Şimdi Ara

Samsung, 2025’in başında 2nm’ye geçiş yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, 2025’in başında 2nm’ye geçiş yapıyor
    Samsung Electronics, yarı iletken üretiminde önemli bir adım atarak 2nm üretim hattını kurmak için hızla çalışmalara başladı. Endüstri kaynaklarından alınan bilgiye göre, şirket, Hwaseong'daki "S3" dökümhanesinde gelişmiş ekipmanları kurarak 2nm üretim hattının temellerini atıyor. Bu hat, 2025 yılının ilk çeyreğinde aylık 7,000 wafer yani yonga plakası üretmeyi hedefliyor.

2025’te 2nm, 2027’de 1,4nm hedefi

Ayrıca, Samsung'un Pyeongtaek Plant 2'deki "S5" dökümhanesinde 1.4nm üretim hattı oluşturma planları da bulunuyor. Bu hattın, 2025 yılının ikinci çeyreğine kadar 2,000 ila 3,000 wafer üretmesi bekleniyor. Yıl sonuna kadar, Samsung'un "S3" üretim hattındaki mevcut 3nm hatlarının tamamı 2nm'ye dönüştürüleceği de aktarılanlar arasında yer alıyor.

Bunlarla birlikte Samsung’un ABD, Teksas’taki dökümhanesinin açılışı, daha önce planlandığı gibi 2024 yılı sonunda gerçekleşmeyecek. Ekipman kurulumunun 2026'da veya sonrasında başlaması bekleniyor. Ayrıca, Pyeongtaek Fab 4 dökümhanesinin planları da değişti; talep azalması nedeniyle burası artık DRAM üretimine odaklanacak. Pyeongtaek Fab 3'te ise 4nm üretim hattında üretim azaltılacak.

Ayrıca Bkz.Samsung özür diledi: Teknoloji devindeki “kriz” devam ediyor

Tüm bu değişiklikler, Samsung'un 2025'te 2nm çipler ve 2027'de 1.4nm çipler üretme hedefinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Şirket, rakibi TSMC ile olan rekabetinde geri kalmamak için bu stratejileri hayata geçiriyor. 2024'ün ikinci çeyreğinde Samsung'un küresel dökümhane pazarındaki payı yüzde 11.5 iken, TSMC yüzde 62.3 ile lider konumda.

Samsung’un üst yönetimi, son dönemde yarı iletkenlerde yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle özür dilemişti. Ayrıca firmanın çip üretim ve tasarım birimlerinin ayrılacağı iddiaları da reddedilmişti. Bununla birlikte Samsung’un bu hedefleri gerçekleştirmesinde herhangi bir engel bulunmuyor. Bilindiği üzere firma, 3nm üretimine geçen ilk şirketti. Ancak Samsung’un yaşadığı sorun verimsizlik. Bu da en istenmeyen şey.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/327494/samsung-to-launch-2nm-production-line-with-7-000-wafer-monthly-output-by-q1-2025

• Şöyle iyi haberlerde geliyor. 1nm altına da 2030 gibi inseler harika olur

• Atom boyutuna gelmişler, 2 Nm değilde 0,1 Nm civarı atom boyutu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım bu 2nm Ler gerçegi yansıtmıyor. 40 50 nm civarında olması gerek diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 bitirdiler 2 mi geçiyorlar 🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Az önceki haberlerde üretemedikleri için sektörden özür diliyordu. Bu haberde de 2nm için çalışmalar başlandı diyor. Ortada feci bir şekilde yalan yok mu?

• Hilmi Batuhan güvenç H kullanıcısına yanıt
    https://research.ibm.com/blog/2-nm-chip

• Sempron 3200 kullanıcısına yanıt
    Haberde de dediğimiz gibi; Samsung'un sorunu verim. Firma, ilk 3nm çipi üreten aynı firma. Ama bu çipler TSMC'nin ürettikleri kadar verimli ve belki de performanslı değil. Sorun burada.

• Sempron 3200 kullanıcısına yanıt

Birbiri ile tezat oluşturan yalan kaynak haber çok, Samsung 3 nm GAAFET'de istenilen verimliliği yakalayamadığı için üretim fişini çekebilir ve ardından 2 nm'ye geçis yapıyor haberi. Samsung, 2025’in başında 2nm’ye geçiş yapıyor 

Intel üretim fabrikalarının fişini çekebilir, Qualcomm satın alabilir (biraz zor), ardından Arrow Lake duyuruluyor. Samsung, 2025’in başında 2nm’ye geçiş yapıyor 

Not: DH haber editörlerinin suçu değil bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Ekim 2024; 9:46:24 >
  • Bu Nano ölçeğinde çip konusunda çok başarılı olan Tayvanlı bir ekip var tmscde çalışıyorlar idi Samsung parayı basıp Kore'ye getirdi bu ekibi bu sayede tmsc ile arada ki farklı kapattı en son Çinliler çok büyük meblağ karşılığında smıc e aldırdı bu ekibi bu sayede smıc 5 nm çipleri üretebildi .

• 2027 de 1nm altına inerler

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Medyum memiş tahminlerde bulunuyor.
    Neye göre kime kardeş. İçine mi doğdu.

Kaynak varsa at bizde bilgilenelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.