Şimdi Ara

Samsung 2253BW ve 8800gt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    CRT monitorümün miyadını doldurmasından ötürü LCD ye geçmek istiyorum ve gerek burda okuduklarım gerekte DVI desteği ve düşük tepki süresi yüzünden 2253BW almaya karar verdim.Ancak kullandığım sistem ;

AMD Athlon X2 6000 @ 3.4Ghz
    Sparkle 8800gt 512 MB
    3gb Ram
    Win XP 32 Bit

Bu sistemle istisnalar hariç bütün oyunları 1280*1024 , yüksek ayarlarda gayet rahat oynayabiliyorum.Ancak öğrendiğim kadarıyla LCD monitörler optimum performanslarını doğal çözünürlükte ( ki 1680*1024 e tekabul ediyor ) veriyorlar.
    Sorum bu monitörü yada aynı özelliklere sahip başka bir monitörü 88**gt ve benzer bir sistemle kullanan arkadaşlar varmı ? Varsa nasıl bir performans alıyorlar ?
    400 YTL ye yakın bir meblağ ödeyip eve gelince "Aaa oyun slideshow oldu" demek te istemiyorum "E ulan bu 1280 e 1024 te diğer monitörden kötü oluyor" demekte.
    Sizce bu sisteme bu monitör çok ağır mı kaçar ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

• 8800GT ile 16850*1050 çözünürlükte epey bir oyun oynadım. Bana göre performansı yeterliydi ama kişiye göre değişir bu. Yalnız şöyle bir durum var, istersen Nvidia'nın kontrol panelinden LCD'ler için özel ayar yeri mevcut(Ben AG-Neovo H-W22 ile kullandım), buradan gerekli ayarları yaparsan istediğin çözünürlükte rahatlıkla çalıştırırsın. Misal 1680*1050 çözünürlük widescreen olarak geçiyor, ayarları yapıp 1280*1024'de çalıştırırsan, ekranın 1280*1024 olan kısmından görüntü alıyorsun geri kalan yerler boş siyah görünüyor ve görüntüyü native çözünürlüğündeki gibi net olarak alabiliyorsun ekrana yaymadığı için. Kısaca istersen ekranı 4:3 formatındada kullanabiliyorsun.

Örnek:

Samsung 2253BW ve 8800gt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 28 Mart 2009; 23:10:58 >

• Cevap için sağol.
    Performans yeterli derken kac fps yi kastediyorsun bilmiyorum ama 20-30 gibi bişeyden bahsediyorsan bu bana göre de yeterli.Umarım hayal kırıklığına uğramam..
  • Genelde en yüksek ayarlarda açıyorum, duruma göre fps düşerse Antialiasig ve varsa HDR kapatıyorum. Performans olarak bahsettiğimde 20fps ve üzeri.
    İstersen şu testi bir incele. Test ATI HD4850'ye ait ama içinde 8800GT'ninde test sonuçları var karşılaştırma yapmak için. 1280*1024 ile 1600*1200(1680*1050 olması lazım 2253bw'nin çözünürlüğü bu çözünürlükte ona yakın sayılır.) çözünürlüklerin farkları mevcut.
  • Peki 2253BW yerine samsungun T serisini tavsiye edermisin ? T200 çok övgü alan bir monitör okuduğum , araştırdığım kadarıyla.Max. çözünürlükleri vs neredeyse herşeyi aynı ekran boyutu dışında.
  • T200 nokta aralığı düşük olduğu için görüntüsü daha iyi(2253BW ile çözünürlük aynı zaten), yalnız simgeler filan normal 22 inç monitorlere göre biraz daha küçük görünür, bu durum rahatsız etmezse seni tavsiye ederim. Fakat T220 tavsiye etmem, nedeni ise monitörün EDID değerleri yanlış girilmiş, yinede almak istersen biraz beklemende fayda var, sanırım şuanda piyasadaki bu serinin bir kısmı aynı sorunu paylaşıyor. 2253BW gelirsek kendini kanıtlamış bir monitor benim gözümde, aynı fiyata 2253LW bulabilirsen onu alman daha iyi(Eğer aynı fiyata veya çok yakın bir fiyata bulamazsan, 2253BW alman daha mantıklı), 2253LW 'nin boyutu 21,5 inç ve nokta aralığı 2253BW'ye göre daha düşük. Tepki süreleri ikisininde aynı zaten.

T220 Çözünürlük Sorunu
    t220 vs t220HD
    Samsung T220

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.