgı sahıbı olmamam.ıphone den bu uygulamayı nasıl kapatabılcegımı bılıyorsanız ve benım paylasırsanız sevınırım.
    tv konusunda buraya koydugum fotolar ıstek uzerıne bılgılendırme amaclı konmustur. yoksa ben bahsedelen teknık terımlerın ne anlama geldıgını bılmıyorum. bu forumda okudugum kadarıyla yenı bılgı sahıbı oldum. samsung un bu modelını seklını ve neredeyse cervesız olusuna hayran kaldıgım ıcın aldım. yoksa kullandıgım dıgıturkplus kutusu hem 50 hz hemde 720p yayın yapabılmektedır. yanı tv nın hakkını verememektedır. aynı sekılde ps3 oyunları ıcınde gecerlı. modern warfare gıbı cok az sayıda 1080p oyun oyunuyabılıyorum. 400 hz gıbı ozellıgı sanırsam 3d fılm veya blueray fılmlerden yakalayabılecegım. dedıgım gıbı teknık bılgım bu kadar benım . yanılıyorsam lutfen hatalarımı duzeltın.
    tv kanal degısım sırasında kesınlıkle bahsedılen bulutlanmaları gormedım.sımdıye kadar led tv kullanmadım ama 3 adet lcd tv kullandım. ben daha once 5 sene kıbrısta yasadım ve orada aldıgım samsung lcd tv mın ortasında sıyah bır leke belırdı. aldıgım yere sordugumda ıse ps3 tekı shotemup tarzı oyunlar yuzunden oldugunu soyledı ve garantı dısı bıraktı. orada tuketıcı hakları yetersız oldugundan hakkımı arayamadım. turkıyede ıse yıne bır samsun lcd ıle sorun yasadım. tv kanal gecıslerı sırasında sıyahlıkta sutunlar halınde yesıl renk vermeye baslamıstı.servıs garantıden halletmıstı. benım sımdıye kadar yasadıgım bu sorunları samsung un 46d7000 modelınde yasayıp yasamayacagımı zaman gosterecek.bende kesınlıkle ben aldım ve aldıgım urunde hıcbırsey cıkmaz dıye yuceltme soz konusu olamaz.eger sızler benı yonlendırır ve denemeler yaparsak ve bu denemelerın sonunda hata cıkarsa burada bu hatayı paylasmaktan zevk alırım
    dun aksam tv aldıgım gun ısmarladıgım kıllzone 3 elıme ulastı. dun cok yorgun oldugumdan oyunu oynayamadım.bugune kısmet ınsallah. ızlenımlerımı yarın aktarırım buyuk ıhtımalle.

• Şu 55D7000 Modelini,mağazada değilde tepeden tırnağa düzgün ve kaliteli bir bağlantı ile birileri çıkıp test etsede,vaziyeti anlatsa ne iyi olucak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansolak

Şu 55D7000 Modelini,mağazada değilde tepeden tırnağa düzgün ve kaliteli bir bağlantı ile birileri çıkıp test etsede,vaziyeti anlatsa ne iyi olucak :)

alanlar var ama biraz amatör kullanıcılar olduğundan profesyonel yorum yapamıyorlar maalesef.
  • Hayattaki en zor işlerden biriymiş cidden panel satın almak,düşünsene 4-5bin ödüyorsun, ama işin sonunda memnun olmayacağını biliyorsun.
    Teknik olaylarda da değil sıkıntı,anladık Sd yayın izlenmiyor bu panellerle,fakat utanmıyorlarmı bu herifler bulutlu yada yandan fışkıran ışıklı şeyer kakalamaya millete.
    İşin komik yanı birde bunları almak için yarışıyoruz.Yemiyoruz içmiyoruz para toplamak için.
    Yazıcak çok şey varda yazdıkta cidden tansiyonum çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHako -- 26 Nisan 2011; 18:30:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansolak

Hayattaki en zor işlerden biriymiş cidden panel satın almak,düşünsene 4-5bin ödüyorsun, ama işin sonunda memnun olmayacağını biliyorsun.
    Teknik olaylarda da değil sıkıntı,anladık Sd yayın izlenmiyor bu panellerle,fakat utanmıyorlarmı bu herifler bulutlu yada yandan fışkıran ışıklı şeyer kakalamaya millete.
    İşin komik yanı birde bunları almak için yarışıyoruz.Yemiyoruz içmiyoruz para toplamak için.
    Yazıcak çok şey varda yazdıkta cidden tansiyonum çıkıyor.

Dostum valla 46'' e kadar çok güzel sd izleniyor. Kaliteli bir uydu alıcıyla. Hd gibi olması tabikide imkansız. Herkesin beklentisi inanılmaz büyük olduğu için yada hd görüntülerle sd görüntüleri kıyasladığı için sd çok çöp geliyor. Buda doğal.

Bu clouding sorunu ışık sızması fln resmen bizimle dalga geçiyorlar. Bunu çözmek bu kadar zor olmamalı. Madem ayıplı panel üretiyorsun. Sunma piyasaya.

Ben panel alınca kurulumdan sonra vallahi yorgan geçirecem panelin üstüne ve cloudingi kontrol edecem. Öyle cloudingli ürün beni delirtir hayatta ısınamam. Sırf bu yüzden acaba sony yemi yönelsem diye içimden geçiriyorum bazen.

Plazmalarda burn in olayı olmasa plazmalarada bakabilirdim fakat burn-in bunların hepsinden tehlikeli. Evde projeksiyon tv ye sahibim. Sanırım bu plazma mantığıyla çalışıyor. Heryerinde izler kaldı

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.