Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
780.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • clouding o kadar dert değil açıkcası, bu sorunu hiç duymayan biri eminim farketmez bile (bende bilmiyordum birkaç gün öncesine kadar).

sd yayınlar hakkında arkadaşa katılıyorum. hd yayınlar bile o kadar iyi değil daha. ben gerçi pek tv izlemiyorum ,mkv izlediğim için pek sorun yok
  • Yine "yalnış" bilgiler ortalıkta dolaşıyor

-Mura efektinin(Clouding) panelin Marka/Seri v.s ile alakası yoktur!!!

-Ancak panelin seviyesine ve üreticinin bazı kendisine mahsus çalışması sebebiyle(hatta kullanılan malzeme kalitesi/gücü-şiddeti v.s göre)
    bir Seride "daha çok" bir Seride "daha az" olur/olabilir

-Ayrıca Clouding için bir kaç ana etken durum vardır;

1-Isı(ortam ve Matrix arkasındaki ısı oluşumu)
    2-Işık şiddeti(Baclit teki)
    3-LED in gücü
    4-Kontrol mekanizması
    5-Panel(Kasa)kalınlığı!!(bu genelde kimsenin aklına gelmez!)ve ısı atılması için fiziki etkenler ile parçaların ısı yayma-atma
    durumu!

v.s gibi etkenler sebebiyle ve o Serideki SW sistemine göre LED gücü değişik set edilebilir!!

Dolayısıyla Clouding,LCD lerin klasik sorunudur

Pratikte ve sistemin işleyiş şekline göre sadece "FULL-LED" lerde Clouding ve uneven-screen uniformity(düzensiz arka fon ışık çalışması=ekran homojenitesi)
    olmaz!!

-Canlı renk elde edilebilmesi ve Dynamic-CR nin yüksek elde edilebilmeside içinde,Baclit(arka aydınlatma)ışık gücünün yüksek olması gerekiyor(buda klasik
    Samy/Sony LGE sıkıntısıdır!!) yüksek ısı ise jilet gibi ince panelde ve "özel elemanlarda*" kullanılmadığı için ısı o çok dar alanda
    hapsolunuyor!! böylece Matrix ten filtre ve ön katmana taşma yapıyor! ısınan ön bölgede bu sebebten ışıkta kusma ve düzensiz efektler oluşmasına sebeb oluyor!
    Panelde ayrıca,PDP ler gibi yüksek ısıyı uzaklaştıracak FANlar da olmadığı için,ısı atılamıyor,arka havalandırma ızgaralarıda yetersiz kalıyor!
    Teknik olarak ve fiziki çalışma v.s olarak bir sürü etkenler sebebiyle gerek BacklightBleeding/Torchlight(ışık kaçırma efektleri)ile Clouding efekti bir şekilde
    panelde az/çok veya orta seviyede olabiliyor,ancak bazı panellerde ise bu durum hemen hiç olmayabiliyor yada belli belirsiz gibi oluyor v.s

-Kullanılan Modül tipine göre de ayrıca bir etken söz konusudur!

-Kullanılan Filtre ve önde koruyucu-katman da ayrıca bir etken sebebtir!!

*"özel elemanlar"=özellikle ısıya dayanıklı veya ısı üretmeyen veya ısıyı farklı şekilde atabilen v.s component ve diğer parçalar dahil
    elemanlar vardır! bunlar özel üretimdir,çok pahalıdır örneğin boylarıda çok kısadır gibi değişik bir yapıları vardır!yaklaşık 5 sene kadar
    önce bunu Hitac çıkarmıştı(kendi geliştirmesi-buluşu olarak)hatta Hitach nin Woo1 Serisinde tamamen bu elemanlar vardır!
    Hatta bu paneli Test eden dünyanın bu konudaki en iyi firması olan Japon Nippon Elec.,panelin içine yanan sigara koymuşlar ve hiç bir
    eleman yanmamıştı(bunlar fiziksel deneyler olarak o yıllarda yazınlanmıştı,ben bunu o yıllarda daha geniş olarak TF de vermiştim,sanırım
    DH de de vermiştim)

Sıfır ısıya yakın bir çalışma oluyordu,ayrıca Matrix arkasında genelde dandik bir saç kullanılır(ucuz olsun diye Çin malı)Hitac ise burada özel cam-yününden
    kesinlikle yanmaz hatta ısınmaz bir plaka koymuşlar ve testi yapan uzmanlar bile bunun kimyasal yapısını çözememişler)
    Bu panelde Butik üründü(üzerinde IPS-Japan panel vardır)çok pahalı olduğu için satılamadı,hatta bu panel o zaman bir karış kalınlıkta olan paneller
    gibi değil 22mm kalınlıkta idi dünyadakiki ilk "ticari ince panelde" buydu!!

-BB ile Clouding efektini siz biraz azaltabilirsiniz;Backlight/Brightness seviyesini düşürerek!

Normalde Sony/Samy/Tosh Baclit gücünde>> Backlight seviyesi 1/3 seviyesinde olmalıdır!!
    Ancak her panelde bu seviye tutmayabilir;örneğin 100 skalalık bir geçişte 33-35seviyesi çok az olabilir(resmin ışık seviyesini etkileyebilir)
    bu durumda ışık gücü azaldıça renklerin canlılığı-keskinliği ve resim detay çalışması v.s bozulabilir!o zaman 40-45 denenecektir!

Brightness seviyesi ise üreticinin SW olarak SM den yaptığı bir değere göre olduğu için;bunu fazla düşüremezsiniz!!düşürürseniz yine resim dengesi
    bozulur!!

Bu seviyelerin ayarı aslında çıplak gözle olmaz,alet gerektirir,ama pratikte çıplak gözlede bunu siz yapabilirsiniz!

Clouding işlemi için+ışık kaçırma durumu için;paneli gözlemlemek için panel soğuk iken açıldıktan sonra min. 3 saat geçmelidir!!!!!panel iyice ısınacak!
    Settings içinde yine 3-4saat geçtikten sonra yapılmalıdır!

Clouding,ısınmayla birlikte artar ve hareket eder(genelde böyledir!)
    Aynı şekilde screen-uniformity(homojenite)yine hareket eder!!
    Banding oluşumu olur/olabilir(az/çok v.s)
    Dirty-screen dediğimiz;örneğin özellikle arka beyaz/beyazın çeşitli tonlarıda,hareketli resimlerde;özellikle Camera-pan-scan yaparken beyaz fonda dalgalanma
    ve renk koyulaşması olur/olabilir(ama genelde bunu herkes görmez/anlamaz!)bunada teknik olarak Dirty-screen efekti diyoruz!

Baclit sistemi bu panellerde Kenardan olduğu için ekranın tamamının homojen olması pek kolay olmaz ve bir şekilde aksama olur/olacaktır!
    Ancak bunların az olması(hatta orta seviyede olması)çoğu kullanıcıyı rahatsız etmez(zaten görmezler)
    Resimde bir bozulma yoksa özelliklede cam-pan-scan da bir falso yoksa,sorunsuz izlersiniz panelinizi

-RT süresinin yüksek olması ise;bu durumda yine panelde hıza bağlı olarak Dirty-screen efektinin oluşmasına sebeb olur!

-RT süresi düşük dahil olsa bu seferde Processor yeterince hızlı algılama yapamıyorsa(panel yavaş kalıyorsa) çeşitli panel bozulma efektleri olur/olabilir

++

• Can bey merhaba. ben sizi dinleyerek samsungdan vazgeçtim, şuan aklımda philips 9705 var, daha önceki msjınızda ph 7/8/9 serisine bakın demiştiniz, ne dersiniz bu cihazla ilgili? full led olması ve elektrik sarfiyatının az olması beni çekiyor, ama media markette ürünü

inceledim, bana biraz kalın geldi cihaz, hani led tv ler ince olmalı diye düşündüm ama, tabi üstad sensin. ne dersin cihaz hakkında? veya farklı bir cihaz tavsiye edermisin? şimdiden tşk ederim, kolay gelsin...
  • Sn.isbabur

-Samy Dxx için vazgeçin veya unutun demedim! halada demiyorum,yalnış anlama olmasın ltf(diğer Samy ler içinse Seri v.s bazılı durum değişir
    ama burada konu Dxx olduğu için böyle yazıyorum)

-Yukarıda örneğin en son yazdığım teknik ve "genel" bir çalışma prensibinden bahsediyorum! kaldıki bu olay sadece Samy içinde geçerli değildir,
    çünkü FULL-LED hariç bazı sıkıntılar tüm panellerde olur/olacaktır!!
    Ancak bunun seviyesi elbette herkeste farklı olacaktır,sıfır Clouding veya belli bir belirsiz Clouding te çıkabilir ama berbat seviyede de olur/olabilir
    kaldıki oluyor zaten bunlar!

-9705 Hi-End Phil paneldir(Sharp Modüllü)ancak bu seriyide Avrupadan takip edersen başka sorunları vardır,resim kalitesi ve diğer özellikleri mükemmel
    ama fiyatıda mükemmel geçen seneki 9704 gibi bu sende 9705 çeşitli sorunlar ile geldi,AVF den takip edersen insanlar özellikle
    9705 için çok fazla ve değişik sorunlardan bahsediyor! Buzzing dahil)

Panel Full-LED-LD ama işi çok başarılı yapamıyor!!(teknik ayrıntısına girmiyorum)

7/8/9 serileri(Sharp Modüllü olanlar)yinede genel manada başarılı,ama 2010 modeller içinde en çok 8x ler tutuldu,bu kesin artık!!
    2011 modelleri henüz bilmiyorum

Bence sen acele etme ve Samy Dxx leride biraz bekle-izle(bende izliyorum ve beklemedeyim Dxx ler için)

-Ben panelin inceliği/kalınlığı veya diğer özellikleriyle ilgilenmediğim için,bahsettiğin kalınlıkla işim yok,örneğin benim panel 11,5cm derinliktedir!
    ancak bu işin hala en iyisi olan panel;Sony X45x ide derinlik 14,5cm dir bırakın böyle detaylarıda resim kalitesine bakın!

-Elektrik tüketimi ilede işim yok,çünkü rahatsızlık verecek seviyede değildir paneller günümüzde(PDP lerde dahil)
    Ayrıca Baclit sistemide değiştiği için,hem çekilen güç hemde sarfiyatın sabit olmaması sebebiyle bunlara takılmayın boşuna,örneğin evinizde
    gün boyu açık kalan bir Desktop PC,panelin 3-5 katı fazla elektrik tüketiyor!!!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: rexothek

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

46d7000

2 gözlük hediye

kredi kartı tek çekim 4.298 tl.

ve 2 yıl samsung türkiye garantili.

Fiyat iyi görünüyor.

nerde??

http://www.webdensiparis.com/urun/samsung-ue46d7000-led-ucretsiz-kargo---2-gozluk-ve-aski-aparati-hediye_960144.aspx?CatID=6955&ref=akakce&v=1.57.3

Site güvenlimidir

• quote:

Orijinalden alıntı: albani
    örneğin evinizde gün boyu açık kalan bir Desktop PC,panelin 3-5 katı fazla elektrik tüketiyor!!!
    ++

Bu biraz abartı rakam olmuş. Tipik bir PC işlem yapmazken yaklaşık 60 watt çeker. Yük altında (Power PC, Gaming PC filan değilse) 100-150 watt civarı çeker. Bu da LCD/LED lere denk bir rakam. Ha benim evimdeki PC Oyun oynarken Plazma lara kadar çekiyordur o ayrı ama 3-5 kat biraz fazla olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 28 Nisan 2011; 14:36:52 >
  • SONY 46HX929

• sony pahalı olmasa bide alınası olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

örneğin evinizde gün boyu açık kalan bir Desktop PC,panelin 3-5 katı fazla elektrik tüketiyor!!!
    ++

Bu biraz abartı rakam olmuş. Tipik bir PC işlem yapmazken yaklaşık 60 watt çeker. Yük altında (Power PC, Gaming PC filan değilse) 100-150 watt civarı çeker. Bu da LCD/LED lere denk bir rakam. Ha benim evimdeki PC Oyun oynarken Plazma lara kadar çekiyordur o ayrı ama 3-5 kat biraz fazla olmuş.

Sen benin ne yazdığımı anlayarak okudundamı böyle cevap verdin acaba?

Ben "gün boyu" açık kalan bir Desktop örneğini verdim!! tabi bunlarda yinede "yaklaşık" değerlerdir

Ayrıca yeni nesil panellerdeki PWB çalışmasıda örneğin eskinin fix TFT-LCD lerdeki gibi değildir,PDP lerin
    prensibine yakın sistemde çalışmaktadır ve min-max sarfiyatı 0-100IRE&Renk şiddetine bağlı olarak geniş bir skalada
    çalışırlar!

Bu geniş skalada çalışma TFT-LCD PWB lerinde vardır,ancak bu geniş ara çalışması özellikle günümüz PDP lerin
    PWB sistemlerinde çok daha geniş aralıktadır(örneğin 60-450W gibi 50" lik bir panelde)
    Aynı şekilde TFT-LCD lerin PWB leride(kalitesine ve yapısına göre değişklik gösterir! öreğin Hitac larda bu tüketim çok daha düşüktür gibi)
    artık bu prensipte çalışmaktadır!

Dolayısıyla yaptığım benzetme;Desktop ların çok daha fazla enerji tüketmesi durumu ki günümüzde PC ler günlük
    kullanım içinde çok uzun süreler açık kaldığı için ve yapılan işlemede bağlı kalarak,daha yüksek enerji harcarlar
    panel TV lere göre;ayrıca öyle evler vardırki TV gün boyu süre olarak çok az açık kalırken,PC ler ise tam aksine
    çok daha fazla süre açık kalırlar....

++

• Yusuf

-Bu sene(2010 olarak)zaten piyasadaki özellikle en stabil panel HX9x lardı!
    Gerek Motionhandling gereksede total çalışma-stabilite olarak en düzgün panel HX9x lardı!

-2011 HX9x larda yine çok çok iyi,Modül her ikisinde de yine aynı(Samsung S_PVA,52"/60" lar hariç,bunlar Sharp tır!!)

-Ancak videodaki izlediğim panelde,kullanıcı bazı ayarları ya yalnış yapmış yada sanırım panelde sorun var!
    USA vers.olduğu için NTSC den dolayı Dynalight/DynamicContrast/LED BacklightControl;ayarlarını doğru yapmadığını
    anlıyorum!
    Blueish parlaması yapıyor panel! ayrıca Brightness/Backlight seviyesini biraz yüksek tutuğunu görüyorum;white-wash/cloud efektine sebeb oluyor!
    buna karşılık Panelde Uniformity çok iyi olduğu için,vaziyeti güzel kurtarıyor!

Not;panelin ebatını bilmiyorum,örneğin 46 ile 52 arasında Modül farkından dolayı sapma olması normaldir!

++

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

++

Sen benin ne yazdığımı anlayarak okudundamı böyle cevap verdin acaba?

Ben "gün boyu" açık kalan bir Desktop örneğini verdim!! tabi bunlarda yinede "yaklaşık" değerlerdir

Ayrıca yeni nesil panellerdeki PWB çalışmasıda örneğin eskinin fix TFT-LCD lerdeki gibi değildir,PDP lerin
    prensibine yakın sistemde çalışmaktadır ve min-max sarfiyatı 0-100IRE&Renk şiddetine bağlı olarak geniş bir skalada
    çalışırlar!

Bu geniş skalada çalışma TFT-LCD PWB lerinde vardır,ancak bu geniş ara çalışması özellikle günümüz PDP lerin
    PWB sistemlerinde çok daha geniş aralıktadır(örneğin 60-450W gibi 50" lik bir panelde)
    Aynı şekilde TFT-LCD lerin PWB leride(kalitesine ve yapısına göre değişklik gösterir! öreğin Hitac larda bu tüketim çok daha düşüktür gibi)
    artık bu prensipte çalışmaktadır!

Dolayısıyla yaptığım benzetme;Desktop ların çok daha fazla enerji tüketmesi durumu ki günümüzde PC ler günlük
    kullanım içinde çok uzun süreler açık kaldığı için ve yapılan işlemede bağlı kalarak,daha yüksek enerji harcarlar
    panel TV lere göre;ayrıca öyle evler vardırki TV gün boyu süre olarak çok az açık kalırken,PC ler ise tam aksine
    çok daha fazla süre açık kalırlar....

++

Merak etme ben senin ne yazdığını okuyup cevap verdim. Okuduğumu anlayacak kabileyetteyim.

Ben eşit şartlarda karşılaştırdığında TVler ile PC ler arasında o kadar fark olmadığını vurgulamak için yazdım bunu. PClerin ve TV lerin evlerde ortalama ne kadar açık kaldığına dair güvenilir bir verin yoksa gidip PC daha çok çalışır o yüzden 4-5 kat yakar demenin bi anlamı yok.

Ayrıca ben esprili bir şekilde yazarken senin yardırarak girmen de hiç hoş değil. Hiç yazmamam gerekiyor aslında çünkü seninle hemfikir olmayan herkese alaycı ve saldırgan tavrın değişmedi yine.

Neyse konuyu kapatıyorum fazla uzatmayacağım yine gereksiz laf salatasına dönüşecek çünkü.

• Bu kadar şey yazılıp çiziliyor ancak bu yorumların kaçı bire bir cihazlarla yapılıyor merak ediyorum.Ben işim gereği hergün bu cihazlarla iç içeyim ve inanın bana burada bahsedilen cihazları bire bir görmeden buradaki yorumlara bakarak karar vermeye çalışan biriyseniz işiniz çok zor.Alın yanınıza bi HDD veya bir USB bellek,içine bi kaç SD ve HD video koyun (bazı yerlerde tv yayını olmayabilir o yüzden SD de koyun dedim) gidin bi elektronik markete,hafta içi tenha bi saatte bütcenize göre bi kaç tv de denetin videoları ona göre karar verin.Hangi cihazdaki görüntü hoşunuza gidiyorsa onu alın başka da birşey düşünmeyin.Çünkü dünyanın en iyi cihazını da anlatsalar,ona baktığınızda sizi çekmiyorsa herşey boş demektir.
  • selamlar Can abi

2 günüdür alman hifi dan D serisini inceliyorum abi ama inann kafam karıştı
    abi herkes başka bir şey yazıyor bende anlamadım ne iştir

abi senin dediğiin gibi aynen beklemek lazım şimdilikk çok erken ama Türkiyede 8000 lerin
    fiyatı çok yğksek abi değmez bence

abi sana bir şey soracağım sen daha iyii bilirsin,şu meşhur samsung f96 vardı bunu benim yiğen
    birisinden bulmuş 500avroya o da sonra bizim ekreme sormuş o da hemen al demiş,abi
    türkiyede f96 yi bir tek en iyi tanıyan sensişn ne dersin?alısnmı bunu sd ve hd sadece tv izlenecek?
    gelmişken bari bir işine yarayım çocuğun,abı bunu zaten teknik serviste dükkanda kullanacaklar
    sen bunun her şeyini bilirsin ve servisler içinde sanırım en doğru panel bu değilmi üstad?

abi saygılar

• bu başlıkta c serisi tv ler ile ilgili yorumları okudukça, benim 55c8790'ın özel üretim olduğuna inanmaya başladım, üstelik paralel ithalat olmasına rağmen. Allan nikli arkadaşın yorumuna katılıyorum
  • Yaman selamlar

-Samy "F96" hala dünyada tek "Referance" TFT-LCD paneldir dünyadaki ilk ticari Baclit LED panelde budur!

-F96 ilk ve tek "Referance" paneldir TFT-LCD TV ler içinde 2006 dan beride hala bir Referance TFT-LCD TV üretilmemiştir(Sharp XS1 dahil))

-€ 500 fiyatı ise alan için "kullanım maksadına" göre hiç önemli değildir! kaldıki bu saatten sonra bu panelide bilen veya anlayanı alır/alacaktır
    ki zaten öyle olmaktadır,TR de bilinmez bu panel çok az geldi ve satıldı o yıllarda!

-Teknik Servislerde(Avrupada ciddi tutulur ve bulundurulur bu panel) anladığım kadarıyla onlarda bunu Serviste kullanacaklardır?
    ayrıca zaten bizim Ekrem de hemen kapın demiş
    Ama anlayamadığım ise;paneli SD&HDTV yayınlarda izleyecekler demişsin
    Serviste TV izlemek için herhalde bunu almıyorlar

-Buna ait çok uzun zaman evvel(2007/2008 olabilir) TF de birisine bir çok şey yazmıştım,oradan ararsın gerekirse! takılırsan yada bulamazsan,bana eMail den ulaşsınlar!

++
    Dxx ler için izlemede vede beklemedeyim birisinden haber bekliyorum(Fin li Raitzi den;bu herife güvenim sonsuzdur!)
    Ancak Seriler bu sene çok karışık ve bu seneki karışıklık ise eskisi gibi değil;hala "çözülemedi" bazı beklediğim noktalar!
    Modül+Engine(Processor+Chipset)işinde çözemediğim bazı durumlar var;bunlarıda ancak ye işin tekniğini çözenden öğreneceğiz;
    yada kullanıcı yorumları bir süre sonra bazı şeyleri kendiliğinden ortaya çıkardığı zaman;"anlamak" bizim için çok kolay olacaktır

Ben açıkçası Dxler için oldukça umutluyum,ama nokta atışı hangisine olacak onu bilemiyorum,çünkü işin içinde bu sene "karışık"
    olan Modül faktörü vardır ve buda bazı durumlarda ciddi "etkendir"!!

-Daha önce sorduğun "Test Siteleri" ne ben genelde hiç itibar etmem!! bu işin bokunu çıkardılar son senelerde çünkü!
    Ana sebeb ise;"taraf olmak" ve en önemliside "yorum yapamamak"!

Siz bu verileri salt Test aletiyle ölçüm yaparak verirseniz bu farkı dünyada sadece "KARTAL" anlar yaw
    İşin zaten ince esprisi burada yatıyor!
    Herifler klasik bazı testleri yapıp,şurada panel kötü şurada çuvallıyor şurada hayal kırıklığı v.s v.s v.s yazıp hesapta test yapıyorlar!
    Veya tam tersi hiç yoruma girmeden(teknik yorum tabiki)paneli adeta uçuruyorlar(genelde "taraflı" testlerde böyledir!)

Testi,uzman yorumuyla birleştirip,""insan gözünün limitleri"" çerçevesinden anlatmıyor bu uyanıklar!! asıl sorun burada,ayrıca günümüzde çoğu testte
    yapmıyor,birisi yapıyor diğerleri aynen onu alıp yayınlıyor;ya birebir yada biraz cümleleri değiştirerek!
    Veya daha "taraflı" olanlar iyice şişiriyorlar!
    Test işinin gerçekten boku çıktı artık

++
    Bir Amerikalı vardı eskiden,AVS/HiFi/HifghDEF v.s Forumlarda üye;ama çok ilginçtir bu vatandaşı bütün bu Forumlardan BAN ladılar
    İşin dahada vahimi,msg larınında neredeyse tamamını "temizlediler"!!!

Bu kişi çok değişik ve çok prof. vede en önemlisi tamamen "tarafsız" testler yapıp ki bunlarıda farklı cihazlarla yapıp ama hepsinden önemliside
    tam bir prof.yorumla(ki bunuda acemiler bile anlıyabilecek seviyede yapardı)size paneli sunar ve ne,nedir veya ne durumdadır v.s v.s
    hepsini öğrenirdin!!

Ben onun en son USA version LGE nin LX9x Serisini(2009 Model)tercüme edip vermiştim bir ara DH de(veya TF de olabilir) gerek anlatım tarzı
    gereksede paneli 13 kategoride test ederek incelemesi çok çok farklı bir metod idi
    Puanlama tablosuda çok değişikti ve bana göre en doğru metodta bu idi zaten! normal bir kullanıcı bunu incelediği zaman ve yorumlarınıda okuduğu zaman
    olayı şak diye anlardı

Puanlama tablosuda 13 kategoride hem ayrı ayrı hemde total olarak veya gruplama yapılarak verirdi!
    Böylece X marka panel almak isteyen;bu tabloya bakarak çok rahat ve doğru bir tercihte bulunabilirdi veya aldığı/alamak istediği panelinde
    neyin ne olduğunu çok rahat anlardı v.s

Ancak herif bu puanlamayı yaparken,"tarafsız" olduğu için,elbette birilerinin hiç işine gelmiyordu!!!zaten ipinide bundan dolayı çektiler!
    Şimdilerde Test diye yapılan copy-paste işlemi!!

++
    CAN

• bilgiler için teşekkür ederim, bir ay kadar daha bekliyeyim ama televizyonum bitmek üzere bişey almam lazım. aslında önceki msjımda size soracaktım LG 46xx

lerden hangisini tavsiye edersin? yada hiç etmezsin! samsung d7000 - 8000 çok pahalı, aynı sony hx ler gibi. benim verebileceğim max rakam 4750. ddeğerli önerilerini

bekliyorum. iyi akşamlar...
  • bilgiler için teşekkür ederim, bir ay kadar daha bekliyeyim ama televizyonum bitmek üzere bişey almam lazım. aslında önceki msjımda size soracaktım LG 46xx

lerden hangisini tavsiye edersin? yada hiç etmezsin! samsung d7000 - 8000 çok pahalı, aynı sony hx ler gibi. benim verebileceğim max rakam 4750. ddeğerli önerilerini

bekliyorum. iyi akşamlar...
  • Televizyonun nasıl bitmek üzere

-Ben LGE ye biraz uzağım!

-Dx ler daha dün çıktı,elbette biraz pahalı hatta çok pahalı olacak,bu olay sürekli böyle tekrarlanıyor

-Bütçen güzel!
    peki Pany PDP düşünürmüsün? V2x gibi
    LCD olması şartmıdır? PDP olmazmı?
    Nedir izleyeceğin kaynaklar? veya panele hangi cihazları bağlayacaksın video için?
    Yada illa Samy LCD mi olacak alacağın panel?

-Pio istermisin diyeceğim ama 2.el bu panel!(bizim Pio başlığına bir göz at istersen;önce olayı anlamaya çalış sonrada çözersin zaten)
    2 tane Pio çıktı çünkü,sanırım birisini vazgeçirdim gibi satmaktan ama diğeri satışta hala!(bu konuda bana eMail den ulaş)

++

• şimdi abi evde aşağı yukarı, çocuktan dolayı tv bütün gün açık bundan dolayı led olsun istiyorum az enerji harcasın diye. hemde hd de led daha iyi diyor millet onun

için. hd-smart izliyorum, bluray film izliyorum ps3 ten. bunun dışında pek bi atraksiyon yok yani. ne diyosun bekliyeyimmi? ben pio nun ne olduğunu anlamadım,

bahsettiğin başlığa bakacağım şimdi. iyi geceler...
  • -Bana eMail den ulaşan ve Phil 9705 soran senmiydin acaba??

-Pio başlığı;http://forum.donanimhaber.com/m_12303566/mpage_306/tm.htm
    (biraz geriye doğru tara başlığı!)

CAN+
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.